Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα  με τις καταιγίδες τις τελευταίες μέρες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα . Οι ομάδες δεν μπόρεσαν να προπονηθούν κανονικά αφού τα γήπεδα λόγω του νερού δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι η προετοιμασία των συλλόγων έγινε μετ’ εμποδίων  και οι ποδοσφαιριστές δεν θα είναι στην καλύτερη κατάσταση τους στους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά  χωρίς τραυματισμούς και προβλήματα   …….

 

Η απώλεια  του Νίκου Ανασόπουλου ήταν τεράστια για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Φεύγοντας ο κορυφαίος και εμβληματικός παράγοντας άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό. Ο Νίκος ήταν ένας ακέραιος χαρακτήρας  εντιμότατος σε όλη την  ποδοσφαιρική του πορεία, δυναμικός στις διεκδικήσεις αθλητικών χώρων  και πάνω από όλα αξιοπρεπέστατος. Ακόμα και με την περιπέτεια της υγείας του . Αν και τα σημάδια από την περιπέτεια της υγείας του ήταν έντονα πάνω του ο ίδιος δεν άφησε σε καμία περίπτωση να βγει προς τα έξω ο πόνος του .

Στο  μεγάλο  ταξίδι τον Νίκο αποχαιρέτησε πλήθος κόσμου καθώς επίσης και σημαντικές προσωπικότητες του αθλητικού και του πολιτικού χώρου. Γιατί ο Νικόλας είχε μόνο φίλους.

Τελευταία επίσημη παρουσία του Νίκου Ανασόπουλου  ήταν περίπου πριν από δυο χρόνια στην σπουδαία εκδήλωση του Συνδέσμου Προπονητών ποδοσφαίρου Πειραιά  , όταν τιμήθηκε για την τεράστια προσφορά του μαζί και με άλλους σπουδαίους παλαιούς  παράγοντες . Ήταν μια ιδέα του προέδρου Τάκη Φωστηρόπουλου που έδειξε με αυτόν τον τρόπο τον σεβασμό του και την αγάπη του σε ανθρώπους που πρόσφεραν στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο , αλλά ουσιαστικά είχαν ξεχαστεί…..

Σε όλους τους αγώνες των Πειραϊκών πρωταθλημάτων  του Σαββατοκύριακου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Ανασόπουλου.

 

Επιτέλους έγινε  τελικά σήμερα η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μετά από αρκετές αναβολές. Άντε να δούμε πότε θα ξεκινήσει  γιατί έχει χαθεί  ήδη πολύτιμος χρόνος .

Οι πέντε Πειραϊκές ομάδες ( Αίας Σαλαμίνας, Εθνικός, Καραβάς, Κερατσίνι, Προοδευτική βρίσκονται στον 6ο όμιλο μαζί με τις τρεις της Ανατολικής Αττικής ) Αήττητος Σπάτων, Αστέρας Βάρης , Θύελλα Ραφήνας ) τον Πανελευσινιακό από τη Δυτική Αττική Αττική καθώς επίσης και τις δυο νησιώτικες . Τον Αιολικό από τη Μυτιλήνη και τον ΑΟ Πυλίου από τη Κω .

 

Προκάλεσε έντονες συζητήσεις το θέμα που ανέδειξε την περασμένη εβδομάδα  η στήλη, σχετικά με την είσοδο των  φιλάθλων  στα γήπεδα. Όπως είναι γνωστό

η ΕΠΣΠ έχει αποφασίσει  ότι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες  και να επιδεικνύουν την σχετική βεβαίωση και ταυτότητα κατά την είσοδο τους στο γήπεδο.  Από κει και πέρα όμως τι γίνεται ;  Όπως είπαμε στο ημίχρονο του αγώνα τα μέλη της οικονομικής επιστασίας αποχωρούν . Και η πόρτα είναι πλέον ανοικτή . Που σημαίνει ότι μπορεί να μπει μέσα ο οποιοσδήποτε χωρίς έλεγχο και δικαιολογητικά. Και δεν είναι και λίγοι οι «τσαμπατζήδες » και ενδεχομένως ανεμβολίαστοι  Το είδαμε με τα μάτια μας την περασμένη εβδομάδα. Η Ένωση δεν έχει  καμία αρμοδιότητα  από το ημίχρονο και μετά . Τα  γηπεδούχα σωματεία όμως ; Μπορούν ΄, έχουν την δυνατότητα να βάλουν άνθρωπο στην πόρτα ; Δεν φαίνεται όμως κανένας να νοιάζεται …..

 

Το νέο γήπεδο στην Παλιά Κοκκινιά στο πρώην αμαξοστάσιο του ΚΤΕΛ  ( Θηβών και Φαλήρου) θα δώσει πολλές λύσεις για τα σωματεία της περιοχής . Γι’ αυτό και το ξεκίνημα των έργων πανηγυρίστηκε ιδιαίτερα .Να αποκτήσει ο Δήμος Πειραιά ένα γήπεδο δικό του , μια «βαθιά ανάσα» για όλους….

