Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Την πιο περίεργη χρονιά στην ιστορία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου διανύουμε φέτος . Εμπόδια παντού. Και χαίρομαι ειλικρινά τις ομάδες που βρίσκουν το κουράγιο και τη δύναμη και κάνουν μεταγραφές , σχεδιασμούς , προετοιμασία κλπ. Κάποιες από αυτές δεν έχουν καν τις προϋποθέσεις, αυτές δηλαδή που ζητάει η Πολιτεία για την νομιμοποίηση τους . Τελικά τι ισχύει τελικά ;; Μπορεί να μας πει κάποιος υπεύθυνα; Ισχύουν τα πρωτόκολλα των 10 ατόμων και χωρίς μπάλα όπως πολύ σωστά αναρωτήθηκε ο βετεράνος τερματοφύλακας Κωνσταντίνος Μπαλαφούτης ; Από τη στιγμή που οι δήμοι είναι δεσμευμένοι από την Πολιτεία να μην δίνουν άδειες και παραχωρητήρια σε ομάδες για προετοιμασία αρχικά και αγώνες αργότερα πως μπαίνουν στα γήπεδα ; Στα κλεφτά ; Θα δείτε που θα φτάσουμε στο σημείο να «καρφώνει » ο ένας τον άλλο. Μεγάλη κατάντια για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που οδηγείται προς την καταστροφή, δυστυχώς…
Κι αν νομίζετε ότι τελειώνει το πρόβλημα εδώ , κάνετε μεγάλο λάθος . Υπάρχει το τεράστιο θέμα με τους εμβολιασμούς. Για τους θεατές δεν τίθεται θέμα . Θα πρέπει να είναι όλοι εμβολιασμένοι έχοντας κάνει μάλιστα και τις δυο δόσεις. Το πρόβλημα είναι με τους αθλητές και παράγοντες των ομάδων που έχουν το δικαίωμα να παραμένουν , όσοι θέλουν ανεμβολίαστοι. Με την προϋπόθεση βέβαια να υποβάλλονται κάθε φορά σε τεστ. Με το αζημίωτο βέβαια που θα πρέπει να πληρώνει η ομάδα. Μπέρδεμα και δω.
Μετά από όλα αυτά που αναφέρουμε πόσοι είναι οι λογικοί άνθρωποι που θα ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο το οποίο δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στη συνέχεια . Δυστυχώς…..

Με το «καλημέρα » άρχισαν τα προβλήματα για τις Πειραϊκές ομάδες της Γ’ Εθνικής που θα λάβουν μέρος στην 1η φάση του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας .Ένα νέο θεσμό αλλά επιβαρυντικό για τα ταμεία τους.
Από τα πέντε σωματεία οι τέσσερις κληρώθηκαν να αγωνιστούν εκτός έδρας. Ο Εθνικός θα παίξει στη Μύκονο με την Άνω Μερά ενώ οι τρεις θα πάνε στην Κρήτη. Ο Αίας Σαλαμίνας στο Ηράκλείο με τον ΑΟ Πόρου ο ΑΟ Καραβάς στα Χανιά με τον Άρη Σούδας ενώ ο ΑΠΟ Κερατσίνι στην Ιεράπετρα με την τοπική Αναγέννηση .
Πιο «τυχερή» η Προοδευτική που χαμογελά και μάλιστα διπλά . Κι αυτό γιατί θα παίξει στην έδρα της με την Σαντορίνη 2020 ενώ παράλληλα θα εκτίσει την πρώτη από τις δυο αγωνιστικές που έχει επιβληθεί στην έδρα της .Κι αν προκριθεί και κληρωθεί ξανά στην έδρα της, όλα θα είναι τέλεια αφού θα έχει εκτίσει την ποινή της ενόψει πρωταθλήματος….

Μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κοινοποιούμενη και στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο γνωστός ποινικολόγος και ηγέτης των Νέων Δραπετσώνας Βασίλης Ταουξής, με την οποία καταγγέλλει ότι η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης προέρχεται από εμπρησμό εκ προθέσεως. Ο κ. Ταουξής είναι κάτοικος Θρακομακεδόνων όπως και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά Νίκος Σιδηρόπουλος ο οποίος με δική του πρωτοβουλία κατέβαλε τεράστιες και συγκινητικές προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή….

