Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πλησιάζουμε στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Μιας αγωνιστικής περιόδου αλλιώτικης  από τις άλλες. Τις  προηγούμενες χρονιές τέτοια εποχή γινόταν οργασμός  πραγματικός . Οι νέες συνθήκες όμως άλλαξαν τα δεδομένα.

Προετοιμασίες ξεκίνησαν ή ξεκινούν κάποιες ομάδες . Κι από αυτές δεν είναι όλες εντάξει . Ούτε από πλευράς μητρώου, ούτε από  πλευράς ιατρικού πρωτοκόλλου και ιατρικών τεστ. Θα υπάρξει πρόβλημα με τα παραχωρητήρια από τους Δήμους . Λογικά η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος του μήνα….

Και ενώ κάποιες ομάδες έχουν ξεκινήσει ήδη προετοιμασία από τις αρχές του μήνα , βγήκε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εξέδωσε ανακοίνωση στις 16 Αυγούστου στην οποία αναφέρει ότι « την πρώτη εβδομάδα επανέναρξης των προπονήσεων για την νέα αγωνιστική περίοδο ( μετά την περίοδο των θερινών διακοπών ) οι αθλητές  και το τεχνικό προσωπικό όλων των αθλημάτων ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι και νοσήσαντες ( με πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ) θα πρέπει να υποβληθούν στον πρώτο προληπτικό έλεγχο για  covid 19, σύμφωνα με το   testing ανά ηλικιακή κατηγορία. Ο πρώτος προληπτικός έλεγχος θα διενεργηθεί ακόμα και για τους αθλητές , τεχνικό προσωπικό των αθλημάτων του χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας»

Ειλικρινά προσπάθησα να βγάλω άκρη και δεν τα κατάφερα.  Δηλαδή υπάρχει σωματείο που να ακολουθεί αυτό το πρωτόκολλο ;  Παράλογα πράγματα . Ακόμα και οι υποδομές των  επαγγελματικών  ομάδων αμφιβάλλω αν τα τηρούν . Είμαι περίεργος να δω αν θα τηρηθούν αυτά στα φιλικά παιχνίδια  τις επόμενες μέρες. Για φαντάσου να παίζεις μπάλα και να κινδυνεύεις να τιμωρηθείς αφού θεωρείσαι παράνομος. Το περίεργο είναι ότι η ανακοίνωση της ΓΓΑ εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα. Κι όμως δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή έστω καμία ενημερωτική ανακοίνωση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία , και γενικότερα τις Αθλητικές αρχές.  Γενικά επικρατεί ένα «μπάχαλο» με τα σωματεία να πληρώνουν για μια ακόμα φορά τη …νύφη. Δεν γίνεται μια ζωή οι παράγοντες να πληρώνουν συνέχεια…συνέχεια…συνέχεια .

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο απόσπασμα. Για μια ακόμα φορά. Δυστυχώς….

Με το θέμα του μητρώου της ΓΓΑ πολλοί περιμένουν να δοθεί παράταση . Ωστόσο το θέμα έχει να κάνει με την αλυσίδα… Πολιτεία, ΕΠΟ ,UEFA/FIFA, σωματεία.

«Ψηφίστε την ολιστική μελέτη και βλέπουμε» είπε ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης  στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θοδωρή Ζαγοράκη ενεργώντας κατ’ εντολή  των Διεθνών αθλητικών αρχών . Ένα είδος εκβιασμού, αλλά χωρίς ανταλλάγματα  ουσιαστικά. Όλα λοιπόν θα εξαρτηθούν σε μια εβδομάδα. Στην Γενική Συνέλευση  της ΕΠΟ….

Πάμε τώρα στην κατάσταση που επικρατεί στον Πειραιά . Σύμφωνα με υπολογισμούς γύρω στα 60 σωματεία  αυτή την στιγμή , έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες ή βρίσκονται πολύ κοντά στην νομιμοποίηση τους . Κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να πάρουν παραχωρητήρια και να αγωνιστούν τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά . Από  κει και πέρα τα υπόλοιπα ή δεν τα έχουν καταφέρει ή αδιαφορούν γιατί απλούστατα δεν μπορούν .  Γύρω στα δέκα είναι αυτά.  Ειδικά στη Β’ Κατηγορία αναμένεται  να υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα. Εκτός βέβαια αν  σημειωθούν θεαματικές εξελίξεις …

Παράδειγμα προς μίμηση ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου. Ένα σωματείο Γ’ Κατηγορίας που διακρίνεται  για την συνέπεια , την οργάνωση του . Κατάφερε με τις ενέργειες του νέου ΔΣ να πάρει  την αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α καθώς και την εγγραφή στο αθλητικό μητρώο αυτής. Κάτι που δεν έχουν καταφέρει ακόμα ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών …..

