Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

«Αγρίεψε» η ΕΠΣΠ κατά ορισμένων σωματείων που αγνοούν να μην συνεργάζονται μαζί της  ώστε να επιλύσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους .

Η Ένωση καταγγέλλει και θεωρεί απαξιωτική την συμπεριφορά κάποιων ομάδων .«Η πρακτική τους αυτή δημιουργεί ανισότητες και αδικία σε σχέση με τη πλειοψηφία των σωματείων που δείχνουν συνέπεια και διάθεση συνεργασίας. »αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η διοίκηση της ΕΠΣΠ .Και προσθέτει :

«Η τακτοποίηση αυτών των υποχρεώσεων είναι απαραίτητη ώστε να μπορούμε να είμαστε και εμείς συνεπείς στις υποχρεώσεις μας έναντι των σωματείων , των λοιπών υποχρεώσεων και των εργαζομένων μας. »

Η ΕΠΣΠ απειλεί στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν τα σωματεία  δεν θα προβεί σε ορισμούς αγώνων τους με υπαιτιότητα  δική τους.

Ήδη αυτό φάνηκε να το εφαρμόζει στην πράξη αφού δεν όρισε αρχικά  διαιτητές σε τέσσερις αγώνες του Σαββατοκύριακου . Δυο της Α’ Κατηγορίας και από ένα σε Β’ και Γ’ .  Σήμερα Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες συμμορφώθηκαν και πήγαν στην ΕΠΣΠ και έδωσαν κάποιο ποσό, έναντι λογαριασμού…

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι  γραμμές ( 17.15) η ΑΕ Χατζηκυριακείου δεν είχε πληρώσει τις οφειλές  . Έτσι δεν είχαν  ορισθεί  διαιτητές για τον Σαββατιάτικο  αγώνα με την Άνω Νεάπολη. Αναμένονται εξελίξεις….

 

1η αγωνιστική  του β’  γύρου  στο   Πρωτάθλημα  Α’ Κατηγορίας και τα σωματεία , δεν θα πληρώσουν εξοδολόγιο διαιτησίας το οποίο είναι δωρεάν. Οι γηπεδούχες ομάδες θα πληρώσουν μόνο την αμοιβή του ιατρού

 

Επειδή πολλοί φίλοι ρωτούν σχετικά με την αγωνιστική δραστηριότητα την περίοδο των εορτών να πούμε ότι αγώνες  πρωταθλημάτων  αλλά και υποδομών   θα γίνουν μέχρι και αυτό το Σαββατοκύριακο 18-19 Δεκεμβρίου , ενώ την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι 4 αγώνες της Προημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου Πειραιά .

Εννοείται πως δεν θα υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα τα Σαββατοκύριακα 25-26  Δεκεμβρίου και 1-2 Ιανουαρίου 2022.

Η αγωνιστική δραστηριότητα των Πειραϊκών πρωταθλημάτων ανδρών και υποδομών  θα ξεκινήσει και πάλι με τη νέα χρονιά , το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιανουαρίου….

 

Η ΕΠΣΠ ενημερώνει τα σωματεία ότι σε περίπτωση που υπάρξει τραυματισμός ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια  του αγώνα της ομάδας τους , θα πρέπει να ζητούν επίμονα από το διαιτητή και τον ιατρό του αγώνα να καταγράψουν το περιστατικό, ο μεν διαιτητής να το σημειώσει στο Φ.Α. , ο δε ιατρός να δώσει ιατρική γνωμάτευση που θα συμπεριληφθεί στο Φ.Α.

Αν δε γίνουν τα παραπάνω, η Ε.Π.Σ.Π. δε μπορεί να κινήσει τις προβλεπόμενες  διαδικασίες για να καλύψει τους τραυματίες ποδοσφαιριστές, μέσω των σχετικών κονδυλίων της ΕΠΟ.

Μετά το κλείσιμο του Φύλλου Αγώνα  δεν είναι δυνατόν τα σωματεία να ζητούν ιατρικές γνωματεύσεις.

