Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Μια πολύ σημαντική κίνηση ήταν η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου  στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς στον χώρο του αμαξοστασίου του πρώην 5ου ΚΤΕΛ στη συμβολή των οδών Θηβών και Φαλήρου.

Επιβεβαιώνεται έτσι η στήλη όταν είχε αναφερθεί στις 16 Ιουλίου για το θέμα και τις εργασίες που θα ξεκινήσουν. Μια ακόμα γενναιόδωρη δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη που απέδειξε πως είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό. Ένα ακόμα σημαντικό έργο της Δημοτικής αρχής του Πειραιά  σε μια στερημένη γειτονιά όπως είναι η Παλιά Κοκκινιά.

Η δημιουργία ενός γηπέδου υψηλών προδιαγραφών ήταν το όνειρο μιας ομάδας ανθρώπων  της περιοχής  που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Σημαντική είναι η συμβολή του κ. Χρήστου Σκανδάλη που είχε βασικά την ιδέα και πρωτοστάτησε στη δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου που  τόσο πολύ έχει ανάγκη η περιοχή.

 

Πλήρης αγωνιστική από αυτό το Σαββατοκύριακο αφού αρχίζουν και τα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ κατηγορίας Πειραιά. Στα πλαίσια των αγώνων της 1ης αγωνιστικής τα σωματεία δεν θα πληρώσουν εξοδολόγιο διαιτησίας το οποίο είναι δωρεάν. Οι γηπεδούχες ομάδες θα πληρώσουν μόνο την αμοιβή του ιατρού……

 

 

Με το «καλημέρα » είχαμε και δυο ενστάσεις  για αντικανονική συμμετοχή παικτών . Του ΑΣ Κωφών κατά του ΑΟ Πειραιά και του Ατρόμητου Πειραιά κατά των Νέων Δραπετσώνας . Η πρώτη εκδικάστηκε και κερδήθηκε από τους Κωφούς που με αυτόν τρόπο προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Και μια σύμπτωση . Και οι δυο ομάδες στις οποίες έγινε ένσταση ,αγωνίζονταν για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες . Ο ΑΟ Πειραιάς από το 49’ και οι Νέοι Δραπετσώνας από το 25’.

Και κάτι ακόμα . Μπορεί ο ΑΟ Πειραιάς να έπαιζε για το Κύπελλο , αλλά πέρα του προστίμου των 50€ του αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από το πρωτάθλημα!!. Έτσι αναφέρει ο ΚΑΠ…..

Σχολιάζοντας την απόφαση ο προπονητής του ΑΟ Πειραιά Παναγιώτης Ντούνιας δήλωσε:

«Ο  προπονητής της αντίπαλης ομάδας αφού δεν έκανε τίποτα για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα για ένα ολόκληρο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκε άριστα την αβλεψία της διαιτητού για να κερδίσει ένα παιχνίδι στα χαρτιά που είχε χάσει στο γήπεδο. Έτσι… Οι νικητές έχασαν Τους αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί από το πρωτάθλημα Τους επεβλήθη 50 ευρώ πρόστιμο .Η διαιτητής  που ήταν άριστη αγωνιστικά  παρεπέμφθη για τις παραλείψεις της  σχετικά με το φύλλο αγώνα… Και… Οι ηττημένοι υπερήφανα πέρασαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου. “Η αποθέωση του ευ αγωνίζεσθαι”.»

 

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΣΠ σχετικά με την είσοδο των φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων στους αγώνες. Ότι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες  και να επιδεικνύουν την σχετική βεβαίωση και ταυτότητα κατά την είσοδο τους στο γήπεδο. Όλα καλά μέχρι εδώ . Υπάρχει όμως και μια …λεπτομέρεια την οποία δεν έχουν « πιάσει »πολλοί. Στο ημίχρονο του αγώνα τα μέλη της οικονομικής επιστασίας αποχωρούν . Και η πόρτα είναι πλέον ανοικτή . Που σημαίνει ότι μπορεί να μπει μέσα ο οποιοσδήποτε χωρίς έλεγχο και δικαιολογητικά. Και αυτό συμβαίνει συνέχεια . Οπότε ουσιαστικά όλη η προσπάθεια πηγαίνει χαμένη. Ας το προσέξουν αυτό οι αρμόδιοι…..

 

 

