Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Δυο νεαρά άτομα από τον χώρο του ποδοσφαίρου έφυγαν από τη ζωή εντελώς άδικα και αναπάντεχα τις τελευταίες μέρες.
Ένας φίλαθλος του Άρη μόλις 19 ετών δολοφονήθηκε με απάνθρωπο τρόπο από κάποιο κτήνος που ήταν διαφορετικών οπαδικών πεποιθήσεων!!
Ένας ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης 22 ετών έσβησε από ανακοπή μέσα στο γήπεδο , την ώρα που αγωνιζόταν .
Η θλίψη και για τους δυο τεράστια . Όλος ο φίλαθλος κόσμος και όχι μόνο , έχει συγκλονιστεί.
Δυο διαφορετικές περιπτώσεις , δυο εντελώς διαφορετικά γεγονότα που όμως έχουν σχέση με τη μεγάλη αγάπη και των δυο παιδιών . Το ποδόσφαιρο….
Ας σκύψουμε όλοι το κεφάλι και να σεβαστούμε τη μνήμη τους .Και όλοι μαζί να τους ευχηθούμε καλό Παράδεισο . Έτσι μόνο θα αναπαυθεί η ψυχούλα τους…..

Σχολιάστηκε ιδιαίτερα το θέμα της περασμένης εβδομάδας για την έλλειψη διαιτητών στον Πειραιά . Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χωρίς να γίνει κάτι , θα υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα στη συνέχεια .
Αναφερθήκαμε στη χρησιμοποίηση των βετεράνων διαιτητών Γιάννη Ευδαίμονα και Δημήτρη Αϊβαλιώτη σε αγώνες πρωταθλημάτων υποδομής. Ναι μεν και οι δυο βοηθούν τα παιδιά με την τεράστια εμπειρία τους και κανένας δεν αμφισβητεί αυτό , αλλά αυτό παράλληλα δείχνει και την κατάντια της Πειραϊκής διαιτησίας, αφού δεν υπάρχουν δυστυχώς πολλοί νέοι και εξελίξιμοι διαιτητές .
Οι υπεύθυνοι της ΕΠΣΠ πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να βρεθεί λύση .
Να σημειωθεί ότι από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιώς Σπύρο Λιόλιο λάβαμε την παρακάτω επιστολή – πρόταση προς την Ένωση :
«Με αφορμή δημοσίευμα σας για την έλλειψη διαιτητών στον Πειραιά, σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πειραιώς είναι έτοιμος και πρόθυμος να ξεκινήσει σχολή σε συνεργασία με την Ένωση για την αναβάθμιση την πληρότητα και την στελέχωση με νέο αίμα του χώρου.»
Ο Σύνδεσμος «πέταξε το μπαλάκι» . Θα υπάρξει ανταπόκριση;;…

Θα αναφερθώ στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΠ που καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να κάνει σωστούς ορισμούς. Και ποια είναι η Επιτροπή Διαιτησίας ; Ο εξής ΄…ένας. Ο Μπάμπης Μοιραδωράκης , ο αντίστοιχος ….Κλάτεμπεργκ. Ο άνθρωπος κάνει ότι μπορεί για να τα καταφέρει. Και μέχρι τώρα το έχει επιτύχει. Σίγουρα έχουν γίνει και λάθη . Και ποιος δεν κάνει ;Και τα λάθη τα ακούσια μέσα στο πρόγραμμα είναι Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Μπάμπης προσπαθεί μόνος του να αποδώσει δικαιοσύνη με 100% έντιμο τρόπο , σωστούς ορισμούς αποφεύγοντας τις παγίδες …..

Πάμε στις διπλές διαιτησίες της εβδομάδας, που τείνουν να γίνουν …θεσμός. Δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας σφυρίζουν οι Κ. Χατζηγιάννης και Ε. Λαθύρης . Έναν Α’ και ένα Β’( το ντέρμπι Άρη Αμφιάλης- Σαλαμινομάχων) ο Αντώνης Τραϊφόρος . Δυο παιχνίδια Γ’ Κατηγορίας διαιτητεύει ο Κυριάκος Φωτιάδης . Ο τελευταίος θα σφυρίξει επιπλέον και τρεις αγώνες για τα πρωταθλήματα υποδομής !!!! Συνολικά πέντε το Σ/Κ . Ουφ….