 

Με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Πειραιά ενημερώνει ότι απαγορεύεται η συμμετοχή Πειραϊκών σωματείων   σε ιδιωτικά τουρνουά ποδοσφαίρου, χωρίς την έγγραφη έγκριση από την Ένωση . Επίσης απαγορεύεται   η συμμετοχή σωματείων σε Ιδιωτικά Τουρνουά που δεν έχουν εγκριθεί από την ΕΠΣΠ . Να σημειωθεί  ότι κανένα Ιδιωτικό Τουρνουά δεν έχει αδειοδοτηθεί από την  Ένωση .

Και κάτι ακόμα . Σωματεία που δεν λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα Υποδομών της Ένωσης, δεν μπορούν να λάβουν έγκριση για συμμετοχή σε Ιδιωτικά τουρνουά ποδοσφαίρου.

 

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής το γήπεδο Κορυδαλλού τις καθημερινές  παραχωρείται για αγώνες της ΕΠΣΠ  στις 3 το μεσημέρι  και όχι αργότερα . Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι ο χώρος ,δηλαδή ο στίβος ,  θα πρέπει να παραχωρηθεί  στους Δημότες ώστε να μπορέσουν να γυμναστούν . Θα διαφωνήσω μόνο για την ώρα . Δηλαδή την Τετάρτη  που είναι εργάσιμη μέρα, και  έχει προγραμματιστεί να  διεξαχθεί ο  αγώνας Δίας Κορυδαλλού – ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας  για το Κύπελλο  στις 3 θα πρέπει ο αθλητής να είναι στο γήπεδο μια  ώρα νωρίτερα που σημαίνει ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι του ακόμα νωρίτερα . Δηλαδή αν εργάζεται ή αν πηγαίνει σχολείο τι θα γίνει; Καλό θα είναι λοιπόν να αλλάξουν  αυτή την απόφαση  οι αρμόδιοι του Δήμου Κορυδαλλού. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν παραχωρηθεί το γήπεδο στο κοινό την Τετάρτη μια ώρα αργότερα……

 

Στο φύλο αγώνα Αετού   Κορυδαλλού – ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας  ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσαμούρης έγραψε για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα αποδυτήρια των διαιτητών στο γήπεδο Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα αναφέρει  ότι το τραπέζι ήταν σπασμένο ,  πως έτρεχαν νερά μέσα κ.α ….

 

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Το  μνημόσυνο του θρυλικού Εθνικάρα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 στις 9.30 το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια .
Αμέσως μετά θα παρατεθεί καφές στην πλατεία Καμινίων στην καφετέρια  «Ατλαντίς».

 

Δυναμικά  επέστρεψε φέτος στα ποδοσφαιρικά δρώμενα ο Χρήστος Σδρένιας και μάλιστα στον αγαπημένο του Ατρόμητο Πειραιά.  Ο έμπειρος παράγοντας πέρα από την προσφορά του στο ποδόσφαιρο βοηθά και στη τοπική αυτοδιοίκηση σαν κορυφαίο στέλεχος του Δήμου Πειραιά με σκοπό τα αθλητικά έργα  κατά κύριο λόγο.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι κάποιοι  Δήμοι δυστυχώς στις θέσεις αντιδημάρχων   για τον Αθλητισμό , δεν έχουν ανθρώπους που έχουν σχέση με τον αθλητισμό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Όταν ο άλλος είναι άσχετος και δεν γνωρίζει το αντικείμενο , πως θα μπορέσει να δώσει λύση όταν χρειαστεί; Πως θα  αφουγκραστεί την αγωνία των παραγόντων ;

 

Δεν ξεκίνησαν καλά τη φετινή χρονιά οι Νέοι Ευγενείας. Στο πρωτάθλημα μετράνε δυο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια ενώ αποκλείστηκαν και στο Κύπελλο από τον Περαμαϊκό. Συνολικά  έχουν παίξει  τρείς αγώνες και έχουν ηττηθεί και στους τρεις . Σημαντικό είναι επίσης ότι έχουν δεχτεί 8 γκολ χωρίς να σκοράρουν έστω μια φορά.  Σίγουρα η ομάδα που είχε αρκετές φιλοδοξίες φέτος ,θα ανακάμψει και θα βρει τον δρόμο της παρά το κακό της ξεκίνημα….

 

Και λίγα στατιστικά στοιχεία..

Μετά από δυο αγωνιστικές στην Α’ Κατηγορία, πέντε ομάδες έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους. Είναι η Αμφιάλη, η Ελλάς Ποντίων , η ΑΕ Μοσχάτου, η Χαλκηδόνα και ο Σαρωνικός Αίγινας.

Τέσσερις είναι και οι ομάδες που ακόμα δεν έχουν βρει το δρόμο για τα δίκτυα. Πρόκειται για τους Ατρόμητο Κερατσινίου, Νέους Ευγένειας, Παννεαπολικό και Φιλάθλους….

Δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχουν από τον 1ο όμιλο οι Αμφιάλη, Δίας Κορυδαλλού, Περαμαϊκός, Ατρόμητος Πειραιά ( μετά από την κερδισμένη ένσταση)  από τον 2ο Ελλάς Ποντίων , και ΑΕ Μοσχάτουκαι από τον 3ο η Χαραυγή.

Αντίθετα χωρίς βαθμό ακόμα είναι οι Παννεαπολικός, Νέοι Ευγένειας ( 1ος ) , Φίλαθλοι, Ατρόμητος Κερατσινίου( 2ος) και Αστυπάλαια Κορυδαλλού( 3ος ) .

Οι Νέοι Δραπετσώνας είχαν ένα βαθμό στον αγώνα με τον Ατρόμητο Πειραιά ( 2-2) , αλλά έχασαν το παιχνίδι στα χαρτιά μετά από την ένσταση και τώρα όχι μόνο δεν έχουν βαθμό αλλά είναι και στο -2 αφού τους αφαιρέθηκαν  τρεις βαθμοί….

Συμπέρασμα. Οι ομάδες πρέπει να προσέχουν όσον αφορά τη χρησιμοποίηση παικτών  Δεν είναι τυχαίο ότι με το ξεκίνημα είχαμε δυο ενστάσεις οι οποίες κερδήθηκαν. Είναι κρίμα ομάδες που παίρνουν αποτέλεσμα  στο γήπεδο να χάνουν τον αγώνα στα γραφεία ….

 

Οι διπλές διαιτησίες του Σαββατοκύριακου . Οι Θ. Πουλόπουλος , Λ. Τζαγκαράκης και Ι. Κουζούμης σφυρίζουν δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας, ο Μ. Ζέστας ένα Α΄και ένα Β’ ενώ ο Ι. Βάιλας ένα Β’ και ένα Γ’ Κατηγορίας…..

 

Το «μάτι» και το «αυτί» της στήλης  βρίσκεται παντού. «Ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιον» που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.  Αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση , που αφορά τον Γιάννη Σπάθα. Ξέρουμε πως ο  ίδιος δεν επιζητά την προσωπική  προβολή του σε κινήσεις τέτοιου είδους . Έλα ντε που έπεσε όμως στην αντίληψη μας το γεγονός εντελώς τυχαία Και το αναφέρουμε . Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά   έγινε χθες νονός. Βάπτισε , ΄καπου στη Νίκαια ,  Χριστιανό έναν Αλβανό  24 ετών. Το παλικάρι είναι ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται σε Αθηναϊκή ομάδα . Αυτό λένε οι πληροφορίες μου.  Συγχαρητήρια λοιπόν στον κ. Σπάθα για την σπουδαία αυτή και συμβολική  κίνηση . Πάντα άξιος!!

 

Νέα καθήκοντα για τον Γιώργο Ανατολάκη. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΠ και βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής τοποθετήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός  , Γενικός Αρχηγός της ομάδας Β’ των ερυθρολεύκων. Καλή επιτυχία  στον φίλο Γιώργο. Είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει…..

 

Απήλθε, είδε και ….επέστρεψε. Ο λόγος για τον  Αντώνη Τσαγκάρη που την Δευτέρα έλυσε τη συνεργασία του με την Ελλάδα Ποντίων . Δυο μέρες αργότερα ο 31χρονος επιθετικός  …έδεσε ξανά τη συνεργασία του και επέστρεψε στην ομάδα . Η λύση βρέθηκε προς μεγάλη ικανοποίηση όλων…..

 

 

Με δυο γκολ του Σεβάι η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα νίκησε στο Μοσχάτο την Αναγέννηση.  Ευρηματικό λογοπαίγνιο λοιπόν με αφορμή αυτό από τον Αντώνη Αναστασιάδη που έγραψε  «Σεβα(ϊ) σμός. Τέλειο…..

 

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος βετεράνων  στο Δημαρχείο Κορυδαλλού .

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και των 16 ομάδων που θα μετάσχουν .

Φυσικά  ελήφθησαν και όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα

Την κλήρωση διενήργησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ Νίκος Παρασκευάκος που επανήλθε δριμύτερος μετά από την περιπέτεια υγείας που πέρασε.

Η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά  ευχαριστεί τον Δήμαρχο  Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά, καθώς και τόν Νεκτάριο Τσίρμπα Αντιδήμαρχο διαφάνειας, Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Ψηφιακής Σύγκλησης, αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων και βρεφονηπιακών σταθμών, για την παραχώρηση της αίθουσας του Δήμου.

Επίσης ευχαριστεί τον  Νίκο Παρασκευάκο για την παρουσία τους , καθώς επίσης και τον φίλο  Κώστα Χόλεβα που όλα αυτά τα χρόνια έδινε το παρών, στις κληρώσεις αλλά και στις εκδηλώσεις των Βετεράνων.