Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Ξεκινά  αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α’  Κατηγορίας. Ένα πρωτάθλημα αλλιώτικο από τα άλλα . Αρχικά να πούμε ότι διεξάγεται για πρώτη φορά σε τρεις ομίλους . Οι πρωταθλητές βγαίνουν μετά από μπαράζ και στη συνέχεια δίνουν νέα μπαράζ με ομάδες άλλων Ενώσεων για να διεκδικήσουν την άνοδο. Ευχή μας είναι να γίνουν καλοί αγώνες , σε καλό κλίμα και χωρίς βία. Για να απολαύσουμε όλοι μαζί το ποδόσφαιρο  που υπηρετούμε και αγαπάμε όλοι….

 

Στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας μετέχουν 35 ομάδες !! Αριθμός ρεκόρ. Του χρόνου ότι και να γίνει θα μειωθούν σε 28. Για να υπάρξει πιο δυνατό και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και όχι με ομάδες  3 ή 4 ταχυτήτων που είναι σήμερα . Το Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει επιτέλους να αναβαθμιστεί.

 

Να σημειωθεί ότι τα γηπεδούχα σωματεία Α’ Κατηγορίας  στα πλαίσια  της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, δεν θα πληρώσουν εξοδολόγιο διαιτησίας το οποίο είναι δωρεάν. Θα πληρώσουν μόνο την αμοιβή του ιατρού.

 

Σχετικά με την έκδοση  πιστοποίηση του προπονητή  που θα ισχύσει φέτος η ΕΠΣ Πειραιά ανακοίνωσε ότι  αυτή την αγωνιστική δεν θα γίνει έλεγχος. Από την επόμενη εβδομάδα όμως ,δεν θα ορίζονται οι αγώνες των ομάδων  που  δεν θα  έχουν εκδώσει Πιστοποίηση Προπονητή

 

Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν και αγώνες Κυπέλλου . Αυτοί που είχαν αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα λόγω της καθυστερημένης έκδοσης των δελτίων .Η Κύπρος Κορυδαλλού δήλωσε ότι αδυνατεί να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Άρη Αμφιάλης . Έτσι το παιχνίδι ματαιώνεται ..

Συνολικά είναι 10 αναμετρήσεις και θα γίνουν σε τρεις …δόσεις. Τρεις αγώνες το Σάββατο , άλλοι δυο  την Κυριακή και πέντε την προσεχή Τετάρτη….

 

Φυσικά θα ισχύσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί . Τόσο για τους μετέχοντες ( ποδοσφαιριστές, προπονητές , παράγοντες) όσο και για τους φιλάθλους….

Και μια απορία ενός φίλου παράγοντα  που μου την μετέφερε: «Οι διαιτητές στους αγώνες ελέγχονται αν είναι εμβολιασμένοι ή αν έχουν νοσήσει; Ποιος τους ελέγχει ; Κι αν πάω εγώ στον διαιτητή και του ζητήσω το πιστοποιητικό και δεν μου το δείξει , μπορώ να ζητήσω να αναβάλει το παιχνίδι;;;

 

Και ξαφνικά δημιουργήθηκε πρόβλημα με τον ΑΣ Δραπετσώνας .Ή μάλλον δεν έγινε ξαφνικά αφού εδώ και καιρό ακουγόταν έντονα θέμα με το σωματείο. Κι αυτό  γιατί υπάρχει πρόβλημα έλλειψης παραγόντων. Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν απομείνει. Μπροστά  στον κίνδυνο διάλυσης του ιστορικού συλλόγου  ο Ζαχαρίας Βάζος  που παλεύει μόνος του ουσιαστικά τον τελευταίο καιρό για την ομάδα , φαίνεται πως βρίσκει λύση με στελέχη που θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά. Όσον αφορά το θέμα προπονητή  ο Άρης Τσαγδής ένας ιδιαίτερα αξιόλογος  τεχνικός , δεν άντεξε την κατάσταση που επικρατούσε και αποχώρησε . Κάτι «μαγειρεύεται» για τη συνέχεια και για τον αυριανό εκτός έδρας αγώνας με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα , αλλά δεν θέλω να σας «σκλαβώσω» με τις πληροφορίες μου. Μπορεί και να μην ισχύουν …..

 

Οι διπλές διαιτησίες δεν θα λείψουν και αυτό το Σαββατοκύριακο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας .  Ζέστας, Μπαλαχούτης, Δαμιανάκης, Λαθύρης σφυρίζουν και Σάββατο , αλλά και Κυριακή . Οι τρεις τελευταίοι μάλιστα διαιτητεύουν και την Τετάρτη σε αγώνες Κυπέλλου Πειραιά  .

Δυο αγώνες σφυρίζει και ο Καρανικολάου   για το Κύπελλο αύριο και την Κυριακή.

