Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ολοκληρώνεται την προσεχή Δευτέρα . Ωστόσο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών όπου οι υπηρεσίες τόσο της ΕΠΟ , όσο και των Ενώσεων δεν λειτούργησαν ενδέχεται να δοθεί παράταση . Ήδη η ΕΠΣΠ  με έγγραφο  που απέστειλε προς την Ε.Π.Ο., ζήτησε την παράταση της Χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Να σημειωθεί ότι αύριο Σάββατο τα γραφεία της ΕΠΣΠ θα είναι ανοικτά από τις 11.00 μέχρι τις 13.00

για την έκδοση δελτίων που θα έχουν αποσταλθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΠΟ  ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν κάποιοι ποδοσφαιριστές που πήραν μεταγραφή τις τελευταίες μέρες …..

Έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια με απόφαση της ΕΠΣ Πειραιά  τα γηπεδούχα σωματεία την πρώτη αγωνιστική κάθε γύρου να μην πληρώνουν  τα έξοδα διαιτησίας .Φέτος όμως υπήρξε μια χαλάρωση. Είτε γιατί δεν εκδόθηκε ανακοίνωση από την Ένωση( για τους αγώνες της Β’ και Γ’ Κατηγορίας )  που να υπενθυμίζει την απόφαση , είτε γιατί κάποιοι διαιτητές  ήταν ανημέρωτοι . Έτσι δεν ήταν λίγες οι ομάδες που πλήρωσαν κανονικά  τη διαιτησία .Η λύση όμως βρέθηκε από την ΕΠΣΠ έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο . Για τα σωματεία που πλήρωσαν θα εκδοθεί πιστωτικό.. Δηλαδή σε μια ποινή ή σε έκδοση δελτίου θα γίνεται συμψηφισμός και το ποσό που θα αφαιρείται λόγω της οφειλής . Ανεβασμένα πράγματα……

 

Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρχει ένα ακόμα ενδεχόμενο. Να φοβήθηκαν  οι υπεύθυνοι της Ένωσης την περίπτωση να δήλωναν  κώλυμα κάποιοι διαιτητές  που θα ήξεραν ότι θα έπαιζαν «τσάμπα», όπως έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια αρκετές φορές. Και όπως  ξέρουμε όλοι ,η διαιτητική λειψανδρία  αποτελεί τεράστιο  πρόβλημα για τα Πειραϊκά πρωταθλήματα . Ευτυχώς που υπάρχουν  και διαιτητές με μεταγραφή από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας .Ακόμα και στις υποδομές όπου αναγκάζονται να σφυρίζουν ο παλαίμαχος διαιτητής Γιάννης Ευδαίμων μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας καθώς και ο προερχόμενος από την Κύπρο ο 55χρονος Δημήτρης Αϊβαλιώτης . Όσο καλοί και σημαντικοί διαιτητές  είναι και οι δυο που βοηθούν με την εμπειρία τους τα παιδιά και τα πρωταθλήματα , αυτό σίγουρα αποτελεί πισωγύρισμα .  Επιβάλλεται λοιπόν άμεσα η δημιουργία  σχολών διαιτησίας  σε τακτά χρονικά διαστήματα . Και σ’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν και τα σωματεία. Όχι μόνο να έχουν απαιτήσεις . Διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον….

 

Πάντως μόνο δυο διαιτητές θα σφυρίξουν διπλά το Σαββατοκύριακο. Ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος διαιτητεύει δυο αγώνες του 1ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας ενώ ο Άγγελος Καρανικολάου ένα παιχνίδι Α’ Κατηγορίας και ένα Γ’ ….

 

Την προσεχή  Δευτέρα 31/1 στις 16.30

θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πειραιά .

Μετέχουν από την Γ’ Εθνική τα σωματεία Αίας Σαλαμίνας, Εθνικός ΟΦΠΦ, Προοδευτική και από την Α’ Πειραιά η Ελλάς Ποντίων.

 

Το γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα . Οι αθλητές που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό και έχουν πιστοποιητικό νόσησης ,θα πρέπει οπωσδήποτε να εκδώσουν νέα κάρτα υγείας , υποχρεωτικά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εξεταστούν  από ειδικό  καρδιολόγο.

