Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Τείνει να γίνει……. μόδα  η περίπτωση με τις ενστάσεις των ομάδων για κακή συμμετοχή παικτών . Συγκεκριμένα με τη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών μικρής ηλικίας . Ένα θέμα που «καίει» τα σωματεία και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους.  Ήδη οι δυο πρώτες ομάδες που κατέθεσαν ένσταση( ΑΣ Κωφών , Ατρόμητος Πειραιά)  την κέρδισαν .Την περασμένη εβδομάδα γράψαμε για αβλεψία των συλλόγων  που πλήρωσαν τα λάθη τους . Μήπως δεν είναι όμως έτσι; Μήπως το λάθος έγινε από αλλού;  Και οι δυο ομάδες που  έχασαν το παιχνίδι «στα χαρτιά »( ΑΟ Πειραιάς , Νέοι Δραπετσώνας )  καταγγέλλουν ότι  δεν έκαναν κανένα λάθος και ρίχνουν την ευθύνη στους διαιτητές . Ότι  από αβλεψίες δικές τους στο φύλλο αγώνα την πλήρωσαν.

«Για την ιστορία, ενώ παίζαμε με 4 μικρούς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα (από το 75-90 με 3), ο διαιτητής ξέχασε να γράψει τον έναν μικρό και παρά την πλήρη απόδειξη των ισχυρισμών μας από τις 250 φωτογραφίες του αγώνα, για τυπικούς λόγους τιμωρηθήκαμε”.»  αναφέρουν οι Νέοι Δραπετσώνας στην ένσταση τους  και χαρακτηρίζουν ανέντιμη τη στάση του Ατρομήτου Πειραιά!!!

Από την πλευρά της η  διοίκηση του ΑΟ Πειραιά σχολιάζοντας την ένσταση του ΑΣ Κωφών   πριν από τρεις εβδομάδες σχολίασε: «Η ένσταση στηρίζεται σε ένα λάθος κατά την σύνταξη του φύλλου αγώνα και μια παράληψη της κατά τα λοιπά αρίστου σε απόδοση διαιτητού. »

Από τον Ατρόμητο Κερατσινίου επικοινώνησαν μαζί μας και μας είπαν ότι σε ένα από τα προηγούμενα παιχνίδια που έχασαν   διαπίστωσαν ότι στο φύλλο αγώνα  ο διαιτητής έγραψε λάθος τις αλλαγές  αναφέροντας λάθος παίκτες  . Με τον τρόπο αυτό φαινόταν  ότι η ομάδα έπαιζε με λιγότερους από τρεις μικρούς , ενώ δεν ήταν αλήθεια . «Αν είχαμε πάρει βαθμό ή βαθμούς και ο αντίπαλος μας έκανε ένσταση  θα χάναμε το παιχνίδι και θα μας αφαιρούσαν βαθμούς » δήλωσε ο Κώστας Μπαλαφούτης . Που δεν είχε λόγο να πει ψέματα αφού η ομάδα του είχε ήδη χάσει  το ματς.

Παρεμπιπτόντως να πούμε ότι ο ΑΣ Κωφών που ισοφάρισε στο 95’ με πέναλτι τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας έκανε ένσταση κατά του Φοίνικα Αγίας Σοφίας  υποστηρίζοντας ότι αγωνιζόταν με λιγότερους μικρούς . Η ένσταση όμως απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους( δεν  είχε πρωτοκολληθεί) …..

Το θέμα  λοιπόν έχει πάρει διαστάσεις . Η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΠ κρίνει βάσει των στοιχείων που έχει και αποφασίζει , αφού το φύλλο αγώνα είναι το μοναδικό ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο. Όμως θα πρέπει να προσθέσουμε και κάτι άλλο. Υπάρχουν και οι καρτέλες αλλαγών που οι ομάδες δίνουν στους διαιτητές  με τους αριθμούς των παικτών που μπαίνουν και βγαίνουν από το παιχνίδι. Οι καρτέλες αυτές πρέπει να επισυνάπτονται στο φύλλο αγώνα  Κάποιοι διαιτητές όμως θεωρούν σκόπιμο να τις πετάξουν στα σκουπίδια. Και κάτι ακόμα οι ομάδες θα πρέπει να δώσουν εντολή στους αρχηγούς τους πριν  υπογράψουν  το φύλλο αγώνα, να το ελέγχουν . Για την προστασία του συλλόγου…..

 

Τελικά  ο ΑΣ Δραπετσώνας δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται  . Αυτό που κυκλοφορούσε έντονα στην αρχή της περιόδου , έγινε τώρα πραγματικότητα. Ο ιστορικός σύλλογος αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες  του και να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και Κύπελλο  αφού δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Ουσιαστικά οι 1-2 παράγοντες  που είχαν απομείνει δεν γινόταν  να σηκώσουν μόνοι τους  το βάρος  του σωματείου. Κρίμα λοιπόν για μια ομάδα  με μεγάλες διακρίσεις και που έχει  αναδείξει πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ειλικρινά κρίμα…..

