Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σε πλήρη αγωνιστική δράση επανερχόμαστε από αυτή την εβδομάδα , όσον αφορά τα Πειραϊκά πρωταθλήματα. Β’ και Γ’ Κατηγορία επαναρχίζουν  στον πρώτο αγώνα τους για το 2022.

Αντίθετα για τις υποδομές , θα διεξαχθεί μόνο αυτό των Κ-18 καθώς και οι εξ αναβολής  αγώνες των υπολοίπων πρωταθλημάτων . Συγκεκριμένα θα γίνουν τρεις αγώνες για το Κ-16, ένας για το Κ-14 και δυο για το Κ-12.

 

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ καλεί όλα τα σωματεία τους αθλητές τους  παράγοντες, να τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας στους αγώνες και  στις προπονήσεις , που επιβάλλονται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, ώστε σιγά, σιγά να επανέλθουμε  στην κανονικότητα.

Και στους αγώνες του Σαββατοκύριακου  θα επιτρέπεται η είσοδος  φιλάθλων στις εξέδρες της τάξης  του 10% της νόμιμης χωρητικότητας των γηπέδων.  Να σημειωθεί ότι στο ντέρμπι Ατρομήτου Πειραιά- Περαμαϊκού που θα γίνει στο γήπεδο του Ρέντη δεν θα διατεθούν εισιτήρια , αφού τα 35 τεμάχια ( λόγω του πρωτοκόλλου της Γ.Γ.Α.), έχουν ήδη διατεθεί στα 2 διαγωνιζόμενα σωματεία. Κάτι που σημαίνει ότι τον συγκεκριμένο αγώνα δεν μπορούν να τον παρακολουθήσουν ουδέτεροι φίλαθλοι ή οπαδοί των δυο ομάδων που δεν έχουν προμηθευτεί  εισιτήρια….

Στους Σαββατιάτικους αγώνες  Ήφαιστος – Χαραυγή που θα γίνει στο γήπεδο Ρέντη και  ΑΣ Ποντίων – Νίκη Ρέντη που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Χαραυγής θα διατεθούν αυστηρά από 35 εισιτήρια σε κάθε αγώνα λόγω της χωρητικότητας των γηπέδων ….

 

Και ξαφνικά προέκυψε ένα θέμα από το πουθενά. Όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ τις Ενώσεις  για την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, για την επάνοδο στις αθλητικές δραστηριότητες αθλητή που νόσησε με COVID-19, χρειάζεται γνωμάτευση καρδιολόγου ότι μπορεί να αθληθεί κανονικά και έκδοση νέας Κάρτας Υγείας Αθλητή από ειδικευμένο καρδιολόγο. Όλα αυτά συνέβησαν  απόγευμα Πέμπτης. Οι ομάδες βρέθηκαν απροετοίμαστες και  έτρεχαν σήμερα για να προλάβουν να τακτοποιήσουν το θέμα και να βρουν ειδικό καρδιολόγο . Κι όχι οποιονδήποτε καρδιολόγο.  Οι περισσότεροι δεν πρόλαβαν για να παίξουν το Σαββατοκύριακο . Για την άλλη εβδομάδα πάντως θα …..προλάβουν σίγουρα…..

 

Αυτό που συμβαίνει με τα πιστοποιητικά υγείας και τα rapid tests είναι πρωτοφανές . Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφοροποίηση απόψεων ανάμεσα σε διαιτητή και γιατρό του αγώνα. Ή ισχύουν ή δεν ισχύουν . Ο  καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει. Γενικά η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει . Δεν μπορεί  την μια εβδομάδα να παίζει κάποιος ποδοσφαιριστής και την άλλη να μην αγωνίζεται. Με αυτό τον τρόπο όμως βγαίνουν ζημιωμένα τα σωματεία που στερούνται βασικούς αθλητές τους.

 

Αναβλήθηκαν  για μια ακόμα φορά  από την ΕΠΟ τα πρωταθλήματα των Μικτών των Ενώσεων λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας  . Αρχικά ήταν να ξεκινήσουν  στις 12 Ιανουαρίου. Μετά ανακοινώθηκε ότι θα αρχίσουν στις 19/1 . Ούτε αυτό όμως έγινε και αποφασίστηκε να  ξεκινήσουν  στις 26/1 . Με νεότερη απόφαση όμως δόθηκε νέα αναβολή . Αυτή τη φορά είπαν οριστικά για την Τετάρτη  2 Φεβρουαρίου. Αυτή τη στιγμή αυτό ισχύει.  Ας είμαστε όμως λίγο επιφυλακτικοί . Κανείς δεν ξέρει. Μακάρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αρχίσουμε να μπαίνουμε και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς ζωής….