Όποιος είδε το ανακαινισμένο γήπεδο Χαραυγής έμεινε πραγματικά εντυπωσιασμένος. Οι εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής του Χρήστου Βρεττάκου τηρήθηκαν στο ακέραιο , προς όφελος των σωματείων της περιοχής . Πέρα από το νέο χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς τοποθετήθηκαν καινούργια αλουμινένια δοκάρια στις εστίες, ριζική ανακαίνιση στην περίφραξη , νέο προστατευτικό για να μη βγαίνει η μπάλα εκτός γηπέδου, βάφτηκαν οι εξωτερικοί χώροι . Το σημαντικό είναι ότι μπήκαν νέοι πυλώνες φωτισμού Led που κάνουν την νύχτα μέρα . Με αυτόν τον τρόπο θα δύναται η ΕΠΣ να ορίσει και νυχτερινούς αγώνες….

Αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 1980 συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας και τερμάτισαν άδοξα την καριέρα τους .Παικταράδες που έχουν γράψει ιστορία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο , σταμάτησαν να παίζουν . Όπως είναι ο Δημήτρης Διονυσόπουλος, ο Βασίλης Χατζάκης , ο Βασίλης ο Ρεϊσόπουλος ο αρχηγός του Πανφαληρικού ο οποίος μάλιστα έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΠΣΠ . Γιατί ενώ στους μικρούς δόθηκε ακόμα μια χρονιά λόγω της περυσινής διακοπής του πρωταθλήματος δεν συνέβη το ίδιο και με τους μεγάλους . Για το θέμα αυτό επειδή έχουμε μιλήσει με πολύ κόσμο οι απόψεις διίστανται . Η ουσία όμως είναι ότι τα παιδιά αυτά δεν μπόρεσαν να τερματίσουν την πορεία τους μέσα στα γήπεδα με ψηλά το κεφάλι…
Ξέρετε τι μου είπε ο Βασίλης Χατζάκης ένας παίκτης με τεράστια προσφορά αλλά και ήθος όλα αυτά τα χρόνια στα Πειραϊκά γήπεδα. « Θα παίξω σε παλαίμαχους τώρα». Τέτοια είναι η αγάπη και η καψούρα του για την μπάλα .
Ας τιμήσουμε λοιπόν με τον τρόπο μας όλους αυτούς τους παίκτες που έμαθαν από τα ΜΜΕ ότι σταματάνε το ποδόσφαιρο ….

Για μια ακόμα φορά ο ΑΟ Καραβάς δείχνει την ευαισθησία του και συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια στήριξης υπέρ των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας.Ο Πρόεδρος του ΑΟ Καραβά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Ιωάννη Βοϊδονικόλα, μια μικρή προσφορά αγάπης με τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου και του Εκδότη του Piraeus Press κ. Δημητρίου Ευσταθόπουλου.
Κινήσεις που είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους…

Η διοίκηση του Εθνικού Πειραιά προσφέρθηκε με έξοδα της να αναλάβει την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου του ΣΕΦ σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ για τα γήπεδα προπονήσεων. Για τον λόγο αυτό απέστειλε επιστολές τόσο στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη όσο και στον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ κ. Ιωσήφ Βουράκη που έχουν την ευθύνη του γηπέδου, τονίζοντας ότι η προσφορά του Εθνικού είναι ανιδιοτελής και χωρίς να προσβλέπει σε αντισταθμιστικά οφέλη.
Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε , ο ηγέτης του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Δ. Κουλούρης σκοπεύει στην πλήρη αναβάθμιση του γηπέδου του ΣΕΦ ώστε να διευκολυνθούν όλες οι ομάδες που προπονούνται εκεί…..
Δυο σημαντικές μεταγραφές πραγματοποίησε ο Εθνικός τις προηγούμενες μέρες. Απέκτησε τον σπουδαίο επιθετικό Μανώλη Λύγκο καθώς και τον ικανότατο γκολκίπερ Γιάννη Μπαντίκο. Ο τελευταίος μάλιστα με το που υπέγραψε στην ομάδα, έγινε πατέρας αφού η σύζυγος του έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο και υγιέστατο αγοράκι. Να τους ζήσει….

Αυτό που συμβαίνει φέτος στην Προοδευτική είναι πρωτοφανές . Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για μεταγραφές . Κι όμως οι «βυσσινί» έχουν αποκτήσει πολλούς παίκτες . Γύρω στους 15 μαζί με κάποιους ταλαντούχους νεαρούς . Καμία σχέση με πέρυσι αφού ελάχιστοι μόνο «παλιοί » έχουν μείνει . Οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους οπαδούς της ομάδας….

Άλλο και τούτο πάλι. Με έκπληξη έμαθαν οι άνθρωποι του Αίαντα Σαλαμίνας ότι ο ποδοσφαιριστής Ούγκο Πινέιρο ανακοινώθηκε από τον Αιολικό Μυτιλήνης ως νέο μεταγραφικό απόκτημα . Ένας ποδοσφαιριστής που ανήκει όμως στον Σαλαμινιώτικο σύλλογο!!! Για τον λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει όλες οι νομικές ενέργειες προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και να διασφαλίσει ο Αίας τα συμφέροντα του….