Τεράστιο γηπεδικό  πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Δήμος Πειραιά . Από τη στιγμή που στο γήπεδο του ΣΕΦ  δίνεται προτεραιότητα όπως είναι φυσικό στον Ολυμπιακό , στον Εθνικό και στα τμήματα υποδομών τους λόγω έλλειψης αγωνιστικών χώρων, οι υπόλοιπες ομάδες ουσιαστικά «ξεσπιτώνονται ». Μια πρόταση του προέδρου του Ο.Π.Α.Ν . του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκη να μεταστεγαστούν για προπονήσεις στο γήπεδο του Αγίου Διονυσίου δεν βρίσκει σύμφωνους τους υπευθύνους των σωματείων .

Χαρακτηριστικά ο κορυφαίος παράγοντας του Πανφαληρικού Φαίδων Τσικνάκος δήλωσε:

«Δεν θεωρώ καθόλου σωστή αυτή την κίνηση . Δεν είναι δυνατόν ο Παναφληρικός και ο Πειραϊκός ομάδες που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία του γηπέδου στο ΣΕΦ και βρίσκονται στο Νέο Φάληρο , να μας στέλνουν στον Άγιο Διονύση. Από πού κι ως που; Μέσα στις επόμενες μέρες θα επιχειρήσω συνάντηση με τον κ. Βουράκη. Αν δεν βρεθεί λύση  δεν νομίζω ότι αξίζει να λάβουμε μέρος στο πρωτάθλημα.»….

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣ Πειραιά οι επιτροπές  της ΕΠΣΠ με την οριστική συγκρότηση – μορφή τους.

Αρχικά ανακοινώθηκε η Πειθαρχική επιτροπή  κάτι που δεν είχε γίνει στις 7 Ιουλίου. Πρόεδρος είναι ο Αντώνης Ανούστης με μέλη τους νομικούς Παναγιώτη Σταματόγιαννη και Νίκο Βρυνιώτη που παίρνει τη θέση της Ράνιας Βοζίκη

Από κει και πέρα υπήρχαν ορισμένες διαφοροποιήσεις . Στην επιτροπή Διαιτησίας δεν μετέχει για λόγους υγείας ο Γιάννης Χασάπης.Τα υπόλοιπα μέλη παραμένουν τα ίδια….

Στην επιτροπή Πρωταθλήματος που προεδρεύει ο Νίκος Παρασκευάκος προστέθηκε ένα νέο μέλος . Μαζί με τον Μάνο Πολύδωρο θα είναι ο παλιός διαιτητής Τάσος Κοφινάς.

Ένας ακόμα πρώην διαιτητής ο Σπύρος Βούλγαρης θα βρίσκεται σε επιτροπή . Είναι η Επιτροπή Στατιστικής ανάπτυξης και Κυπέλλου που είναι πρόεδρος ο Βασίλης Κουτσούπης με μέλος τον Τάσο Μάρθα

Στα μέλη της Επιτροπής Παρατηρητών  αντί του Μιχάλη Μουσελή που είχε αρχικά ανακοινωθεί προστέθηκε ο Προκόπης ( Άκης ) Ρίζος που είναι ουσιαστικά χορηγός αφού θα προσφέρει μπουφάν στους παρατηρητές και καπελάκια στα σωματεία.

Στην επιτροπή υποδομών που προεδρεύει ο Χρύσανθος Τρύφωνας προστέθηκε μαζί με τον Γιώργο Σιάκουλη στα μέλη ο Σταύρος Μορφόπουλος   . Ο τελευταίος θα είναι παράλληλα και στην τεχνική Επιτροπή με πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα της ΕΠΣΠ Απόστολο Μαρούλη….

 

 

Από το Ρέντη στους Ορυζόμυλους . Και από την Ένωση Ρέντη στην Ελλάδα Ποντίων «μετακόμισε» η Ακαδημία Diamonds του Διαμαντή Αθανασίου. Σκοπός η δημιουργία  πρότυπων υποδομών  που θα μπορέσουν τα επόμενα χρόνια , ποδοσφαιριστές από το φυτώριο του συλλόγου να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα. Μια σημαντική κίνηση που αναμένεται να αποδώσει καρπούς.

Μιας και η αναφορά  για τον Διαμαντή Αθανασίου να πούμε ότι δεν θα συνεχίσει στις μικτές της ΕΠΣ Πειραιά . Εκεί όπου θα συνεχίσει ο Γιώργος Γκοβερίνος.  Ήδη αναζητείται ο αντικαταστάτης του.

