Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Τα σωματεία που πρέπει να πραγματοποιήσουν  αρχαιρεσίες μέσα στο 2021,βάσει καταστατικού, να το κάνουν  μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. Στην συνέχεια να αποστείλουν τα σχετικά έγγραφα στην Περιφέρεια, και  μετά  στη Γ.Γ.Α. όταν τους ζητηθούν.

Να σημειωθεί ότι οι  αρχαιρεσίες θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου . Διαφορετικά όχι μόνο δεν θα γίνονται δεκτές από την Γ.Γ.Α.  αλλά παράλληλα θα διαγράφονται από το Μητρώο σωματείων …..

 

Πολύς θόρυβος έγινε το τελευταίο διάστημα σχετικά με το γήπεδο του ΣΕΦ  και τις ώρες προπόνησης . Υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες . Έγινε ανταλλαγή επιστολών , ακούστηκαν λόγια και εκεί που  όλα έδειχναν ότι υπήρχε χάος και διαφορά απόψεων , φάνηκε να επικρατεί η λογική. Για να βρεθεί οριστική λύση θα πρέπει κάποιες ομάδες να πάρουν ώρες και στο γήπεδο του Αγίου Διονυσίου , όπου  δεν είναι  και τόσο «φορτωμένο». Η ΕΠΣΠ που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διευθέτηση του προβλήματος, δεν νομίζω ότι μπορεί να κανονίσει το πρόγραμμα. Αυτό θα πρέπει να το αναλάβει ο ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά  στον οποίο ανήκει το γήπεδο……

 

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό για το γήπεδο του ΣΕΦ.

Με ενέργειες του Βαγγέλη  Μαρινάκη θα γίνουν οι απαραίτητες βελτιωτικές εργασίες  ώστε το γήπεδο να μπορέσει να πάρει άδεια διεξαγωγής αγώνων  για την Β’ και Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία .

Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν εξέδρες και θα μπει και ο κατάλληλος φωτισμός. Υπολογίζεται ότι το έργο αυτό θα κοστίσει γύρω στις 70 χιλιάδες ευρώ.

Για το θέμα αυτό προθυμοποιήθηκε να  βοηθήσει σε ότι χρειαστεί και ο Εθνικός….

Αν λοιπόν γίνει αυτό θα είναι μια «ανάσα » για την ΕΠΣΠ και το Πειραϊκό ποδόσφαιρο…

 

 

Ελάχιστες μέρες απέμειναν για την επανέκδοση των δελτίων . Το επόμενο Σαββατοκύριακο  ξεκινά η αγωνιστική δραστηριότητα με παιχνίδια Κυπέλλου.

Τα μέχρι τώρα δελτία πορτοκαλί χρώματος που ήταν αορίστου χρόνου δεν ισχύουν πλέον . Μόνο λευκά θα είναι πλέον  και θα έχουν διάρκεια 1- 5 ετών. Ανάλογη βέβαια θα είναι και η τιμή. Η ΕΠΟ εξέδωσε τιμοκατάλογο . Όλη η δουλειά είναι πλέον για το χρήμα. Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σου λέει ο άλλος…..

 

 

Την  προσεχή Δευτέρα 20/9 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα πρωταθλήματα Α΄- Β΄- Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2021-2022 στον υπαίθριο  χώρο ΣΕΦ SΟCCER (απέναντι από τα γραφεία της Ε.Π.Σ.Π. )  Στις 5 μ.μ. θα ξεκινήσει η κλήρωση για την Γ΄ Κατηγορία, στις 5.30 μ.μ. θα ακολουθήσει η κλήρωση της Β΄ Κατηγορίας και στις 6 μ.μ. η κλήρωση της Α΄ Κατηγορίας.

Φέτος τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν με διαφορετικό τρόπο. Ας τα δούμε τα πράγματα διαφορετικά και όσο πιο απλά γίνεται.

Οι ομάδες της Α’   Κατηγορίας  είναι συνολικά 35 και θα διαχωριστούν σε τρείς (3) ομίλους  αντίστοιχα, ύστερα από  κλήρωση χωρίς  διαχωρισμό. Όλες μαζί

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα απαρτίσουν έναν όμιλο 6 ομάδων από τον οποίο θα ανακηρυχθεί η Πρωταθλήτρια και η Δευτεραθλήτρια ομάδα της Α΄ Πειραιά με μονούς  αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα.

Οι 3 πρώτες ομάδες των τριών ομίλων στους αγώνες play-off θα ξεκινήσουν με μπόνους ενός (1) βαθμού.

