Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη

Published

on

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Ελλάδα Ποντίων και την ΑΕ Μοσχάτου που θα γίνει την Κυριακή στους Ορυζόμυλους ξεχωρίζει από το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου. Ευχή μας είναι να πάνε όλα καλά και να διεξαχθεί ένα παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια χωρίς ακρότητες και βιαιότητες . Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να επιζήσει . Και σ’ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι . Ο καθένας από την πλευρά του. Με έργα κι όχι με λόγια….

 

Γράψαμε την περασμένη εβδομάδα για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι Αμφιάλης- Περαμαϊκού . Αναφέραμε ότι έγιναν από άτομα ξένα προς τις δυο ομάδες. Κάποιοι χλεύασαν , ενώ ορισμένοι άλλοι απόρησαν . Αυτή όμως ήταν η πραγματικότητα . Και υπάρχουν στοιχεία γι’ αυτό.  Πέρα από αυτό όμως θα επισημάνουμε κάτι άλλο . Από αυτούς  που δημιούργησαν τα επεισόδια , δεν υπήρξαν κάποιοι που βρέθηκαν στο πλευρό των ομάδων τους στα παιχνίδια της περασμένης Κυριακής. Κι αυτό το λέμε με βεβαιότητα . Συνεπώς…..

Η Ε.ΠΣ.ΠΕΙΡΑΙΑ υπενθυμίζει σε όλα τα σωματεία της  την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ για την ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ των Καταστατικών τους  σύμφωνα με τις  νέες διατάξεις της Αθλητικής Νομοθεσίας . Καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας είναι η 30η Ιουνίου 2022.Τα τροποποιημένα καταστατικά θα ζητηθούν από την Γ.Γ.Α. και σωματεία που δεν θα έχουν  τροποποιήσει τα Καταστατικά τους θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ από το Μητρώο Σωματείων.

 

Αυξήθηκαν τα Πειραϊκά σωματεία που έχουν ολοκληρώσει πλήρως την εγγραφή τους στα μητρώα της Γ.Γ.Α. .Συνολικά έφτασαν τα 60 τα  οποία θεωρούνται  πλέον ότι είναι  ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ.

Πέντε ακόμα σύλλογοι  οι Ερμής Κορυδαλλού , Θύελλα Μοσχάτου, ΑΕ Χατζηκυριακείου , Πανιώνιος Κερατσινίου και Φοίνικας Αγίας Σοφία έχουν κάνει πλήρη Προεγγραφή, και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει  τις όποιες εκκρεμότητες  ώστε να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.  Διαφορετικά θα ακυρωθεί η Προεγγραφή τους και θα πρέπει να καταθέσουν νέο φάκελο  μέσα στο 2022.

Αντίθετα  9 ενεργά σωματεία , δεν  έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες εγγραφής στη Γ.Γ.Α. και θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία μέσα στο  2022 . Διαφορετικά κινδυνεύουν με διαγραφή. Είναι οι  Ατρόμητος Κερατσινίου, Αργοναύτης , ΑΟ Πειραιάς , Ένωση Ρέντη , Θησέας ,  Πειραϊκός. Πολυκράτης. Μιθριδάτης, Σπίθα.
Να σημειωθεί ότι το  σωματείο ΕΠΟ Σαλαμινομάχοι παρότι ήταν εγγεγραμμένο για το έτος 2020 και εισέπραξε και την ανάλογη επιχορήγηση  δεν ολοκλήρωσε την καταχώρηση του για το έτος 2021. Έτσι  θα πρέπει να κάνει εκ νέου εγγραφή μέσα στο 2022.
Η Δόξα Σαλαμίνας απέκτησε Αθλητική Αναγνώριση και είναι στη διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο ενώ  ο Ολυμπιακός Κερατσινίου , βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης Αθλητικής Αναγνώρισης από την Γ.Γ.Α.

Συνολικά από τα 89 Πειραϊκά σωματεία που υπήρχαν ανενεργά είναι η Αρμενική, η Οδηγήτρια, ο Ολυμπιακός Περάματος η ΑΕ Σαλαμίνας, η ΑΕ Νεάπολη ,η Ένωση Καμινίων , ο Αστέρας Σαλαμίνας .Έχουν διαγραφεί ήδη η  Πίνδος Νίκαιας , ο ΑΟ Ζέας , η Πειραϊκή   και η Ένωση Δόξα / Άρτεμις .

