Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Αετό Κορυδαλλού και την Οδηγήτρια συγκεντρώνει το μεγάλο  ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου που αναμένεται να κατακλύσει το γήπεδο Κορυδαλλού . Τις δυο ομάδες χωρίζουν τρεις βαθμοί . Ευχή μας η …συνηθισμένη. Να νικήσει ο καλύτερος και το παιχνίδι να διεξαχθεί σε αθλητικά πλαίσια. Αυτό  ακριβώς που  θέλουν όσοι αγαπάνε το αγνό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο….

***Στη δύση του 2015 «έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Γκαμίλης. Ένας σπουδαίος άνθρωπος και επιστήμονας . Αγαπούσε τον αθλητισμό και τα παιδιά , στα οποία αφοσιώθηκε. Σαν παιδίατρος που ήταν πρόσφερε πολλά στο κοινωνικό σύνολο. Εξέταζε παιδιά που ήταν άρρωστα και δεν πληρωνόταν . Αυτός ήταν ο Γκαμίλης. Με το ποδόσφαιρο ασχολήθηκε από πολύ νέος . Διετέλεσε πρόεδρος στον ΑΠΟ Κερατσινίου την ομάδα της γειτονιάς του με συνεργάτες τους αείμνηστους Μαραθεύτη και  Καλαφάτη. Και επειδή λάτρευε το Πειραϊκό ποδόσφαιρο πήρε την μεγάλη απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά της ΕΠΣΠ . Ηγήθηκε της προσπάθειας εκείνης μαζί με άλλους σημαντικούς και σπουδαίους παράγοντες . Το έργο του ήταν ιδιαίτερα σημαντικά και το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΕΠΣ Πειραιά. Καλό ταξίδι γιατρέ μου και δοξάζω το Θεό που είχα την τύχη να σε γνωρίσω από πολύ κοντά . Να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ξεχαστείς ποτέ. Γιατί δεν πείραξες ποτέ άνθρωπο. Όλοι μιλούσαν και μιλάνε για σένα με τα καλύτερα λόγια ….

***Βικτωράτος σφυρίζει το ντέρμπι Αετού – Οδηγήτριας σήμερα. Βικτωράτος σφυρίζει και το αυριανό ΑΠΟ Κερατσίνι –ΑΕ Μοσχάτου. Το αναφέρω απλά . Και μακάρι το παλικάρι να πάει καλά και να δικαιώσει την Επιτροπή Διαιτησίας που τον εμπιστεύτηκε . Η οποία δεινοπάθησε για να κάνει ορισμούς. Βλέπετε, οι περισσότεροι αξιολογημένοι κυρίως, αλλά  και μη  προτίμησαν να «αποδράσουν » . Δυστυχώς….

***Μετά από 36 χρόνια η Χαραυγή διαθέτει στις τάξεις της ποδοσφαιριστή με το  όνομα Δημήτρης Ποτουρίδης.. Και οι δυο  στην ίδια θέση. Ο προηγούμενος  είναι πατέρας του Γιάννη που ξεκίνησε από τη Χαραυγή και τώρα  αγωνίζεται στον Πανθρακικό και παλαιότερα  στον Ολυμπιακό .…

***Στην Τήνο βρέθηκαν την παραμονές Πρωτοχρονιάς  για να προσκυνήσουν στη χάρη της Μεγαλόχαρης ο πρόεδρος της Σπίθας Νίκαιας Κώστας Καλαϊτζής με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Φίλιππο Μόλακα. Προφανώς θα ήθελαν να εκπληρώσουν κάποιο τάμα . Εκτός αν προσευχήθηκαν στην Παναγία να  κρατήσει την ομάδα στη Β’ Κατηγορία. Με την ευκαιρία να πούμε ότι οι δύο άνδρες ευχαριστούν τον φίλο Τάσο Κορφιάτη για την διευκόλυνση στη μετάβαση τους στο νησί……

Καλή χρονιά σε όλους…..