Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Επανερχόμαστε σε αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο στον Πειραιά με  απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΣΠ .Με μια …μικρή διαφορά όμως . Θα διεξαχθούν μόνο οι αγώνες  των τριών ομίλων της Α΄ Κατηγορίας.

Μια απόφαση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως . Φαίνεται πως τους αθλητές της Α’ δεν τους πιάνει  κορωνοϊός  σε αντίθεση με αυτούς  της Β΄ Γ΄ Κατηγορίας καθώς και των παιδιών που αγωνίζονται στα   πρωταθλήματα Υποδομών.

Την απόφαση αυτή δεν πήρε μόνο η ΕΠΣΠ , αλλά και άλλες Ενώσεις  για να εξηγούμαστε . Και φυσικά εδώ δεν προέχει η υγεία των αθλητών, αλλά τα ….χρονικά περιθώρια που στενεύουν επικίνδυνα . Γιατί μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ακολουθούν τα play off και στη συνέχεια άλλα play off  για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Οπότε θα μπούμε για τα καλά στο καλοκαίρι. Μακάρι λοιπόν να μην υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα με τον covid19  αν και μαθαίνω ότι υπάρχουν κρούσματα παντού. Και στην Α’ Κατηγορία…

Με ανακοίνωση της η  Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ καλεί όλα τα σωματεία τους αθλητές τους  παράγοντες, να τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας στους αγώνες και  στις προπονήσεις , που επιβάλλονται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, ώστε σιγά, σιγά να επανέλθουμε  στην κανονικότητα.

Στους αγώνες της Α΄  Κατηγορίας αυτού του Σαββατοκύριακου  θα επιτρέπεται η είσοδος  φιλάθλων στις εξέδρες της τάξης  του 10% της νόμιμης χωρητικότητας των γηπέδων. Ήδη δημοσιεύτηκε και ο σχετικός κατάλογος….

 

Κανονικά διεξάγεται το Σαββατοκύριακο και  το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής . Με τη διαφορά που η αγωνιστική η οποία αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα (9 Ιανουαρίου )λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 19/1 . Αυτό εισηγήθηκε  η  Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ  και εγκρίθηκε  ομόφωνα  από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων. Έτσι αυτή την Κυριακή ( 16/1) θα πραγματοποιηθεί  η τελευταία αγωνιστική  του πρώτου γύρου που ουσιαστικά με την παραπάνω αλλαγή  θα είναι η …προτελευταία .

Ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής όπου η Προοδευτική αγωνίζεται στην Ελευσίνα με τον Πανελευσινιακό .

Υπάρχει επίσης το Πειραϊκό ντέρμπι Κερατσινίου- Εθνικού . Στο γήπεδο της Νίκαιας ( όχι στο Πέραμα )  ο ΑΟ Καραβάς θα υποδεχτεί  τον Κυανού Αστέρα Βάρης ενώ ο Αίας Σαλαμίνας αγωνίζεται στη Ραφήνα με την τοπική Θύελλα .

Την προσεχή Τετάρτη η Προοδευτική υποδέχεται το Κερατσίνι, ο Εθνικός τον Αιολικό , ο Αίας τον Παναλευσινιακό ενώ ο Καραβάς εκστρατεύει στην Κω για να αντιμετωπίσει τον ΑΟ Πυλίου. Το παιχνίδι αυτό θα διεξαχθεί την Πέμπτη…

 

Άλλαξε ώρα και μέρα ο αγώνας Νέων Δραπετσώνας – Δία Κορυδαλλού στο γήπεδο Σιταποθηκών . Αντί για το Σάββατο στις 16.30 , θα γίνει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι ….

 

Ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο πίνακας για την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων για την τρέχουσα περίοδο .Διαβάζοντας όμως και μελετώντας προσεκτικά τον πίνακα θα διαπιστώσει κάποιος ότι τα κριτήρια επιδότησης είναι διαφορετικά . Ακόμα και σε σωματεία της ίδιας κατηγορίας  και όχι μόνο . Και δημιουργούνται πολλές, μα πάρα πολλές ,απορίες. Κανένας δεν έχει καταλάβει πως έγινε η αξιολόγηση των κριτηρίων .Ούτε νομίζω θα δώσει κάποιος εξήγηση .