 

Διπλή νίκη για την πρωτοπόρο  Προοδευτική το τελευταίο τριήμερο.

Αρχικά νίκησε  την Κυριακή στο ντέρμπι κορυφής τον Πανελευσινιακό μέσα στην Ελευσίνα με 0-1 ενώ την Τετάρτη επικράτησε  εύκολα του Κερατσινίου με 3-0. Την Κυριακή υποδέχεται τη Θύελλα Ραφήνας

Κι ο Εθνικός που ακολουθεί  «ζευγάρωσε » τις νίκες του το τελευταίο διάστημα . Αρχικά νίκησε στο Σχιστό το  Κερατσίνι με 1-2 ενώ την Τετάρτη σάρωσε με 4-1 τον Αιολικό.  Τώρα θα αντιμετωπίσει  στο ντέρμπι  τον Πανελευσινιακό στους  Αγίους Αναργύρους.Να σημειώσουμε την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στους κυανόλευκους . Στη θέση του Θεόφιλου Καλύβα ο  έμπειρος  Πέτρος Δημητρίου

Αντίθετα διπλές ήττες γνώρισαν το Κερατσίνι όπως προαναφέραμε από Εθνικό και Προοδευτική , αλλά και ο Αίας  που έχασε με 0-2 από τη Θύελλα στη Ραφήνα αρχικά και από τον Πανελευσινιακό με 1-2 στη Σαλαμίνα προχθές……

Την Κυριακή το Κερατσίνι  θα αντιμετωπίσει στο Σχιστό τον Αιολικό ενώ ο Αίας πηγαίνει στην Κω.

Ο ΑΟ Καραβάς μετά την εντός έδρας ισοπαλία ( 2-2) με τον Αστέρα Βάρης μπήκε σε αγωνιστική απραξία. Αρχικά ο αγώνας με τον ΑΟ Πυλίου στην Κω αναβλήθηκε λόγω πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό

 

Πάμε τώρα και στην Α’ Κατηγορία Πειραιά. Αρχικά στον Α’ όμιλο.

Με νίκες προχώρησαν και πάλι Αμφιάλη και Περαμαϊκός που συνεχίζουν να παραμένουν αήττητοι . Τρίτος με 7 και 5 βαθμούς πίσω αντίστοιχα  ακολουθεί ο Ατρόμητος Πειραιά που την Κυριακή υποδέχεται στο Ρέντη την ομάδα του Περάματος .

Στην  «ουρά » του 1ου ομίλου οι Νέοι Δραπετσώνας συνεχίζουν την κατρακύλα τους  αφού εξακολουθούν να έχουν ακόμα μείον βαθμούς( -2).

Στον Β’ όμιλο η Ελλάς Ποντίων εξακολουθεί να παραμένει χωρίς βαθμολογική απώλεια ,με 13 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια . Η ΑΕ Μοσχάτου που ακολουθεί πέτυχε το σκορ της χρονιάς μέχρι στιγμής στην Α’ Κατηγορία αφού συνέτριψε με 8-0 την ΑΕ Περάματος .

Στον 3ο όμιλο  το «στραβοπάτημα » της Χαραυγής στον εκτός έδρας αγώνα με τον Φαληρικό ( 2-2)  έδωσε την ευκαιρία στον Αμπελακιακό που επικράτησε με 2-1 του ΑΣ Ποντίων να πιάσει κορυφή …

Η ΑΕ Μοσχάτου διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 53 γκολ ενώ την καλύτερη άμυνα έχει η Αμφιάλη που η εστία της μετά από 13 αγώνες έχει παραβιαστεί μόνο 2 φορές!!!!

Αντίθετα την χειρότερη επίθεση έχει ο Παννεαπολικός  που έχει σκοράρει μόνο 6 φορές  ενώ την χειρότερη άμυνα  διαθέτει η ΑΕ Περάματος με 45 γκολ κάτι που σημαίνει ότι δέχεται σε κάθε αγώνα κατά μέσο όρο τρεισήμισι τέρματα….

Μετά από 13 αγώνες υπάρχουν δυο ομάδες που δεν έχουν ακόμα γνωρίσει τη σημαίνει ισοπαλία ( εκτός φυσικά από την Ελλάδα Ποντίων).

Είναι οι Ατρόμητος Πειραιά  ( 10  νίκες ,3 ήττες ) και Φίλαθλοι ( 5-8) …

 

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο αξιόλογος διαιτητής Πέτρος Λεμπέσης και με το «καλημέρα » άρχισαν οι διαμαρτυρίες .  Από τον ΑΣ Ποντίων για τον αγώνα με τον Αμπελακιακό. Το έχει η μοίρα του αυτού του παιδιού….