Όσον αφορά τα play out

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος  και στους τρείς (3) ομίλους, οι ομάδες κάθε ομίλου που θα καταλάβουν την 3η θέση, έως και την 12η  ή την 11η θέση ( στον όμιλο με τις 11 ομάδες) θα απαρτίσουν  δύο νέους ομίλους με 10 ομάδες  κι έναν με 9 ομάδες, στους οποίους θα  γίνει ένας γύρος από τον οποίο θα προκύψει η τελική βαθμολογία αναφορικά με τον Υποβιβασμό ομάδων στην Β΄ Πειραιά Οι ομάδες στους oμίλους play-out θα κουβαλήσουν τους βαθμούς  με τους οποίους ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο( Α΄ Φάση).

Στην Β΄ Κατηγορία υποβιβάζονται συνολικά εννέα (9) ομάδες – οι τρείς τελευταίες από κάθε όμιλο.

 

 

Οι 18  ομάδες της Β’   Κατηγορίας θα διαχωριστούν σε δυο (2) ομίλους  των 9 έκαστος.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου ( Α΄ ΦΆΣΗ)  θα ακολουθήσουν αγώνες play-off για την άνοδο ομάδων στην Α΄  Κατηγορία, καθώς αγώνες play-out για τον υποβιβασμό ομάδων στην Γ΄ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Οι τρείς πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, θα απαρτίσουν  τον όμιλο (play-off) ανόδου( συνολικά 6 ομάδες)

1.Συνολικά ανέρχονται στην Α’ από την Β’ Κατηγορία, δύο (2) ομάδες (η Πρωταθλήτρια και Δευτεραθλήτρια της Β΄ Κατηγορίας) και η Τριταθλήτρια της Β΄ Κατηγορίας), εφόσον  ανέλθει στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, μια ομάδα της Α΄  Κατηγορίας

*Oι ομάδες των δύο ομίλων της Β΄ Πειραιά της Α΄ Φάσης που θα καταταγούν  στην 4η, έως και την 9η θέση, ( 6 ομάδες σε κάθε όμιλο), θα καταρτίσουν 2 ομίλους play-out,κουβαλώντας τους  βαθμούς με τους οποίους ολοκλήρωσαν την Α΄  Φάση. Η τελευταία ομάδα κάθε ομίλου play-out, υποβιβάζεται στην Γ’ Κατηγορία . Συνολικά 2 ….

 

γ) Οι ομάδες της Γ’  Πειραιά θα απαρτίσουν έναν  όμιλο με έντεκα  ομάδες

Συνολικά ανέρχονται στη Β’  Κατηγορία  δυο ομάδες .

Μετά την λήξη των αγώνων της Κανονικής περιόδου της Γ΄ Κατηγορίας, θα ακολουθήσουν αγώνες κατάταξης(play – off), ανάμεσα στις τέσσερις  πρώτες ομάδες  της κανονικής διαδικασίας του πρωταθλήματος.

Ήτοι συνολικά ανέρχονται από την Γ’  Κατηγορία, στη Β’  , δυο  ομάδες ( η πρώτη και η δεύτερη ομάδα των αγώνων κατάταξης)

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες Κατάταξης θα έχουν βαθμολογικό μπόνους ανάλογα με την βαθμολογική σειρά που τερμάτισαν στην κανονική περίοδο, έχοντας 3, 2,1,0 βαθμούς αντίστοιχα.

 

Για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, ο αριθμός των ομάδων της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 28,οι ομάδες της Β΄ Κατηγορίας τουλάχιστον 24και ανώτερος αριθμός 28, ενώ της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, πάντα ανάλογος του αριθμού των ομάδων που  θα δηλώσουν συμμετοχή.

 

 

 

Κατά συνέπεια, αν από την Γ΄ Εθνική περιόδου 2021- 2022, υποβιβασθούν Πειραϊκά σωματεία, ενώ η Πρωταθλήτρια και  Δευτεραθλήτρια ομάδα της Α΄  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας δεν ανέλθουν στην Γ΄ Εθνική κι ως εκ τούτου δημιουργήσουν υπέρβαση αυτού του συνολικού αριθμού των ομάδων (28 ομάδες), τότε ανάλογος αριθμός ομάδων θα υποβιβάζονται από την Α΄ Πειραιά στην Β΄.

Για το θέμα αυτό λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο site της ΕΠΣΠ ( www.epspeir.gr) στη στήλη «Προκηρύξεις – έντυπα »….

 

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην κηδεία του Γιάννη Μαντζουράνη που έγινε χθες στο Νεκροταφείο Σχιστού. Γιατί ο Εθνικάρας ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο , σε όλη την Ελλάδα . Ο πιο αγνός φίλαθλος που έγραψε ιστορία . Πάντα υποστήριζε την ομάδα του, δεν κατηγόρησε ποτέ  αντίπαλο και είχε μόνο συμπάθειες.

Καλό ταξίδι  Γιάνναρε . Σε ευχαριστώ προσωπικά που με τίμησες με τη φιλία στου….