Κάποιοι εκεί στην ΕΠΣΠ έχουν καβαλήσει ένα τεράστιο καλάμι. Ξεχνούν φαίνεται πολύ εύκολα. Αγνοούν τα σωματεία, τον κόσμο , όλους…. Ας αλλάξουν γρήγορα συμπεριφορά γιατί οι καλές στιγμές , όπως αυτοί τις εννοούν ,δεν κρατάνε και πολύ . Ξέρουν πολύ καλά τι λέω .
Και κάτι ακόμα. Έχω προσπαθήσει τον τελευταίο καιρό να επικοινωνήσω με κάποιο στέλεχος που βρίσκεται στην Ένωση . Δεν απάντησε ποτέ στα τηλεφωνήματα μου που δεν ήταν προσωπικά αλλά αφορούσαν απορίες σωματείων για διάφορα θέματα . Ίσως να είχε πολύ δουλειά και να μην προλάβαινε. Αν και θα μπορούσε αργότερα να επικοινωνήσει μαζί μου. Εύχομαι να ήταν πράγματι απασχολημένος . Διαφορετικά μου φαίνεται πως κάποιο ( ντα)λάκο έχει η φάβα…..

Συναρπαστικοί αναμένονται οι δυο ημιτελικοί αγώνες του Κυπέλλου Πειραιά , τους οποίους μπορούν να παρακολουθήσουν αρκετοί φίλαθλοι , αφού διεξάγονται ξεχωριστά .
Την Τετάρτη 16 /2 η Προοδευτική θα υποδεχτεί τον Εθνικό ενώ μια εβδομάδα αργότερα( 23/2 ) η Ελλάς Ποντίων θα παίξει με τον Αίαντα Σαλαμίνας

Συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα το Δ.Σ του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά και αποφάσισε να πραγματοποιήσει Γενική συνέλευση για τον προϋπολογισμό, την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στα γραφεία του Συνδέσμου οδός Γούναρη 31-33 Πειραιά….

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δηλαδή όχι ακριβώς απίστευτο , αλλά δεν περιμέναμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση . Από την ΕΠΟ αναβλήθηκαν οι αγώνες του πρωταθλήματος των Μικτών ομάδων Ενώσεων. Ή όπως επίσημα λέγονται Πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών ομάδων .
Ήταν να ξεκινήσουν προχθές Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου. Όμως η ΕΠΟ αποφάσισε να αναβάλλει τα παιχνίδια. Χωρίς να εξηγήσει τους λόγους . Μια ακόμα εβδομάδα παράτασης . Πάμε λοιπόν , καλώς εχόντων των πραγμάτων ή αν προτιμάτε πρώτα ο Θεός, για την προσεχή Τετάρτη 9 /2 .Να υπενθυμίσουμε ότι
οι Μικτές Κ-15 και Κ-17 της ΕΠΣ Πειραιά θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες της Αρκαδίας στο γήπεδο Π. Νικολαΐδης . Στις 12.00 θα ξεκινήσει ο αγώνας των Κ-15 και στις 14.30 των Κ-17…
Να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα 31/1 οι Μικτές ομάδες έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίττα τους στα γραφεία της ΕΠΣΠ σε μια πολύ όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα. Να σημειωθεί ότι αυτό έγινε για πρώτη χρονιά ….

Με χρηματικό πρόστιμο 140€ λόγω υποτροπής τιμωρήθηκε ο Σαρωνικός για όσα συνέβησαν στον αγώνα με την ΑΕ Μοσχάτου . Λίγο καιρό πριν είχε τιμωρηθεί για όσα έγιναν σε βάρος της Χαλκηδόνας . Και στις δυο περιπτώσεις από ορισμένους κακούς οπαδούς που δεν βγαίνουν ποτέ από την Αίγινα για εκτός έδρας αγώνες της ομάδας . «Τσάμπα μάγκες» δηλαδή. Δεν είναι κρίμα λοιπόν τέτοιες καταστάσεις να τις πληρώνει το σωματείο;;;;

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στα αποδυτήρια των διαιτητών στο γήπεδο Κορυδαλλού που θυμίζουν «αχούρι». Κι όμως εδώ και μήνες η κατάσταση δεν έχει αλλάξει . Φαίνεται πως δεν «ιδρώνει το αυτί » κανενός υπευθύνου. Δυστυχώς……

Τα καπνογόνα και οι φωτοβολίδες κοστίζουν . Ας το έχουν υπόψη τους ορισμένοι οπαδοί Πειραϊκών συλλόγων που με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δείξουν την αγάπη τους στην ομάδα τους. Δυστυχώς όμως φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα . Όλα γράφονται στο φύλλο αγώνα και φυσικά υπάρχει και το ανάλογο πρόστιμο . Που πληρώνουν τα σωματεία από το υστέρημα τους ….

