Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Και κει που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα , ήλθε κι αυτό με την αναβολή αγώνων για να μας …ισοπεδώσει.

Τα σωματεία έτρεξαν την τελευταία στιγμή ,ως συνήθως , να αλλάξουν τα δελτία τους . Η κατάσταση αυτή δημιούργησε πανικό. Ένα τεράστιο χάος . Οι υπάλληλοι της ΕΠΣΠ έδωσαν και την ψυχή τους για να βγάλουν τα δελτία , δουλεύοντας τις τελευταίες μέρες μέχρι πολύ  αργά το βράδυ . Μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργηθεί πρόβλημα , η Ένωση έδωσε προτεραιότητα στις ομάδες της Α’ Κατηγορίας , ώστε να παίξουν αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ για τα σωματεία Β’ και Γ’ Κατηγορίας υπάρχουν χρονικά περιθώρια για αργότερα.

Και κει που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα , ήλθε κι αυτό με την αναβολή αγώνων για να μας …ισοπεδώσει.
Τα σωματεία έτρεξαν την τελευταία στιγμή ,ως συνήθως , να αλλάξουν τα δελτία τους . Η κατάσταση αυτή δημιούργησε πανικό. Ένα τεράστιο χάος . Οι υπάλληλοι της ΕΠΣΠ έδωσαν και την ψυχή τους για να βγάλουν τα δελτία , δουλεύοντας τις τελευταίες μέρες μέχρι πολύ αργά το βράδυ . Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατόν να εκδοθούν όλα τα δελτία . Έτσι δεν θα διεξαχθούν 10 αγώνες , που ήταν προγραμματισμένοι για το Σαββατοκύριακο αφού δεν πρόλαβαν να ετοιμαστούν τα δελτία τους.
Συγκεκριμένα αναβλήθηκαν τα παιχνίδια Ερμή Κορυδαλλού – Αετού Κορυδαλλού, Αμπελακιακού- Αστυπάλαιας, Δραπετσώνας – Δόξας Πειραιά , Αμφιάλης- Νέων Δραπετσώνας , Πήγασου – Πυθαγόρα , Νέου Ικονίου- Αστεριών Δραπετσώνας, Φοίνικα Αγίας Σοφίας- ΑΟΚ Φαλήρου, Πειραϊκού – Πανφαληρικού, ΑΕ Νίκαιας – Πανιώνιου Κερατσινίου, Κύπρου Κορυδαλλού – Άρη Αμφιάλης …..

 

Ξεκίνημα λοιπόν το Σαββατοκύριακο στα γήπεδα, με νέα δεδομένα . Αρχικά τα δελτία που θα προσκομίζουν στον διαιτητή θα πρέπει να έχουν ΜΟΝΟ λευκό χρώμα . Αυτά που ίσχυαν μέχρι πέρυσι , τα πορτοκαλί δεν έχουν πλέον καμία ισχύ.

Επιπλέον η κάρτα υγείας κάθε ποδοσφαιριστή θα πρέπει να είναι σε ισχύ.

Για την είσοδο των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων στο γήπεδο  θα πρέπει να προσκομιστεί η σχετική κατάσταση των 30 μελών με τις φωτοτυπίες των βεβαιώσεων εμβολιασμού, νόσησης,  ή των rapid test.

Όσον αφορά με την είσοδο φιλάθλων μελών διοικήσεων ,στο γήπεδο και στις εξέδρες η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε  εμβολιασμένους, ή σε νοσήσαντες,  επιδεικνύοντας την σχετική βεβαίωση και ταυτότητα  στην είσοδο.

 

Παράταση μιας εβδομάδας δίνει η ΕΠΣΠ στα σωματεία που δεν έχουν εκδώσει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις Προπονητών. Κατόπιν τούτου , για τους αγώνες Κυπέλλου του Σαββατοκύριακου  οι προπονητές μπορούν να καθίσουν  στο πάγκο της ομάδας τους, είτε με την παλιά πιστοποίηση, είτε με την ταυτότητα Τριετίας  που έχουν  ή την αστυνομική  ταυτότητα τους……

 

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα η κλήρωση των Πειραϊκών πρωταθλημάτων με σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αρχικά η Α’ Κατηγορία θα διεξαχθεί σε τρείς ομίλους , κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Κι αυτό επειδή πρέπει να τελειώσει έγκαιρα η κανονική διάρκεια του  πρωταθλήματος ώστε να ξεκινήσουν τα   play off/out αφού ακολουθούν τα μπαράζ ανόδου.

