Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη

Published

on

Το πρόβλημα της διαιτησίας πλέον στα Πειραϊκά πρωταθλήματα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πονοκεφαλιάζει τους υπευθύνους της ΕΠΣΠ. Και φυσικά δεν μιλάμε τόσο για την ποιότητα όσο κυρίως για την ποσότητα. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη διαιτητών τα τελευταία χρόνια και όπως φαίνεται δεν υπάρχει «φως στον ορίζοντα». Σχολές διαιτησίας δεν γίνονται ώστε να βγουν νέα παιδιά. Σκεφτείτε ότι σε αγώνες πρωταθλημάτων υποδομής σφυρίζει το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας και παλαίμαχος διαιτητής Γιάννης Ευδαίμων !!! Που κρέμασε τα …βατραχοπέδιλα καθότι χειμερινός κολυμβητής και …ξέθαψε την σφυρίχτρα .!!!

Τελευταία έχουν έλθει στον Πειραιά ρέφερις από άλλες Ενώσεις και η κατάσταση κάπως σώζεται για την ώρα . Οι διπλές διαιτησίες είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια .Όμως με αυτόν τον τρόπο από τις συνεχείς διαιτησίες επίκειται η φυσιολογική φθορά με ότι αυτό συνεπάγεται .Η ΕΠΣΠ πρέπει να βρει λύσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα…..

 

Μιας και αναφερθήκαμε στις διπλές διαιτησίες να πούμε . Χατζηγιάννης και Καρανικολάου σφυρίζουν δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας το Σαββατοκύριακο. Ο δεύτερος μάλιστα είναι και βοηθός σε έναν ακόμα αγώνα.

Παρισσόπουλος και Σερέπας διαιτητεύουν δυο αγώνες Β’ Κατηγορίας. Ο πρώτος είναι παράλληλα και βοηθός σε δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας και ο δεύτερος σε ένα.

Ο διαιτητής Αντωνόπουλος είναι στα 3 από τα τέσσερα παιχνίδια του 2ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας. Στα δυο σαν διαιτητής και στο ένα σαν βοηθός. Αυτά…..

 

Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στον αγώνα Αμφιάλης – Περαμαϊκού θα πρέπει να μας απασχολήσουν όλους . Κυρίως για τον τρόπο που έγιναν και ιδιαίτερα για την εισροή ξένων ατόμων που δεν είχαν σχέση με τις δυο ομάδες . Δυστυχώς τα φαινόμενα βίας αυτού του είδους εμφανίστηκαν πλέον και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα .

 

Με την ευκαιρία να πούμε ότι στον συγκεκριμένο αγώνα τα παιδιά της Οικονομικής επιστασίας της ΕΠΣΠ έκαναν με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους ελέγχοντας σχολαστικά τα έγγραφα των φιλάθλων κατά την είσοδο τους .Και ξαφνικά έφτασαν οι …ορδές των βαρβάρων που με… τσαμπουκά και χωρίς φυσικά να πληρώσουν μπήκαν μέσα στο γήπεδο . Κι όποιον πάρει ο χάρος…..

 

Στα «μουλωχτά» έγινε η Γενική Συνέλευση στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά. Κανένας δεν φρόντισε να ειδοποιήσει τα ΜΜΕ .Δικαιολογημένη λοιπόν η απορία σας. Θα μου πείτε «μα καλά δεν είχαν κάνει τον Σεπτέμβρη όπου πρόεδρος αναδείχτηκε ο Σπύρος Λιόλιος ;» Ναι είχαν κάνει , αλλά βγήκαν άκυρες οι εκλογές αφού δεν είχαν φροντίσει να καλέσουν δικαστικό αντιπρόσωπο . Τέλος πάντων η Γενική Συνέλευση επαναλήφθηκε την περασμένη Δευτέρα,

αλλά κανένας και πάλι δεν φρόντισε να μας ενημερώσει για το τι έγινε και ποιοι εκλέχτηκαν . Ή μήπως έμειναν τα ίδια πρόσωπα που είχαν εκλεγεί την προηγούμενη φορά; Και κάτι ακόμα η πλειοψηφία των διαιτητών που παραβρέθηκε ήταν παλαίμαχοι .Οι εν ενεργεία απαξίωσαν την διαδικασία. Ουσιαστικά δεν δέχονται την ύπαρξη του Συνδέσμου…..

 

Μετά από 4 αγωνιστικές σφυρίζει σε αγώνα Πειραϊκού πρωταθλήματος ο Αλέξανδρος Τσαμούρης. Ένας εκ των κορυφαίων διαιτητών. Η είδηση όμως δεν είναι αυτή . Η είδηση είναι ότι θα παίξει την Κυριακή στο γήπεδο Χαραυγής ( Νέοι Ευγένειας- Ατρόμητος Πειραιά) . Και γιατί είναι είδηση; Επειδή τα προηγούμενα 5 παιχνίδια που έχει διαιτητεύσει φέτος ήταν όλα στο γήπεδο Κορυδαλλού!! Η …παράδοση αυτή έσπασε . Όχι τίποτε άλλο , αλλά για να σταματήσουν να γκρινιάζουν μερικοί- μερικοί που έπλεκαν διάφορα σενάρια…..

Στον τελευταίο αγώνα της 3ης φάσης του Κυπέλλου Πειραιά σημειώθηκε η μεγάλη έκπληξη , όπου ο Φαληρικός απέκλεισε στα πέναλτι τον ΑΟ Καραβά που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.

Μια εβδομάδα πριν ο Περαμαϊκός την γλύτωσε στο«τσακ» αφού απέκλεισε τον Άρη Αμφιάλης στο 90΄με πέναλτι.

Την ερχόμενη Δευτέρα 22/11/2021 στις 16.45 στα γραφεία της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Κυπέλλου για την φάση των «16» και την Προημιτελική φάση.

Έχουν προκριθεί: 4 ομάδες από την Γ’ Εθνική ( Αίας Σαλαμίνας, Εθνικός, Κερατσίνι, Προοδευτική ) 10 από

την Α’ Πειραιά ( Ατρόμητος Πειραιά , Αμφιάλη, ΑΕ Μοσχάτου, Ίκαρος Καλλιθέας , ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα , Ελλάς Ποντίων , Ηρακλής Νίκαιας, Ήφαιστος Περαμαϊκός , Φαληρικός) και 2 από την Β’ Πειραιά ( ΑΟΚ Φαλήρου, Πανφαληρικός)

*Οι αγώνες της φάσης των «16»(μονοί) είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την Τετάρτη 1/12/2021.

Επίσης μονοί θα είναι και οι αγώνες της Προημιτελικής Φάσης που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την Τετάρτη 22/12.

 

Νικηφόρα πέρασε από την Βάρη ο Εθνικός Πειραιά σημειώνοντας την δεύτερη νίκη του σε 4 αγώνες.

Την ήττα γνώρισε στο Σχιστό το Κερατσίνι από τον ΑΟ Πυλίου Κω . Την τρίτη του σε τέσσερις αγώνες.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το Πειραϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΟ Καραβά και τον Αίαντα Σαλαμίνας αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0.

Η Προοδευτική που είχε ρεπό την προηγούμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Καραβά . Ο Αίας θα παίξει στη Σαλαμίνα με τον Αήττητο Σπάτων . Το Κερατσίνι μεταβαίνει στην Βάρη ενώ ο Εθνικός έχει ρεπό.

 

 

Τα στατιστικά στοιχεία της εβδομάδας στα Πειραϊκά πρωταθλήματα .

Το ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας δεν ανέδειξε νικητή. Έτσι σταμάτησε το σερί των νικών για Αμφιάλη και Περαμαϊκό που παραμένουν πάντως αήττητοι. Αντίθετα ο Δίας Κορυδαλλού γνώρισε την

πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ατρόμητο Πειραιά με 3-2 αν και προηγήθηκε με 0-2!!