Ανεξάρτητα από αυτό ο Λεμπέσης θεωρείται από τους καλύτερους Πειραιώτες διαιτητές.

Γι’ αυτό άλλωστε και η Επιτροπή Διαιτησίας τον όρισε για το ντέρμπι  Ατρομήτου Πειραιά – Περαμαϊκού θεωρώντας τον ότι μπορεί  να τα καταφέρει άψογα .Επίσης ορίσθηκε και 4ος διαιτητής. Ο εκ Καβάλας  ερχόμενος Αρίσταρχος Μαμσάκος.

Στο παραπάνω   ντέρμπι η ΕΠΣΠ όρισε δυο παρατηρητές (Γιώργος Λατίνης – Κανέλλος Στάμος). Το ίδιο δίδυμο «επικίνδυνων αποστολών »  που είχε ορίσει στις 14 Νοέμβρη στον αγώνα Αμφιάλης- Περαμαϊκού και στις 28 του ίδιου μήνα στο ντέρμπι Ελλάδας Ποντίων – ΑΕ Μοσχάτου…..

 

Τον Γιάννη Σπάθα  προσκάλεσε με ανακοίνωση της η διοίκηση του Περαμαϊκού να παραβρεθεί στον Κυριακάτικο αγώνα με τον Ατρόμητο Πειραιά.

«Θα ήταν τιμή μας να παρακολουθήσουμε μαζί το σημαντικό αυτό παιχνίδι και για τα δυο σωματεία τονίζοντας και κατοχυρώνοντας με την παρουσία του την αξιοπιστία και το κύρος του παιχνιδιού» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση .

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια κίνηση- πρόσκληση  από σωματείο  για τον πρόεδρο της ΕΠΣΠ.

Όπως θα είναι η πρώτη φορά φέτος  αν ο κ. Σπάθας δώσει το παρόν  σε ντέρμπι . Γιατί ο πρόεδρος  προσπαθεί να αποφεύγει τις κακοτοπιές . Και όχι μόνο αυτός, όσον αφορά τη διοίκηση της Ένωσης…

Στον αγώνα  Ατρομήτου Πειραιά – Περαμαϊκού που έχουν ληφθεί αστυνομικά μέτρα τάξης , παρατηρητής αγώνα θα είναι  ο κ. Χρύσανθος Τρύφωνας , όπως άλλωστε συνέβη και στα προηγούμενα ντέρμπι….

 

Ο  διαιτητής Μαμσάκος που θα είναι 4ος στο ντέρμπι Ατρόμητου Πειραιά – Περαμαϊκού , το Σάββατο θα διαιτητεύσει στο γήπεδο Νίκαιας στις 12 το μεσημέρι τον αγώνα Ολυμπιακού – ΠΑΣ Γιάννινα  για το πρωτάθλημα Κ-19 της ΕΠΟ. Όταν τελειώσει το παιχνίδι  δεν θα φύγει από το γήπεδο, αφού στις 4 το απόγευμα θα σφυρίξει το παιχνίδι Δόξας Πειραιά –Φαληρικού.

Διπλές διαιτησίες στην Α’ Κατηγορία θα έχουν το Σαββατοκύριακο οι Αλατσάκης, Γιανναράκης, Κακριδής, Μπαλαχούτης .

Δυο παιχνίδια της Β’ Κατηγορίας θα «σφυρίξει » ο Κώστας Κωνσταντόπουλος…

 

Ακριβά  πλήρωσε η τεχνική ηγεσία  του ΑΟ Κορυδαλλού την αποβολή τους στον αγώνα με τον Παντζιτζιφιακό. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ βάσει των όσων έγραψε ο διαιτητής Γιάννης Γιανναράκης στο φύλλο αγώνα τιμώρησε τον προπονητή της ομάδας Μανώλη Πράσινο με 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ πρόστιμο ενώ τον συνεργάτη του Μανώλη Καραντινό  με 6 αγωνιστικές και 60 € .

 

Αναβαθμισμένο ρόλο στον Ίκαρο Καλλιθέας  έχει πλέον  ο Δημήτρης Κριμιτζάς μετά από απόφαση του προέδρου του συλλόγου Γιάννη Περλορέντζου.

Ο ταλαντούχος τεχνικός ανέλαβε  εκτός από τη θέση του γυμναστή και  αυτή του Γενικού Διευθυντή της ομάδας έχοντας άψογη συνεργασία με τον  προπονητή του ανδρικού τμήματος Παύλου Πιπεριά….