 

Οι συζητήσεις  για την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο δίνουν και παίρνουν. Αυτό με το «μπουκάρισμα » των …τζαμπατζήδων στο ημίχρονο εμβολιασμένων ή μη συνεχίζεται. Λύση δεν έχει βρεθεί. Και όχι μόνο αυτό .Πριν από τους αγώνες  πηγαίνουν παράγοντες ομάδων στην πόρτα και λένε στο θυρωρό να αφήσει να περνάνε κάποιοι στο γήπεδο με την αιτιολογία ότι «αυτός είναι δικός μας ». Φυσικά χωρίς έλεγχο….

Την δική του θέση για το θέμα αυτό δίνει σήμερα ο γνωστός παράγοντας Νίκος Αντωναράκης.Γράφει χαρακτηριστικά: «Καλησπέρα φίλε Αντώνη. Όλα πολύ ωραία τα γράφεις όπως πάντα. Σωστό αυτό για την πόρτα την ώρα του αγώνα και το ”τζαμπατζήδες” κάτι που γίνεται δεκαετίες τώρα αλλά το ανεμβολίαστοι έτσι όπως το διαβάζω μου κάνει κάτι σαν ”παράνομος” να το πω. Κάτι κακό;; Κάτι προς αποφυγή;; Φυσικά αυτό έχει να κάνει με πολιτική απόφαση και δεν είναι το μέρος που θα συζητήσουμε κάτι τέτοιο αλλά δεν υπάρχουν αγνοί ανεμβολίαστοι φίλαθλοι ,παράγοντες, παίκτες; Εννοείτε πως ναι! Αφού λοιπόν ο κανονισμός λέει οι ανεμβολίαστοι παίκτες ,διαιτητές ,παρατηρητές και παράγοντες πρέπει να κάνουν τεστ πριν τον αγώνα για να αποδείξουν ότι είναι εντάξει γιατί δεν γίνεται και αυτό στους φιλάθλους;; Δηλαδή ο παίκτης μπαίνει και παίζει και ο ανεμβολίαστος γονιός μένει απέξω!!! Μήπως πρέπει να σταματήσει αυτός ο διαχωρισμός και ο διχασμός και να ξεκινήσει από τον αθλητισμό και ιδιαίτερα από το βασιλιά των σπορ που είναι το ποδόσφαιρο; Πως μπορούν οι ομάδες ανά τον κόσμο να έχουν στην μπλούζα τους την επιγραφή όχι στο ρατσισμό και να διαχωρίζουμε τους φιλάθλους;; Αυτό δεν είναι ρατσιστικό;; »……

 

Επειδή δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα, με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Πειραιά «προειδοποιεί ότι η χρήση Ταυτότητας Πιστοποίησης Προπονητή, από άλλο προπονητή, συνιστά  το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας με σοβαρές επιπτώσεις για τους εμπλεκόμενους.»….

 

Βάση του Πειθαρχικού Κώδικα στο ποδόσφαιρο η  Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει τα σωματεία και τους φιλάθλους τους, ότι η χρήση καπνογόνων, βεγγαλικών, κροτίδων στην διάρκεια των αγώνων, συνιστά αδίκημα, και οι ποινές είναι αυστηρές.
Ειδικά η ρήψη κροτίδων ευθείας βολής στον αγωνιστικό χώρο, είναι λόγος ακόμη και διακοπής αγώνα.

 

Στο γήπεδο Μοσχάτου, το κυλικείο είναι κλειστό με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα . Οι ομάδες φέρνουν νερά απέξω ,ενώ ένας φίλαθλος αν θέλει να πιει νερό ή καφέ  ή ακόμα και να φάει κάποιο τοστ θα πρέπει να παραγγείλει σε κατάστημα που κάνει ντελίβερι!! Ο διαγωνισμός που  έγινε δεν απέδωσε αφού οι ενδιαφερόμενοι θεώρησαν υπερβολικό  το ποσό που ζητούσε η Δημοτική Αρχή. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμος θα προχωρήσει  σε ανάθεση . Κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα, στον προηγούμενο ενοικιαστή……

 

Λίγες είναι οι διπλές διαιτησίες αυτής της αγωνιστικής . Οι Κακριδής και Κουζούμης σφυρίζουν δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας , ενώ ο Λαθύρης έναν αγώνα Α’ και έναν Β’ Κατηγορίας.

Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Γιώργου Παπανδριόπουλου ,ενός διαιτητή με σημαντική προσφορά τα προηγούμενα χρόνια στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο…..

 

 

Τα στατιστικά της εβδομάδας για την Α’ Κατηγορίας.

Πέντε ομάδες συνεχίζουν χωρίς βαθμολογικές απώλειες μετά από τρεις αγώνες. Είναι οι Αμφιάλη , Περαμαϊκός από τον 1ο όμιλο, Ελλάς Ποντίων , ΑΕ Μοσχάτου από τον 2ο και Χαραυγή από τον 3ο . Μάλιστα η Αμφιάλη και η Ελλάδα Ποντίων δεν έχουν δεχτεί ακόμα γκολ . Αξιοσημείωτο και η καρποφόρα επίθεση της ΑΕ Μοσχάτου που έχει πετύχει 14 γκολ . Δηλαδή σχεδόν 5 γκολ σε κάθε παιχνίδι!!

Στην «ουρά »   οι Νέοι Δραπετσώνας που έχασαν την ένσταση από τον Ατρόμητο Πειραιά όχι μόνο έχουν τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια( αγωνιστικά έχουν μια ισοπαλία) αλλά τους αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί.

Χωρίς βαθμό παραμένουν οι Ατρόμητος Κερατσινίου σε 3 αγώνες και Αστυπάλαια Κορυδαλλού σε 2. Οι Κερατσινιώτες μάλιστα δεν έχουν ακόμα σκοράρει..

 

Και ενώ η Χαραυγή με τον Γιάννη Κούση στον πάγκο της ξεκίνησε πολύ καλά στο πρωτάθλημα έχοντας μόνο νίκες σε τρεις αγώνες σημειώνοντας μάλιστα 9 τέρματα . Δεν ισχύει το ίδιο για τις υπόλοιπες τρεις ομάδες που έχουν έδρα το γήπεδο Χαραυγής.  Αστέρας Κερατσινίου Νέοι Ευγενείας , Ατρόμητος Κερατσινίου δεν έχουν ακόμα σημειώσει νίκη . Ο τελευταίος μάλιστα  έχει μόνο ήττες  .

 

 

Πέρασε απαρατήρητο αλλά το σημειώνουμε .Την πρώτη της νίκη μετά από τρία σχεδόν χρόνια πέτυχε  η Δόξα Πειραιά πριν από δυο εβδομάδες  . Έχοντας στην σύνθεση της μόνο δεκαεφτάχρονα παιδιά το εφηβικό της Προοδευτικής. Προπονητής φυσικά ο ειδικός  στο να φτιάχνει από το μηδέν ομάδες νικητές ο Αντώνης Καλαμάκης. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Δόξα έκανε την τελευταία νίκη της στα μπαράζ σωτηρίας από το πουθενά έχοντας μηδέν βαθμούς και τα τρία νικηφόρα αποτελέσματα την έσωσαν. Ποιός ήταν τότε προπονητής σωτηρίας της;;;; Ο Αντώνης Καλαμάκης!!!

 

Τον δυναμικό φορ  Σωτήρη Τσαούση  απέκτησε η Χαραυγή . Να σημειωθεί ότι ο πατέρας  του ο Λευτέρης ο επονομαζόμενος «Πελέ» είναι Χαραυγιώτης που μένει εδώ και χρόνια μόνιμα στη Νέα Πέραμο  αγωνιζόταν  στον Αστέρα Ευγένειας ο οποίος  ενώθηκε πριν τριάντα πέντε χρόνια με την Χαραυγή και από αυτή την Ένωση βγήκε το ΑΕ Χαραυγή-Αστερας. Ο Λευτέρης

έχει βαφτίσει τον γιο  του αειμνήστου  συμπαίκτη του στον Αστέρα Μάκη Αβανίδη και σημερινό αρχηγό της Χαραυγής στόπερ Θοδωρή.

 

Ο  Άνθιμος Τσιρίδης επέστρεψε στη βάση του χωρίς να αλλάξει γήπεδο. Ο 24χρονος αμυντικός που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Χαραυγής   γύρισε στην ομάδα του. Τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόταν στον Ατρόμητο Κερατσινίου . Το μόνο που αλλάζει τώρα είναι τα αποδυτήρια  αφού πηγαίνει λίγα μέτρα πιο πέρα….

 

Τελικά ο Αντώνης Τσαγκάρης έφυγε από την Ελλάδα Ποντίων . Αυτή τη φορά οριστικά , όπως όλα δείχνουν . Και ανηφορίζει κατηγορία. Κατά Κερατσίνι μεριά…..

 

Στον Ελλοπιακό που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Βοιωτίας  έπιασε δουλειά ο Παύλος Δαούτης . Ο ικανότατος Πειραιώτης τεχνικός  με δήλωση του ευχαριστεί τον πρόεδρο του συλλόγου Τάσο Καμούτση καθώς και όλο το ΔΣ της ομάδας  και πρόσθεσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να επιτύχει ο σύλλογος τους στόχους που έχουν τεθεί.

 

Την δόξα του Γιάννη Ευδαίμονα  «έκλεψε» ένας άλλος Γιάννης ο Κακριδής που διαιτήτευσε την περασμένη Κυριακή έχοντας ως βοηθούς δυο γυναίκες. Την Ε. Βογιατζή και τη Γ. Σιγανού. Και μας γύρισε χρόνια πίσω . Τότε που ο πρωτοπόρος στο είδος του Ευδαίμων  σφύριζε έχοντας για συνεργάτες του την Κωνσταντινίδου, την Φώσκολου , την Κουτσουμπού….