Για το γήπεδο Δραπετσώνας , έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν . Που είναι ξέφραγο αμπέλι , που οι πόρτες μένουν ανοικτές όλη τη μέρα, που οι προβολείς ανάβουν συνέχεια , που ο καθένας μπορεί να μπαίνει και να παίζει. Αυτά δεν μου τα είπε κανένας. Προσωπικές διαπιστώσεις είναι . Τελευταία προέκυψε ένα άλλο θέμα . Η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, που είναι  στην κυριολεξία τσιμέντο και όλο λακούβες . Για του λόγου το αληθές να πούμε ότι στον αγώνα Νέων Δραπετσώνας – Ατρομήτου Πειραιά , τρεις παίκτες της Καμινιώτικης ομάδας ( Στρίγγας, Καρνέσης, Αδαμίδης) τραυματίστηκαν εξ αιτίας του αγωνιστικού χώρου. Ο Στρίγγας μάλιστα πέφτοντας έσπασε το χέρι του.  Η κατάσταση είναι απελπιστική . Οι υπεύθυνοι του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχουν κινητοποιηθεί  . Ο Κ. Δημήτρης Θωμαΐδης μάλιστα κάλεσε ειδικό για να δώσει λύσεις ώστε να κλειστούν οι λακούβες κλπ. Η απάντηση ήταν ότι πρέπει να αλλάξει ο συνθετικός τάπητας. Αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάρτιο ή Απρίλιο. Που σημαίνει ότι θα κλείσει το γήπεδο ώστε να είναι πανέτοιμο με τη νέα περίοδο. Μέχρι τότε όμως τι γίνεται; Οι υπεύθυνοι του ΑΣ Ποντίων αρχικά, ζήτησαν να παίζουν σε άλλο γήπεδο  αφού όπως μας είπαν προέχει πάνω από όλα η υγεία των αθλητών. Έτσι το αίτημα τους έγινε δεκτό και το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Αμπελακιακό θα διεξαχθεί στο γήπεδο Χαραυγής.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξουν στην Δραπετσώνα μέχρι να φτιαχτεί το γήπεδο. Αναμένουμε την στάση και των υπολοίπων σωματείων που έχουν έδρα εκεί……

 

Tην    προσεχή   Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 5.μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΣΠ ,η κλήρωση της β’ Φάσης  Κυπέλλου Ερασιτεχνών Πειραιά θα διεξαχθεί στην Β΄ φάση έχουν προκριθεί:

Από την Α’ Κατηγορία 18 ομάδες ( Αναγέννηση Μοσχάτου, ΑΕ Μοσχάτου, Αετός Κορυδαλλού ,Αμφιάλη, ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα , Αμπελακιακός, Ήφαιστος , Ατρόμητος Πειραιά , Σαρωνικός Αίγινας, ΑΟ Κορυδαλλός , Ίκαρος Καλλιθέας ΑΣ Δραπετσώνας, Δίας Κορυδαλλού Ελλάς Ποντίων , Ηρακλής Νίκαιας, Φαληρικός Νίκη Ρέντη ).

Από την Β’ Κατηγορία 6 ομάδες (Άρης Αμφιάλης , ΑΟΑΔ, Ένωση Α.Α. Ρέντη, Νέο Ικόνιο, Πανιώνιος Κερατσινίου, Πανφαληρικός )

Από την Γ’ Κατηγορία  4 ομάδες ( Προφήτης Ηλίας, ΑΣ Κωφών , Ειρήνη 2005 , Πήγασος Αγίου Διονυσίου.

 

 

Όλες οι Πειραϊκές ομάδες της Γ’ Εθνικής θα είναι μαζί  στον ίδιο όμιλο . Μαζί θα είναι από την ΕΠΣΑΝΑ η Θύελλα Ραφήνας, ο  Αστέρας Βάρης  και ο Αήττητος Σπάτων , από την ΕΠΣΔΑ ο Πανελευσινιακός  ενώ θα είναι επίσης ο Αιολικός Μυτιλήνης και ο ΑΟ Πυλίου Κω, τα δυο «ταξίδια » για τις ομάδες μας …..

 

 

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το Κύπελλο Ελλάδας η Προοδευτική που ηττήθηκε από την Ξάνθη στο γήπεδο « Παναγιώτης Σαλπέας» του Σχιστού. Το σημαντικό είναι ότι και σε αυτό το παιχνίδι , ο κόσμος βρέθηκε δίπλα στην ομάδα , της  συμπαραστάθηκε  και την αποθέωσε στο τέλος. Σταθερή αξία οι φίλαθλοι των «βυσσινί»…..

 

Με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος είχαμε και την πρώτη αποχώρηση προπονητή .Τέλος από την Ελλάδα Ποντίων ο Χρήστος Τάσης. Μαζί του αποχώρησε και ο γιος του Σταύρος ποδοσφαιριστής της ομάδας .Νέος τεχνικός αναλαμβάνει ο Σταύρος Τζαναβάρας , ένας φιλόδοξος προπονητής που έχει εργαστεί  και παλαιότερα σε Πειραϊκές ομάδες ( Ερμής Κορυδαλλού, Χαραυγή)…..

 

Αλλαγή ηγεσίας στον ιστορικό Αργοναύτη . Ο τελευταίος πρόεδρος Φώτης Μενούχος δεν κατέθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής και ουσιαστικά αποχώρησε .Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Γιώργος Καρανάσος , πρώην Γενικός Γραμματέας στον Ατρόμητο Κερατσινίου. Φυσικά συνεχίζουν τα διαχρονικά στελέχη Γιώργος Καλαφατάς και Λευτέρης Φραγκίσκος. Μια ζωή κοντά στην ομάδα . Από μικρά παιδιά , σαν ποδοσφαιριστές  αρχικά και σαν παράγοντες στη συνέχεια . Στη θέση του προπονητή επανήλθε ο επιτυχημένος Γιώργος Ξυπολυτάς.

