Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Είναι πολύ σημαντικό για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να βγάζει ταλέντα. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός τους. Στο τελευταίο παιχνίδι του  με την Αστυπάλαια ο ΑΟ Κορυδαλλός  χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα εννέα παίκτες  που προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου .Μάλιστα  αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός και ο 16χρονος Ανδρέας Γολεμάτης .Μία ακόμη απόδειξη της φιλοσοφίας της ομάδας.

Κάτι ανάλογο γίνεται και στον Ίκαρο Καλλιθέας . Αυτό που ενδιαφέρει τον πρόεδρο Γιάννη Περλορέντζο είναι να αναδεικνύονται ταλέντα. Και σίγουρα το εγχείρημα έχει επιτύχει απόλυτα αφού ουσιαστικά η πρώτη ομάδα αποτελείται από παιδιά των υποδομών….

Σημαντικό και το επίτευγμα του Αετού Κορυδαλλού, πρωτοπόρου στην αξιοποίηση των υποδομών . Τα τελευταία χρόνια  αποφασίστηκε να συνεργαστεί με την γειτονική Κύπρο και να προσπαθήσει μέσω  αυτής  να αξιοποιήσει  τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από την Ακαδημίας της .

Ήδη τα παιδιά αυτά αξιοποιούνται  από τον έμπειρο τεχνικό Άγγελο Σκανάτοβιτς.

Σε αυτή τη φάση δεν έχουν καμία σημασία τα αποτελέσματα . Ο σκοπός της κίνησης αυτής είναι να αναδειχτούν και να εξελιχτούν ταλέντα που θα προωθηθούν στην ανδρική ομάδα του Αετού στο μέλλον……

 

 

«Καμπάνες » έριξε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ σε Περαμαϊκό και Αμφιάλη  για τα όσα συνέβησαν στον μεταξύ τους αγώνα στις 14 Νοεμβρίου ( αντιαθλητική  συμπεριφορά, ρίψη αντικειμένων, άναμμα πυρσών, καπνογόνων – φθορά -επεισόδια στον εν γένει χώρο  του γηπέδου) . Οι δυο ομάδες τιμωρήθηκαν με μια αγωνιστική  μακριά από την έδρα τους . Κι όταν λέμε μακριά δεν εννοούμε ακριβώς ..μακριά , αλλά έτσι είναι ο Πειραιάς. Τι να κάνουμε;; Έτσι ο Περαμαϊκός θα παίξει στις Σιταποθήκες ( στον τόπο του …εγκλήματος ντε…) την Κυριακή με τους Νέους Ευγένειας ενώ η Αμφιάλη στο γήπεδο της Νίκαιας( ένα …τσιγάρο δρόμος από την έδρα της ) το Σάββατο με τον Ηρακλή  Νικαίας …..

Και κάτι ακόμα .Στην Αμφιάλη επιβλήθηκε πρόστιμο 100 € . Αντίθετα στον Περαμαϊκό στοίχησε πιο ακριβά. 150 αρχικά που διπλασιάστηκαν σε 300€ λόγω υποτροπής….

 

Ο διαιτητής Βαγγέλης Λαθύρης , είναι γεγονός  ότι  έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της Επιτροπής Διαιτησίας. Αυτό είναι αλήθεια και αποδεικνύεται από τον ορισμό του σε πολύ σημαντικά παιχνίδια . Αυτά όμως που αναφέρει στην καταγγελία της η  Α.Ε. Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα στον προχθεσινό αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο Πειραιά, θα πρέπει βέβαια να μας προβληματίσουν . Αν βέβαια ισχύουν  . Δεν θα σταθώ  όμως  στις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο σύλλογος. Θα αναφερθώ στην καταγγελία  για την αποβολή  δυο ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα λόγω διαπληκτισμού. Με την διαφορά ότι στον παίκτη του Ατρομήτου έβγαλε 2η κίτρινη κάρτα ενώ σε αυτόν των γηπεδούχων απευθείας κόκκινη . Προφανώς απέβαλλε λάθος παίκτη, όπως του είπε και ο βοηθός .!! Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν συνεχίστηκε  το παιχνίδι  ο Ατρόμητος για 2 λεπτά αγωνιζόταν με 11 αντί για 10!!!Σύμφωνα με την καταγγελία ο Λαθύρης κατάλαβε το λάθος του  , όταν τον «έκραξαν» από τον πάγκο της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας…..

Αυτά τα θέματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από τους διαιτητές γιατί  μπορούν να διαλύσουν ένα παιχνίδι. Και είναι κρίμα να συμβαίνουν αυτά…..

 

Η Προοδευτική και ο Εθνικός πέτυχαν σημαντικές εκτός έδρας νίκες αφού επικράτησαν του Αήττητου στα Σπάτα και του Καραβά στο Περάμα αντίστοιχα…

Ο Αίας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αιολικό ( 1-1) και είναι η μόνη ομάδα του 6ου ομίλου που δεν έχει γνωρίσει ακόμα τη νίκη .