Δόθηκαν κλειδάριθμοι για διαφόρους λόγους.

Και φέτος τηρήθηκε η… παράδοση. Ο ένας όμιλος δύσκολος, ο άλλος λιγότερο, κι ο τρίτος πιο εύκολος. Όλα αυτά όμως είναι θεωρητικά , αφού την αξία τους οι ομάδες την δείχνουν στο γήπεδο. Κι όχι μόνο με το όνομα . Αυτό μας έχει διδάξει το παρελθόν . Έτσι  γινόταν πάντα , έτσι  θα συνεχίσει να γίνεται…..

 

Μεγάλος απών της κλήρωσης ο Νίκος Παρασκευάκος. Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, αφού εξακολουθεί να νοσηλεύεται  στο Θριάσιο Νοσοκομείο . Ήδη έχει ξεπεράσει ουσιαστικά το πρόβλημα , αισθάνεται αρκετά καλά και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Ο Ν. Παρασκευάκος με δήλωση του αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους εκείνους που επικοινώνησαν μαζί του για το συγκινητικό ενδιαφέρον  που έδειξαν στην περίπτωση του .

 

Καταχειροκροτήθηκε ο κ. Κώστας Χολέβας κατά την άφιξη του στον χώρο της κλήρωσης . Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος έχει κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όλου του κόσμου με την τεράστια προσφορά του  πάνω από 20 χρόνια  στην Ένωση.

 

Αλλάζουν τα δεδομένα στους ομίλους της Γ’ Εθνικής . Τόσο για τις ομάδες του Πειραιά , όσο και της Αθήνας, σύμφωνα με ο προσχέδιο. Όμιλοι που είναι ανταγωνιστικοί μεν , αλλά λογικοί και …οικονομικοί δε. Ενδέχεται όμως να υποβιβαστούν 5-6 ομάδες . Περίπου οι μισές ….

Οι πέντε Πειραϊκές ομάδες ( Αίας Σαλαμίνας, Εθνικός Πειραιά, Καραβάς, Κερατσίνι , Προοδευτική) κληρώθηκαν με τα σωματεία της Ανατολικής Αττικής( Αήττητος Σπάτων , Αστέρας Βάρης ,Θύελλα Ραφήνας) Δυτικής Αττικής( Πανελευσινιακός και ίσως ο Ασπρόπυργος αν δε μετάσχει στη  SL 2).

Μοναδικό μεγάλο ταξίδι θα είναι στη Μυτιλήνη με τον Αιολικό και μια …βόλτα μέχρι τη Λακωνία με τον Άρη Σκάλας.

Όμως υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα , που έχει να κάνει με την έναρξη του πρωταθλήματος. Αρχικά η κλήρωση που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 27/9 αναβλήθηκε , λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων μετά την αναδιάρθρωση στην Super League 2. Αυτό σημαίνει ότι  το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου . Πάμε γι’ αργότερα….

 

Και η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας έβγαλε ντέρμπι και μάλιστα Πειραϊκό .  Εθνικός απέναντι στην  Προοδευτική. Οι δυο ιστορικές ομάδες της Γ’ Εθνικής που είχαν απομείνει από τον Πειραιά κληρώθηκαν μεταξύ τους και αναμετρώνται αύριο στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων . Δυο Πειραιώτες στη Δυτική Αττική ή δυο ξένοι στην ίδια πόλη. Όπως και να χει πάντως , αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς ακρότητες και να κερδίσει το ποδόσφαιρο. Οι βλακείες και οι φανατισμοί  του διαδικτύου δεν έχουν θέση στο γήπεδο. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι…….