Κανένας δεν κατάλαβε πως σωματεία «σφραγίδες» που έχουν φτιάξει τα χαρτιά την τελευταία ,στην κυριολεξία, στιγμή  ,για να μπουν στο μητρώο με διάφορα νομικίστικα τερτίπια παίρνουν επιδοτήσεις προσκομίζοντας στοιχεία αμφιβόλου(;;) προέλευσης να παίρνουν τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα από σωματεία που είναι σε όλα νόμιμα από την πρώτη στιγμή , έχοντας 300 και πλέον  αθλητές στη δύναμη τους. Το μητρώο φαίνεται πως  ήταν η αφορμή για να εξυπηρετηθούν ορισμένοι  . Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Αρκεί να μελετήσει κάποιος προσεκτικά τα στοιχεία της ΓΓΑ. Ελλάς το μεγαλείο σου……

 

Την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και ώρα 16.30  θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΣΠ η κλήρωση των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πειραιά . Τα σωματεία που έχουν προκριθεί είναι ο Αίας Σαλαμίνας, ο Εθνικός , η Προοδευτική και η Ελλάς Ποντίων .

 

Αρχίζει να μπαίνει σε μια τάξη ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά  που είχε αποδιοργανωθεί τα τελευταία χρόνια. Τις προάλλες η νέα διοίκηση συνεδρίασε υπό την προεδρία του νέου ηγέτη Σπύρου Λιόλιου και ασχολήθηκε με τρέχοντα θέματα.

Ανάμεσα στα άλλα αποφάσισε να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για την  έγκριση του προϋπολογισμού που αναμένεται να γίνει μέσα στον Φεβρουάριο.

 

Τρεις διαιτητές θα σφυρίξουν διπλά το Σαββατοκύριακο σε αγώνες Α’ Κατηγορίας. Είναι οι Γιάννης Κακριδής, Βασίλης Γεωργόπουλος και Γιάννης Κουζούμης…

 

Για μια  ακόμα οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Πειραιά στάθηκαν στο πλευρό ατόμων που αντιμετώπιζαν προβλήματα σοβαρών τραυματισμών και τους ενίσχυσαν ηθικά και οικονομικά . Στην προσπάθεια τους αυτή είχαν τέσσερις χορηγούς  τους οποίους ευχαριστούν θερμά . Είναι οι κ. Αντώνης Τσάτσος( αρτοποιία ΗΠΕΙΡΟΣ ) Γιώργος Βαγγέλης ( Ε.ΜΗ.ΚΑ μηχανήματα και υλικά καθαρισμού) , Λευτέρης Θεοδώρου( ταβέρνα ΛΕΥΤΕΡΗΣ – ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΙΩΤΙΣΑ ) , Δημήτρης Μπούκης( ανταλλακτικά AUTO PARTS) ….

 

Ποιος είδε τον Δημήτρη  Βουτσινά και δεν φοβήθηκε . «Πυρ και μανία» είναι ο έμπειρος τεχνικός της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας και το έδειξε τελευταία μέσω facebook . Η αγανάκτηση  του έχει να κάνει με κάποιους «φίλους» προφανώς συναδέλφους του που παίζουν  διπλό παιχνίδι πίσω από την πλάτη του και «σκάβουν το λάκκο του» επαγγελματικά απέναντι σε έναν άνθρωπο που δεν έχει δώσει δικαιώματα και κοιτάζει πάνω από όλα την δουλειά του , καθότι επαγγελματίας  . Ο κόσμος , αλλά και οι υπεύθυνοι τους ξέρουν. Γιατί δυστυχώς ( ή ευτυχώς) στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας ….

 

Φαίνεται πως ξέμεινε από τερματοφύλακες ο Αίας Σαλαμίνας μετά την αποχώρηση των Ασημέλη και Μανωλικίδη. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέστρεψε στην ενεργό δράση ο Βασίλης Βουτσινάς  που είναι ως γνωστόν προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας . Τον περασμένο Αύγουστο ο ικανότατος πορτιέρο είχε ανακοινώσει ότι «κρεμάει τα γάντια του».
Συγκεκριμένα είχε δηλώσει τότε, στον Φώτη Περιφάνη : «Δυστυχώς έφτασε η ώρα….. Η μέρα που δεν ήθελα ποτέ να πιστέψω ότι θα έρθει στην παρουσία μου στο χώρο του ποδοσφαίρου….
Στα 41 μου λοιπόν ήρθε η στιγμή που θα κρεμάσω τα γάντια μου….
Δεν ξέρω αν ήμουν έτοιμος…. αλλά όπως όλα τα ωραία έτσι και αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου έφτασε στο τέλος του ….ίσως το απότομο το κάνει και πιο εύκολο να το πάρω απόφαση και δεν μου αφήνει χρόνο για στενοχώρια….».

