Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Για τις επόμενες δυο εβδομάδες δεν θα γίνουν αγώνες Πειραϊκών πρωταθλημάτων λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς .

Θα επιστρέψουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιανουαρίου 2022.

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα υποδομών , στις 8-9/1 θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένοι αγώνες του πρωταθλήματος Κ-18, καθώς και όσοι αγώνες έχουν αναβληθεί στα πρωταθλήματα Κ-16, Κ-14 & Κ-12.

 

Παίρνω αφορμή από την ανακοίνωση – καταγγελία της Χαλκηδόνας για όσα συνέβησαν  την Κυριακή στην Αίγινα στον αγώνα με τον Σαρωνικό.

Με αφορμή την αλλαγή απόφασης του διαιτητή Ζερβάκη και του βοηθού Μπιτζίκη   όταν και οι δυο , σύμφωνα με την καταγγελία ,  που ενώ αρχικά  κατακύρωσαν το γκολ που πέτυχε ο Αυγέρης το ακύρωσαν στη συνέχεια αφού όπως αναφέρει η ανακοίνωση  «οι πιέσεις, τα σπρωξίματα, ο εκφοβισμός προς τον διαιτητή και τον επόπτη «έπιασαν» τόπο και ακυρώθηκε κανονικότατα το γκολ. Φαίνεται ότι στο γήπεδο του Σαρωνικού η τεχνολογία (var) έχει φθάσει πριν από όλα τα ερασιτεχνικά γήπεδα της Ελλάδας. »

Και για να χαριτολογήσουμε λίγο. Προφανώς οι άνθρωποι της Χαλκηδόνας στην περίπτωση αυτή  θα θέλουν να πουν ότι το var είναι η συντομογραφία της λέξης …βαράτε!!

Αναφέρει και άλλα πολλά η ανακοίνωση .Για επεισόδια στα αποδυτήρια και όχι μόνο . Καθώς και  για το «ξεπροβάδισμα » της ομάδας με όχι και τόσο κόσμιο τρόπο μέχρι να φτάσει στο πλοίο από φίλους του Σαρωνικού . Με όλα αυτά δεν έχει θεωρώ σχέση η επίσημη διοίκηση του Σαρωνικού που αποτελείται από αξιόλογα, στην πλειοψηφία τους,  άτομα . Δεν ξέρω όμως τι συνέβη και αυτοί οι « φίλαθλοι » της Αίγινας ακολούθησαν την αποστολή των αντιπάλων μέχρι το πλοίο. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις δεν βγάζεις άκρη. Η κάθε πλευρά υποστηρίζει τα δικά της . Το μόνο που θέλω να ρωτήσω είναι αν αυτά τα άτομα ακολουθούν  τον Σαρωνικό και στα  έδρας παιχνίδια . Προφανώς όχι . Δεν είναι κρίμα λοιπόν να χαλάνε την εικόνα της ομάδας  που δεν φταίει σε τίποτα;……

Να σημειώσουμε ότι παρατηρητής αγώνας ήταν ο Στέλιος Ξενάκης σωστός και ακριβοδίκαιος  στις κρίσεις και παρατηρήσεις του. Όπως μάθαμε , για τον συγκεκριμένο αγώνα βοήθησε ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα….

Και κάτι τελευταίο η Χαλκηδόνα στην ανακοίνωση της μιλάει για…. αντικειμενική δημοσιογραφία  που αναφέρει ότι ήταν καλύτερος ο Σαρωνικός  στο παιχνίδι και προσθέτει ότι « προφανώς ο συντάκτης του κειμένου θα ήταν σε άλλο γήπεδο διότι σε όλο το παιχνίδι από την ομάδα του Σαρωνικού έγινε μία τελική φάση, το πέναλτι που σωστά υπεδείχθη.»

Επειδή λοιπόν εμείς προσωπικά δεν γράψαμε κάτι τέτοιο , αλλά ούτε διαβάσαμε κάπου άλλου κάποιο σχετικό δημοσίευμα για ανωτερότητα της ομάδας της Αίγινας , μήπως θα μπορούσαν οι φίλοι της Χαλκηδόνας να γίνουν πιο συγκεκριμένοι να αναφέρουν το μέσο που γράφτηκε και να μην λένε  αοριστίες ;; Ας μην τα  ισοπεδώνουμε όλα ….

 

Η Ελλάς Ποντίων είναι ασυναγώνιστη φέτος. Εκτός από το πρωτάθλημα πηγαίνει πολύ καλά και στο Κύπελλο . Γενικά μέχρι τώρα στην πορεία της και στις δυο διοργανώσεις μετράει μόνο νίκες. Ούτε ισοπαλία δεν έχει . Σε 12 αγώνες στο πρωτάθλημα και σε 4 στο κύπελλο μετράει 16 νίκες έχοντας σημειώσει 62 τέρματα ενώ έχει δεχτεί μόλις 6!!! Τέλεια στατιστικά στοιχεία .