 

Κι όμως το είδαμε κι αυτό . Ή μάλλον το ακούσαμε για να ακριβολογούμε. Επεισόδια σε φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο Πειραϊκές ομάδες. Μα είναι δυνατόν; Δηλαδή αν ξεκινήσουν οι επίσημοι αγώνες τι θα γίνει; Συνήθως το λέμε αλλά μένουμε στα λόγια.  Η ΕΠΣΠ θα πρέπει να λάβει μέτρα επιτέλους χωρίς συμβιβαστικές λύσεις για να τα έχει καλά με όλους. Η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο πόσο μάλλον όταν αυτό είναι ερασιτεχνικό…..

 

Ξεκινάμε  , τα επίσημα παιχνίδια , όπως συνηθίζεται με τις διπλές διαιτησίες της εβδομάδας . Ο Λάμπρος Τζαγκαράκης, ο Γιώργος Μπαλαχούτης, ο Βασίλης Γεωργόπουλος και η Χαρά Βογιατζιδάκη θα σφυρίξουν «διπλά »παιχνίδια το Σαββατοκύριακο.

Η Επιτροπή Διαιτησίας της οποίας ηγείται ο Μπάμπης Μοιραδωράκης  κάνει όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά της , όπως άλλωστε γίνεται τα τελευταία χρόνια. Αυτή την εβδομάδα για διαφόρους λόγους δεν θα έχει στη διάθεση της τους Κακριδή, Λεμπέση, Τσαμούρη, Κουζούμη και τον Θοδωρή Πουλόπουλο την Κυριακή , αφού διαιτητεύει τον αγώνα Νέας Αρτάκης-  ΑΟ Κηφισιάς  για το κύπελλο Ελλάδας .

Στα αξιοσημείωτα  η παρθενική εμφάνιση δυο διαιτητίνων βοηθών του Νίκου Κουβέλη στο Κορυδαλλιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα και τον Δία. Είναι η Βίνα Λαμπροπούλου και η Γωγώ Σιγανού .Η πρώτη είναι διεθνής διαιτητής ΕΠΟ σε αγώνες Γυναικών, ενώ και οι δυο είναι βοηθοί Γ’ Εθνικής. Ας  καλωσορίσουμε λοιπόν τα δυο κορίτσια  στον Πειραιά….

Ξεκινούν τη Δευτέρα στο γήπεδο ΣΕΦ στις 14.45   οι προπονήσεις της Μικτής Κ14 της ΕΠΣ Πειραιά με τον νέο προπονητή Φώτη Κεραμιδά. Θα γίνει δοκιμή κι  αξιολόγηση παικτών γεννηθέντων τα έτη 2008- 2009  με σκοπό την στελέχωση της μικτής  ομάδας Κ-14 περιόδου 2021-2022.Η πρόταση-υπόδειξη από κάθε ομάδα θα αφορά έως 3 ποδοσφαιριστές που θα έχουν προταθεί από τον προπονητή του αντίστοιχου τμήματος και θα το δηλώνουν οι ποδοσφαιριστές κατά την παρουσία τους.

Την Δευτέρα στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΣΠ συγκέντρωση  των παρατηρητών αγώνων της Ένωσης, όπου θα γίνουν ανακοινώσεις. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη…

 

Σχετικά με το σχόλιο  και την απορία μας γιατί ο Ηρακλής Νίκαιας δεν ανακοινώνει τις φετινές μεταγραφές του, από τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου Φώτη Κοκόση  λάβαμε επιστολή στην οποία  αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

« Παρόλο που σαν διοίκηση λείπει η εμπειρία στα διοικητικά δρώμενα, προσπαθούμε εξαρχής της επανίδρυσης του ιστορικού Ηρακλή Νίκαιας, να εστιάζουμε περισσότερο στην ουσία και στην συνεχή βελτίωση της ομάδας σε θέματα υποδομών και οργάνωσης και λιγότερο σε επικοινωνιακά θέματα και κινήσεις προβολής μέσω την μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. το κύριο μέλημα δεν είναι τόσο η ανακοίνωση των παιδιών που αποκτήθηκαν ή ανανέωσαν, άλλα αυτό που μας καίει από την στιγμή που αναλάβαμε την τύχη της ομάδας αυτής , ήταν κάθε μέρα να σκεφτόμαστε και να προγραμματίζουμε τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε σε βάθος χρόνου η ομάδα του Ηρακλή να σταθεί πιο δυνατά στα πόδια της και να καταφέρει να προοδεύσει, όσο του επιτρέπουν οι συνθήκες σε όλους τους τομείς λειτουργίας της ομάδας. Για εμάς προέχει η ολοκλήρωση ενός ποιοτικού ρόστερ με βάση τις υποδείξεις και τον από κοινού προγραμματισμό με τον προπονητή Διονύση Κατραμάδο ,η ολοκλήρωση όλων των δικαιολογητικών για την ομαλή ένταξη της ομάδας στο μητρώο της ΓΓΑ την οποία ολοκληρώσαμε αρκετά νωρίς, λαμβάνοντας και την σχετική έκτακτη επιχορήγηση, καθώς και η σωστή πλαισίωση προπονητή και παιχτών από τους κατάλληλους ανθρώπους και συνεργάτες όπου θα βοηθήσουν και φέτος την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου μας.»