Την αγωνιστική που πέρασε παρουσιάστηκαν  περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που είχαν νοσήσει και επανήλθαν για να αγωνιστούν , να χάνουν τις αισθήσεις τους και να κινδυνεύει η ζωή τους.

Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους και να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με την πρέπουσα σοβαρότητα . Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά .

Θα  πρέπει παράλληλα με την ευκαιρία αυτή να τονίσουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα του Πειραιά . Κατά καιρούς ακούμε πολλά και διάφορα . Και κυρίως υποσχέσεις . Όμως  σύντομα θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Για να μην θρηνήσουμε  θύματα ….

 

Τέλος η Κύπρος Κορυδαλλού . Ένας ιστορικός σύλλογος  που τα τελευταία χρόνια είχε αλλάξει χέρια δυο φορές χέρια και τελευταία ανήκε  στον Αετό Κορυδαλλού ο οποίος χρησιμοποίησε την Κύπρο για να αναδείξει ταλέντα από τα τμήματα  υποδομής του συλλόγου .

Η προσπάθεια αυτή όμως δεν προχώρησε . Προφανώς να μην απέδωσε . Όμως ο προπονητής Άγγελος Σκανάτοβιτς  που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας στην αρχή της περιόδου είχε άλλη άποψη  και ουσιαστικά διαφώνησε  με την απόφαση της διοίκησης του Αετού

«Τέσσερεις μήνες δουλειάς κι απίστευτης προόδου των παιδιών που δυστυχώς αναγνωρίστηκε μόνο από τους αντιπάλους μας με τα λόγια τους κι από τους φιλάθλους μας με τα χειροκροτήματα τους μετά από κάθε αγώνα. » δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός αφήνοντας αιχμές….

Να σημειωθεί ότι ο Άγγελος Σκανάτοβιτς είχε συμφωνήσει από την περασμένη εβδομάδα με τον έμπειρο άσο Μιχάλη Ατματζίδη για να πάει  στην Κύπρο Κορυδαλλού .Οι εξελίξεις όμως που σημειώθηκαν χάλασαν την μεταγραφή . Κι έτσι ο Μιχάλης συμφώνησε όχι με τον Αετό όπως θα περίμεναν πολλοί , αλλά τον Ερμή , την παλιά μεγάλη του αγάπη στην οποία επέστρεψε. Γήπεδο πάντως δεν άλλαξε . Μόνο αποδυτήρια . Αφού μέχρι τώρα ανήκε στην Αστυπάλαια…..

 

Ακούγεται ότι κι άλλος σύλλογος της Β’ Κατηγορίας  ενδέχεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Δεν έχει επιβεβαιωθεί πάντως η πληροφορία. Προς το παρόν τουλάχιστον….

 

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής επέστρεψε  στην ομάδα που αναδείχτηκε . Πρόκειται για τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό Γιώργο Παπανικολάου που αποχώρησε από την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα για να βοηθήσει την Χαραυγή στη φετινή προσπάθεια της για την άνοδο.

Η διοίκηση της ΑΕ Χαραυγής αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ευχαριστούν το Δ.Σ. της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας για την κατανόηση που έδειξε και άφησε ελεύθερο τον νεαρό άσο .

 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει προγραμματίσει η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά για την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 στα γραφεία της  με θέμα την εναρμόνιση – τροποποίηση  του Καταστατικού της ,σύμφωνα με την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία κάτι που πρέπει να πραγματοποιήσουν και όσα σωματεία δεν το έχουν κάνει ,το αργότερο  μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Μετά από αυτή την ημερομηνία όσα σωματεία δεν έχουν  συμμορφωθεί θα διαγράφονται από το Μητρώο σωματείων της Γ.Γ.Α. Παράλληλα θα γίνει αυτόματα  άρση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης τους……

 

Κάτι θα πρέπει να γίνει και να αναγράφονται στο σάιτ της ΕΠΣΠ τα αποτελέσματα των αγώνων  αμέσως μετά τη λήξη . Αυτό παλιότερα το τηρούσαν όλοι. Δυστυχώς όμως κάποιοι διαιτητές είτε από άγνοια , είτε επειδή…. βαριούνται , είτε επειδή απαξιούν  δεν το κάνουν . Ευτυχώς που υπάρχει το stoplekto.gr  και τα γράφει ενημερώνοντας τον κόσμο άμεσα. Όμως δεν αρκεί αυτό .Θα πρέπει  το σάιτ της Ένωσης να ξαναλειτουργήσει κανονικά . Ας το κανονίσουν άμεσα οι αρμόδιοι …..

