Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Μεγάλο και απίστευτο ρεκόρ σημειώθηκε στα Πειραϊκά  πρωταθλήματα το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ένα ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες   αφού στατιστικά δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα και ίσως Παγκόσμια . Σε 29 αγώνες πρωταθλήματος και στις τρεις κατηγορίες  το Σαββατοκύριακο 30/31 Οκτωβρίου κανένας αγώνας δεν ήρθε ισόπαλος !!!

Ακόμα και στους 5 αγώνες των Πειραϊκών ομάδων της Γ’ Εθνικής δεν είχαμε ισόπαλο αποτέλεσμα .

Η εξαφάνιση της ισοπαλίας στον Πειραιά θα πρέπει να απασχολήσει τους….. διεθνείς  στατιστικολόγους.!! Πάντως στον Πειραιά έχουμε κάποιον…. σημειοσιολόγο  που δεν του ξεφεύγουν αυτά περισσότερο για προληπτικούς λόγους …..

 

Να τελειώνουμε κάποια στιγμή με τον κορωνοϊό γιατί με όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε θα τρελαθούμε στο τέλος . Εμείς βέβαια θα αρκεστούμε στα δικά μας τα ποδοσφαιρικά …παράλογα .  Καλό είναι που γίνεται έλεγχος στα γήπεδα πριν τους αγώνες , αλλά στο ημίχρονο μπορεί να μπει ελεύθερα ο οποιοσδήποτε. Έχουμε αναφερθεί ξανά σ’ αυτό . Πάμε παρακάτω . Οι παράγοντες των σωματείων που δεν έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μπουν με την αποστολή στο γήπεδο με έγγραφο  rapid test 48 ωρών . Γιατί δεν ισχύει όμως το ίδιο  και για τους θεατές; Δεν είναι παράλογο αυτό; Και φυσικά αυτό δεν είναι απόφαση της ΕΠΣΠ , αλλά κυβερνητική…..

 

Πλαστικά καθίσματα  τοποθετήθηκαν στην εξέδρα  του  γηπέδου Περάματος που βελτίωσαν αρκετά την εικόνα του χώρου . Παράλληλα έχει βελτιωθεί σημαντικά ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου  ενώ εγκρίθηκε από την Περιφέρεια σχετικό κονδύλι  για πλήρη ανακατασκευή του ηλεκτροφωτισμού όπου θα  αντικατασταθούν οι υπάρχοντες πυλώνες με  τοποθέτηση  λαμπτήρων led.

Πρόβλημα ηλεκτροφωτισμού υπάρχει και στο γήπεδο του ΣΕΦ , όπου οι βραδινές προπονήσεις γίνονται με δυσκολία λόγω μικρής ορατότητας.« Σε  λίγο θα κάνουμε προπονήσεις με …φακούς» μου είπε προπονητής ομάδας που γυμνάζεται εκεί…

Με την ευκαιρία να πούμε ότι  με έξοδα  της ΕΠΣΠ που δεν είχε καμία υποχρέωση να το κάνει , θα τοποθετηθεί πάγκος για τον γιατρό και τον παρατηρητή αγώνα που ήταν εκτεθειμένοι στις κακές καιρικές συνθήκες….

Μεγάλος πάγκος για τον ίδιο λόγο θα μπει και στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης» .

Πάμε παρακάτω . Στο γήπεδο των Ορυζομύλων   δεν υπάρχει τουαλέτα για τους φιλάθλους . Εκεί όπου γίνονται αγώνες Πειραϊκών και Αθηναϊκών πρωταθλημάτων. Απαράδεκτο γεγονός . Ας επιληφθεί ο Δήμος Αιγάλεω και ας τοποθετήσει δυο χημικές τουαλέτες. Δεν είναι δα και τόσο σημαντικό το ποσό. …

Στο γήπεδο Δραπετσώνας  η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε ένα κοντέινερ για τουαλέτα  και η κατάσταση  ευπρεπίστηκε . Εκεί όμως  εδώ και χρόνια η μεγάλη πόρτα του γηπέδου δεν κλείνει ποτέ ενώ και τα φώτα ανάβουν συνέχεια. Και ας είναι άδειο το γήπεδο…….

 

 

Με μεγάλη καθυστέρηση η ΕΠΟ αποφάσισε  για τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών των Μικτών. Ουσιαστικά αιφνιδίασε αφού  αλλιώς  ήταν σχεδιασμένα αρχικά . Όπως στην Κ15 ήταν προγραμματισμένο να μετέχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2008 . Τώρα προστέθηκαν και του 2007.

Συνολικά  οι κατηγορίες των Μικτών είναι δυο .  Η Κ17 με γεννηθέντες 2005-2006 και η Κ17 με γεννηθέντες τα έτη 2007-2008 όπως προαναφέραμε .

Οι προπονήσεις και οι δοκιμές της Κ15 είχαν ήδη ξεκινήσει με παιδιά του 2008 .Τώρα θα μετέχουν και τα υπόλοιπα .

Η Κ15 με προπονητή τον Φώτη Κεραμιδά και τους συνεργάτες του Γ. Ψαράκη , Στ. Ματζουράνη και Θ. Ρούσσαλη θα ξεκινήσει την Δευτέρα 8/11 στο γήπεδο του ΣΕΦ στις 14.45 με ποδοσφαιριστές του 2007 για δοκιμή και αξιολόγηση με σκοπό την στελέχωση της μικτής  ομάδας Κ-15 περιόδου 2021-2022.

Μια ώρα αργότερα στις 15.45 θα ξεκινήσει η δοκιμαστική προπόνηση για την Κ17 με προπονητή τον Γ. Γκοβερίνο και τους συνεργάτες του Γ. Λυμπερόπουλο , Π. Κοζακόπουλο , Γ. Αντιμαχίτη …..

 

 

Ιδανικά ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο ΑΟ Καραβάς που επικράτησε με 1-0 του πανίσχυρου Αιολικού. Η ομάδα του Βασίλη Σπάθα πήγε πολύ καλά στο παρθενικό παιχνίδι της ως γηπεδούχος στο γήπεδο Περάματος . Με την ευκαιρία να πούμε ότι οι υπεύθυνοι του συλλόγου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι τόσο από τις κινήσεις και το ενδιαφέρον της Δημοτικής   Αρχής καθώς και από την στάση κατανόησης  που έδειξαν τα  σωματεία  του Περάματος τα οποία  συμπαραστάθηκαν ηθικά στην ομάδα και τους ευχαριστούν….

 

Ο Καραβάς και ο Εθνικός ήταν οι δυο Πειραϊκές ομάδες που νίκησαν την τελευταία αγωνιστική, αφού επικράτησαν του Αιολικού και της Θύελλας Ραφήνας αντίστοιχα.

Αντίθετα η Προοδευτική έχασε στην Κω και ο Αίας στη Βάρη ενώ το Κερατσίνι γνώρισε βαριά ήττα από τον Πανελευσινιακό στο Σχιστό γεγονός που προκάλεσε την αποχώρηση της τεχνικής ηγεσίας.

Αύριο ο Καραβάς αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Αήττητο στα Σπάτα , ο Εθνικός αγωνίζεται στην Κω,  το Κερατσίνι πηγαίνει στη Ραφήνα , η Προοδευτική υποδέχεται τον  Αστέρα Βάρης ενώ ο Αίας έχει ρεπό….

 

Μια ακόμα μεγάλη προσωπικότητα του Πειραϊκού  ποδοσφαίρου  «έφυγε » από τη ζωή. Ο Γιώργος Αρμόδωρος  πρόσφερε πολλά στην Πειραϊκή Διαιτησία

Αρχικά  σαν διαιτητής Α’ Εθνικής  με μεγάλη και σοβαρή παρουσία και στη συνέχεια σαν πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιώς . Θεωρήθηκε αναμορφωτής της Πειραϊκής Διαιτησίας και πρωτοστάτησε στον ορισμό των διαιτητών των Πειραϊκών πρωταθλημάτων το 1981 στα οποία μέχρι τότε γινόταν κλήρωση. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί και κατοικούσε στα Σελίνια Σαλαμίνας. Ήταν 80 ετών . Καλό σου ταξίδι  φίλε Γιώργο . Η Πειραϊκή διαιτησία σου οφείλει πολλά……

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Εθνικού Πειραιά συλλυπείται θερμά την οικογένεια του Γιώργου Αρμόδωρο και ιδιαίτερα τον γιο του και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας και μετέχει στο βαρύτατο πένθος του…..

 

 

 

Άντε μετά να μην πιστέψεις τον Σωκράτη Πτερνέα γνωστό στατιστικολόγο τού ποδοσφαίρου προληπτικό και συνωμοσιολογία… Πέρυσι την1η Νοεμβρίου έπαιξαν στο Μοσχάτο για την 6η αγωνιστική Θύελλα Μοσχάτου -Χαραυγή 1-4 Την ίδια μέρα η άλλη του μεγάλη  αγάπη η Προοδευτική αντιμετώπισε την Μαρκό ομάδα ΕΠΣΑΝΑ  πού έπεσε φέτος και κέρδισε 0-4. Φέτος την Κυριακή στην 6η  αγωνιστική και πάλι η Χαραυγή πάει την ίδια ώρα αρχές Νοεμβρίου στο Μοσχάτο για να παίξει με την Θύελλα. Και η Προοδευτική με ομάδα ΕΠΣΑΝΑ τον Αστέρα Βάρης. Ήταν η αγωνιστική που διακόπηκαν τα πρωταθλήματα για τον Πειραιά οριστικά λόγω covid-19 . Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχει επανάληψη, μετά από αυτά που ακούμε για έξαρση του ιού  και τα μέτρα που αποφασίστηκαν .Φτου….φτου…..

 

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για τον θάνατο της αγαπημένης του συζύγου Κατερίνας. Φίλε Γιάννη κουράγιο ……

 

Περαστικά στον φίλο Δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο που υπέστη ελαφρύ έμφραγμα και νοσηλεύτηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο   της Νίκαιας. Η βλάβη στην αρτηρία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και άμεσα από τους θεράποντες γιατρούς και ο Δήμαρχος αναμένεται να επιστρέψει και πάλι υγιής στα καθήκοντα του….

 

Οι διπλές διαιτησίες δεν θα λείψουν ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο. Δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας θα σφυρίξουν οι Πουλόπουλος , Τραϊφόρος, Γεωργόπουλος . Έναν αγώνα Α’ και έναν Β’ Κατηγορίας  θα διαιτητεύσουν οι Ζησιμόπουλος, Ζέστας,, Γιανναράκης, Φυρογένης.

 

Στα στατιστικά μας τώρα. Αμφιάλη Περαμαϊκός, Ελλάς Ποντίων , ΑΕ Μοσχάτου στην Α’ Κατηγορία, και Νέο Ικόνιο και Πειραϊκός στην Β’  συνεχίζουν χωρίς την παραμικρή  βαθμολογική απώλεια.

Αντίθετα ακόμα δεν έχουν «σταυρώσει » βαθμό από την Α’ Κατηγορία ο Ατρόμητος Κερατσινίου (0/5) , Αστυπάλαια Κορυδαλλού( 0-4) και οι Νέοι Δραπετσώνας(0/5)  που έχουν μάλιστα και -3 βαθμούς .

Από την Β’ Κατηγορία χωρίς βαθμό παραμένουν ο Πυθαγόρας και ο Πανιώνιος Κερατσινίου σε τέσσερις αγώνες και τα Αστέρια Δραπετσώνας και η Κύπρος Κορυδαλλού σε τρεις αγώνες ενώ από την Γ’ Κατηγορία η Ειρήνη 2005 όχι μόνο δεν έχει βαθμό σε 4 αγώνες , αλλά έχει δεχτεί και 32 γκολ!!

Την καλύτερη επίθεση  στην Α’ Κατηγορία διαθέτει η ΑΕ Μοσχάτου που έχει σκοράρει 23 φορές ενώ την καλύτερη άμυνα η Αμφιάλη και η Ελλάς Ποντίων που έχουν δεχτεί μόλις ένα τέρμα…..

 

Tην πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα   πέτυχε ο Αστέρας Κερατσινίου που επικράτησε με 2-1 του Ηρακλή Νίκαιας . Σκόρερ και των δυο τερμάτων ο μεγάλος πρωταγωνιστή της συνάντησης ο Θωμάς Μακαρονάς , ένας παίκτης που αποτελεί διαχρονική αξία για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο .Οι καλές γλώσσες λένε ότι γνωρίζει «εκατό κιλά  μπάλα». Υπάρχουν όμως και οι κακές που λένε  ότι θα πρέπει να χάσει …κιλά βάρους

. Socrates speeking…..

 

Μια οικογένεια είναι πλέον στον Πειραϊκό  που έχει πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά .

Γέμισαν …Βατίστες στην ομάδα .

Αρχικά στον σύλλογο υπήρχε από πέρυσι ο 19χρονος ποδοσφαιριστής Αναστάσης Βατίστας . Φέτος στην ομάδα πήγε και ο αδελφός του Ανδρέας 21 ετών που αγωνιζόταν στον Περαμαϊκό .Μαζί πήγε και ο ξάδελφος τους Ανδρέας -Παναγιώτης προερχόμενος από τη Νίκη Ρέντη.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι ο Πειραϊκός ενισχύθηκε και στο τεχνικό επιτελείο, αφού ο Παναγιώτης Σοφρωνάς θα είναι συνεργάτης του Γιώργου Λιανού..

 

 

Απίστευτο κι όμως αληθινό….Τον αγώνα για το πρωτάθλημα Κ12 ανάμεσα στον Αετό Κορυδαλλού και την Χαραυγή διαιτήτευσε το μέλος της Επιτροπής Ορισμού διαιτητών Υποδομών Γιάννης Ευδαίμων. Που πήρε τη σφυρίχτρα του και ξαναφόρεσε κοντό παντελονάκι μετά από χρόνια . Και φυσικά έκανε το γνωστό του απολαυστικό σόου, όντας ιδιαίτερα παραστατικός ο Γιάνναρος.  Ήταν να σφυρίξει και το προηγούμενο παιχνίδι αλλά χάθηκε στους δρόμους  ψάχνοντας να βρει το γήπεδο   ACTION Ρέντη . Λίγο ακόμα και θα έμενε από βενζίνη…..

 

Ο παλιός αθλητής και εξαιρετικός χαρακτήρας Κώστας Μυλωνάς σέντερ φορ και σκόρερ της  Χαραυγής του Ατρόμητου Πειραιά του  Ηρακλή Νίκαιας  Κώστας Μυλωνάς έχει πολύ καλή φωνή  . Πρόσφατα διαγωνίστηκε ως υποψήφιος τραγουδιστής στο ριάλιτι « THE VOICE ». Στο βιογραφικό του με φόντο το γήπεδο στο  ΣΕΦ, όπως είπε  κυρίαρχο ρόλο έπαιξε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Στο τραγούδι τώρα , είχε  πολύ καλή παρουσία . Επιλέχθηκε μάλιστα στην ομάδα της Έλενας Παπαρίζου . Καλή του επιτυχία για τη συνέχεια…..

 

Πατέρας για τρίτη φορά  έγινε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕ Μοσχάτου Χριστόφορος Πασαλίδης και η χαρά του ήταν απερίγραπτη.  Μετά τους δυο γιούς η σύζυγος του Γιώτα έφερε στον κόσμο  ένα πανέμορφο και υγιέστατο κοριτσάκι που ήλθε να συμπληρώσει την ευτυχία τους. Στους ευτυχείς γονείς τις καλύτερες ευχές μας …

 

Συμπτώσεις με ονόματα στην Κύπρο Κορυδαλλού με παίκτες από διαφορετικές χώρες . Ο ένας  λέγεται Ποτάνυ και είναι Ιρακινός ενώ ο άλλος Πατάνι και είναι Αλβανός .

Κάτι ανάλογο έγινε και στον Καραβά που μόλις πριν λίγες μέρες απέκτησε τον Τσιτσάνη και τον Τσετσώνη . Να μου το θυμηθείτε πως θα έχουμε ….μπέρδεμα με τα ονόματα….