 

 

Θέμα που πήρε  διαστάσεις και σχολιάστηκε ποικιλότροπα  έγινε η είδηση ότι ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΠ Γιώργος Ανατολάκης  εργάζεται ως  κούριερ σε εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων . Δεν θα αναφερθούμε ιδιαίτερα στην παρακμή  ενός ανθρώπου με τεράστια περιουσία που χάθηκε. Αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε . Η ουσία είναι μια . Πως ο Γιώργος δουλεύει αξιοπρεπέστατα για να βγάλει το ψωμί του. Τίμια και με ψηλά το κεφάλι. Δεν έκλεψε , ούτε έκρυψε κάτι. Το αντίθετο μάλιστα . Ο Ανατολάκης χαίρει της εκτίμησης όλων . Στο πλευρό του είναι και η ΕΠΣ Πειραιά. « Δεν είναι κακό όταν ένας άνθρωπος εργάζεται έντιμα για να βγάλει το ψωμί του. Εμείς θα είμαστε δίπλα του » τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Σπάθας ….

 

Από την Δευτεριάτικη κλήρωση των πρωταθλημάτων  της ΕΠΣΠ θα απουσιάσει ο πρωταγωνιστής. Ο νέος  πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Νίκος Παρασκευάκος . Που προσεβλήθη από κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Η κατάσταση του  δεν εμπνέει ανησυχίες και βελτιώνεται από μέρα σε μέρα . Σύντομα ο Νικόλας θα επανέλθει στο σπίτι του και στα καθήκοντα του. Περαστικά φίλε….

 

Στην κλήρωση της Δευτέρας θα δώσει το παρόν ο Κώστας Χολέβας . Ο επί σειρά πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος . Μια τεράστια προσωπικότητα με μεγάλη προσφορά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Ενδεχομένως να μην είναι απλώς θεατής της κλήρωσης. Με κάποιο τρόπο η ΕΠΣΠ θα θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό στο πρόσωπο του…

 

Οι δυο μόνο  από τις πέντε Πειραϊκές ομάδες συνεχίζουν στο Κύπελλο Ελλάδας .

Η Προοδευτική νίκησε στις καθυστερήσεις τον Άρη Σκάλας  με 2-1 και όχι μόνο προχώρησε , αλλά εξέτισε και την ποινή των δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Εθνικός «καθάρισε » εύκολα με 3-0 το Κερατσίνι, σαν γηπεδούχος που νομίζετε; Στους Αγίους Αναργύρους!!!!

Ο ιστορικός σύλλογος του Πειραιά δεν κατάφερε , παρά τις υποσχέσεις, να βρει παραχωρητήριο , σε γήπεδο της περιοχής του , αλλά αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Η ταλαιπωρία για την ομάδα και τους φιλάθλους της συνεχίζεται. Δυστυχώς. Έστω και τώρα να βρεθεί λύση ενόψει  πρωταθλήματος….….

 

Νέα καθήκοντα για τον Ηλία Σπάθα . Ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής που κάποιοι θέλησαν σκόπιμα και με απρεπή τρόπο θέλησαν να του κόψουν την καριέρα του , ανέλαβε καθήκοντα σχολιαστή φάσεων στην αθλητική εκπομπή του MEGA. Από την πρώτη κιόλας παρουσία του ξεχώρισε για την ευφράδεια του λόγου του , τις εμπεριστατωμένες   απόψεις του αλλά και την προσωπικότητα του…..

 

 

Επανήλθε στην τεχνική ηγεσία του Αργοναύτη ο Γιώργος Ξυπολυτάς , ένας πολύ καλός προπονητής που προγραμματίζει τα πάντα και δεν αφήνει τίποτα στη τύχη του….

 

Τον Βασίλη Τρίχο τον γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια σαν ένα σπουδαίο προπονητή τερματοφυλάκων  με σημαντική προσφορά και διακρίσεις .

Στα χνάρια του βαδίζει πλέον ο γιος του Νίκος που  παρά το νεαρό της ηλικίας  του  πηγαίνει πολύ καλά. Ήδη έχει εργαστεί στο Κερατσίνι, την Αμφιάλη , τους Νέους Ευγένειας και σε ακαδημίες ενώ τώρα είναι στην Αγία Ελεούσα.

Κι είναι μόλις 23 ετών . Αλλά όταν έχει πατέρα τον Βασίλη δεν θα μπορούσε να μην γίνει κι αυτός εφάμιλλος .

Και κάτι ακόμα ο Νίκος Τρίχος σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής καθώς και σε ΙΕΚ Προπονητικής…..

 

«Άρωμα γυναίκας » στην κορυφή της ΑΕ Περάματος.  Πρόεδρος στον ιστορικό σύλλογο ανέλαβε η Ιωάννα Μωρέ. Που έχει όλο το «πακέτο». Προσωπικότητα, δυναμισμό, αποφασιστικότητα , ομορφιά …..