Πλήρης από έμπειρους παίκτες είναι ο Φαληρικός. Ή για να ακριβολογούμε καλύτερα «ξεχείλισε ». Τέσσερις μεταγραφές πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη!!!!
Για να ακριβολογούμε 40 ετών ο Βέττας, 33 ο Φρατζέσκος, 32 ο Φωτουλάκης και 34 ο Τάνκα.

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 ο ΑΣ Κωφών θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του .Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Κορυδαλλού ( Γρ. Λαμπράκη 231) στον 2ο όροφο….

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Γιώργου Ορφανού να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Αναγέννησης Μοσχάτου .Που από μικρό παιδί ήταν κοντά στην ομάδα. Σαν αθλητής αρχικά και σα ν προπονητής στις υποδομές για 10 χρόνια ενώ τα τελευταία 2,5 χρόνια ήταν στην ανδρική ομάδα .
«Η Αναγέννηση μου έδωσε την ευκαιρία να της αποδείξω ότι μπορώ να φτιάξω μια ομάδα όπως την ονειρεύομαι αφήνοντας μου ελεύθερες όλες τις επιλογές.» τόνισε ο νεαρός τεχνικός και πρόσθεσε:
«Σίγουρα το timing δεν είναι το ιδανικό αλλά για πολλές αιτίες που δεν βρίσκουν λύσεις δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τις αλλάξεις οπότε τις αποδέχεσαι και κοιτάς παρακάτω στην ζωή σου, το ποδόσφαιρο έτσι και αλλιώς είναι μια μικρογραφία της ίδιας της ζωής.
Οι στιγμές εξάλλου είναι αυτές που μένουν και εγω φεύγοντας μπορώ να πω ότι έχω ζήσει κάποιες από τις καλύτερες της ζωής μου.»….
Τον Γιώργο Ορφανό αντικατέστησε στον πάγκο της τεχνικής ηγεσίας –ποιος άλλος ;- ο πατέρας του Παναγιώτης πάνω από 40χρόνια προπονητής της ομάδας που ίδρυσε και αγάπησε όσο λίγοι. Παλιά μου τέχνη κόσκινο …..

Τον 22χρονο επιθετικό Νίκο Παππά από τον Περαμαϊκό απέκτησε η Αναγέννηση Μοσχάτου . Με δήλωση του ο Παναγιώτης Ορφανός αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια την διοίκηση του ΑΠΟ Περαμαϊκός και ιδιαίτερα τον Νίκο Καλημέρη για την απόκτηση του παίκτη…..
Τέλος και ο Γιάννης Πολίμος από τα Αστέρια Δραπετσώνας. Μετά από 7,5 χρόνια τεράστιας προσφοράς . Η κρίση που υπάρχει στο σωματείο είναι δεδομένη . Ευχή μας είναι να ξαναβρεί τον δρόμο του και πάλι. Νέος προπονητής ανέλαβε ο Τάκης Σοφρωνάς. Ένας φίλος ήλθε από τα παλιά……
Τέλος η προπονητική για τον Γιώργο Κουρή .
Το ταξίδι των 24 χρόνων προπονητικής διαδρομής έφτασε στο τέλος του, ένα τέλος όμοιο με την αρχή που έχει σχέση με τον Ιωνικό. Από κει ξεκίνησε σαν αθλητής και κει τελειώνει σαν προπονητής . Όλη αυτή η πορεία του στο ποδόσφαιρο . Καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις φίλε Γιώργο. Ο Θεός να σε φωτίζει και να σε έχει πάντα καλά. ….

Θερμά συλλυπητήρια στον αγαπητό φίλο Αντώνη Τσάτσο , ιδιοκτήτη των αρτοποιείων «ΗΠΕΙΡΟΣ» που βοηθά πολύ και είναι χορηγός Πειραϊκών σωματείων .
»Ο Αντώνης «έχασε» την μητέρα που «έφυγε »από τη ζωή πριν από λίγες μέρες ….

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μπιλικάς ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Ήταν επί σειρά ετών κορυφαίο διοικητικό στέλεχος των Νέων Δραπετσώνας με τεράστια προσφορά στον σύλλογο και γενικότερα στο ποδόσφαιρο….