Στην «ουρά » οι Νέοι Δραπετσώνας συνεχίζουν το αρνητικό σερί με 7 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια έχοντας επιπλέον και μείον 3 βαθμούς…

Στον 2ο όμιλο η Ελλάς Ποντίων νίκησε με 3-0 την Χαλκηδόνα και είναι η μοναδική ομάδα στον Πειραιά που έχει 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η ΑΕ Μοσχάτου δεν αγωνίστηκε λόγω….. ΑΣ Δραπετσώνας .

Ο Ατρόμητος Κερατσινίου που ήλθε ισόπαλος 2-2 με τον Ίκαρο Καλλιθέας πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος του Μπαλαφούτη με διαιτητή τον …Μπαλαχούτη…

Η πρωτοπόρος Χαραυγή ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου αφού πέρασε από την έδρα του Αμπελακιακού και τον «εκθρόνισε » από την κορυφή.

Στην «ουρά» η Αστυπάλαια που δεν έχει πάρει βαθμό μετά από 6 αγώνες.

Στη Β’ Κατηγορία το Νέο Ικόνιο προελαύνει χωρίς βαθμολογική απώλεια ( 6/6)

Ο Πυθαγόρας έκανε την πρώτη του νίκη επικρατώντας των Αστεριών Δραπετσώνας που έχουν μηδέν βαθμούς σε 5 αγώνες.

Πανιώνιος Κερατσινίου και Κύπρος Κορυδαλλού έχουν 0/5 αλλά την Κυριακή κάτι θα αλλάξει αφού αγωνίζονται μεταξύ τους…..

Στην Γ’ Κατηγορία τρεις ομάδες ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας, ο ΑΣ Κωφών και η ΑΕ Χατζηκυριακείου συνεχίζουν αήττητες την πορεία τους στο πρωτάθλημα…..

 

 

Για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια των διαιτητών στο γήπεδο Κορυδαλλού γράφτηκε στο φύλλο αγώνα ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα- Παννεαπολικού από τον διαιτητή Κουζούμη. Δεν είναι η πρώτη που συμβαίνει αυτό. Αλλά φαίνεται ότι δεν «ιδρώνει το αυτί» κανενός υπευθύνου…..

 

 

Την απόφαση του να παραιτηθεί από την προεδρία του Δία Κορυδαλλού ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Ταμβάκης. Ένας από τους πλέον δραστήριους παράγοντες με ήθος που πέρασε με αξιοπρέπεια από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Θα συνεχίσει πάντα να είναι κοντά στον αγαπημένο του Δία και φυσικά στη μεγάλη του λατρεία την Προοδευτική….

Για την αποχώρηση του Βαγγέλη Ταμβάκη οι ποδοσφαιριστές του Δία μέσω του αρχηγού τους Γιάννη Πούλια εξέδωσαν ευχαριστήρια ανακοίνωση στην οποία μέσα σε λίγες λέξεις λένε τόσα πολλά . Αναφέρουν χαρακτηριστικά :

«Πρόεδρε το ευχαριστώ είναι λίγο, όλοι μας νιώθουμε τιμή που ήσουν τόσα χρόνια δίπλα μας και που θα συνεχίσεις να είσαι .Απλά στα χαρτιά πια δεν θα είσαι πρόεδρος γιατί για εμάς πάντα εσύ θα είσαι και πάντα έτσι θα σε φωνάζουμε. Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε δίπλα σου και μάθαμε πως πρέπει να είναι ένας πραγματικός πρόεδρος μιας ομάδας, ένας πρόεδρος καθαρός, τίμιος ένας πρόεδρος με ανιδιοτελή αγάπη για την ομάδα… Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλα

τα παιδιά σου τους ποδοσφαιριστές του ΔΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ»

 

Ο Αλέκος Λιθόπουλος ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Ατρόμητο Πειραιά . H καλύτερη επιλογή από τη διοίκηση του Καμινιώτικου συλλόγου, αφού ο έμπειρος προπονητής θα έχει παράλληλα και τον ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στην ανδρική ομάδα και την Κ17 του συλλόγου προκειμένου να αξιοποιούνται τα ταλέντα , κάτι στο οποίο ο Αλέκος έχει τεράστια εμπειρία….

 

Από τα περίεργα και παράλληλα σπάνια φαινόμενα στο ποδόσφαιρο. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τερματοφύλακας στον Αστέρα Κερατσινίου είναι ο Λυμπέρης . Και αυτό που δέχεται τα γκολ είναι ο Λυμπέρης. Ναι , αλλά ποιος Λυμπέρης ; Ο Κώστας ή ο Νίκος ; Γιατί βλέπετε ο Αστέρας έχει δυο τερματοφύλακες με το ίδιο επίθετο!!! Που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους . Αυτά βλέπω και στο τέλος θα πάθουν τα νεύρα μου . Αφού είμαι έτοιμος για την…. Ψυχιατρική Κλινική «Κασταλία » που ανήκει στον ψυχίατρο …Λυμπέρη!!!

 

Θρήνος στη Νίκαια για τον τραγικό και άδικο χαμό του εργοδηγού του ΗΣΑΠ Πέτρου Γιάμαλη που έχασε τη ζωή του ξημερώματα Τρίτης στο δυστύχημα που έγινε στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κοντά στον σταθμό του Αγίου Νικολάου στα Πατήσια. Ο άτυχος Πέτρος ήταν 41 ετών ένθερμος οπαδός του Ιωνικού που είχε αγωνιστεί παλαιότερα στην ομάδα της Άνω Νεάπολης . Ήταν

ανιψιός του προπονητή Σάββα Παντελίδη ( γιος της αδελφής του).

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του…..

 

 

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Κώστας Καράβας επί σειρά ετών Γενικός Αρχηγός του ΑΣ Δραπετσώνας με τεράστια προσφορά στην ομάδα για πολλά χρόνια.

Ο γιος του ο Κοσμάς αγωνίστηκε σαν τερματοφύλακας στον ΑΣ Δραπετσώνας , τον Εθνικό την Καλλιθέα ενώ ο αδελφός του Κυριάκος διατέλεσε για αρκετές περιόδους προπονητής στους Νέους Δραπετσώνας.

Η κηδεία του έγινε πριν από λίγες μέρες στον Αλμυρό Βόλου…..

 

 

Σε επιτυχή επέμβαση στο γόνατο που πραγματοποιήθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας υποβλήθηκε ο γυμναστής του ΑΟ Κορυδαλλού Νίκος Παραράς.

Η Διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου του εύχονται ταχεία ανάρρωση .Και η ανακοίνωση συνεχίζει :

«Είμαστε σίγουροι πως η στιγμή για την επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους θα είναι γρήγορη και όλη αυτή η περιπέτεια θα αποτελέσει μια δυσάρεστη μεν, αλλά μακρινή δε, ανάμνηση.

-Νίκο,

περαστικά, καλή επιστροφή και σε περιμένουμε πάλι δίπλα μας!!!»

 

Σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στον ώμο υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Ερμή Κορυδαλλού Γιώργος Σεβαστάκης

«Σιδερένιος και γρήγορα ξανά κοντά μας Γιωργάρα μας !!!Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς ” !!!» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

 

Πατέρας για δεύτερη φορά έγινε τα ξημερώματα ο πρόεδρος του Αστέρα Νίκαιας Μάνθος Πετράκης. Η σύζυγος του Ελευθερία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο και πανέμορφο κοριτσάκι που ήλθε να συμπληρώσει την ευτυχία τους αφού ήδη έχουν ένα αγοράκι. Στους πανευτυχείς γονείς τις καλύτερες ευχές μας . Μάνθο και Ρία να σας ζήσει η μπέμπα!!