 

Η Προοδευτική ξεκίνησε εντυπωσιακά την χρονιά και δείχνει ότι σιγά- σιγά βρίσκει τη χαμένη της αίγλη με το νέο πρόσωπο και τις πολλές καλές μεταγραφές.

Προκρίθηκε τρεις φορές για το Κύπελλο Ελλάδας . Την τελευταία μάλιστα απέναντι στον Εθνικό στους Αγίους Αναργύρους. Οι Κορυδαλλιώτες είναι η μόνη ομάδα που εκπροσωπεί τον Πειραιά στην διοργάνωση. Επόμενος αντίπαλος είναι η πανίσχυρη Ξάνθη την προσεχή Τετάρτη, αλλά όχι στη Νίκαια, στο γήπεδο Σχιστού, που διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα. Ήδη η διοίκηση πήρε παραχωρητήριο από το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Αναμένεται μεγάλη προσέλευση κόσμου που θα ενισχύσει σημαντικά τους «βυσσινί»…..

 

Την προσεχή Κυριακή στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση στον ιστορικό Αργοναύτη στα γραφεία του συλλόγου. Μια κρίσιμη Συνέλευση για την ιστορική ομάδα που θεωρείται καθοριστική για το μέλλον της . Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τους Χατζηκυριακιώτες οι οποίοι δεν μπόρεσαν τελικά να λάβουν μέρος στο Κύπελλο Πειραιά. Ο Αργοναύτης είναι ένα μεγάλο σωματείο. Και η ιστορία του , επιβάλλει να σταθεί όρθιος. Να βρεθεί λοιπόν λύση και η ομάδα να ξαναβρεί και πάλι τον δρόμο της . Διαφορετικά θα είναι δύσκολα τα πράγματα….

 

Νέος άνεμος στη Δόξα Πειραιά που αισιοδοξεί για καλύτερη πορεία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η παρουσία του Αντώνη Καλαμάκη σίγουρα θα βοηθήσει την καινούργια προσπάθεια. Πέρα των παικτών που υπάρχουν ,η Δόξα θα στηριχθεί βασικά και στα ταλαντούχα παιδιά της Κ-17 της Προοδευτικής . Έξυπνη κίνηση η συνεργασία αυτή . Και φυσικά ο κατάλληλος για να αξιοποιήσει τους μικρούς αυτούς είναι ο Αντώνης Καλαμάκης. Ότι καλύτερο δηλαδή…..

 

Ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο 90’ και κέρδισε ο ΑΟ Πειραιάς από τον ΑΣ Κωφών , θα έχει και συνέχεια στα γραφεία της ΕΠΣΠ. Οι ηττημένοι κατέθεσαν ένσταση κακής συμμετοχής παικτών μικρής ηλικίας της αντίπαλης ομάδας. Ειπώθηκε ότι έγινε κακή σύνταξη του φύλλου αγώνα και μια παράλειψη της διαιτητίνας Χαράς Βογιατζιδάκη η οποία στο παιχνίδι αρίστευσε. Τον λόγο έχει πλέον η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ που με το «καλημέρα » έπιασε δουλειά .

Πάντως δημιουργήθηκε με την ένσταση ένα άλλο θέμα.

Σε ανακοίνωση της η διοίκηση του ΑΟ Πειραιά αναφέρει χαρακτηριστικά: « Το ηθικό μέρος της υπόθεσης όμως  θα παραμείνει ανεξαρτήτως εκβάσεως. Θα αναμέναμε από ένα σωματείο το οποίο θεωρούσαμε φιλικό, για λόγους που επί του παρόντος είναι περιττό να αναφερθούν, να επικοινωνήσει και να ακούσει τουλάχιστον τις θέσεις μας πριν προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη ενέργεια. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την ανθρώπινη και κοινωνική πλευρά του ποδοσφαίρου σε πείσμα κάποιων παραγόντων που μας ωθούν με τις ενέργειες τους σε άλλες κατευθύνσεις.»

Ανακοίνωσε  ,επιτέλους τις πολύ καλές μεταγραφές της η διοίκηση του Ηρακλή Νίκαιας.