 

Για μια ακόμα φορά ο φίλος επιχειρηματίας Άκης Ρίζος  βρίσκεται κοντά στα σωματεία και βοηθά .

Αυτή τη φορά τον ΑΣ Ποντίων Δραπετσώνας η διοίκηση του οποίου με ανακοίνωση της αισθάνεται την υποχρέωση να  ευχαριστήσει  δημόσια τον κ. Ρίζο για την ανιδιοτελή προσφορά του….

 

 

Τα αδέλφια ξανάσμιξαν  ποδοσφαιρικά . Αυτή  τη φορά στον Περαμαϊκό . Ο Θανάσης Παρασκευόπουλος που αγωνιζόταν στον Δία Κορυδαλλού είναι πλέον συμπαίκτης με τον αδελφό του Αντώνη που βρίσκεται από το καλοκαίρι στην ομάδα του Περάματος . Πέρυσι και οι δυο ήταν μαζί στον Δία.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες και τα δυο αδέλφια γιόρταζαν. Την Δευτέρα ο Αντώνης, την Τρίτη ο Θανάσης…..

 

Μπορεί ο Τάκης Αγγελάκης να μην είναι πλέον προπονητής στην ανδρική ομάδα του Αετού Κορυδαλλού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκατέλειψε τον σύλλογο. Συνεχίζει να είναι στα τμήματα υποδομών της ομάδας. Οι σχέσεις του με τον Αετό , είναι σχέσεις ζωής. Κι αυτές δεν αλλάζουν με τίποτα……

 

 

Μετά από ένα μικρό πέρασμα από τους γειτονικούς Νέους Ευγένειας ,ο Νίκος Γεροπαναγιώτης  επέστρεψε στην Χαραυγή , την ομάδα της καρδιάς του. Γύρισε δηλαδή στα παλιά του αποδυτήρια. Λίγα μόλις βήματα πιο πέρα…..

Να σημειώσουμε ότι κάτι καλό ετοιμάζει μεταγραφικά η Χαραυγή . Κάτι που όπως λέγεται θα προκαλέσει αίσθηση.

 

Και αφού είπαμε για αίσθηση , να πούμε ότι αίσθηση προκάλεσε η πρόσληψη του Χάρη Γαλούνη στην τεχνική ηγεσία του ΑΣ Κωφών.  Ενός προπονητή που αποτελεί μια σταθερή αξία  για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Η κίνηση αυτή δείχνει για μια ακόμα φορά ότι η διοίκηση του συλλόγου έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη . Ο ΑΣ Κωφών  βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας  και για πρώτη φορά στην ιστορία του διεκδικεί την άνοδο του στη Β’….

 

 

Το δικό της μήνυμα περνάει η ΑΕ Θύελλας Κορυδαλλού για μια ακόμα φορά. Όχι μόνο σε αθλητικά , αλλά και  σε διάφορα  κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν. Αυτή τη φορά αναφέρεται στην κακοποίηση των γυναικών ένα «φρούτο» που τον τελευταίο καιρό μας απασχολεί έντονα . Γενικά ο σύλλογος είναι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή γυναικεία κακοποίησης . Μπράβο λοιπόν στον Αντώνη και γενικότερα στην Κορυδαλλιώτικη ομάδα που και πάλι έδειξε ότι είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα που ταλανίζουν το κοινωνικό σύνολο….

 

Γύρω στον ενάμιση χρόνο ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης ο ποδοσφαιριστής του Ήφαιστου Σοτίρ Κρίστο. Η τιμωρία του  με 9 αγωνιστικές τον έφτασε στο σημείο να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει την ενεργό ποδοσφαιρική δράση . Κάτι που όμως δεν κράτησε . Από τη μια  τα παρακάλια των υπευθύνων του συλλόγου , από την άλλη η μεγάλη του αγάπη για την μπάλα , τον έκαναν να αναθεωρήσει την απόφαση του .

Ετσι ο Κρίστο όχι μόνο επανήλθε την περασμένη Κυριακή στον αγώνα του Ηφαίστου , αλλά σημείωσε και  τα δυο τέρματα της ομάδας στο νικηφόρο 0-2  με τη Θύελλα στο Μοσχάτο…..

 

Έναν ακόμα φιλικό αγώνα θα δώσουν οι βετεράνοι της Προοδευτικής την προσεχή Δευτέρα στις 19.30 στο γήπεδο της Νίκαιας  τους παλαίμαχους του ΑΟ Καλαμακίου . Και όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα τηρηθεί πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο . Όλα αυτά εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες….