Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Δυστυχώς ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω του κορωνοϊού , που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια . Μια κατάσταση που έχει επηρεάσει την κοινωνία , παγκόσμια . Φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο και στον αθλητισμό. Πέρυσι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν . Φέτος η νέα μετάλλαξη του COVID -19 με τα πολλά κρούσματα ανάγκασε τους υπευθύνους στην αναβολή των πρωταθλημάτων  για την προστασία των αθλητών, των παραγόντων και γενικά όλων των εμπλεκομένων.  Η αναβολή είναι για το προσεχές Σαββατοκύριακο ενώ είναι άγνωστο τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια . Ελπίζουμε να υπάρχει ύφεση της πανδημίας στη συνέχεια και να μπούμε ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς από την επόμενη εβδομάδα . Χρειάζεται όμως προσοχή και υπευθυνότητα από όλους. Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπήρχαν κάποιοι  ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που απέκρυπταν το πρόβλημα με αποτέλεσμα να μεταδώσουν τον ιό  σε άλλους ( συμπαίκτες  και αντιπάλους) ενώ υπήρξαν και άλλοι που δεν γνώριζαν ότι είχαν πρόβλημα , αφού δεν είχαν υποβληθεί στα σχετικά τεστ.

Και στις δυο περιπτώσεις η ευθύνη είναι μεγάλη. Γι΄ αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία  αλλά κυρίως με σοβαρότητα  όλη αυτή την κατάσταση. Αν θέλουμε να επανέλθουμε σύντομα  σε κανονικούς ρυθμούς στη ζωή μας ….

 

Συνεχίζουμε με τα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Η Ελλάς Ποντίων είναι η κορυφαία ομάδα  φέτος στα Πειραϊκά πρωταθλήματα μέχρι στιγμής με τα τέλεια στατιστικά στοιχεία  . Στην  μέχρι τώρα  πορεία της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μετράει μόνο νίκες!!! Ούτε ισοπαλία δεν έχει . Σε 12 αγώνες στο πρωτάθλημα και σε 4 στο κύπελλο έχει 16  νίκες έχοντας σημειώσει 62 τέρματα ενώ έχει δεχτεί μόλις 6!!!

Για το πρωτάθλημα συγκεκριμένα  έχει την καλύτερη επίθεση σε όλες τις κατηγορίες με 46 τέρματα  ενώ διαθέτει  την καλύτερη άμυνα στον όμιλο της ( 2ος) με 4 γκολ .

Την καλύτερη άμυνα σε όλες τις κατηγορίες διαθέτει η Αμφιάλη που μετά από 12 αγώνες η εστία της έχει παραβιαστεί μόλις 2 φορές!!

Αμφιάλη και Περαμαϊκός που προηγούνται στον α’ όμιλο της Α’ Κατηγορίας είναι αήττητοι. Όμως στον όμιλο αυτό την καλύτερη επίθεση έχει ο Ατρόμητος Πειραιά με 36 τέρματα.

Αντίθετα οι Νέοι Δραπετσώνας που όχι  μόνο δεν έχουν σταυρώσει νίκη στην Α’ ( μόνο μια ισοπαλία) αλλά είναι και με – 2 βαθμούς,  διαθέτουν την χειρότερη άμυνα με 40 γκολ .Η βαθμολογική διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στην «ουρά» είναι από 10 βαθμούς και πάνω….

Στον 1ο όμιλο την χειρότερη επίθεση έχει ο Παννεαπολικός που έχει σκοράρει μόλις 6 φορές .

Στον 2ο όμιλο η Ελλάς Ποντίων  έχει την καλύτερη επίθεση όπως προαναφέραμε με 46 γκολ αλλά και την καλύτερη άμυνα με 4.

Στον όμιλο αυτό τα πιο πολλά γκολ έχει δεχτεί η ΑΕ Περάματος ( συνολικά 37 ) ενώ παράλληλα διαθέτει και την χειρότερη επίθεση μαζί τον Ατρόμητο Κερατσινίου με 10 τέρματα .