 

Διπλή «μεταγραφή» αυτή την περίοδο  για τον ποδοσφαιριστή  Παναγιώτη Αυγέρη.  Και μάλιστα μέσα στο Σεπτέμβριο.

Αρχικά ο ικανότατος επιθετικός επέστρεψε στα Πειραϊκά γήπεδα και θα αγωνιστεί  στην Χαλκηδόνα . Δυο εβδομάδες μετά  , πήρε …μεταγραφή για το κλαμπ των παντρεμένων . Την περασμένη Κυριακή ο Παναγιώτης ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου μετά της εκλεκτής της καρδιάς του Ευαγγελίας.  Η διοίκηση της Χαλκηδόνας εύχεται στο πανέμορφο ζευγάρι  «βίον ανθόσπαρτον  και καλούς απογόνους » …

 

Εντυπωσιακή κίνηση από την Χαλκηδόνα  που απέκτησε τον ταλαντούχο επιθετικό Μαντλίν Λαλάι ο οποίος θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα . Εντύπωση επίσης μας έκανε το γεγονός ότι είναι η πρώτη μεταγραφή του συλλόγου όπου δεν βγήκε η παραδοσιακή φωτογραφία του παίκτη με τον πρόεδρο της ομάδας. Παράλειψη ή αλλαγή τακτικής;;;

 

Φοβερή ανακοίνωση από την ΑΕ Σαρωνικού Αίγινας για την σπουδαία , ομολογουμένως , μεταγραφή του Βασίλη Καλικαντή στην ομάδα . Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει .Διαβάστε και θα ….καταλάβετε:

«Και στο τέλος Καλικαντής !!!!!!Η ομάδα , με τη πίεση του χρόνου και έχοντας ένα κενό να γεμίσει , αναγκάστηκε να συμβιβαστεί , αποκτώντας έναν μέτριο ποδοσφαιριστή που το προηγούμενο του πέρασμα από την ομάδα , δεν άφησε κ τις καλύτερες εντυπώσεις !!!!
Το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι ομάδες του Πειραιά κ όχι μόνο , του έκαναν κρούση για να τον αποκτήσουν , μόνο τυχαίο είναι .
Ας είναι . Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας έστω κ έτσι. Έστω κ με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.
Μπίλαρε….. Καλώς ήρθες παιχταρά μας !!!!!!”.» Ανεπανάληπτο… Μοναδικό….

 

Κοντά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο  η  εταιρεία Rizos trans του κ. Άκη Ρίζου. Ο γνωστός επιχειρηματίας διέθεσε μπουφάν για τους παρατηρητές της ΕΠΣ Πειραιά  , καπελάκια για τους εκπροσώπους των σωματείων  ενώ είναι χορηγός  και σε ομάδες , όπως τελευταία ο ΑΟ Κορυδαλλός η διοίκηση του οποίου εξέδωσε ήδη ευχαριστήρια ανακοίνωση. Τον κ. Ρίζο ευχαριστεί θερμά η διοίκηση της ΕΠΣΠ  και ο πρόεδρος της επιτροπής Παρατηρητών Λουκάς Κανδύλης…

Ο  Άκης Ρίζος αλλά και ο επιχειρηματίας  Άγγελος Σκούταρης τον οποίο επίσης ευχαριστεί η Ένωση  πρόσφεραν αθλητικό υλικό για τις μικτές της ΕΠΣ Πειραιά ….