 

Το πρόβλημα με τον ελλιπή φωτισμό σε κάποια γήπεδα είναι μεγάλο και προκαλεί τεράστια προβλήματα στα σωματεία.

Να αναφερθούμε αρχικά στο γήπεδο Μοσχάτου. Εκεί όπου ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Είχαμε την ..ατυχία να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι , κατά τη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου ΑΕ Μοσχάτου – Αμπελακιακού . Από τότε έγιναν κάποιες προσπάθειες , αλλά  λίγα πράγματα . Η διοίκηση της ΑΕ Μοσχάτου στην ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές ανέφερε ότι έγινε κάποια δωρεά για αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων με νέους τύπου LED τις οποίες αποδέχτηκε ο Δήμος αλλά χρησιμοποιήθηκαν  αλλού!!

Λέγεται ότι οι μετασχηματιστές που υπάρχουν για τους προβολείς δεν είναι ικανοί για να σηκώσουν το βάρος του φωτισμού του γηπέδου και χρειάζονται αντικατάσταση .

Σοβαρό είναι το πρόβλημα με τους προβολείς  και στο γήπεδο του ΣΕΦ . Είχαμε αναφερθεί πρόσφατα γράφοντας  ότι είχαν σβήσει κάποιες λάμπες και ο φωτισμός  ήταν ελάχιστος. Το κακό όμως παράγινε. Από προχθές έσβησαν οι κολώνες από την πλευρά του τραμ  και πλέον φωτίζει μόνο η μια πλευρά του γηπέδου. Οι προπονήσεις  γίνονται πλέον μετ’ εμποδίων .Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά δεν έχει γίνει κάτι , αν και έλεγαν  ότι τα φώτα θα φτιάξει η ΠΑΕ Ολυμπιακός…..

Μας κατήγγειλαν ότι και ο  φωτισμός στο γήπεδο «Παντελής Νικολαΐδης»  δεν είναι ο καλύτερος . Παρόλα αυτά  συνεχίζει η ΕΠΣΠ να ορίζει αγώνες στις 16.00 με αποτέλεσμα το β’ ημίχρονο να γίνεται με το φως των προβολέων κάτω από αντίξοες συνθήκες……

Στο γήπεδο Τζιτζιφιών δουλεύουν οι μισοί πυλώνες . Και δω υπάρχει πρόβλημα όταν βραδιάζει.

Έχουμε ξαναγράψει για τα προβλήματα που υπάρχουν στα αποδυτήρια του γηπέδου Τζιτζιφιών . Τώρα μάθαμε πως οι τουαλέτες των διαιτητών είναι κλειδωμένες!! Αποτέλεσμα οι….. ανάγκες να γίνονται στο ύπαιθρο…..

 

Επανερχόμαστε στο γήπεδο Μοσχάτου. Ενός κακού μύρια έπονται.

Η ΑΕΜ καταγγέλλει πως σημειώθηκαν τρία περιστατικά σταφυλόκοκκου  και καλεί την δημοτική αρχή να μεριμνήσει ώστε να ελεγχθεί άμεσα το θέμα  και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Με την μεγάλη νεροποντή της Τρίτης πλημμύρισαν αποδυτήρια , καταστράφηκαν πλυντήρια, ντουλάπες , ιματισμός.

Και κάτι ακόμα που είχαμε επισημάνει πριν από ένα μήνα περίπου. Στο γήπεδο Μοσχάτου εξακολουθεί να μην υπάρχει κυλικείο. Απαράδεκτο  από κάθε άποψη . Αποτέλεσμα αυτού είναι οι γνωρίζοντες την περιοχή να τηλεφωνούν για καφέ, νερά και τα σχετικά σε καταστήματα και να έρχονται ντελιβεράδες στο γήπεδο. Κωμικοτραγικές καταστάσεις….

 

 

Ο Βαγγέλης Λαθύρης θα διευθύνει και τα δυο ντέρμπι του Σαββατοκύριακου στον Πειραιά!!!. Ο αξιόλογος διαιτητής που ήλθε με μεταγραφή από την ΕΠΣ Φθιώτιδας θα σφυρίξει το Σάββατο τον αγώνα Δία Κορυδαλλού – Περαμαϊκού και την Κυριακή το παιχνίδι της Ελλάδας Ποντίων με την ΑΕ Μοσχάτου. Καλή επιτυχία !!

