Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Και ξαφνικά προέκυψε σοβαρότατο θέμα με το γήπεδο του ΣΕΦ που έστω και για μια μέρα έκλεισε τις πόρτες του σε όλους!! Αρχικά εκδόθηκε  ανακοίνωση διαμαρτυρίας  όσον αφορά την αλλαγή του προγράμματος από τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης , Νεολαίας  του Δήμου Πειραιά , μια απόφαση με την οποία δεν συμφωνούν οι ομάδες οι οποίες τα είχαν βρει μεταξύ τους  σχετικά με το πρόγραμμα.

Η ΕΠΣ Πειραιά στην προσπάθεια της να δώσει μια λύση στο πρόβλημα κάλεσε τα σωματεία  την Τρίτη 14/9 στις 11 το πρωί ώστε να βρεθεί άκρη.  Η Επιτροπή των σωματείων διαφώνησε όσον αφορά το εργάσιμο της μέρας και πρότεινε η συνάντηση  να γίνει απόγευμα.

Δημιουργήθηκε με λίγα λόγια ένα χάος . Και ο Δήμος Πειραιά ( ο Ο.Π.Α.Ν.  του κ. Ιωσήφ Βουράκη δηλαδή) τι έκανε ;; Έβαλε λουκέτο στο γήπεδο την Πέμπτη  !!! Και δεν προπονήθηκε κανένας  .Προς γενική κατάπληξη. Πρωτοφανής , εξωφρενική κίνηση. Μια κίνηση που κανένας δεν κατάλαβε για ποιο λόγο έγινε .Μια κίνηση ζημιογόνα για όλες τις ομάδες. Κλείσιμο  μέχρι να βρεθεί λύση και να γίνει συνάντηση των σωματείων με την ΕΠΣΠ, ενώ στην ανακοίνωση του Δήμου κατονομάζεται η επιτροπή του γηπέδου και ο…. πρόεδρος της Καστέλλας  για προκλητική συμπεριφορά!!   Εδώ όμως τίθεται ένα θέμα . Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Σταύρος Προκοπίου , ενώ  τα «καρφιά » πάνε στον Κώστα Χαρέα  οποίος είναι μεν πρόεδρος  της Επιτροπής αλλά και  μέλος της Καστέλλας…

Αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική κίνηση  σίγουρα το «λουκέτο». Τι φταίνε τα σωματεία που βρίσκονται σε περίοδο  προετοιμασίας ενώ όλοι ξέρουμε πόσο  έχουν ταλαιπωρηθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο;…..

Πριν από λίγες ώρες ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ  Βουράκης επανήλθε με επιστολή του όπου αναφέρει πως το γήπεδο ανήκει σε όλα τα σωματεία του Δήμου και κανένας δεν μπορεί να εκβιάζει τον ίδιο ή κάποιο άλλο μέλος του Ο.Π.Α.Ν. ή του Δήμου ενώ ουσιαστικά «έριξε το μπαλάκι » στην ΕΠΣΠ για την διαχείριση του προγράμματος κλπ. . Παράλληλα προτείνει συνάντηση ΕΠΣΠ- ΟΠΑΝ και σωματείων  στα γραφεία της Ένωσης . Πολύ σωστά όλα αυτά αλλά «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα ». Έτσι έπρεπε να γίνει από την αρχή με ηρεμία, λογική και νηφαλιότητα . Και όχι να φτάσουμε στο αντιδημοκρατικό κλείσιμο του γηπέδου έστω και για μέρα. Έτσι δεν είναι ;;;

 

Και για να δούμε το θέμα από μια άλλη πλευρά .Την εύθυμη. Πριν από λίγα μόλις χρόνια το γήπεδο του ΣΕΦ ήταν χωράφι και κανένας δεν ήθελε ουσιαστικά  να προπονείται εκεί. Κι αν γινόταν προπόνηση , ήταν με γκρίνια . Τώρα όμως  το γήπεδο φτιάχτηκε και όλοι θέλουν να γυμνάζονται εκεί. Ακόμα και μεγάλες ομάδες. Για φαντάσου…

 

Δυστυχώς δεν θα λάβουν μέρος  στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας τέσσερις ομάδες . Είναι η Οδηγήτρια , η Ένωση Καμινίων , ο Ολυμπιακός Κερατσινίου και ο Ολυμπιακός Περάματος που «απορροφήθηκε » από την ΑΕ Περάματος ενώ στη Γ’ Πειραιά δεν δήλωσαν συμμετοχή ούτε φέτος η Σπίθα Νίκαιας , ο Μιθριδάτης και η Δόξα Σαλαμίνας που αγωνίζεται στα πρωταθλήματα υποδομών  τα τελευταία χρόνια. Αν όμως δεν λάβει ούτε την επόμενη περίοδο  2022-23 στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας  τότε θα αποκλειστεί κι από τις υποδομές. Επανέρχεται όμως η Ειρήνη 2005…..