 

Το θέμα με τα αποτελέσματα των  αγώνων στη ιστοσελίδα της ΕΠΣΠ δεν πηγαίνει καθόλου καλά . Μόνο  ελάχιστοι διαιτητές τα ανεβάζουν . Αυτό όμως  δεν γινόταν στην αρχή  που τα αποτελέσματα  τα μαθαίναμε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Να υποθέσω ότι δεν γνωρίζουν ορισμένοι ; Κι αν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί δεν ρωτάνε να μάθουν ; Σίγουρα όμως υπάρχουν και κάποιοι που είναι αδιάφοροι ή έχουν …καβαλήσει το καλάμι. Ας  το προσέξει αυτό το θέμα η Ένωση….

 

Μέσα σε λίγες μέρες  ήλθαν τα πάνω- κάτω στην ΑΕ Χαραυγή . Ριζικές αλλαγές  μετά τον εκτός έδρας αγώνα με τη Νίκη Ρέντη όπου η ομάδα δεν νίκησε ( 0-0).

Έφυγε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Κούσης  για να ακολουθήσουν ο πρόεδρος Σταμάτης Κατσιμίρης, ο Γενικός Γραμματέας Σάκης Αμανατίδης και ο Γενικός Αρχηγός Κυριάκος Νίκανδρος .Κι όλα αυτά τη στιγμή που η ομάδα είναι πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα .

Πάντως στην Χαραυγή γύρισαν αμέσως σελίδα . Προπονητής ανέλαβε ο έμπειρος Νίκος Μαρωνίτης ενώ διοικητικά έγιναν ήδη σημαντικές αλλαγές και νέες συνεργασίες. Στόχος των υπευθύνων να ….παστελώνουν  τους αντιπάλους  τους με γκολ!!

 

Η ΑΕ Χαραυγή τιμά την μνήμη του Χάρη Αγγελόπουλου . Του αείμνηστου προέδρου της που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2019 σε ηλικία 56 ετών.

Διοργανώνει τουρνουά ακαδημιών αύριο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου  για τις ηλικιακές κατηγορίες Κ-8, Κ-10 και Κ-12 .

Μετέχουν οι ομάδες Α.Ε. Χαραυγή ,Α.Ο.Α.Δ., Α.Σ. Ποντίων και Νέο Ικόνιο

 

 

Η Προοδευτική ήταν η μεγάλη  κερδισμένη της τελευταίας αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής . Νίκησε με 3-0 τον Αιολικό μετατρέποντας το ντέρμπι σε περίπατο  και έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή μετά το στραβοπάτημα του Πανελευσινιακού στην έδρα του από τον ΑΟ Καραβά( 1-1)

Με το ίδιο σκορ (3-0)επικράτησε και ο Εθνικός στη Σαλαμίνα του Αίαντα. Αυτός ήταν και ο λόγος που  αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του τελευταίου ο Δημήτρης Καλύκας, με τον Μαργαρίτη Χατζηαλέξη να αναλαμβάνει στη θέση του.

Σπουδαία εκτός έδρας και για το Κερατσίνι που επικράτησε με 1-3 στα Σπάτα του Αήττητου και πήρε βαθμολογική ανάσα.

Αυτή την εβδομάδα θα έχουμε δυο Πειραϊκά ντέρμπι. Το μεγάλο παιχνίδι κορυφής θα γίνει στους Αγίους Αναργύρους, όπου ο Εθνικός θα υποδεχτεί την Προοδευτική. Δυο ξένοι στην ίδια πόλη….

Το άλλο ντέρμπι θα γίνει στο Σχιστό , όπου το Κερατσίνι υποδέχεται τον Αίαντα Σαλαμίνας.

Τέλος ο ΑΟ Καραβάς μετά τον πολύτιμο βαθμό που απέσπασε  στην Ελευσίνα , υποδέχεται στο Πέραμα τη Θύελλα Ραφήνας και θέλει τη νίκη για να κερδίσει πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος…..

 

 

Κερατσίνι και Αίας Σαλαμίνας θα αναμετρηθούν μετά το πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες .Επίσης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Πειραιά  που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου θα παίξουν

Προοδευτική – Αμφιάλη

Εθνικός – Περαμαϊκός

Ατρόμητος Πειραιά – Ελλάς Ποντίων

 

Ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος στην Α’ Κατηγορία .Πρωταθλήτριες χειμώνα η Αμφιάλη στον 1ο  όμιλο , η Ελλάς Ποντίων στον 2ο  και η Χαραυγή στον 3ο .