Το Κερατσίνι είχε ρεπό και την Κυριακή υποδέχεται τον ΑΟ Καραβά σε ένα ακόμα Πειραϊκό ντέρμπι. Άλλη μια μονομαχία ομάδων του Πειραιά στη Νίκαια , όπου η Προοδευτική υποδέχεται τον Αίαντα Σαλαμίνας.

Τέλος ο Εθνικός υποδέχεται τον Αήττητο Σπάτων στους Αγίους Αναργύρους…..

 

Η Ελλάς Ποντίων εντυπωσίασε και σάρωσε με 5-2 στο ντέρμπι την ΑΕ Μοσχάτου . Είναι η μόνη ομάδα στον Πειραιά που μετά από 9 αγώνες μετράει 9 νίκες .

Αμφιάλη και Περαμαϊκός συνεχίζουν «χέρι- χέρι» και παραμένουν αήττητοι.

Αντίθετα Νέοι Δραπετσώνας και Αστυπάλαια παραμένουν χωρίς νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα.

Στην Β’ Κατηγορία το πρωτοπόρο Νέο Ικόνιο δεν έχει ακόμα γνωρίσει την ήττα, ενώ Αστέρια Δραπετσώνας και Κύπρος Κορυδαλλού δεν ξέρουν ακόμα τι σημαίνει νίκη. Η δεύτερη μάλιστα μετράει μόνο ήττες .

Στη Γ’ Κατηγορία Φοίνικας Αγίας Σοφίας και ΑΣ Κωφών συνεχίζουν να παραμένουν αήττητοι .

 

Ο Δίας Κορυδαλλού γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη  ήττα και μάλιστα και στα τρία παιχνίδι έχει δεχτεί από τρία γκολ.

Εδώ όμως να σημειώσουμε ότι παρά τις ήττες αυτές η ομάδα του Γιάννη Μανδρέκα δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Τα αποτελέσματα  αδικούν  την προσπάθεια των παικτών που έχουν μια πολύ καλή αγωνιστική παρουσία.

Πάμε και σε άλλα στατιστικά στοιχεία. Στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας σε όλα τα παιχνίδια νίκησαν οι φιλοξενούμενοι . Οι γηπεδούχοι μάλιστα δεν πέτυχαν ούτε γκολ!!!

Στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας δεν σημειώθηκε καμία ισοπαλία. Σε δυο παιχνίδια νίκησαν οι γηπεδούχοι και σε τέσσερα οι φιλοξενούμενοι.

Στον 3ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας δεν νίκησαν σε κανένα παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι . Τέσσερις νίκες πέτυχαν οι γηπεδούχοι ενώ είχαμε και μια ισοπαλία…….

Από τους τέσσερις προχθεσινούς αγώνες Κυπέλλου Πειραιά οι φιλοξενούμενοι νίκησαν στους τρεις  ( Εθνικός, Προοδευτική Ατρόμητος Πειραιά)

Την προσεχή Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν άλλοι τρεις αγώνες ( Πανφαληρικός- Κερατσίνι, Αμφιάλη- Ήφαιστος, Φαληρικός – Αίας Σαλαμίνας) ενώ η 4η φάση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 15/12 με τον αγώνα Ηρακλή Νίκαιας- Ελλάδας Ποντίων .

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι 4 αγώνες της Προημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου Πειραιά .

Τρεις νέοι προπονητές από αυτή την εβδομάδα σε ομάδες της Α’ Πειραιά .

Ο Άκης Τζουμερκιώτης είναι ο νέος τεχνικός της ΑΕ Μοσχάτου στη θέση του Άρη Κακογιάννη που παραιτήθηκε μετά τον αγώνα με την Ελλάδα Ποντίων.

Ο Νίκος Παραράς  παλιός γνώριμος των Νέων Δραπετσώνας επανήλθε στην ομάδα μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Ανανιάδη.

Ο Κώστας Ελευθεριάδης ανέλαβε την ΑΕ Περάματος που αρχικά είχε συμφωνήσει με άλλον προπονητή , αλλά προτιμήθηκε τη τελευταία στιγμή με την αιτιολογία ότι είναι έμπειρος και δυναμικός χαρακτήρας…..

Για τον Άρη Κακογιάννη να σημειώσουμε ότι  εκτός της ανδρικής ομάδας παραιτήθηκε κι από τα τμήματα υποδομών της ΑΕ Μοσχάτου…..

Παράλληλα, τη συνεργασία έλυσε ακόμα ένας προπονητής στην Α΄Κατηγορία. Ο λόγος για τον Γιώργο Ματθαίου, που δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πάγκο του Αστέρα Κερατσινίου και ευχαριστεί τη διοίκηση της ομάδας για τη συνεργασία που είχαν. Οι Χαραυγιώτες προς το παρόν θα πάνε με εσωτερική λύση, χρησιμοποιώντας και αρκετά παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου………………………

 

Οι διπλές διαιτησίες της εβδομάδας. Από δυο αγώνες στην Α’ Κατηγορία σφυρίζουν οι Ζησιμόπουλος, Πουλόπουλος, Δαμιανάκης, Μπαλαχούτης. Έναν Α’ και έναν Β’ διαιτητεύει ο Χατζηγιάννης. Δυο αγώνες Β’ κατηγορίας ο Καρανικολάου, και δυο Γ’ ο Λυτρίβης.

 

Καθιερώθηκε πλέον να σφυρίζει σε αγώνες υποδομών κάθε εβδομάδα το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας  Γιάννης Ευδαίμων . Τουλάχιστον τώρα έμαθε που πέφτει το γήπεδο Action Ρέντη και δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί ξανά…

 

«Όλοι μαζί μπορούμε !!!

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο 90 λ αγώνας αλλά μπορεί να προσφέρει και κοινωνικό έργο. » αναφέρει ο παρατηρητής αγώνων Στέλιος Ξενάκης που ξεκινά μια πρωτοβουλία  προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα που θα διατεθούν στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα . Και  καλεί την ΕΠΣΠ , τις ομάδες , διαιτητές , παρατηρητές , γιατρούς φιλάθλους να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια .

Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της ΕΠΣ Πειραιά μετά τις 13-12-21 .

Συγχαρητήρια λοιπόν στον κ. Ξενάκη για την αξιέπαινη  πρωτοβουλία του. Μια πρωτοβουλία που για να έχει αξία , θα πρέπει να βοηθήσουν  και να συνεισφέρουν όλοι…..

 

Σε ένα ακόμα αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα οι Βετεράνοι της Προοδευτικής θα αντιμετωπίσουν την προσεχή Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στα Αθίκια Κορινθίας τους παλαίμαχους του τοπικού Τενεάτη .Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19.15.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τον σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις « Πίστη»

Και αφού αναφερθήκαμε στην «Πίστη» να πούμε την προσπάθεια αυτή του συλλόγου και των παιδιών που μάχονται κατά του καρκίνου στηρίζουν  οι Νέοι Ευγένειας που με ανακοίνωση τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Μπορούμε ΟΛΟΙ από το υστέρημα μας να βοηθήσουμε τον αγώνα των μικρών ηρώων με μια μικρή κατάθεση αγάπης.

Στηρίζουμε την προσπάθεια, καταθέτουμε την αγάπη μας, στηρίζουμε την Ζωή!»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Γραμματέα του συλλόγου κ. Τζένη Ζαρταλούδη στο τηλ.6934307166

 

Επανέρχεται σιγά- σιγά στην αγωνιστική δράση μετά τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό , ο ποδοσφαιριστής της ΑΕ Μοσχάτου Μιχάλης Λελούδας . Μια περιπέτεια που τον ταλαιπώρησε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα . Πάνω από όλα όμως προέχει η υγεία ….

 

 

Μετά από 7 χρόνια σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο ποδοσφαιριστής του Δία Κορυδαλλού Μανώλης Πιταράκης  για επαγγελματικούς λόγους . Η στιγμή της αποχώρησης ήταν άκρως συγκινητική και απέδειξε ότι  η ομάδα αυτή λειτουργεί σαν μια όμορφη οικογένεια….

 

Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα  στον ,κατά γενική ομολογία , ελλιπή φωτισμό του  γηπέδου «Παντελής Νικολαΐδης». Παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να ορίζουν αγώνες με ώρα έναρξης  τις 16.00.Αποτέλεσμα  αυτού η ορατότητα στο β’ ημίχρονο να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη. Καληνύχτα σας…

 

Έφυγε από τη ζωή ο  Βασίλης Καλύκας πατέρας του προπονητή  του Αίαντα Σαλαμίνας Δημήτρη Καλύκα.

Με ανακοίνωση της η διοίκηση της ΕΠΣΠ απευθύνει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της  στον αγαπητό φίλο που είναι και τεχνικός διευθυντής των Μικτών της Ένωσης.

Ανάλογη ανακοίνωση εκδόθηκε από την Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά  Σύνδεσμο  Παλαιμάχων  ποδοσφαιριστών του Ιωνικού μέλος του οποίου είναι ο Δημήτρης…

 

Ένας Πειραιώτης ποδοσφαιριστής ο Κώστας Τσιάκος διαπρέπει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Εύβοιας . Αγωνίζεται στον ΑΟ Αυλωναρίου και μάλιστα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Τις προάλλες μάλιστα αναδείχτηκε και MVP της αγωνιστικής.. Ο Τσιάκος αγωνίστηκε πέρυσι στον Περαμαϊκό και τα προηγούμενα χρόνια στον Πανιώνιο Κερατσινίου….

 

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ο προπονητής Αντώνης Κάππος  όταν ανατράπηκε  η  μηχανή που οδηγούσε κάπου στην Αγίας Άννης στο Ρέντη κατά την ώρα της εργασίας του. Υπέστη κατάγματα στους καρπούς των δυο χεριών ενώ του τοποθετήθηκε κολλάρο στο λαιμό. Ευτυχώς που ο Αντώνης φορούσε κράνος , αλλιώς τώρα δεν θα ήταν ζωντανός. Περαστικά φίλε…..

 

 

Advertisement