 

 

 

Συνολικά στην Α’ κατηγορία θα μετέχουν 35 ομάδες στη Β’ 18 και στη Γ’ 11.

Η Α’ Πειραιά που ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου  θα διεξαχθεί φέτος σε τρεις ομίλους . Οι δυο όμιλοι θα έχουν από 12 ομάδες ενώ ο τρίτος 11.

Μετά την λήξη της κανονικής διάρκειας  του πρωταθλήματος θα γίνουν τα play off  για την άνοδο με τη συμμετοχή των δυο πρώτων ομάδων από κάθε όμιλο. Από τις έξι λοιπόν που θα μετάσχουν  οι δυο πρώτες ομάδες θα διεκδικήσουν  την άνοδο τους στη Γ’ Εθνική   μαζί με συλλόγους άλλων Ενώσεων.

Όσον αφορά τις άλλες  ομάδες τώρα. Θα γίνει ένα πρωτάθλημα ενός γύρου με την συμμετοχή των υπολοίπων  δέκα ή εννέα ομάδων . Από τους τρεις ομίλους λοιπόν  θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίες του κάθε ομίλου. Συνολικά εννέα θα υποβιβαστούν στην Β’ Κατηγορία.

Η Β’ Πειραιά θα γίνει σε δυο ομίλους των 9 ομάδων  και θα ακολουθήσουν  τα play off/out ενώ η Γ’  φυσικά  με έναν όμιλο των 11 ομάδων.

Β’ και Γ’ Κατηγορία ξεκινούν στις 10 Οκτωβρίου.

Αναλυτικές λεπτομέρειες  για τις ομάδες που ανέρχονται και υποβιβάζονται σε όλες τις κατηγορίες θα ανακοινωθούν  τις επόμενες μέρες….

 

Και λίγα λόγια για το Κύπελλο. Ξεκινά το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τον τελικό δεν θα υπάρξουν διπλοί αγώνες , κάτι που δεν γινόταν τα τελευταία χρόνια. Να σημειωθεί ότι οι ομάδες της Γ’ Εθνικής θα λάβουν μέρος στο Κύπελλο Πειραιά , από την τρίτη φάση.

Οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας μαζί με τους Ερασιτέχνες του Ιωνικού κληρώθηκαν μεταξύ τους, ενώ οι της Β μαζί με της Γ’, με  γηπεδούχο την πιο αδύναμη βάση κατηγορίας.

Πέντε ομάδες της Γ’ Κατηγορίας δεν δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο Πειραιά . Είναι οι Άνω Νεάπολη , Δάφνη Ταμπουρίων, Πολυκράτης, Προμηθέας, ΑΕ Χατζηκυριακείου.

 

Μεγάλο βάρος στο υγειονομικό πρωτόκολλο έδωσε ο Γιάννης Σπάθας στην ομιλία του πριν από την κλήρωση του Κυπέλλο. « Θα τηρηθεί υποχρεωτικά από όλους. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα γι’ αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ.

 

Νέα διοίκηση βγήκε στον Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά , που με την κίνηση αυτή των αρχαιρεσιών έδειξε ότι υπάρχει . Η Γενική Συνέλευση έγινε στα ιστορικά ιδιόκτητα γραφεία του Συνδέσμου στην οδό Γούναρη.

Πρόεδρος ανέλαβε ο Σπύρος Λιόλιος ενώ τις υπόλοιπες θέσεις κατέβαλαν : Αντιπρόεδρος Α’ Θανάσης Ναστούλης, αντιπρόεδρος Β’ Θεόδωρος Μονέος , Γενικός Γραμματέας Νίκος Δροσινός, Ταμίας Δημήτρης Πλουμίδης, Ειδικός Γραμματέας Νίκος Πολυχρόνης .

Της Συνέλευσης προήδρευσε ο βετεράνος διαιτητής Βασίλης Ποτόγλου.

Ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Σπύρος Λιόλιος έκανε στη στήλη την παρακάτω δήλωση:

«Στόχος μας είναι να υπάρχει αγαστή συνεργασία με την ΕΠΣΠ. Για τον λόγο αυτό θα ζητήσω συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιάννη Σπάθα με τον οποίο είχαμε άριστη συνεργασία όταν ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου. »

 

 

Από τις πέντε Πειραϊκές ομάδες Γ’ Εθνικής οι τέσσερις προχώρησαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας . Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Καραβάς που μετά από μέτρια εμφάνιση ηττήθηκε με 0-3 στη Σούδα Χανίων από τον τοπικό Άρη και αποκλείστηκε.

Ο Εθνικός πέρασε θριαμβευτικά από την Μύκονο με συγκλονιστική εμφάνιση στο β’ μέρος όπου ανέτρεψε το 0-1 του α’ μέρους από την Άνω Μερά  και επικράτησε με 4-1 στην επανάληψη!.