Στον 3ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας η πρωτοπόρος Χαραυγή έχει την καλύτερη άμυνα  με 9 τέρματα ενώ την πιο παραγωγική επίθεση διαθέτει ο Φαληρικός που βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Αστυπάλαια Κορυδαλλού που βρίσκεται στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα  έχει την χειρότερη άμυνα αλλά και επίθεση με 9- 26 γκολ….

Στην Β’ Κατηγορία και στον 1ο όμιλο το Νέο Ικόνιο που προελαύνει  είναι με 10 βαθμούς διαφορά από τους διώκτες του Σαλαμινομάχους και Άρη Αμφιάλης . Και όχι μόνο αυτό. Έχει σημειώσει 33 γκολ   τα διπλάσια συν από τον Άρη Αμφιάλης που ακολουθεί με 16.

Επίσης έχει την καλύτερη άμυνα με 5 τέρματα ενώ ο Αστέρας Νίκαιας που ακολουθεί  έχει δεχτεί 10 . Και δω τα διπλάσια….

Αντίθετα τα Αστέρια Δραπετσώνας που  είναι στην τελευταία θέση χωρίς νίκη και με  μία μόνο ισοπαλία διαθέτουν την χειρότερη άμυνα( 22) αλλά και επίθεση( 5).

Στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας η Ένωση Ρέντη «πηγαίνει τρένο» Αν και ξεκίνησε με ήττα στην συνέχεια μετράει μόνο νίκες( 8 στα 8) και είναι πρώτη με δυο βαθμούς διαφορά από τον Πανφαληρικό έχοντας μάλιστα και έναν αγώνα λιγότερο…..

Μάλιστα πριν από τον τελευταίο νικηφόρο αγώνα στο ντέρμπι με τον Πανφαληρικό( 2-1) είχε 5 αγώνες με ισάριθμες φυσικά νίκες χωρίς να δεχτεί τέρμα έχοντας μάλιστα σημειώσει 18 !!

 

 

Στον 2ο όμιλο η νεανική Κύπρος Κορυδαλλού μετράει 9 ήττες σε ισάριθμους αγώνες  έχοντας την χειρότερη επίθεση ( 4) αλλά και επίθεση( 41)

Ο ΑΣ Κωφών που  παραμένει αήττητος μετά από 10 αγώνες, οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος στη Γ’ Κατηγορία   για πρώτη φορά στην ιστορία του.  Διαθέτει την καλύτερη άμυνα μαζί με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας με 5 γκολ.

Την πιο παραγωγική επίθεση όμως διαθέτει η ΑΕ Νίκαια με 35 τέρματα .

Στα αρνητικά η νεανική Ειρήνη 2005 με 10 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια έχοντας δεχτεί 61 γκολ ενώ έχει πετύχει και τα λιγότερα γκολ ( 9)….

 

Πέρα από την Κύπρο Κορυδαλλού και την Ειρήνη 2005 που έχουν μόνο ήττες , υπάρχουν και 5 ομάδες που δεν έχουν φέρει μέχρι τώρα ισόπαλο αποτέλεσμα.

Είναι από την Α’ Κατηγορία ο Ατρόμητος Πειραιά  με 9 νίκες και 3 ήττες , οι Φίλαθλοι 5-7 .

Από την Β’ Κατηγορία οι Σαλαμινομάχοι 6-4, Αστέρας Νίκαιας 5-4 , η Ένωση Α.Α. Ρέντη 8-1 και ο Πανιώνιος Κερατσινίου 1-9 …..

 

«Έφυγε » από τη ζωή εντελώς ξαφνικά  ο Τάκης Δούκας ένας ακόμα  παράγοντας που έγραψε ιστορία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Διετέλεσε ταμίας στη διοίκηση της ΕΠΣΠ επί σειρά ετών με πρόεδρο τον αείμνηστο Παναγιώτη Σαλπέα. Ένας σοβαρός άνθρωπος από τους πλέον ηθικούς  του χώρου μας . Ο Τάκης έμενε στην Αγία Σοφία ενώ υπήρξε παλαιοτέρα  στέλεχος του τοπικού Φοίνικα.