Με το «καλημέρα» στα …βαθιά.. Ο λόγος για τον διαιτητή Αρίσταρχο Μαμσάκο που προέρχεται από την ΕΠΣ Καβάλας . Η Επιτροπή Διαιτησίας τον όρισε σε δυο αγώνες  του 3ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας . Το  Σάββατο στο παιχνίδι ΑΣ Ποντίων – Θύελλα Μοσχάτου και την Κυριακή στη Σαλαμίνα Αμπελακιακός- Δόξα Πειραιά.

Καλό του ξεκίνημα….

Διπλές διαιτησίες έχει  ο Κώστας Κωνσταντόπουλος( έναν αγώνα  Α’ και έναν Β’ Κατηγορίας ,ο Φυρογένης δυο Β’.’

Έναν Β’ και έναν Γ’ θα σφυρίξουν οι Καρανικολάου, Παρισσόπουλος.

Ο Γιάννης Γιανναράκης θα διευθύνει το Σάββατο τον αγώνα Κύπρου Κορυδαλλού- Αργοναύτη ενώ την Κυριακή θα είναι τέταρτος στο ντέρμπι Ελλάδας Ποντίων – ΑΕ Μοσχάτου.

 

Τα πρόσεξε ιδιαίτερα η Επιτροπή Παρατηρητών τα  δυο ντέρμπι ορίζοντας δυο ικανότατους παρατηρητές. Ελλάς Ποντίων – ΑΕ Μοσχάτου θα είναι ο κορυφαίος  Γιώργος Λατίνης και ο ανερχόμενος Κανέλλος Στάμος . «Δοκιμασμένη συνταγή » αφού και οι δυο τα κατάφεραν πολύ καλά στο παιχνίδι Αμφιάλης – Περαμαϊκού .

Ο δεύτερος θα είναι και στον αγώνα Δία Κορυδαλλού- Περαμαϊκού μαζί με τον ικανότατο παρατηρητή Κώστα Φελλά…

 

Σε τρεις δόσεις θα γίνουν οι αγώνες της 4ης φάσης του Κυπέλλου Πειραιά .

Τέσσερις αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου ( ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα – Ατρόμητος Πειραιά, ΑΕ Μοσχάτου – Εθνικός Πειραιά, Περαμαϊκός – Ίκαρος Καλλιθέας , ΑΟΚ Φαλήρου – Προοδευτική .

Την Τετάρτη 8/12 θα γίνουν τρία παιχνίδια ( Πανφαληρικός- Κερατσίνι, Αμφιάλη- Ήφαιστος, Φαληρικός – Αίας Σαλαμίνας  ενώ ένας αγώνα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15 /12( Ηρακλής Νίκαιας- Ελλάς Ποντίων )

Μια εβδομάδα αργότερα( 22 Δεκεμβρίου ) θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της προημιτελικής φάσης)

 

Το Κερατσίνι ήταν εκπληκτικό και νίκησε μέσα στη Βάρη με 0-3 προκαλώντας αίσθηση . Αυτή την εβδομάδα η ομάδα έχει ρεπό .

Η Προοδευτική επικράτησε στο Πειραϊκό ντέρμπι του ΑΟ Καραβά με 2-0  στο απόρθητο κάστρο της , Αύριο Σάββατο αγωνίζεται στα Σπάτα με τον Αήττητο ο οποίος την περασμένη Κυριακή νίκησε τον Αίαντα στη Σαλαμίνα. Ο τελευταίος που δεν έχει ακόμα νίκη  στο πρωτάθλημα υποδέχεται την Κυριακή τον  ισχυρό Αιολικό.

Ένα ακόμα Πειραϊκό ντέρμπι για τον Καραβά. Αυτή τη φορά υποδέχεται στο Πέραμα τον Εθνικό που είχε ρεπό την προηγούμενη  αγωνιστική .

 

 

Η Ελλάς Ποντίων είναι πλέον η μόνη ομάδα στον Πειραιά που συνεχίζει χωρίς την παραμικρή βαθμολογική απώλεια μετά τα «στραβοπατήματα» της ΑΕ Μοσχάτου και του Νέου Ικονίου.

Οι Νέοι Δραπετσώνας και η Αστυπάλαια Κορυδαλλού για πρώτη φορά δεν έφυγαν φέτος ηττημένοι από το γήπεδο , κατακτώντας τον πρώτο τους βαθμό. Βέβαια οι Δραπετσωνίτες έχουν  τους μείον βαθμούς και από τους -3 είναι τώρα με -2 βαθμούς….