Το Κερατσίνι πήρε σπουδαία πρόκριση με 0-1 μέσα στην Ιεράπετρα επί της τοπικής Αναγέννησης.

Στην β’ φάση του Κυπέλλου ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει το Κερατσίνι ενώ ο Αίας θα υποδεχτεί στη Σαλαμίνα την Παναχαϊκή.

Η Προοδευτική θα παίξει πάλι στην έδρα της με τον Άρη Σκάλας . Με αυτόν τον τρόπο θα εκτίσει την ποινή των δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που της είχε επιβληθεί πέρυσι. Έτσι η ομάδα θα παρουσιαστεί «καθαρή» στο νέο πρωτάθλημα….

 

 

Το αναφέραμε την περασμένη εβδομάδα και  το θέμα προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.  Οι προπονητές θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Οι ομάδες που δεν διαθέτουν προπονητές δηλωμένους, θα υποστούν κυρώσεις. Όπως και αυτοί που θα κάνουν τους προπονητές με διάφορους τρόπους.  Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου λοιπόν  θα πρέπει οι προπονητές που έχουν διπλώματα UEFA Pro, Α’ και Β’ (όχι C) να έχουν  πάρει την άδεια  από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Για να γίνει αυτό απαιτούνται κάποια δικαιολογητικά Ανάμεσα σε αυτά είναι το πτυχίο , ταυτότητα , ιατρικές εξετάσεις .Τελευταία προστέθηκε και σεμινάριο  παρακολούθησης Α’ βοηθειών . Μαζί με αυτά και  παράβολο 147€.

 

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε η διοίκηση του Περαμαϊκού. Σεβόμενη τους αθλητές της ομάδας πάνω από όλα προέβη σε  γενική απολύμανση των κοινοχρήστων χώρων  , των γραφείων , των αποδυτηρίων της ανδρικής ομάδας  και των ακαδημιών λαμβάνοντας έτσι όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορονοϊού.

«Η υγεία και η ασφάλεια των μικρών και μεγάλων αθλητών της ομάδας, αποτελούν την βασικότερη προϋπόθεση για να υπάρξει μια ομαλή αγωνιστική περίοδο και αυτός είναι ο πρώτος στόχος της διοίκησης φέτος.» αναφέρει στην ανακοίνωση της η διοίκηση του συλλόγου και προσθέτει πως  θα πραγματοποιείται  απολύμανση σε όλη τη διάρκεια της χρονιά  ανά τακτά χρονικά διαστήματα ….

 

 

 

Σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Ηρακλής Νίκαιας αποκτώντας τον έμπειρο πολυσύνθετο άσο Κώστα Νταλάκο. Μια μεταγραφή που μάθαμε εντελώς τυχαία. Όπως μάθαμε ότι ο σύλλογος έχει πραγματοποιήσει κι άλλες εντυπωσιακές μεταγραφές τις οποίες όμως δεν έχει ανακοινώσει ακόμα . Και δεν καταλαβαίνω τον λόγο, με τίποτα……

 

 

Την μεταγραφή του Γιώργου Δακουτρού  από τον Φαληρικό , ανακοίνωσε ο Πανιώνιος Κερατσινίου. Με την διαφορά που στον Φαληρικό δεν είχαν ιδέα αφού έχουν στα χέρια τους το δελτίο του παίκτη. Τι συμβαίνει τελικά ;Που βρίσκεται η αλήθεια;   Θα φανεί σύντομα…..

 

 

Εδώ και πολλά χρόνια ο Στέλιος Παπαλεξάνδρου  βρίσκεται κοντά στον Αίαντα Σαλαμίνας και τον υπηρετεί. Αρχικά σαν ποδοσφαιριστής της ένδοξης μεγάλης ομάδας την δεκαετία του 1970 και στη συνέχεια σαν διοικητικό στέλεχος. Πολύτιμη και ανιδιοτελής η προσφορά  του . Ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί τον ιστορικό σύλλογο σε ΕΠΟ και ΕΠΣΠ  δίνοντας τον δικό του καθημερινό αγώνα. Δικαιολογημένη η ευχαριστήρια ανακοίνωση του συλλόγου  για τον Στέλιο….

 

 

Μετά από επτά χρόνια σημαντικής παρουσίας σε Πειραϊκές ομάδες , επέστρεψε στην Ένωση Α.Α. Ρέντη , ο Μανώλης Λούπος , ο επονομαζόμενος «Λύκος» για να δώσει και πάλι δύναμη στη γραμμή κρούσης του συλλόγου….

 

Εξιτήριο πήρε από το Αττικό Νοσοκομείο ο Γιάννης Καραπιδάκης. Ο βετεράνος διαιτητής μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας λόγω κορωνοϊού  βρίσκεται πλέον στο σπίτι του απόλυτα υγιής. Σιδερένιος φίλε. Να είσαι πάντα καλά….