Πέντε μήνες αργότερα , όλα άλλαξαν και ο Βασίλης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια του Αίαντα αποφασισμένος να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας . Ο παλιός είναι αλλιώς……

 

Να λοιπόν που ο ικανότατος μεσοεπιθετικός Γιώργος Μητρόπουλος πήρε μεταγραφή για την ΑΕ Μοσχάτου μετά την ολιγόμηνη παραμονή του στην Αίγινα και τον Σαρωνικό. Μια μεταγραφή που ήλθε με μεγάλη καθυστέρηση αλλά όπως λέει στην ανακοίνωση του ο Μοσχατιώτικος σύλλογος «Τελικά οι ” έρωτες” πολλών ετών καταλήγουν σε γάμο…Δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια μεταγραφική περίοδος που να μην μας απασχολήσει ο Γιώργος και να μην αποτελέσει στόχο για την ΑΕΜ.

Ήρθε λοιπόν η κατάλληλη ώρα στην τελειότερη φάση που ο Γιώργος βρίσκεται στο απόγειο της ποδοσφαιρικής του ωριμότητας .»…..

 

Από τους συλλόγους που λειτουργούν υποδειγματικά σε όλα τα επίπεδα είναι η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντικό έργο , παράδειγμα προς μίμηση.

Η  διοίκηση του συλλόγου είναι πάντα δίπλα στους ποδοσφαιριστές μας και στο τεχνικό  τιμ. Στα πλαίσια των εορτών μοίρασε δώρα σε όλους τους αθλητές και στους προπονητές, δείχνοντας  έμπρακτα την στήριξη και τον σεβασμό της στην προσπάθεια  τους .Κινήσεις σίγουρα πολύ σημαντικές που δείχνουν  την ποιότητα και το ήθος των ανθρώπων της διοίκησης…..

 

Κινητοποίηση επικρατεί τον τελευταίο καιρό για τον φίλο Γιώργο Μητρόπουλο. Ο βετεράνος γκολκίπερ  του Καραβά που τα τελευταία χρόνια έμενε στην Κόρινθο , είχε ένα σοβαρότατο ατύχημα στο σπίτι του τον περασμένο Σεπτέμβριο πέφτοντας από την σκάλα με το κεφάλι  κάνοντας κάποιες εργασίες στο σπίτι του. Από τότε βρίσκεται σε καταστολή στο Τζάνειο Νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα εκτός των άλλων και στα νεφρά. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται οπωσδήποτε αίμα . Η οικογένεια του Γιώργου παρακαλεί όλους όσους μπορούν να διαθέσουν λίγες σταγόνες από το αίμα τους για να βοηθήσουν.  Έκκληση κάνει και η στήλη μας  σε όλους . Η εκστρατεία για την διάσωση του Γιώργου Μητρόπουλου πρέπει να πιάσει τόπο…..

 

Ο Γιάννης Μπαντίκος θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΟ Καραβά. Μια σημαντική μεταγραφική για τον σύλλογο. Να σημειωθεί ότι ο ικανότατος γκολκίπερ έχει αγωνιστεί στις 4 από τις 11 ομάδες του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.( Προοδευτική, Πανελευσινιακός, Εθνικός, Καραβάς)….

 

Στην ΑΕ Περάματος θα συνεχίσει  να αγωνίζεται ο γκολκίπερ Γιώργος Μουτάφης που έμεινε ελεύθερος  από τον Ατρόμητο Πειραιά μετά από δικό του αίτημα. Ο 24χρονος πορτιέρο αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τη διοίκηση του Καμινιώτικου συλλόγου για την κατανόηση που έδειξε και δεν στάθηκε εμπόδιο στην καριέρα του. Ο Γιώργος εύχεται καλή επιτυχία για την συνέχεια  στον Ατρόμητο  και επίτευξη των στόχων του….

 

«Έφυγε » από τη ζωή  σε ηλικία 78 ετών  ο Ζαχαρίας Σοφικίτης. Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Αστέρα Ευγενείας ενώ είχε ποδόσφαιρο στην ιστορική ομάδα των Φιλάθλων ….

 

Η διοίκηση της Θύελλας Μοσχάτου συλλυπείται βαθύτατα τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου Γιώργο Αλιφραγκή και την σύζυγο του Κατερίνα για τον θάνατο του πεθερού του πρώτου και πατέρα της  δεύτερης Ηλία Κουλουρίδη και μετέχουν στο πένθος τους…..