Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Καμία σωτηρία για το άμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο . Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα βρίσκονται στον «αέρα» με τα μέτρα που ζητάει η Πολιτεία να εφαρμοστούν . Το λέμε εδώ και καιρό .Άκρη δεν βγαίνει.  Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης  μίλησε με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και τους ζήτησε να αλλάξει ο αθλητικός νόμος  και να βρεθεί μια λύση με το θέμα της εγγραφής των ομάδων στα μητρώα της ΓΓΑ. Η απάντηση ήταν «ψηφίστε την Ολιστική μελέτη και βλέπουμε». Όπως ζητάνε FIFA/UEFA . Ο καθένας με τον πόνο του δηλαδή . Ουσιαστικά η κυβερνητική απάντηση ήταν ένας εκβιασμός χωρίς όμως ….ανταλλάγματα . Ψηφίστε πρώτα δηλαδή και θα  σκεφτούμε τι θα γίνει . Απαράδεκτο δηλαδή, πέρα για πέρα….

Χαμός γίνεται με τις ομάδες που δεν   έχουν κάνει καμία κίνηση για να γραφτούν στα μητρώα της ΓΓΑ. Από την Α’  Κατηγορία Πειραιά  είναι 4 σύλλογοι ενώ από την Β’  8-9  Εκεί λοιπόν το πρόβλημα είναι τεράστιο. Και φυσικά κανένας δεν μπορεί να πάρει παραχωρητήριο . Τι θα γίνει ; Κανένας δεν ξέρει . Και όλοι αναπολούμε τις παλιές καλές εποχές . Τότε που ο «τεράστιος» Κώστας Χολέβας  σαν πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος ζητούσε από τα σωματεία μαζί με την δήλωση συμμετοχής πρωταθλήματος και το παραχωρητήριο γηπέδου. Έτσι απλά .Αυτά γίνονταν μέχρι και πέρυσι . Τώρα όμως;;;;

 

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει τα σωματεία και τους εκπροσώπους τους, ότι για την εξυπηρέτηση τους τα γραφεία της θα είναι ανοιχτά κάθε ημέρα  τις ώρες 10.00 έως και 14.00 . Αυτό ισχύει μέχρι και την επόμενη Παρασκευή  13/8/2021……

Επίσης ενημερώνει τα σωματεία μας ότι μπορούν να παραλαμβάνουν μέσω του νόμιμου εκπροσώπου τους, από την Γραμματεία της ένωσης, τις καταστάσεις Αθλουμένων Μελών που εκδόθηκαν από την ΕΠΟ.

Αυτό που γίνεται με τα δελτία φέτος είναι πρωτοφανές . Ένα μεγάλο παζάρι που θυμίζει …σούπερ μάρκετ !! Άλλη τιμή για την Γ’ Εθνική  ,άλλη για την Α’ Κατηγορία , άλλη για τη Β’ κι άλλη για τη Γ’ Πειραιά. Αυτά αποφάσισε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Που κάνει και  ….προσφορές .Ενδεικτικά να αναφέρουμε την Α’ Κατηγορία . Σύμφωνα με τον ….τιμοκατάλογο . Αν θες  δελτίο ενός χρόνου θα  πληρώσεις κάτι παραπάνω.100€ !! Για δυο χρόνια είναι 80€ , για τρία 70€, για τέσσερα 40€ ενώ για πέντε χρόνια μόνο 30€. Τσάμπα πράμα δηλαδή. Προλάβετε!!!

Κάτι άλλο για την «οργάνωση» της ΕΠΟ . Ετοίμασε ο Παναγιώτης Νταλάκος τα έγγραφα της Προοδευτικής για συμμετοχή της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο . Και ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα της ομάδας Σωκράτη Πτερνέα να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου . Οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας δεν ήθελαν αρχικά να δώσουν (!!) αλλά μπροστά στην επιμονή του Γραμματέα της Προοδευτικής αναγκάστηκαν να του δώσουν . Λίγες μέρες αργότερα υπάλληλος της ΕΠΟ επικοινώνησε με τον Κορυδαλλιώτικο σύλλογο και ζήτησε να στείλουν τα έγγραφα συμμετοχής!!! Όταν του είπαν ότι τα έχουν στείλει , επέμενε για το αντίθετο  κι όταν του έστειλαν με e-mail την απόδειξη παραλαβής έμεινε «άφωνος» . Και παρακάλεσε να του τα ξαναστείλουν . Ευτυχώς που οι άνθρωποι της Προοδευτικής είχαν κρατήσει αντίγραφα . Διαφορετικά, άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας….

Τελικά έχουμε  ανατροπή στην αρχική απόφαση της διοίκησης της ΑΕ Περάματος να μην μετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Πειραιά. Αμέσως μετά την ανακοίνωση , αρκετοί φίλοι της ομάδας άσκησαν πιέσεις προς τα μέλη του Δ.Σ και μετά από έκτακτο συμβούλιο φαίνεται  ότι αλλάζουν τα πράγματα  .Αποφασίστηκε  να συγκληθεί νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 6 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αλλάξει και επίσημα η αρχική απόφαση .   Έτσι η ομάδα, όπως όλα δείχνουν  θα λάβει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα με αρχαιρεσίες στη συνέχεια…

Και όχι μόνο αυτό .Η ΑΕ Περάματος θα «απορροφήσει»  τον γειτονικό Ολυμπιακό Περάματος. Πρόκειται ουσιαστικά για  συγχώνευση των δυο συλλόγων με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού σωματείου….

Το ανέβασε στο facebook o σύμβουλος της ΕΠΣΠ και πρόεδρος της Επιτροπής Χορηγιών της ΕΠΣΠ  Γιάννης Ποντίκης .  Το αναφέρω και τα σχόλια δικά σας :

«Έτσι για πλάκα, από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα: Λευτέρης Πετρούνιας (Ειρήνη Περιστερίου). Μιλτιάδης Τεντόγλου (Γ Σ Κηφισιάς) και τα δύο σωματεία ΔΕΝ έχουν αναγνωριστεί από τη ΓΓΑ βάσει μητρώου Αυγενάκη. (???) Λες να τους πάρει πίσω τα μετάλλια;»…..

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο γήπεδο  του Κορυδαλλού  στα πλαίσια της αναβάθμισης των αθλητικών χώρων .

Γίνεται η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα, τοποθέτηση νέου φωτισμού , ανακαίνιση στους χώρους υγιεινής , αλλά και στην εξέδρα.

Κάτι ανάλογο έγινε τελευταία στο γήπεδο της Χαραυγής ενώ έχουν ήδη παραδοθεί τα γήπεδα Σιταποθηκών και «Σ. Μελισσουργός » στο Ρέντη.

Η αναβάθμιση και η βελτίωση των γηπέδων θα βοηθήσουν σημαντικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο….

Την περασμένη εβδομάδα αναφερθήκαμε στους Πειραιώτες διαιτητές που αξιολογήθηκαν στα Εθνικά πρωταθλήματα. Σήμερα θα αναφερθούμε στους παρατηρητές διαιτησίας . Χωρίς ουσιαστικά αλλαγές και δω .

Στην Σούπερ Λίγκ θα είναι και φέτος παρατηρητής ο Νίκος Αγαδάκος.

Στην Σούπερ Λίγκ2  συνεχίζουν οι Μπάμπης Μοιραδωράκης, Ελένη Λαμπαδαρίου ενώ προωθήθηκε ο Νίκος Δροσινός.

Στη Γ’ Εθνική θα είναι οι Γιώργος Κωστάκος, Δημήτρης Τζιλίρης και Νίκος Φαντόπουλος.

Εξώδικο έστειλαν κάποιοι φίλοι και παλαιοί διοικούντες της ΑΕ Μοσχάτου κατά της διοίκησης του συλλόγου που »«απάντησε» με τον ίδιο τρόπο , αλλά παράλληλα  και με σημαντικές μεταγραφές .

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες . Δεν νομίζω ότι έχει σημασία. Το Μοσχάτο είναι υπεράνω όλων και  επιβάλλεται να βρει  και πάλι  τον δρόμο του. Οι προσωπικές διαφορές ας μείνουν στην άκρη….