Γυρίζει σελίδα η ΑΕ Περάματος τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά . Με νέα πρόσωπα στο ΔΣ , αλλά και με την «απορρόφηση» του γειτονικού Ολυμπιακού Περάματος . Ένα είδος συγχώνευσης δηλαδή….

 

Πάντα κοντά στο ερασιτεχνικό Πειραϊκό ποδόσφαιρο η μεταφορική εταιρεία RIZOS TRANS . Ήδη αυτές τις μέρες προσφέρει καπελάκια στην ΕΠΣΠ με το έμβλημα της Ένωσης προκειμένου να διατεθούν στους παράγοντες των Πειραϊκών σωματείων . Οι προσφορές της εταιρείας και του ιδιοκτήτη της κ. Άκη Ρίζου δεν σταματούν εδώ . Θα δοθούν μπουφάν με το σήμα της ΕΠΣΠ σε όλους τους παρατηρητές αγώνων για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

 

Σημαντική απώλεια για τον Πειραιά ο Δημήτρης Κρητικός. Που έφυγε στα 67 του χρόνια χτυπημένος από την επάρατη νόσο η οποία τον «ξεπάστρεψε » μέσα σε τρεις μήνες. Ο Δημήτρης ήταν δύναμη. Σε όλα . Δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ ασχολιόταν με όλα τα θέματα του Πειραιά από την εφημερίδα «Κοινωνική». Αθλητικά, πολιτικά, κοινωνικά. Μέχρι και θυρωρός σε αγώνες της ΕΠΣΠ πήγαινε. Ανεξάντλητος . Στην νεκρώσιμη ακολουθία που ψάλθηκε σήμερα Παρασκευή στον ναό του Προφήτη Ηλία παραβρέθηκαν αρκετά επίσημα στελέχη της Πειραϊκής κοινωνίας.. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ που έπλεξε το εγκώμιο του εκλιπόντος χαρακτηρίζοντας τον επίλεκτο και δραστήριο στέλεχος της πόλης . Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου φίλε…..

 

Ένας από τους καλύτερους προπονητές στον Πειραιά είναι σίγουρα ο Θανάσης Μπακόμητρος . Που ανανέωσε για μια ακόμα χρονιά στην ΑΕ Σαρωνικού Αίγινας. Σιγά το νέο θα πείτε. Αναμενόμενο. Ο Θανάσης είναι γέννημα θρέμμα όχι μόνο Αιγινήτης , αλλά και της ομάδας . Την οποία υπηρετεί από μικρό παιδί . Όχι μόνο αυτός αλλά και τα αδέλφια τους Νεκτάριος και Κώστας . Και ούτε μόνο αυτοί . Όλη η οικογένεια Μπακόμητρου στην κυριολεξία βρίσκεται κοντά στην ομάδα….

Για τρίτη φορά στον Ήφαιστο με μεταγραφή ο τερματοφύλακας Φατιόν Σπαχίου . Τρίτωσε το καλό ; Θα δείξει …
Να σημειωθεί ότι ο 27χρονος πορτιέρο την χρονιά που πέρασε αγωνιζόταν στον Ερμή Κορυδαλλού στον οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα «δεν κουνιέται φύλο » μέχρι τώρα…..

Εθεάθησαν πριν λίγες μέρες στο γήπεδο του Ρέντη παρακολουθώντας την προπόνηση του ΑΟ Καραβά και συζητούσαν για αρκετή ώρα μεταξύ τους και μάλιστα σε σοβαρό ύφος. Ο λόγος για τους κυρίους Χρήστο Σκανδάλη, Βασίλη Γκούμα και Γρηγόρη Σπήλιο . Για να μιλούσαν επαγγελματικά , ξεχάστε το. Ο πρώτος ασχολείται με την κινητή τηλεφωνία, ο δεύτερος με παστέλια και χαλβάδες και ο τρίτος με αθλητικά είδη. Τι να έλεγαν όμως ; Για ποδόσφαιρο συμπεραίνουμε ,αλλά ποιος ξέρει…..

Τη δική του μάχη δίνει ο παράγοντας της Αμφιάλης Αντώνης Βούλγαρης που βρίσκεται στο Νοσοκομείο διασωληνωμένος λόγω κορωνοϊού και λοίμωξης αναπνευστικού. Κουράγιο φίλε . Οι ευχές όλων μας είναι μαζί σου . Θα βγεις νικητής κι από αυτή τη μάχη…