Ο Αργοναύτης κουβαλάει τεράστια ιστορία, αφού είναι από τα πιο παλιά σωματεία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι υποχρέωση όλων των φιλάθλων της περιοχής Χατζηκυριακείου, Καλλίπολης και όχι μόνο ,να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα προσπάθεια …

 

Πέντε διαιτητές θα «σφυρίξουν διπλά» το Σαββατοκύριακο . Οι τέσσερις( Τζαγκαράκης, Λαθύρης, Ζέστας, Γιανναράκης)   διαιτητεύουν αγώνες Α’ Κατηγορίας, ενώ ο Τουρλουμούσης ένα παιχνίδι Β’ και ένα Γ’ Κατηγορίας.

Προβλήματα μεγάλα από την έλλειψη διαιτητών  θα υπάρξουν όταν ξεκινήσουν Σούπερ Λιγκ 2 και Γ’ Εθνική…..

 

Τα συμπεράσματα που έβγαλα βλέποντας την Τετάρτη το Κορυδαλλιώτικο ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα στον Αετό και τον Ερμή , είναι ότι και οι δυο ομάδες δίνουν πλέον το βάρος στα νέα παιδιά . Την κριτική μου την έγραψα μετά τον αγώνα. Θα σταθώ όμως σε κάτι άλλο. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι στον Ερμή υπάρχει μια διοικητική λειψανδρία. Κορυφαία στελέχη του παρελθόντος δεν ήταν καν στο γήπεδο. Μόνο 1-2 άτομα είδα ότι ασχολούνται ενεργά . Ο Ερμής έχει ιστορία και χρειάζεται την βοήθεια παραγόντων που έχουν βοηθήσει τεράστια  την ομάδα στο παρελθόν……

 

Βλέποντας τα δυο γήπεδα Κορυδαλλού και Δραπετσώνας που ανακατασκευάστηκαν  πρόσφατα , διαπίστωσα ότι τα σιδερένια πλέγματα εξωτερικά του γηπέδου είναι διαφανή με …τρύπες. Που σημαίνει ότι μπορούν όλοι απέξω να δουν άνετα το παιχνίδι. Δεν ξέρω τίνος ιδέα ήταν αυτό και αν θεωρείται καλαίσθητο. Το σίγουρο είναι ότι οι ομάδες χάνουν , έστω και λίγα χρήματα. Κρίμα δεν είναι ;;;

 

Όλη η οικογένεια της ΑΕ Θύελλας Κορυδαλλού στηρίζει τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιόβαν Λάλα για το σοβαρό τραυματισμό του και θα είναι δίπλα του σε κάθε ενέργεια που θα γίνει  για την σωστή αποκατάσταση του τραυματισμού του.

 

Η διοίκηση του Ατρομήτου Πειραιά με ανακοίνωση της ευχαριστεί τον Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του  νοσοκομείου Μετροπόλιταν Αλέξανδρο Δασούλα για το ενδιαφέρον και την φροντίδα του σε ποδοσφαιριστές της ομάδας που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών…..

 

 

Στο 85’ ο Περαμαϊκός λύγισε την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα με 2-1 . Σκόρερ ο Τάσος Κοττάκης που αφιέρωσε το γκολ στον αδικοχαμένο πατέρα του τον Κώστα τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή που έφυγε την 1η Οκτωβρίου του 2013 σε ηλικία 55 ετών…..

 

 

Μετά από πέντε χρόνια στους Νέους Ευγένειας ο Νίκος Ηλιαδάκης άλλαξε ποδοσφαιρική στέγη. Δεν απομακρύνθηκε όμως από το γήπεδο. Λίγα μέτρα πιο πέρα πήγε . Στη Χαραυγή , όπου θα δουλέψει στις ακαδημίες του συλλόγου. Ο Νίκος δεν είναι  απλά ένας καλός προπονητής , είναι και άριστος παιδαγωγός . Ότι καλύτερο δηλαδή. Σημαντικό ρόλο στην «μετακόμιση » του αυτή έπαιξε η παρουσία του τεχνικού διευθυντή Λουκά Καρμίρη, ο οποίος προέρχεται κι αυτός από τους Νέους Ευγενείας ….

 

Πολύ καλή  δουλειά  έγινε στο γήπεδο της Χαραυγής με την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου . Την εργασία  είχε αναλάβει  η οικογένεια Κερίμ. Πατέρας και γιος. Ο  δεύτερος μάλιστα που είναι ποδοσφαιριστής , είχε έναν ιδιαίτερο λόγο για να φτιάξει το γήπεδο. Για να παίζει καλά. Αφού λίγες μέρες μετά πήρε μεταγραφή για την Χαραυγή…..

 

Πανευτυχής είναι τις τελευταίες μέρες ο αντιπρόεδρος της ΑΕ Νίκαιας και επί σειρά ετών παρατηρητής αγώνων Παντελής Αντωνίου.  Το περασμένο Σάββατο ο γιος του Βασίλης ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την εκλεκτή της καρδιάς του Αλεξάνδρα στον Άγιο Χριστόφορο στο Δαφνί. Τις καλύτερες ευχές μας για βίον ανθόσπαρτο….