Οι μόνες ομάδες που μετράνε μόνο ήττες είναι η Κύπρος Κορυδαλλού από την Β’ και η Ειρήνη 2005 από την Γ’ Κατηγορία. Η τελευταία μάλιστα έχει και τη χειρότερη άμυνα, αφού σε 7 αγώνες έχει δεχτεί 52 τέρματα…..

Την πρώτη της ήττα γνώρισε η ΑΕ Χατζηκυριακείου που έχασε από τον αήττητο ΑΣ Κωφών , στο πρωτάθλημα Γ

Κατηγορίας σ’ ένα παιχνίδι που είχε και συνέχεια και εκτός γηπέδου με ρατσιστικές αναφορές και αντιδράσεις . Αήττητος είναι και ο πρωτοπόρος Φοίνικας Αγίας Σοφίας μετά από 7 αγώνες.

 

 

Από κει που δεν είχε χάσει στο πρωτάθλημα  ο Δίας Κορυδαλλού γνώρισε δυο συνεχόμενες ήττες. Και μάλιστα με το ίδιο σκορ( 2-3). Αυτή την αγωνιστική( Σάββατο )  υποδέχεται τον πρωτοπόρο και αήττητο Περαμαϊκό .

 

Θερμής υποδοχής έτυχε ο προπονητής της Δόξας Πειραιά Αντώνης Καλαμάκης στον αγώνα  με την Χαραυγή από τους ανθρώπους της τοπικής ομάδας . Βλέπετε οι παλιές αγάπες και η συνεργασία τεσσάρων σεζόν δεν ξεχνιούνται ούτε θα ξεχαστούν ποτέ και όπως λένε οι Χαραυγιώτες «όταν δουλεύεις για την Χαραυγή είσαι για πάντα Χαραυγή» . Ο Αντώνης λοιπόν ευχαριστεί μέσα από την καρδιά του όλη την ομάδα της Χαραυγής για την άψογη φιλοξενία  που του επιφύλαξαν .

Αγωνιστικά όμως η νεανική ομάδα του δέχτηκε πέντε γκολ. Εκεί δεν υπήρχε …φιλοξενία. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο…..

 

 

 

 

 

Συνεστίαση παρέθεσε η διοίκηση της ΑΕ Μοσχάτου στους ποδοσφαιριστές προχθές στο μεζεδοπωλείο «Ζεμπερέκι», σε ένα όμορφο οικογενειακό κλίμα με πολύ ωραία φαγητά  λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με την Ελλάδα Ποντίων ….

 

 

To είδαμε κι’    αυτό. Εμφανίστηκε αλεπού στο γήπεδο της Χαραυγής  ένα από τα προηγούμενα βράδια . Όσοι την είδαν την ώρα που προπονιόνταν ήταν φυσικό  να εκπλαγούν. Και το ερώτημα μας είναι . Τι γύρευε  η αλεπού στο γήπεδο , αντί για το …παζάρι; Φαίνεται πως ήταν ….ποδοσφαιρόφιλη….

 

 

«Έφυγε » από τη ζωή ένας ακόμα παλαίμαχος διαιτητής. Μετά τον Γιώργο Αρμόδωρο και ο  Θοδωρής Μαρίνος ( αδελφός του Τάκη που έχει διατελέσει διαιτητής FIFA ) δεν είναι πια ανάμεσα μας . Ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος χαμηλών τόνων που δεν προκάλεσε ποτέ.  Διετέλεσε για πολλά χρόνια βοηθός στην Α’ Εθνική  και διαιτητής στη Β’ Εθνική.

Με ανακοίνωση της η νέα διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια του και μετέχει στο πένθος της…

 

Λίγο πριν κλείσουμε μάθαμε τη θλιβερή είδηση .«Έφυγε » από τη ζωή ο Λευτέρης Καλογιαννίδης , η παλιά μεγάλη δόξα των Νέων Ευγενείας , ο επί σειρά  ετών αρχηγός και «ψυχή» της ομάδας. Προδόθηκε από την καρδιά του η οποία τον ταλαιπώρησε τελευταία. Αγαπημένε μου φίλε αν αγάπησα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τόσο πολύ το οφείλω σε μεγάλο βαθμό ,στο πρόσωπο σου. Τότε , γύρω στο 1975, που παρακολουθούσα νέο παιδί της ομάδας της γειτονιάς μου τους Νέους Ευγενείας  και έβλεπα την αγάπη , την αγωνιστικότητα και το πάθος σου για την μπάλα και την  φανέλα της ομάδας που υπηρέτησες πιστά για χρόνια . Καλό σου ταξίδι Λευτέρη μου…