 

«Όργωσε» τα γήπεδα το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Γιάννης Σπάθας  παρά το τσουχτερό κρύο. Από τους λίγους παράγοντες που πηγαίνουν . Έτσι το Σάββατο  βρέθηκε στις Σιταποθήκες για το παιχνίδι της Αμφιάλης με την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα ενώ την Κυριακή στους Ορυζόμυλους για τον αγώνα της Ελλάδας Ποντίων με  την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα . Βέβαια δεν πήγε στο Ρέντη  και δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Περαμαϊκού για να παρακολουθήσει το ματς με τον Ατρόμητο Πειραιά. Αλλά είπαμε . Ο άνθρωπος προσπαθεί να αποφεύγει τις κατατοπιές ….

Να πούμε λοιπόν ότι στον αγώνα Ατρομήτου Πειραιά – Περαμαϊκού όλα κύλησαν ομαλά και δεν συνέβη κάτι το επιλήψιμο .Από την διοίκηση των φιλοξενούμενων εκδόθηκε μάλιστα και ανακοίνωση που συγχαίρε

ι τον διαιτητή του αγώνα Πέτρο Λεμπέση ενώ ευχαριστεί και τον Ατρόμητο για την άψογη φιλοξενία .

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η διοίκηση του ΑΠΟ Περαμαϊκός οφείλει να συγχαρεί τον διαιτητή του αγώνα με τον Ατρόμητο Πειραιά, κύριο Λεμπέση που παρά το δύσκολο έργο του και τις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με τις σωστές αποφάσεις του λειτούργησε και αυτός ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή ένταση στην κερκίδα. Επίσης οι διοικούντες τον Περαμαϊκό ευχαριστούν αντίστοιχα τη διοίκηση του Ατρόμητου Πειραιά για τη φιλοξενία.»

 

Επιτέλους αρχίζουν  τα πρωταθλήματα των Μικτών ομάδων Ενώσεων που διοργανώνει η ΕΠΟ . Ή για να πούμε ακριβώς πως λέγονται , είναι τα Πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών ομάδων .

Την προσεχή Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου οι Μικτές Κ-15 καιΚ-17 της ΕΠΣ Πειραιά θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες  της Αρκαδίας  στο γήπεδο Π. Νικολαΐδης . Στις 12.00 θα ξεκινήσει ο αγώνας των Κ-15 και στις 14.30  των  Κ-17…

Να σημειωθεί ότι την προσεχή  Δευτέρα 31/1 στις 16.30  οι Μικτές ομάδες θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίττα τους στο γήπεδο του ΣΕΦ  ενδιάμεσα των δυο προπονήσεων…..

 

Εκπλήσσει  ευχάριστα φέτος ο ΑΣ Κωφών Πειραιώς και νήσων στην καλύτερη χρονιά από την ίδρυση του . Τόσο για την βαθμολογική του θέση αφού διεκδικεί για πρώτη φορά την άνοδο του στη Β’ Κατηγορία, όσο και για την ενίσχυση  του και διαφορά νοοτροπίας που υπάρχει φέτος.

Την  Κυριακή 6 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 ο ΑΣ Κωφών θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του .Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Κορυδαλλού ( Γρ. Λαμπράκη 231) στον 2ο όροφο….

 

«Έφυγε » από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο βετεράνος Πειραιώτης διαιτητής Βασίλης Παναγιωτακόπουλος μετά από σκληρή και άνιση μάχη με τον κορωνοϊό.

Ένας πολύ καλός φίλος με τεράστια προσφορά στη διαιτησία . Διετέλεσε διαιτητής Β’ Εθνικής και  επόπτης στην Α’ .

Η διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά με ανακοίνωση της συλλυπείται την οικογένεια του και μετέχει στο βαρύτατο πένθος της …..