Αμφιάλη και Περαμαϊκός που προηγούνται στον α’ όμιλο της Α’ Κατηγορίας είναι αήττητοι. Όμως και οι δυο  την Τετάρτη γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο Κύπελλο που ισοδυναμεί με αποκλεισμό . Και μάλιστα δέχτηκαν από 4 γκολ  . Από ομάδες της Γ’ Εθνικής . 0-4 η Αμφιάλη από την Προοδευτική , 2-4 ο Περαμαϊκός από τον Εθνικό.

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου πέρασαν τρεις ομάδες της Γ’ Εθνικής ( Αίας , Εθνικός, Προοδευτική) και η Ελλάς Ποντίων , η πιο φορμαρισμένη ομάδα των Πειραϊκών πρωταθλημάτων …

 

Διπλή ζημιά μέσα σε λίγες μέρες για το Κερατσίνι από τον Αίαντα και μάλιστα στο γήπεδο του Σχιστού . Την περασμένη Κυριακή έχασε για το πρωτάθλημα  της Γ’ Εθνικής ενώ την Τετάρτη ο Αίας απέκλεισε τους Κερατσινιώτες και στο Κύπελλο Πειραιά  ( στα πέναλτι).

Και στα δυο αυτά παιχνίδια οι Σαλαμίνιοι είχαν στον πάγκο τους τον  νέο τους προπονητή Μαργαρίτη Χατζηαλέξη , ο οποίος να σημειώσουμε έχει μεγάλη παράδοση στο Κύπελλο Πειραιά το οποίο έχει κατακτήσει 4 φορές σαν ποδοσφαιριστής ( τρεις με Άρη Νίκαιας και μια με Μοσχάτο) και μια  σαν προπονητής του Εθνικού….

 

 

Δεν ανέδειξε νικητή το Πειραϊκό ντέρμπι  της Γ’ Εθνικής  ανάμεσα στον Εθνικό και την Προοδευτική που έγινε στους Αγίους Αναργύρους .

Ο χαμένος της αγωνιστικής ήταν ο ΑΟ Καραβάς που ηττήθηκε στο Πέραμα από τη Θύελλα Ραφήνας με 0-3.

 

Οι Νέοι Δραπετσώνας όχι μόνο δεν έχουν σταυρώσει νίκη στην Α’ ( μόνο μια ισοπαλία) αλλά έχουν και – 2 βαθμούς. Η διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στην «ουρά» είναι από 10 βαθμούς και πάνω….

Μια άλλη ομάδα της Δραπετσώνας τα Αστέρια είναι κι αυτά στην τελευταία θέση του 1ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας χωρίς καμία νίκη έχοντας μόνο μια ισοπαλία…

Στον 2ο όμιλο η νεανική Κύπρος Κορυδαλλού μετράει 9 ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Το «εξπρές » Ένωση Ρέντη συνέχισε την νικηφόρα  πορεία του. Αν και ξεκίνησε με ήττα στην συνέχεια μετράει μόνο νίκες( 8 στα 8) και είναι πρώτη με δυο βαθμούς διαφορά από τον Πανφαληρικό έχοντας μάλιστα και έναν αγώνα λιγότερο…..

Ο ΑΣ Κωφών οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος στη Γ’ Κατηγορία   για πρώτη φορά στην ιστορία του. Και μάλιστα παραμένει αήττητος μετά από 10 αγώνες.

 

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ καλεί τους Νέους Δραπετσώνας να ανακαλέσει εντός 7 ημερών τις δυσμενείς κρίσεις  σε βάρος της σε δημοσίευμα που έκανε. Αν δεν το κάνει θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 250 €. Τόσο …κοστολογήθηκε. Για να δούμε , θα ανακαλέσει ο σύλλογος ή θα …ενισχύσει το ταμείο της Ένωσης….

 

Αναδιάρθρωση Διοικητικού συμβουλίου έγινε στην ΑΕ Χαραυγή μετά την αποχώρηση  τριών στελεχών . Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Μιχάλης Παπουτσόγλου με Γενικό Γραμματέα τον Νίκο Παπανικολάου Γενικό Αρχηγό τον Σωκράτη Γεωργιάδη και ειδικό γραμματέα τον Χαράλαμπο Παπαβραμίδη. Όσο για τις εκλογές αυτές θα γίνουν τον προσεχή Ιούνιο. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος . Σε έξι μήνες δηλαδή ….

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ετήσια χοροεσπερίδα της Χαραυγής που έγινε στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Μπουρλότο»  στο Πέραμα . Με ανακοίνωση της η διοίκηση του συλλόγου ευχαριστεί όλους τους φίλους της ομάδας που έδωσαν βροντερό παρών ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια  που γίνεται…..

 

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε η διοίκηση της ΑΕ Μοσχάτου με την ευκαιρία των Χριστουγέννων . Μοίρασε γαλοπούλες και δώρα στους παίκτες , το τεχνικό και το ιατρικό  επιτελείο, φροντιστές κλπ.  Όλοι έφυγαν  χαρούμενοι για να περάσουν  όμορφα με τις οικογένειες τους αυτές τις άγιες μέρες ….

 

Σχολιάστηκε με τα καλύτερα λόγια η κίνηση της ΑΕ Μαύρου Αετού που κυκλοφόρησε στο Facebook με ευχές από όλους για τον φίλαθλο κόσμο. Μίλησαν προπονητές  καθώς και αθλητές όλων των τμημάτων του συλλόγου. Από την ανδρική ομάδα μέχρι και την Κ-8. Συγχαρητήρια και ευχές σε όλους…..

 

Τέλος ο Γιώργος Λιανός από την τεχνική ηγεσία  του Πειραϊκού . Το «διαζύγιο »  ήταν συναινετικό  και με φιλικό τρόπο.

Νέος τεχνικός ανέλαβε ο Δημήτρης Τζανετουλάκος που διακρίνεται για την σοβαρότητα , τις γνώσεις, την εμπειρία , τον επαγγελματισμό   και την ευσυνειδησία του….

 

Για όσους δεν παρακολουθούν από κοντά την ΑΕ Νίκαια. Προπονητής για ένα μήνα περίπου ήταν ο Βασίλης  Ιωαννίδης . Δεν έγινε γνωστό στον πολύ κόσμο, ούτε γράφτηκε πουθενά. Ο έμπειρος τεχνικός ήλθε , είδε και απήλθε . Και αποχώρησε όπως ακριβώς πήγε . Αθόρυβα. Στα αξιοσημείωτα  τώρα. Ο Βασίλης Ιωαννίδης αντικατέστησε τον Πάρη Βάλβη που παραμένει  στην ΑΕ Νίκαια σαν προπονητής στις υποδομές (Κ16). Νέος προπονητής στη θέση του Ιωαννίδη ανέλαβε ο Κώστας Κισαπίδης που ήταν αλλά και τεχνικός στις υποδομές του συλλόγου( Κ14)

 

Συγκινητική ήταν η ανάρτηση του Σωκράτη Πτερνέα που πέρασε μεγάλη περιπέτεια με τον κορωνοϊό. Αφού ευχαρίστησε  αυτούς που του συμπαραστάθηκαν   πρόσθεσε: «Δεν είναι συνάχι δεν είναι γρίπη νιώθεις ένα μαχαίρι να ξύνει πνεύμονα. Το ξεπέρασα ως αρρώστια αλλά άφησε γρατζουνιές και ατονία

Με ρωτάνε την γνώμη μου ως αρνητής για το εμβόλιο

Αν ήξερα τι θα πάθω θα έκανα τέσσερις δόσεις». Δεν νομίζω ότι χρειάζονται σχόλια. Τα είπε όλα ο ίδιος. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση.»…

 

Πολλούς μικρούς χρησιμοποιεί  φέτος ο ΑΟ Πειραιάς. Τα συμπεράσματα είναι  θετικότατα. Η δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες τα τελευταία χρόνια αποδίδει καρπούς.

Στον Κυριακάτικο αγώνα με τον Αργοναύτη μάλιστα σκόραρε και ο Γιώργος Πετρίδης σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με την ανδρική ομάδα . Μόλις 14 ετών !!

 

Την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90’ γνώρισε  ο Σταμάτης Σαπαλίδης στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο Πειραιά . Ήταν η πρώτη του φορά για φέτος και μια από τις ελάχιστες που δεν σκόραρε ο κανονιέρης της Ελλάδας Ποντίων . Ο οποίος μάλιστα στον Σαββατιάτικο  χορό της ομάδας του έδειξε και τις χορευτικές του ικανότητες  στο ζεϊμπέκικο….

 

Δεν θα συνεχίσει στη Θύελλα Ραφήνας ο Κωνσταντίνος Ρεντζέπης. Ο 26χρονος γκολκίπερ  βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη. Δεν αποκλείεται να επιστρέψει στον Πειραιά  , εκεί όπου είχε αγωνιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, με Χαλκηδόνα, Ήφαιστο, Καστέλλα , Θύελλα Μοσχάτου και ΑΕ Μοσχάτου….

 

Στο παιχνίδι με την ΑΕ Χατζηκυριακείου ο ποδοσφαιριστής της Άνω Νεάπολης δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από αντίπαλο του. Και τότε άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους και να βρίζει.  Αποτέλεσμα  αυτού  ήταν ο διαιτητής Τριανταφυλλίδης να πάει από πάνω του και να του δείξει κόκκινη κάρτα. Είναι αυτό που λέει ο λαός. Και …κερατάς και δαρμένος….

 

Χρόνια Πολλά , καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο με υγεία και ευτυχία!! Να ευχηθούμε αυτή η δοκιμασία που μαστίζει και ταλαιπωρεί  όλο τον κόσμο να τελειώσει γρήγορα!!….