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ….

Τα όσα συνέβησαν μετά την ήττα του Εθνικού στη Ραφήνα και τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Αλιάγα , αλλάζουν τα δεδομένα. Στην ουσία ο ιστορικός σύλλογος του Πειραιά πληρώνει τα λάθη και την απερισκεψία κάποιων. Οι θυσίες οι κόποι και τα έξοδα κάποιων ανθρώπων , κινδυνεύουν να πάνε χαμένα . Κρίμα…..
Η Προοδευτική έχει μόνο μια ήττα στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα . Ήταν την 2η αγωνιστική στην Κω με τον ΑΟ Πυλίου. Οι «βυσσινί» όμως πήραν την «εκδίκηση» τους την περασμένη Κυριακή αφού σάρωσαν με 4-0 την ομάδα της Κω στη ρεβάνς του β’ γύρου.
Αντίθετα ο ΑΟ Καραβάς έχει μόνο μια νίκη . Αυτή με τον Αιολικό . Η ομάδα όμως της Μυτιλήνης με τη σειρά της νίκησε τώρα με 2-1 στο 94’τους Πειραιώτες που είχαν ισοφαρίσει στο 90’ . Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο Χιώτης διαιτητής..
Η Προοδευτική έχει μόνο μια ήττα όπως προαναφέραμε. Αντίθετα το Κερατσίνι και ο Αήττητος Σπάτων έχουν τις περισσότερες . 7…
Ο Καραβάς είναι η ομάδα των ισοπαλιών .Έχει τέσσερις μέχρι τώρα….
Την καλύτερη άμυνα διαθέτει η Προοδευτική με 5 γκολ ενώ την χειρότερη ο Αήττητος με 18. Οι Κορυδαλλιώτες έχουν πετύχει και τις περισσότερες νίκες . 9 σε 12 αγώνες. Στον αντίποδα ο Καραβάς με μια νίκη σε 10 αγώνες…
Επιθετικά ο Πανελευσινιακός και ο Εθνικός έχουν σημειώσει τα περισσότερα τέρματα . 23.
Αντίθετα ο Καραβάς και ο ΑΟ Πυλίου τα λιγότερα. 8…

Στα Πειραϊκά πρωταθλήματα τώρα και στην Α’ Κατηγορία.
Η Ελλάς Ποντίων είναι πρωτοπόρος σε όλα. Έχει 15 νίκες( τις περισσότερες από όλους) σε ισάριθμους αγώνες . Διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 56 γκολ .
Αήττητοι είναι επίσης η Αμφιάλη και ο Περαμαϊκός. Με την πρώτη να έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας . Μόλις 4 τέρματα.
Χωρίς νίκη παραμένουν οι Νέοι Δραπετσώνας που έχουν 14 ήττες σε 15 αγώνες ενώ έχουν σημειώσει μόλις 7 τέρματα .
Την χειρότερη άμυνα έχει η ΑΕ Περάματος με 48 γκολ σε 15 παιχνίδια.
Στη Β’ κατηγορία το Νέο Ικόνιο προελαύνει στον 1ο όμιλο με διαφορά 13 βαθμών από τον δεύτερο . Αήττητο και με 11 νίκες σε 12 αγώνες έχοντας σημειώσει 39 γκολ ενώ έχει δεχτεί 7 γκολ.
Στο 2ο όμιλο η Ένωση Ρέντη που ξεκίνησε με ήττα στην συνέχεια σημείωσε 10 νίκες σε 10 αγώνες με τέρματα 36-5.
Τα Αστέρια Δραπετσώνας διαθέτουν την χειρότερη επίθεση με 6 τέρματα ενώ τα περισσότερα γκολ έχει δεχτεί ο Πανιώνιος Κερατσινίου .Συνολικά 33.
Να σημειωθεί ότι Ένωση Ρέντη και Πανιώνιος Κερατσινίου μετά από 11 αγώνες δεν έχουν φέρει ούτε μία ισοπαλία…..
Στη Γ’ Κατηγορία ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου είναι στην κορυφή με 29 βαθμούς έχοντας στην 2η θέση τον ΑΣ Κωφών που έχει όμως έναν αγώνα λιγότερο.
Οι Κωφοί που είναι η έκπληξη της χρονιάς , παραμένουν αήττητοι έχοντας την καλύτερη επίθεση( 27 ) αλλά και άμυνα ( 6)….