Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με σκοπό της  διευκόλυνση των πολλών πυρόπληκτων σωματείων σε αρκετές Περιφέρειες της χώρας μας:

Με τροπολογία που θα καταθέσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή παρατείνεται έως τις 31/12/2021 -για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας- η προθεσμία οριστικής εγγραφής τους (για όσα δεν έχουν ήδη εγγραφεί) ή τελικής επικαιροποίησης των στοιχείων τους (για όσα είναι ήδη εγγεγραμμένα) στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας, από 31/08/2021 στις 31/12/2021, σχετίζεται με το δικαίωμα της χρήσης, από τα σωματεία, των αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ ή τους ΟΤΑ.

Για να ανακεφαλαιώσουμε. Τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν κανονικά .Όσες  ομάδες  δεν έχουν καταφέρει να ετοιμάσουν τα έγγραφα τους, τους  δίνεται η δυνατότητα μέχρι τέλος Δεκέμβρη να  προλάβουν. Το παραχωρητήριο που θα πάρουν από τον Δήμο θα είναι προσωρινής διάρκειας Αν δεν τα καταφέρουν μέχρι και τότε , θα αποσυρθούν από το πρωτάθλημα . Οπότε στην περίπτωση αυτή θα μιλάμε για  άνισο πρωτάθλημα. Γιατί κάποιες ομάδες  θα  παίρνουν νίκες χωρίς αγώνες ενώ αντίθετα κάποιες άλλες θα έχουν χάσει βαθμούς από ομάδες που αποσύρθηκαν ……

 

Τρεις ομάδες μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα . Τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα ενδείξεις . Είναι η Οδηγήτρια, η Ένωση Καμινίων και ο Ολυμπιακός Περάματος που «απορροφήθηκε » από την ΑΕ Περάματος .  Κάποια ανάλογη συγχώνευση δεν αποκλείεται να γίνει με τον ΑΠΟ Κερατσίνι και τον  Ατρόμητο Κερατσινίου . Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες….

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο  να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση ομάδες όπως η Σπίθα , ο Μιθριδάτης και η Ειρήνη 2005….

 

 

Αλλάζουν τα δεδομένα για αθλητές και προπονητές που δεν έχουν εμβολιαστεί. Και το ερώτημα είναι πως αυτά θα εφαρμοστούν  πλέον . Και το κυριότερο . Ποιος θα πληρώσει;;

Συγκεκριμένα. Μόνο με αρνητικό τεστ (μοριακό ή rapid) θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος στις προπονήσεις και τους αγώνες οι ανεμβολίαστοι αθλητές και προπονητές. Ειδικότερα, όπως αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων :

Σε αγώνες  (φιλικούς  και επίσημους)

Ποδοσφαιριστές ηλικίας έως 15 ετών, θα πρέπει να υποβάλλονται σε PCR 72 ωρών, ή Rapid 48 ωρών ή self test την ημέρα του αγώνα, παρουσία του υπεύθυνου Covid-19
Ποδοσφαιριστές ηλικίας από 16 ετών και άνω, PCR 72 ωρών, ή Rapid 48 ωρών πριν από τον αγώνα.

Όσον αφορά τις προπονήσεις .Για τους ανεμβολίαστους αθλητές και προπονητές σωματείων. Διπλασιάζεται η συχνότητα του προληπτικού περιοδικού ελέγχου για Covid-19, σε σχέση με τα έως τώρα ισχύοντα, ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας κάθε αθλήματος.•

O έλεγχος θα πρέπει να είναι εργαστηριακός (PCR ή Rapid)Για τους εμβολιασμένους και νοσήσαντες αθλητές και προπονητές σωματείων, έλεγχος γίνεται μόνο εάν έχουν συμπτώματα συμβατά με Covid-19
ή  είναι στενές επαφές κρούσματος
Περισσότερες λεπτομέρειες για τα ισχύοντα από 31 Αυγούστου 2021, θα αποτυπωθούν στις διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ.

 

Μέχρι και την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 θα πρέπει  τα σωματεία να καταθέσουν στην γραμματεία της  ΕΠΣΠ τις  δηλώσεις συμμετοχής μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για τα πρωταθλήματα Α΄- Β΄ & Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και του Κυπέλλου .