Στον 1ο όμιλο η Αμφιάλη με τον Περαμαϊκό που ακολουθεί δυο βαθμούς πίσω   παραμένουν αήττητοι. Αντίθετα οι Νέοι Δραπετσώνας δεν έχουν ακόμα νίκη.

Ο Ατρόμητος Πειραιά  δεν έχει καμία ισοπαλία μέχρι τώρα…

Στον 2ο όμιλο η Ελλάδα Ποντίων προελαύνει χωρίς την παραμικρή βαθμολογική απώλεια , με 11 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και έχει διαφορά 7 βαθμών από την δεύτερη ΑΕ Μοσχάτου.

Οι Φίλαθλοι είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει φέρει ακόμα ισοπαλία …

Στον 3ο όμιλο όπου προηγείται η Χαραυγή δεν υπάρχει καμία ομάδα αήττητη, σε ένα όμιλο  όπου υπάρχουν πολλές ομάδες ισοδύναμες και όλα είναι ρευστά….

Ελλάς Ποντίων και ΑΕ Μοσχάτου διαθέτουν την καλύτερη επίθεση έχοντας  σημειώσει από 41 τέρματα Η Αμφιάλη έχει την καλύτερη άμυνα αφού μετά από 11 αγώνες έχει δεχτεί μόλις 2 γκολ .

Χειρότερη επίθεση έχουν οι Νέοι Δραπετσώνας που σκόραραν μόλις 4 φορές στον 1ο γύρο . Παράλληλα διαθέτουν και την χειρότερη άμυνα μαζί με την ΑΕ Περάματος με 35 γκολ….

Στην Β’ Κατηγορία  τώρα . Στον 1ο όμιλο το Νέο Ικόνιο  που μετά από 9 αγώνες παραμένει αήττητο έχει ήδη αποσπαστεί στην κορυφή έχοντας 7 βαθμούς διαφορά από τους δεύτερους Σαλαμινομάχους.

Χωρίς νίκη συνεχίζουν τα Αστέρια Δραπετσώνας, ενώ Σαλαμινομάχοι και Αστέρας Νίκαιας δεν έχουν  φέρει ακόμα καμία ισοπαλία.

Στον 2ο όμιλο ο Πανφαληρικός προηγείται με ένα βαθμό από την Ένωση Α.Α. Ρεντη έχοντας όμως έναν αγώνα περισσότερο. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν την Κυριακή στο γήπεδο του Ρέντη. Να σημειωθεί ότι οι Ρεντιώτες μετά από την ήττα τους από τον Πανφαληρικό στον α’ γύρο, μετράνε 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια .Παράλληλα να πούμε ότι δεν έχουν καμία ισοπαλία όπως και ο Πανιώνιος Κερατσινίου .

Εννέα ήττες σε 9 αγώνες μετράει η νεανική  Κύπρος Κορυδαλλού…

Στη Γ’ Κατηγορία ο ΑΣ Κωφών  έπιασε  κορυφή μετά και την πρώτη ήττα του Φοίνικα Αγίας Σοφίας ,έχοντας μάλιστα και έναν αγώνα  λιγότερο .

Αρνητικό ρεκόρ για την ουραγό Ειρήνη 2005  που σε εννέα αγώνες έχει εννέα ήττες , έχοντας μάλιστα δεχτεί και 56 γκολ , κάτι περισσότερο από 6 τέρματα σε κάθε παιχνίδι.

 

 

Η Ελλάς Ποντίων έχει πολύ καλά και υποδειγματικά στατιστικά στοιχεία και στο Κύπελλο . Σε 3 αγώνες έχει σημειώσει 14 γκολ και  έχει δεχτεί μόλις ένα .

Συνολικά σε 14 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει σημειώσει 55 τέρματα και έχει δεχτεί 5. Ότι καλύτερο…

Σίγουρα είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στον Πειραιά.

Αύριο Σάββατο η Ελλάς Ποντίων διοργανώνει την χοροεσπερίδα της  στο κοσμικό κέντρο «Κυκλαδίτικα νησιά » στο Σχιστό Κορυδαλλού   σε μια λαϊκή και Ποντιακή βραδιά….

Δυο παιχνίδια  σφυρίζει το Σαββατοκύριακο  ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσαμούρης .

Επίσης διπλά παιχνίδια διαιτητεύουν  οι εκ μεταγραφής διαιτητές στον Πειραιά.  Λαθύρης( από Φθιώτιδα) και Μαμσάκος( από Καβάλα)  σφυρίζουν δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας, ενώ ο Κάζας( από Χίο ) δυο παιχνίδια Β’ Κατηγορίας.