Φιλοξενούμε και σήμερα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δηλώσεις του  Γενικού  γραμματέα του Νικαιώτικου συλλόγου Φώτη Κοκόση  που αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Για εμάς η ικανοποίηση δεν πηγάζει τόσο από τις ανακοινώσεις των νεοαποκτηθέντων παιχτών μας( παρόλο που αξίζουν το να ανακοινωθούν και με το παραπάνω), αλλά από άλλα πιο ουσιώδη για εμάς ζητήματα, όπως του να υπάρχει υγεία μεταξύ παιχτών και παραγόντων/συντελεστών ώστε να μην χρειαστεί να διακοπεί ξανά το πρωτάθλημα του Πειραιά, να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στα πειραϊκά γήπεδα σε λειτουργικά ζητήματα που δυστυχώς μέχρι και σήμερα μας ταλαιπωρούν καθημερινά στο γήπεδο μας Π.Νικολαίδης, τα οποία και απαιτούν την άμεση δημοτική επέμβαση, να δημιουργηθούν στα γήπεδα , όπου δεν υπάρχουν , αποδυτήρια φιλοξενουμένων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, να τοποθετηθούν απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα, όλων των αθλημάτων, καθώς αποτελούν, ζωτικής σημασίας, για την αποφυγή πιθανής απώλειας ανθρώπινης ζωής, τόσο αθλητή όσο και φιλάθλου. Όλα τα παραπάνω και άλλα ακόμα πιο σημαντικά, όπως η εξεύρεση γηπέδου και προπονητικών ωρών για το ανδρικό τμήμα και την ανάπτυξη και άλλων τμημάτων υποδομών, τα οποία μέχρι σήμερα αδυνατούμε να εξασφαλίσουμε σαν ομάδα, έχουν πραγματικά περίσσεια αξία για εμάς ποδοσφαιρικά και διοικητικά και αυτά είναι πραγματικά άξια μνείας και ανακοινώσιμα. Πίστεψε με ειλικρινά πως αν καταφέρναμε να εξασφαλίσουμε φέτος όλα τα παραπάνω, θα άξιζε πραγματικά να βγάζουμε ανακοινώσεις πολύ τακτικά. »

 

Ο Βασίλης Τσιρογιάννης είναι ο νέος πρόεδρος της Νίκης Ρέντη . Μια ζωή βρίσκεται μέσα στην ομάδα . Από μικρό παιδί . Σαν ποδοσφαιριστής για πολλά χρόνια και τελευταία σαν παράγοντας. Τώρα αναλαμβάνει την ηγεσία του ιστορικού συλλόγου, ως άξιος συνεχιστής του αείμνηστου πατέρα του.  Ο Τόλης ήταν η ψυχή και ο ιθύνους νους   της Νίκης . Και αυτό φιλοδοξούν  να συνεχίσουν  ως κληρονόμοι τα παιδιά του  Βασίλης και Αλέξανδρος .

 

Στην πρόσληψη του Άγγελου Σκανάτοβιτς προχώρησε η Κύπρος Κορυδαλλού. Θεωρείται η ιδανική λύση για την προώθηση των ταλέντων και την εξέλιξη τους. Άλλωστε ο έμπειρος τεχνικός έχει δώσει τις εξετάσεις του με τον καλύτερο τρόπο παλαιότερα,  όταν ως προπονητής του Αστέρα Νίκαιας  αξιοποίησε 18  παιδιά που είχαν δοθεί στον σύλλογο με υποσχετική από τον Αετό Κορυδαλλού, τα περισσότερα από τα οποία προχώρησαν ψηλά.

Πάντως η Κύπρος δεν ξεκίνησε καλά αφού δήλωσε αδυναμία για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη Αμφιάλης. Αναμένεται όμως να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα….

 

 

 

Αλλάζει η ζωή του πολυτάλαντου  Νίκου Μακρή. Πέρα από τις αρκετές επαγγελματικές του δραστηριότητες, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα  Κορυδαλλού αλλά και καλός συνάδελφος προχώρησε και σε αλλαγές που έχουν να κάνουν με την προσωπική του ζωή. Πριν από λίγες μέρες παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Αλίκη η οποία σύντομα θα φέρει στη ζωή το καρπό του έρωτα τους. Με το καλό να έλθει στο κόσμο το μωράκι τους . Τις καλύτερες ευχές μας για βίον ανθόσπαρτον στο ταιριαστό ζευγάρι….

 

 

Παππούς έγινε σήμερα και πάλι ο παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΠ Γιώργος Μαλούχος .Η σύζυγος του γιου του Χαράλαμπου , Ιζαμπέλα έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο και υγιέστατο κοριτσάκι. Τις καλύτερες ευχές μας στο ζεύγος αλλά και στον χαζοπαππού που μετράει 4 εγγόνια .3-1 …κερδίζουν τα κορίτσια. Ο εγγονός της οικογένειας είναι από τον γιο του Ουράνιο και λέγεται Γιώργος!! Στα χνάρια του παππού δηλαδή…..

 

Πέρασαν 40 μέρες από την μέρα που έφυγε από κοντά μας ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χρήστος Τσιμπίδης που ξεκίνησε από την ΑΕΚ Φαλήρου και στη συνέχεια έπαιξε στον ΑΣ Ποντίων και τον ΑΣ Δραπετσώνας .

Την Κυριακή στις 10.30 στον Άγιο Φανούριο Δραπετσώνας θα γίνει το μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο παλιός καλός του φίλος, συμπαίκτης συνεργάτης Σωκράτης Μπαρδάτσος που έμαθε καθυστερημένα για τον θάνατο του Χρήστου , συλλυπείται θερμά την οικογένεια του και μετέχει στο πένθος της…..