Υπεύθυνος τεχνικός διευθυντής των Μικτών θα είναι ο ικανότατος προπονητής Δημήτρης Καλύκας. H καλύτερη επιλογή…

 

Η μεταγραφή του Γιάννη Θεοδοσίου στην ΑΕ Μοσχάτου σίγουρα  ήταν το γεγονός  των τελευταίων ημερών , στην Α’ Πειραιά . Ήδη η ομάδα έφτασε τις επτά μεταγραφές και πάει για δέκα. Πολύ καλό ξεκίνημα….

 

Τεράστια απώλεια για το  Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η ξαφνική απώλεια του διαχρονικού ηγέτη της Νίκης Ρέντη, του Απόστολου Τσιρογιάννη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών,  ανήμερα της Παναγίας έπειτα από ανακοπή της καρδιάς του. Τεράστιος σαν ποδοσφαιριστής φορώντας την φανέλα του ιστορικού Πανιώνιου και μετέπειτα του Αιγάλεω, κορυφαίος και σαν παράγοντας της Νίκης Ρέντη στην οποία αφιερώθηκε με όλες του τις δυνάμεις εδώ και πολλά χρόνια .

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην κηδεία του . Παρόντες ο Δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο πρώην πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μπαταγιάννης .

Την ΕΠΣ Πειραιά που κατέθεσε και στεφάνι εκπροσώπησαν οι Γιάννης Σπάθας, Γιάννης Σταματάτος Παναγιώτης Νταλάκος,.

Αντιπροσωπείες των ομάδων που αγωνίστηκε ο Αποστόλης . Από τον Πανιώνιο ήταν οι Δημήτρης Χριστοδούλου, Γιώργος Σκρέκης, Βίκτωρ Θεοφιλόπουλος , Δημήτρης Ναλιτζής ενώ από  το  Αιγάλεω ήταν ο Παναγιώτης Κατσικογιάννης .

Πολλοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Νίκης Ρέντης καθώς και παίκτες της σημερινής ομάδας , προπονητές, διαιτητές, παράγοντες πολλών Πειραϊκών σωματείων.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο πρώην πρόεδρος της Νίκης Ρέντη Διονύσης Τριανταφυλλόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων  του Πανιωνίου Δημήτρης Χριστοδούλου.

Καλό σου ταξίδι φίλε Αποστόλη. Θα σε θυμόμαστε πάντα……

 

 

 

 

 

Δεν θα συνεχίσει ο Βασίλης Ιωαννίδης στον Αίαντα Σαλαμίνας . Ο έμπειρος τεχνικός που είχε ανακοινωθεί ότι θα αναλάμβανε τις θέσεις του Γενικού Αρχηγού και τεχνικού διευθυντή του συλλόγου υπέβαλλε την παραίτηση του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους . Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο ίδιος  κουράστηκε από τοις συνεχείς καθημερινές μετακινήσεις στο νησί….

 

Τέλος από την ενεργό δράση ο Βασίλης Βουτσινάς . Ο 41χρονος γκολκίπερ  «κρέμασε τα γάντια του» μετά από μια σπουδαία και αξιοπρεπή παρουσία . Ο Βασίλης σταμάτησε το ποδόσφαιρο με το κεφάλι ψηλά αφού εκτός από τις αγωνιστικές του ικανότητες ξεχώρισε και για το ήθος του. Αγωνίστηκε  σε έξι ομάδες συνολικά στην μεγάλη καριέρα του, αλλά οι κορυφαίοι σταθμοί της ποδοσφαιρικής του διαδρομής ήταν δυο.  Η ομάδα της καρδιά του ο Εθνικός Πειραιά  τον οποίο αγάπησε παθολογικά , αλλά και η ομάδα του τόπου του ο Αίας Σαλαμίνας εκεί όπου θα συνεχίσει να βρίσκεται σαν προπονητής τερματοφυλάκων. Βασίλη σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες. Αυτά από έναν άνθρωπο που παρακολουθεί την πορεία σου από τότε που ήσουν μικρό παιδί…..

 

Ο Σπύρος Κουνέλης αναλαμβάνει τις υποδομές της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας. Ότι καλύτερο για τον σύλλογο. Ο έμπειρος τεχνικός εδώ και πολλά χρόνια δίνει τα δικά του δείγματα  γραφής και προσφοράς στις ακαδημίες  Πειραϊκών συλλόγων με την ανάδειξη μεγάλων ταλέντων …..

 

Όλα αυτά τα χρόνια τον είχαμε συνηθίσει στα Πειραϊκά γήπεδα.  Ο 26χρονος τερματοφύλακας Κωνσταντίνος Ρεντζέπης που έχει περάσει από τον Εθνικό Πειραιά, την ΑΕ Μοσχάτου , την  Θύελλα Μοσχάτου , την Καστέλλα, την Χαλκηδόνα και τον Ήφαιστο θα συνεχίσει στη Θύελλα Ραφήνας, ομάδα Γ’ Εθνικής. Από τον Πειραιά στην Ανατολική Αττική…..