Τέλος ένα παιχνίδι Β’ και ένα Γ’ σφυρίζει ο Παρισσόπουλος.

 

Συνεχίζεται το πρόβλημα με τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου στο ΣΕΦ. Οι βραδινές προπονήσεις των ομάδων  γίνονται μετ’ εμποδίων . Λύση δεν φαίνεται να υπάρχει προς  το παρόν. Πάντως λίγα μέτρα πιο πέρα στα γηπεδάκια  που προπονούνται κυρίως ακαδημίες, τα φώτα λειτουργούν τέλεια. Εκεί προσέχουν τον …πελάτη…..

 

Προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα του καθήκοντα ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ Νίκος Παρασκευάκος. Άριστος μαθητής του κορυφαίου Κώστα Χολέβα ακολουθεί  κατά γράμμα τα βήματα του.

Ο Νίκος έχει να πει μόνο καλά λόγια για τον συνεργάτη του στην Επιτροπή Μάνο Πολύδωρο που επιτελεί τεράστιο έργο . Επίσης ευχαριστεί τον διευθυντή γραφείων της ΕΠΣΠ Παναγιώτη Νταλάκο για την μεγάλη του βοήθεια  καθώς επίσης και τα σωματεία για τη συνεργασία  και την βοήθεια τους.

.

Η διοίκηση του ΑΣ Ποντίων με ανακοίνωση της ευχαριστεί τα αρτοποιεία « ΗΠΕΙΡΟΣ » και τον ιδιοκτήτη τους κ. Αντώνη Τσάτσο  για την ευγενική χορηγία του προς τον σύλλογο……

 

Γενέθλια είχε τις προάλλες ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Κορυδαλλού Βαγγέλης Καραντινός. Και κέρασε όλους στην ομάδα . Αρχικά γλυκά και στη συνέχεια ..γκολ στο 92’ με το οποίο οι Κορυδαλλιώτες νίκησαν τον Ήφαιστο…..

 

Τέσσερις Σταυράκογλου αγωνίστηκαν στον αγώνα Αστεριών Δραπετσώνας- Νέου Ικονίου την τελευταία αγωνιστική. Από δυο σε κάθε ομάδα. Όλοι τους  συγγενείς…

Λοιπόν έχουμε και λέμε . Στο Ικόνιο έπαιζαν ο Βαγγέλης Σταυράκογλου με τον γιο του Δημήτρη.  Στα Αστέρια  αγωνίζονταν ο Παντελής Σταυράκογλου ξάδελφος του Βαγγέλη  καθώς και ο ανηψιός του τελευταίου Δημήτρης ….

 

Επέστρεψε  στη διαιτησία ο Νίκος Μαυρομιχάλης ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια . Είναι σίγουρο

ότι θα βοηθήσει …

 

O Αντώνης Λύγκος , ένας καλός φίλος από τα παλιά , έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια. Σημαντικό κεφάλαιο για το ποδόσφαιρο με μεγάλη προσφορά .Ένας σπουδαίος αμυντικός που έπαιξε στον ΑΣ Ποντίων , στην Χαλκίδα ,στον Ασπρόπυργο και όπου αλλού αγωνίστηκε . Πάνω από όλα όμως ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος . Τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του , τον γιο του τον Μανώλη τον πολύ καλό ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται  τώρα στον Εθνικό , τον αδελφό του Παντελή . Καλό παράδεισο να έχει έχεις Αντώνη μου…..

 

Ένας ακόμα διαιτητής  «έφυγε » από τη ζωή το τελευταίο διάστημα. Μετά τον Γιώργο Αρμόδωρο και τον Θόδωρο Μαρίνο  ήταν σειρά του Αντώνη Τσιμούρη που κτυπήθηκε από τον καρκίνο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Διαιτήτευσε την δεκαετία του 1980 στον Πειραιά  για να συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Ένωσης ανεξαρτήτων ομάδων .

 

Πατέρας έγινε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού αλλά και γενικότερα πολυτάλαντος Νίκος Μακρής.

Η σύζυγος του Αλίκη έφερε στον κόσμο ένα πανέμορφο και υγιέστατο κοριτσάκι. Να σας ζήσει!!!