Τελευταία φορά που τον είδαμε ήταν στην κηδεία του αξέχαστου Νίκου Ανασόπουλου τον περασμένο Οκτώβριο . Δυόμιση μήνες μετά οΤάκης Δούκας ακολούθησε τον πρώην συνεργάτη και φίλο του….

 

Στην Ελλάδα Ποντίων θα συνεχίσει ο Θοδωρής Γκούμας Αυτή η μεταγραφή είναι πρόκληση για την καριέρα του  19χρονου άσου αφού ανοίγονται νέοι ορίζοντες μπροστά του .Στο διάστημα  της παραμονής του στον ΑΟ Καραβά ο Γκούμας  που  πέρυσι αγωνιζόταν στην ΑΕ Μοσχάτου ,χρησιμοποιήθηκε σαν σέντερ φορ ενώ η φυσιολογική θέση που αγωνίζεται είναι δεξιός αμυντικός.

Η μεταγραφή αυτή «χώρισε » μπαμπά και γιο . Γιατί μπορεί ο Θοδωρής να πήγε στην Ελλάδα Ποντίων , αλλά ο πατέρας του ο Βασίλης θα συνεχίσει να βοηθά διοικητικά τον Καραβά…..

 

Τρεις ακόμα παίκτες αποχώρησαν από τον ΑΟ Καραβά τις τελευταίες μέρες . Οι δυο είχαν αποκτηθεί το καλοκαίρι και έμειναν στην ομάδα μόνο λίγους μήνες . Είναι ο Νιλς Ψυχογιός και ο Δημήτρης Ποτουρίδης , ενώ ο τρίτος ο Δημήτρης Λίτσι αγωνιζόταν από πέρυσι στον σύλλογο ….

 

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε το καλοκαίρι αποχώρησε από την ομάδα του. Πρόκειται για τον 28χρονο τερματοφύλακα Μανώλη Μανωλικίδη που  αποτελεί παρελθόν για τον Αίαντα Σαλαμίνας …

 

Μόλις λίγους μήνες έμεινε και  στην Χαραυγή ο Σωτήρης Τσαούσης . Ήλθε, είδε, και απήλθε παίρνοντας μεταγραφή για την Νέα Πέραμο , εκεί όπου είχε αγωνιστεί ξανά, εκεί όπου είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας του…..

 

Επιστροφών συνέχεια . Η μια είναι του Λευτέρη Τζωρτζάτου που επέστρεψε το καλοκαίρι στον Ατρόμητο Πειραιά αλλά δεν θα συνεχίσει ενώ η άλλη είναι ενός ακόμα ποδοσφαιριστή που όπως λέγεται επιστρέφει στον Πειραιά μετά την ολιγόμηνη παραμονή του σε νησί. Και οι δυο οδεύουν για να φορέσουν τα πράσινα . Δυο στάσεις από  τον Πειραιά, με τον Ηλεκτρικό….

 

Χρόνια Πολλά στους Γιάννηδες , που  εορτάζουν . Και  είναι  πάρα πολλοί , ζωή να έχουν…. Ανάμεσα τους και τρία κορυφαία στελέχη της ΕΠΣ Πειραιά  .ο πρόεδρος Γιάννης Σπάθας , ο ταμίας Γιάννης Σταματάτος και ο σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής χορηγιών Γιάννης Ποντίκης…

Επίσης  από την διαιτησία γιορτάζουν το  μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας υποδομών Γιάννης Ευδαίμων ,διαιτητής εν  ενεργεία Γιάννης Κακριδής,  ο καθηγητής διαιτησίας Γιάννης Χασάπης στον οποίο ευχόμαστε ολόψυχα να ξεπεράσει τα  σοβαρά προβλήματα υγείας  που αντιμετωπίζει …..