Φέτος όμως  η κατάσταση είναι διαφορετική . Μαζί με τα παραπάνω  οι ομάδες θα πρέπει επίσης  να υποβάλλουν την νόμιμη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου (εκλογή με Δικαστικό Αντιπρόσωπο) καθώς και το φετινό παραχωρητήριο του γηπέδου από τον εκάστοτε  Δήμο.

 

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας βρίσκεται αποδεδειγμένα κοντά στον Αθλητισμό της περιοχής και βοηθά με κάθε τρόπο.

Πέρα από το γήπεδο Χαραυγής που είναι πλέον πανέτοιμο και υπερσύγχρονο  ετοιμάζεται και το βοηθητικό γήπεδο «Π. Σαλπέας » στο οποίο γίνεται αντικατάσταση συνθετικού  χλοοτάπητα, εστιών , περίφραξης καθώς και περίφραξης πλαγιοκάλυψης…..

 

Αναβλήθηκαν για μια εβδομάδα( 5/9)  οι εκτός έδρας αναμετρήσεις των Πειραϊκών ομάδων της Γ’ Εθνικής για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας λόγω προβλημάτων στις μετακινήσεις αφού η αυξημένη τουριστική περίοδος δεν επέτρεψε την εξεύρεση εισιτηρίων . Αντίθετα η Προοδευτική  θα αγωνιστεί κανονικά αφού υποδέχεται την Κυριακή τη Σαντορίνη. Ο αγώνας είναι κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των «βυσσινί» με δυο αγωνιστικές από την προηγούμενη περίοδο . Αν προκριθεί η ομάδα και κληρωθεί πάλι εντός έδρας θα έχει τη δυνατότητα να εκτίσει την ποινή της και να παρουσιαστεί «καθαρή » στο νέο πρωτάθλημα .

Μιας και ο λόγος για την Προοδευτική , να πούμε ότι μυστήρια πράγματα συμβαίνουν φέτος εκεί. Όσον αφορά την επικοινωνία και την ανακοίνωση μεταγραφών. Σίγουρα έχουν γίνει πολύ καλές κινήσεις , η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά ενώ έχουν αποχωρήσει οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές από την περυσινή χρονιά .. Κάποιες μεταγραφές μόνο έχουν δει το φως της δημοσιότητας κι αυτές έχουν ανακοινωθεί από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Επίσης τα νέα μαθαίνονται  από τα γνωστά καφενεία που συχνάζουν οι φίλοι της ομάδας . Ρωτάς ένα παράγοντα και σου λέει ότι δεν μπορεί να πει , υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι. Ο ένας σε παραπέμπει στον άλλο , χωρίς να βγάλεις άκρη Δεν ξέρω τίνος …σοφού ήταν αυτή η μυστικοπάθεια. Γιατί δεν ανακοινώνονται ; Θα μας πει κανείς; Για να …αιφνιδιαστούν  προφανώς  οι αντίπαλοι ;  Αυτά τα έκαναν κάποτε κάποιες  ερασιτεχνικές ομάδες μικρών κατηγοριών. Ανακοίνωναν τις μεταγραφές την τελευταία στιγμή, όλες μαζό . Η Προοδευτική όμως είναι μεγάλη ομάδα . Ας μην την  υποβαθμίζουν κάποιοι. Ο  λαός του ιστορικού συλλόγου  έχει δικαίωμα να μάθει  .Αντώνη Αραβαντινέ μ’ ακούς ;;;

 

Ο  έμπειρος προπονητής Φώτης Κεραμιδάς κάτοχος  διπλώματος UEFA A΄, θα είναι ο αντικαταστάτης του Διαμαντή Αθανασίου  στις Μικτές Πειραιά .  Μετά από πρόταση της Τεχνικής επιτροπής , η διοίκηση της ΕΠΣΠ αποφάσισε  ομόφωνα την πρόσληψη του.

Όπως γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα στις Μικτές συνεχίζει ο προπονητής  Γιώργος Γκοβερίνος.

Φέτος οι Μικτές της ΕΠΣΠ αναβαθμίζονται  αφού θα υπάρχει και τεχνικός διευθυντής  που είναι ο ικανότατος προπονητής Δημήτρης Καλύκας- κάτοχος διπλώματος UEFA PRO΄.

 

Σελίδα στο INSTAGRAM με τίτλο «μικτές ομάδες ΕΠΣΠ » άνοιξε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μικτών Σταύρος Μορφόπουλος που προσπαθεί να βάλει τις μικτές στο σύγχρονο δρόμο με πρωτοποριακές κινήσεις , έτσι ώστε να μην υστερεί ο Πειραιάς έναντι άλλων. Συγχαρητήρια….

 

 

Αίσθηση προκάλεσε η μεταγραφή του Γιάννη Ζαραδούκα στο Νέο Ικόνιο . Ο 36χρονος διεθνής αμυντικός που έχει αγωνιστεί σε πολύ μεγάλες ομάδες , επέστρεψε στα Πειραϊκά γήπεδα. Πρώτη του ομάδα ήταν η ΑΕ Νεάπολη.

Σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή αυτή έπαιξε η φιλία του με τον προπονητή της ομάδας Μανώλη Λαδικό με τον οποίο είναι παιδικοί φίλοι…..

 

Δεν θα συνεχίσει στον Αργοναύτη ο Παύλος Δαούτης . Λόγω διαφοράς φιλοσοφίας, όπως ειπώθηκε .  Λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας .Αυτά…..

 

Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής από την γενιά των 40ρηδων εγκατέλειψε την ενεργό δράση . Για την ακρίβεια «κρέμασε τα γάντια του». Είναι ο Κώστας Μπαλαφούτης ένα αξιόλογο παλικάρι που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε με αξιοπρέπεια, ήθος  και σοβαρότητα στα γήπεδα . Η κατάσταση  όμως με την πανδημία δεν επέτρεψε σ’ αυτόν αλλά και σε άλλα παιδιά της ηλικίας του να εγκαταλείψουν την ενεργό δράση , όπως εκείνοι θα ήθελαν. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως ο Κώστας θα συνεχίσει να προσφέρει στο ποδόσφαιρο , από άλλο πόστο . Είτε προπονητικά , είτε ηθικά και συμβουλευτικά όπως λέει ο ίδιος….

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκεται στο τιμόνι της ακαδημίας του ΑΣ Ποντίων Δραπετσώνας ο προπονητής και τεχνικός Διευθυντής Λουκάς Λουκίδης. Η πολύ καλή δουλειά του και η άριστη συνεργασία με τη διοίκηση έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανανέωση …..

 

Ένας ακόμα ικανότατος προπονητής ο Ανδρέας Σαμπάνης αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή  στις ακαδημίες  του Ατρομήτου Πειραιά. Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα 30/8…..

 

Τελικά η τάξη αποκαταστάθηκε . Ο Γιάννης Χασάπης ένας διαιτητής με σημαντική παρουσία και προσφορά στα γήπεδα 40 και πλέον χρόνια θα συνεχίσει να είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας  υγιέστατος και ορεξάτος….

Στο Αττικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται εδώ και 11 μέρες  με κορωνοϊό ο παλαίμαχος Πειραιώτης διαιτητής Γιάννης Καραπιδάκης . Αφού διέτρεξε σοβαρότατο κίνδυνο , η κατάσταση της υγείας του  πλέον βελτιώνεται σημαντικά και σύντομα αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Περαστικά στον αγαπημένο μας φίλο και να γυρίσει σύντομα σπίτι του ….

Τις τελευταίες μέρες «έφυγαν » από τη ζωή δυο βετεράνοι παίκτες  με τεράστια προσφορά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Και οι δυο αγωνίστηκαν περίπου την ίδια χρονική περίοδο στα γήπεδα.

Είναι ο Αντώνης Αγγελετάκης με σημαντική αγωνιστική παρουσία  στον Περαμαϊκό και το Κερατσίνι  και ο Χρήστος Τσιμπίδης που ξεκίνησε από την ΑΕΚ Φαλήρου και στη συνέχεια έπαιξε στον ΑΣ Ποντίων και τον ΑΣ Δραπετσώνας .

Ο Θεός να τους αναπαύσει . Καλό τους ταξίδι….