 

Στην Μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ βρίσκεται διασωληνωμένος  η παλιά μεγάλη δόξα του Ολυμπιακού και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου Βασίλης Μποτίνος κτυπημένος από τον κορωνοϊό . Οι ευχές και η σκέψη όλων  μας είναι μαζί του . Να βοηθήσει ο Θεός , ώστε  ο Βασίλης να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι του υγιέστατος και δυνατός. ….

 

Την προσεχή Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις 19.30 στο γήπεδο της Νίκαιας οι βετεράνοι της Προοδευτικής θα αντιμετωπίσουν τους αντίστοιχους της Δόξας Πειραιά….

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ  ΑΛΛΑ ….

 

Ισόπαλο 1-1   έληξε το ντέρμπι Εθνικού – Πανελευσινιακού  για τον 6ο όμιλο της  Γ’ Εθνικής με τους Πειραιώτες να έχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία  .

Την ισοπαλία αυτή δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η πρωτοπόρος  Προοδευτική που παραχώρησε απροσδόκητη  ισοπαλία μέσα στο «κλουβί» στη Θύελλα Ραφήνας που παλεύει για την σωτηρία της. Έτσι η διαφορά των 3 βαθμών από τους διώκτες της παρέμεινε…

Τώρα οι «βυσσινί » υποδέχονται τον ΑΟ Πυλίου Κω, ενώ ο Εθνικός πηγαίνει στη Ραφήνα.

Το Κερατσίνι που νίκησε στο 90’ 1-0 τον Αιολικό αγωνίζεται στην Ελευσίνα .

Μετά από αγωνιστική απραξία δυο αγωνιστικών ο ΑΟ Καραβάς λόγω ρεπό και κορωνοϊού πηγαίνει στην Μυτιλήνη για να αντιμετωπίσει τον Αιολικό  που ταλανίζεται από αγωνιστικά και διοικητικά προβλήματα.

Τέλος ο Αίας που δεν  πήγε τελικά στην Κω  υποδέχεται τον Κυανού Αστέρα Βάρης και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη…..

Πρώτη ισοπαλία φέτος για Ατρόμητο Πειραιά και Φιλάθλους .

Για πρώτη φορά από την αρχή της περιόδου η ΑΕ Μοσχάτου δεν κατάφερε να σκοράρει .

 

Η Αμφιάλη αύξησε τη διαφορά της σε 4 βαθμούς από τον Περαμαϊκό και σε 9 από τον Ατρόμητο Πειραιά . Η συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου θεωρείται πλέον οριστική . Οι δυο πρώτοι μάλιστα παραμένουν αήττητοι …

Για τους Νέους Δραπετσώνας που έχουν ακόμα -2 βαθμούς , ο υποβιβασμός  είναι θέμα χρόνου….

Στον 2ο όμιλο η κυριαρχία της Ελλάδας Ποντίων συνεχίζεται. 14 στα 14 και το εξπρές συνεχίζει ασταμάτητο…

Για την ΑΕ Μοσχάτου μπορεί να αυξήθηκε η διαφορά από τους Πόντιους σε 9 βαθμούς , αλλά κι αυτή αύξησε σε 5 την διαφορά από την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα.

Στον 3ο όμιλο Χαραυγή – Αμπελακιακός είναι το δίδυμο της κορυφής  με τον Ήφαιστο να ακολουθεί 7 βαθμούς πίσω….

Στην Β’ Κατηγορία και στον 1ο όμιλο το Νέο Ικόνιο παραμένει πρώτο και αήττητο  έχοντας 10 βαθμούς διαφορά από τους Σαλαμινομάχους και 12 από τον Άρη Αμφιάλης που έχει όμως ένα αγώνα λιγότερο.

Στον 2ο όμιλο η πρωτοπόρος Ένωση Ρέντη όχι  μόνο είναι 5 βαθμούς μπροστά από τον Πανφαληρικό, αλλά έχει και έναν αγώνα λιγότερο.

Στην Γ’ Κατηγορία ο Πήγασος  Αγίου Διονυσίου  για πρώτη φορά έπιασε κορυφή και ισοβαθμεί με τον ΑΣ Κωφών που όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο…