Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Μια  ξεχωριστή  πρωτοτυπία θα έχουμε φέτος στο ποδόσφαιρο μας . Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής που λαμβάνουν φέτος  μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας της ΕΠΟ, το έχουν …δίπορτο φέτος. Θα πάρουν μέρος και στο Κύπελλο  της Ένωσης !!!

 

 

Η  προσεχής Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021,  είναι η τελευταία μέρα που θα πρέπει να  κατατεθούν στην γραμματεία της Ε.Π.Σ.Π., οι δηλώσεις συμμετοχής μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για τα  πρωταθλήματα Α΄- Β΄ & Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και του Κυπέλλου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ένωση δεν υπάρχει καμιά περίπτωση παράτασης και τα σωματεία θα αντιμετωπίσουν κίνδυνο μη συμμετοχής στις διοργανώσεις….

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ θα πρέπει να συνυποβληθεί  η νόμιμη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου (εκλογή με Δικαστικό Αντιπρόσωπο) καθώς και φετινό παραχωρητήριο του γηπέδου από το εκάστοτε Δήμο…..

 

Πάμε τώρα στο θέμα της νομιμοποίησης των σωματείων. Αυτή τη στιγμή ισχύει σαν προθεσμία η 30η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο  όπως έχει δηλώσει και έχει δεσμευτεί  ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η ημερομηνία θα αλλάξει και θα γίνει 31 Δεκεμβρίου. Θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή . Πάντως η ΕΠΣ Πειραιά θα κάνει δεκτές ΟΛΕΣ τις δηλώσεις των σωματείων . Η κλήρωση λοιπόν θα γίνει κανονικά.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις Οδηγήτρια, Ένωση Καμινίων και Ολυμπιακός Περάματος δεν θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση του Ατρόμητου Κερατσινίου….

 

 

Ένα ακόμα σοβαρό θέμα προέκυψε στο ποδόσφαιρο που ταλαιπωρείται ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό.  Έχει σχέση με τους προπονητές και την άδεια άσκησης επαγγέλματος.  Για να ακριβολογούμε  δεν είναι τωρινό το θέμα αλλά πολλών ετών. Απλά είχε ατονήσει  τα τελευταία χρόνια . Τώρα λοιπόν αποφασίστηκε να μπει τάξη και μάλιστα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι προπονητές που έχουν διπλώματα UEFA Pro, Α’ και Β’ (όχι C) να έχουν  πάρει την άδεια  από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Εκτός αν δοθεί παράταση.

Η άδεια άσκησης επαγγέλματος είναι υποχρεωτική για όλους τους επαγγελματίες. Ακόμα και οι γιατροί , δικηγόροι μηχανικοί κλπ. που έχουν  φυσικά πάρει πτυχία , για να εργαστούν  χρειάζονται άδεια . Σωστό . Δεν αρκεί μόνο το πτυχίο. Όμως τώρα τι γίνεται;

Στην περίπτωση μας τώρα οι  ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στο site της Γ.Γ.Α ( Gga.org.gr) για να δουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να πάρουν την άδεια .  Ανάμεσα σε αυτό είναι το πτυχίο , ταυτότητα , ιατρικές εξετάσεις .Τελευταία προστέθηκε και σεμινάριο  παρακολούθησης Α’ βοηθειών μετά το ατύχημα με τον Δανό ποδοσφαιριστή Έρικσεν στο EURO 2021.

Να σημειωθεί ότι  οι ιατρικές βεβαιώσεις – γνωματεύσεις μπορούν να είναι από δημόσιο νοσοκομείο ή από οποιονδήποτε γιατρό ασφαλιστικού φορέα ή ιδιώτη.

Και φυσικά για όλα αυτά χρειάζεται και παράβολο 147€. Καταλάβατε λοιπόν ότι … «ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα ». Οι προπονητές που οι περισσότεροι είναι άνεργοι πληρώνουν συνέχεια χρήματα , είτε για πτυχίο, είτε για 3ετή ταυτότητα , είτε τώρα για άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Και κάτι ακόμα στο site της ΓΓΑ υπάρχει μητρώο με τους προπονητές που έχουν πάρει την  άδεια   . Είναι γύρω στους 5.300 . Ανάμεσα τους βέβαια και αρκετοί που δεν βρίσκονται πια στη ζωή , όπως οι αείμνηστοι Νίκος Αλέφαντος, Χρήστος Αρχοντίδης κ.α.

 

«Δυο στα δυο» για τις Πειραϊκές ομάδες της Γ’ Εθνικής στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η Προοδευτική επικράτησε άνετα με 2-0 της Σαντορίνης και έδειξε ότι θα παίξει σημαντικό πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα. Ο αγώνας ήταν «κεκλεισμένων των θυρών» λόγω τιμωρίας από την προηγούμενη χρονιά . Παρόλα αυτά οι φίλαθλοι της ομάδας δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με καπνογόνα …έξω από το γήπεδο σκαρφαλώνοντας στον τοίχο του γηπέδου. Αυτό που θέλουν τώρα οι «βυσσινί» είναι να κληρωθούν και πάλι εντός έδρας στο Κύπελλο ώστε να εκτίσουν την ποινή των δυο αγωνιστικών και να παρουσιαστούν «καθαροί» από ποινές στο νέο πρωτάθλημα…..

Ο Αίας Σαλαμίνας πήρε μεγάλη πρόκριση στο Ηράκλειο της Κρήτης επικρατώντας στα πέναλτι του ΑΟ Πόρου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής  ο ταλαντούχος γκολκίπερ Γιάννης Ασημέλης που ουσιαστικά με τις αποκρούσεις του «καθάρισε »  την πρόκριση για την ομάδα του στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του Αίαντα.

Παλικαρίσια πρόκριση για τον ιστορικό σύλλογο , αν λάβουμε υπόψη ότι τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πανούση στην παράταση ενώ ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας ο Μεγαλοοικονόμου  τραυματίστηκε στο 80’ και αποχώρησε….

Σειρά έχουν τώρα οι άλλες τρεις Πειραϊκές ομάδες την προσεχή Κυριακή. Ο Εθνικός πηγαίνει στη Μύκονο για να διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στην Άνω Μερά  ενώ στη Κρήτη μεταβαίνουν ο ΑΠΟ Κερατσίνι που αγωνίζεται στην Ιεράπετρα με την τοπική Αναγέννηση  ενώ ο ΑΟ Καραβάς θα παίξει στη Σούδα Χανίων με τον τοπικό Άρη…

Την προσεχή  Τρίτη 7/9 στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου…

 

Κουκλάκι έχει γίνει το γήπεδο της Χαραυγής μετά την αλλαγή χλοοτάπητα την τοποθέτηση νέων προβολέων που κάνουν τη νύχτα μέρα. Κι όμως όπως μου κατήγγειλαν υπάρχουν κάποιοι  που δεν σέβονται αυτόν τον πανέμορφο χώρο. Κάποιοι έχουν αρχίσει να τον μετατρέπουν σε σκουπιδότοπο, παρατώντας μπουκαλάκια νερού μέσα στον αγωνιστικό χώρο . Λίγη ντροπή ρε παιδιά….

 

Σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο αναβαθμίζεται το ΔΑΚ Κορυδαλλού . Σε εξέλιξη η αντικατάσταση του χλοοτάπητα με νέο σύγχρονης γενιάς, η τοποθέτηση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας LED , ανακατασκευή αποδυτηρίων και χώρων υγιεινής. Τέτοια έργα αναβαθμίζουν τον αθλητισμό της περιοχής. ….

 

 

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά –αθλητές για την είσοδο τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα . Που καταφέρνουν και συνδυάζουν την άθληση με την μάθηση , το ποδόσφαιρο με τις σπουδές . Να έχουν καλή σταδιοδρομία…..

 

Θα αναφερθούμε ειδικά σε μια ξεχωριστή περίπτωση  δυο ταλαντούχων  ποδοσφαιριστών με πολλά κοινά στοιχεία και «βίους παράλληλους».  Είναι ο Βιδιάνος Δρόσος και ο Βασίλης Λύτρας. Και οι δυο έχουν την ίδια ηλικία ( γεννημένοι το 2003) , αγωνίζονται όχι μόνο και οι δυο στην ίδια ομάδα  Νέοι Ευγένειας , αλλά και στην ίδια θέση  αφού είναι τερματοφύλακες .

Ο Βιδιάνος εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς(Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης) ενώ ο Βασίλης  στην ΑΣΟΕΕ( Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ). Συγχαρητήρια και στα δυο πανάξια  παιδιά. Καλή σταδιοδρομία!!

 

 

 

 

Νέοι άνθρωποι , νέες ιδέες . Αυτό ισχύει  στη Χαραυγή όπου πρόεδρος είναι  ο μέχρι πέρυσι  εν ενεργεία αθλητής Σταμάτης Κατσιμοίρης. Η διοίκηση λοιπόν του  συλλόγου εξέδωσε κάρτα φιλάθλου αξίας 10 € για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Όσοι αγοράσουν θα μπουν σε κλήρωση και ένας τυχερός θα κερδίσει ένα διήμερο σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Ναύπλιο….

 

Πανέξυπνες οι κάρτες διαρκείας της ΑΕ ΜΟΣΧΆΤΟΥ που παρουσιάζουν ιδιαίτερη ζήτηση. Αναφέρουν επτά λέξεις που με το αρχικό τους γράμμα σχηματίζεται το όνομα της ομάδας. Μ(αγεία) , Ο(μορφιά) , Σ(υναίσθημα) , Χ(αμόγελα), Α(ξιοπρέπεια), Τ(απεινοφροσύνη), Ο(ικογένεια) ….

Aναρτήθηκαν στο site της Ε.Π.Σ.Π οι δηλώσεις συμμετοχής των Πρωταθλημάτων υποδομών 2021-22 Κ-18(2004 και μικρότεροι )Κ-16(2006 και μικρότεροι)., Κ-14(2008 και μικρότεροι), Κ-12( 2010 και μικρότεροι). Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την 1η Οκτωβρίου .Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ να έχουν προπονητές κατόχους τουλάχιστον διπλώματος UEFA C` και ταυτότητας τριετίας σε ισχύ.

Με δυο επιστημονικούς συνεργάτες θα συνεργαστεί η διοίκηση του Πήγασου Αγίου Διονυσίου.  Είναι η έμπειρη ψυχολόγος Ευθυμία Κίννα και η διαιτολόγος – διατροφολόγος Μαριλένα Πετράκου ώστε ιδιαίτερα στο κομμάτι των ακαδημιών τού συλλόγου  να παρέχουν  επιστημονικά δεδομένα ως προς την γνωσιακή και την τροφική συμπεριφορά των αθλητών . Να λοιπόν που ένα μικρό ,θεωρητικά, σωματείο Γ’ Πειραιά , δίνει μεγάλα μαθήματα σε πολλές , θεωρούμενες, μεγάλες ομάδες.  Σωματείο υπόδειγμα ο Πήγασος , αποτελεί κόσμημα για το Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο….

Βελτιώνεται καθημερινά η κατάσταση της υγείας του βετεράνου Πειραιώτη διαιτητή Γιάννη Καραπιδάκη που νοσηλεύεται με κορωνοιό στο Αττικό Νοσοκομείο τις τελευταίες 19 ημέρες .Μέσω της στήλης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους γιατρούς καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό της 4ης μονάδας λοιμώξεων της Δ ‘ Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου για το τεράστιο ενδιαφέρον και τις συγκινητικές προσπάθειες που κατέβαλαν στην περίπτωση του. “Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες στην κυριολεξία. Τεράστια η προσφορά τους .Ότι και να πω είναι λίγο” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καραπιδάκης φανερά συγκινημένος…..

 

 

Βαγγέλης Κώτος . Μια ζωή στον Άρη Αμφιάλης προπονητής  περίπου 8 χρόνια .Έχει περάσει από Παννεαπολικό, Χαλκηδόνα  ενώ τη  χρονιά που πέρασε  βρέθηκε στην Καστέλλα . Φέτος επιστρέφει στην περιοχή του. Όχι όμως στον Άρη , αλλά στον Πανιώνιο Κερατσινίου…..

 

Επέστρεψε από τις διακοπές του πλήρως ανανεωμένος , ο προπονητής Άγγελος Σκανάτοβιτς . Στην Σκόπελο που βρέθηκε ανανεώθηκε και γύρισε ελαφρύτερος… Όχι σε κιλά , αλλά σε …μαλλιά . Την πλούσια χαίτη που είχε …ξεχάστε την!!!