Ανέβασε ψηλά τον πήχη η Χαραυγή με τις δυο τελευταίες μεταγραφές υψηλού επιπέδου .Του έμπειρου μεσοεπιθετικού  Παντέλη Σπάρταλη και του αρχισκόρερ Δημήτρη Γεωργίου  ο οποίος αγωνιζόμενος με τον Ατρόμητο Πειραιά  σε 6 παιχνίδια  στο πρωτάθλημα που πέρασε και διεκόπη σημείωσε 13 γκολ ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στο Κερατσίνι όπου συνετέλεσε στην σωτηρία της ομάδας στην Γ’ Εθνική……

Τελικά αυτό που είχαμε γράψει με υπονοούμενα την περασμένη εβδομάδα έγινε πραγματικότητα. Ανδρέας Μπαρμπολούτσι ο νέος τεχνικός στην Αστυπάλαια Κορυδαλλού Καλορίζικος…..

Προαγωγή για τον Γιώργο Νίκου . Μετά από τρία χρόνια πολύ καλής δουλειάς στις υποδομές του Ηφαίστου ανέλαβε την πρώτη ομάδα του συλλόγου. Η προσπάθεια του δικαιώθηκε . Να πούμε ότι η προετοιμασία του Ηφαίστου θα ξεκινήσει την Τρίτη 17 Αυγούστου  στις 19.30 στο γήπεδο του Ρέντη…..

16 χρόνια στον Ατρόμητο Πειραιά , από τα οποία τα 4 τελευταία χρόνια στην Ένωση Καμινίων . Ο λόγος για τον Δημήτρη Τζανετουλάκο που έχει προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στις υποδομές του ιστορικού  συλλόγου. Έφυγε αφήνοντας μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον …..

Τον  νεαρό  επιθετικό Θοδωρή Γκούμα απέκτησε ο ΑΟ Καραβάς . Δείγμα ότι ο σύλλογος δίνει μεγάλο βάρος στο μέλλον αφού έχουν προηγηθεί και άλλοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.  Ο Γκούμας βρήκε στη νέα του ομάδα τον Βασίλη Σπάθα , τον προπονητή που είχε πέρυσι στην ΑΕ Μοσχάτου ο οποίος πιστεύει πολύ στην αγωνιστική αξία του 18χρονου ποδοσφαιριστή…..

Ενισχύονται σημαντικά και οι άλλες Πειραϊκές ομάδες της Γ’ Εθνικής .Ο Εθνικός Πειραιά , ο Αίας Σαλαμίνας , ο ΑΠΟ Κερατσίνι . Όλα δείχνουν θα παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο προς το καλύτερο . Μοναδικό αίνιγμα αποτελεί η Προοδευτική που προς το παρόν τουλάχιστον δεν αποκαλύπτει τα χαρτιά της . Θεωρείται όμως σίγουρο ότι η ενίσχυση της θα είναι μεγάλη…..

Στο Κερατσίνι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αντώνης Τζανιδάκης  που αποχώρησε από την Προοδευτική. Ένας ικανότατος ποδοσφαιριστής, σπουδαίος χαρακτήρας και κατά κάποιο τρόπο αθλητικογράφος αφού έχει τελειώσει σχολή δημοσιογραφίας . Κάτι που δεν αποκλείεται να του χρησιμεύσει μελλοντικά….

O φίλος Δημοσιογράφος Στάθης Χαρίτος ανέλαβε το γραφείο Τύπου του Περαμαϊκού. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση ……

Αλλαγή σελίδας για την Ένωση Απόλλωνα Ακράτητου Ρέντη που έλυσε τη συνεργασία της με την Ακαδημία Diamonds και πλέον θα κινηθεί με τις δικές της δυνάμεις Ηγέτες της προσπάθειας αυτής , ο Αναστάσιος Χαλιάσος και ο  Πάρης Σταματάτος. Δυο νέα φιλόδοξα παιδιά που συνεχίζουν την παράδοση των γονέων τους στην ομάδα. Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν τρεις ηγετικές φυσιογνωμίες  που έχουν γράψει ιστορία με τον σύλλογο . Είναι οι Σάββας Κουτούζος, Μανώλης Καμαράδος και Κωνσταντίνος Κουιμτζίδης. Ότι καλύτερο…..

 

Μια ακόμα περιπέτεια με την υγεία του περνάει ο βετεράνος διαιτητής και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΠ Γιάννης Χασάπης. Είναι σίγουρο ότι και αυτή τη φορά ο Γιάνναρος θα βγει νικητής. Η καλή του καρδιά θα αντέξει και πάλι…..