Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Ο κίνδυνος για την διάλυση αρκετών Πειραϊκών Σωματείων είναι πλέον ορατός . Ας πάρουμε όμως όλα τα στοιχεία με τη σειρά . Η ΕΠΣΠ ενόψει της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης της που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου έστειλε στην ΓΓΑ τα σωματεία που είναι τακτοποιημένα σε όλα για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος ως όφειλε 45 μέρες πριν . Η Γραμματεία διαπίστωσε ότι από τα 63 σωματεία που ήταν στον κατάλογο τα 60 είναι σε όλα νόμιμα . Ο Αίας Σαλαμίνας , ο Ίκαρος Καλλιθέας και οι Σαλαμινομάχοι θεωρούνται διαγεγραμμένα(!!) αν και πέρυσι ήταν σε όλα εντάξει και είχαν εισπράξει και την σχετική επιχορήγηση φέτος θα έπρεπε να κάνουν κάποιες διορθώσεις που δεν έγιναν . Έτσι θα πρέπει να ετοιμάσουν από την αρχή ΟΛΑ τα δικαιολογητικά μέχρι τις 30 Ιουνίου!!!

Να σημειωθεί ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει στείλει σε όλα τα σωματεία έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι θα πρέπει μέχρι τις 30/6 να έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για την τροποποίηση του καταστατικού τους κλπ. Προσοχή. Όχι να το κάνουν την τελευταία στιγμή. Από τώρα θα πρέπει να ξεκινήσουν τις απαραίτητες ενέργειες ( χρειάζεται περίπου 3-4 μήνες) ώστε να έχουν τελειώσει όλα στο τέλος Ιουνίου. Διαφορετικά παύουν να υφίστανται !!

Να σημειωθεί ενέργειες έχουν ξεκινήσει και λογικά θα προλάβουν η ΑΕ Χατζηκυριακείου, ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας, ο Αργοναύτης, ο Ερμής Κορυδαλλού, η Ένωση

Α.Α. Ρέντη , ο Ατρόμητος Κερατσινίου , ο Ολυμπιακός Κερατσινίου, ο Θησέας , η Δόξα Σαλαμίνας.

Πολύ πίσω ακόμα στο θέμα αυτό είναι οι Πολυκράτης, Πειραϊκός, ΑΟ Πειραιάς , Μιθριδάτης, Σπίθα.

Ουσιαστικά «τελειωμένα » σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα πρέπει να θεωρούνται τα σωματεία Οδηγήτρια, Ολυμπιακός Περάματος, Ένωση Καμινίων , ΑΕ Σαλαμίνας, Αστέρας Σαλαμίνας .

 

Η ΕΠΣΠ έχει ολοκληρώσει επιτυχώς όλες τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση της με αριθμό αναγνώρισης από την ΓΓΑ ΙΖ 80σε αντίθεση με άλλες Ενώσεις…

 

 

Η αναβολή του αγώνα Σαρωνικού – Αετού Κορυδαλλού λόγω μη παρουσίας γιατρού «άναψε φωτιές». Στην προσπάθεια αναζήτησης ευθυνών ο καθένας υποστήριζε τα δικά του. Οι Κορυδαλλιώτες πήγαν στο νησί και επέστρεψαν άπρακτοι. Και όπως είπε ο πρόεδρος Δημήτρης Μπούγας δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάει η ομάδα στο νησί . «Δεν ξέρω ποιος έχει την ευθύνη που δεν πήγε ο γιατρός στο γήπεδο. Ο Αετός όμως δεν θα πάει πάλι στην Αίγινα . Το θεωρώ κοροϊδία . Αρκετή ταλαιπωρία τραβήξαμε » δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούγας .

Τι ισχύει όμως τελικά και ποιος έχει την ευθύνη;

Το άρθρο 16 του Κ.Α.Π. αναφέρει ότι η μη παρουσία γιατρού στο γήπεδο είναι υπαιτιότητα του σωματείου που κινδυνεύει με μηδενισμό. Είτε αυτό αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία , είτε σε ερασιτεχνική

Η προκήρυξη της ΕΠΣΠ λέει ότι για τον ορισμό του γιατρού μεριμνά η Υγειονομική Επιτροπή της Ένωσης.

Στον συγκεκριμένο αγώνα όμως δεν όρισε γιατρό αφού ο πρόεδρος του Σαρωνικού Νίκος Τριανταφυλλάκης είπε ότι θα το αναλάβει το σωματείο για τον αγώνα της Κυριακής σε αντίθεση με τον αγώνα υποδομών του Σαββάτου που ζήτησε γιατρό από την ΕΠΣΠ. Λόγω λοιπόν προφανώς κακής συνεννόησης δεν εμφανίστηκε ο γιατρός στο γήπεδο. …

Ο Σαρωνικός κλήθηκε σε απολογία . Η απάντηση στην απόφαση της Ένωσης ήταν ουσιαστικά αντεπίθεση. Ο σύλλογος της Αίγινας καταφέρθηκε αρχικά κατά του Αετού λέγοντας ότι πάει να πάρει τον αγώνα «στα χαρτιά» ενώ έριξε ευθύνες στην ΕΠΣΠ για τον μη ορισμό Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής Αντώνης Λεμονής έκανε αναφορά κατά του Σαρωνικού λέγοντας ότι δεν ζήτησε το σωματείο από την Ένωση να ορίσει γιατρό.

Τον λόγο τώρα για την τύχη του αγώνα έχει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ…..

 

Η βία και τα φαινόμενα της που υπάρχουν εδώ και χρόνια σίγουρα θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους . Ο καθένας από την πλευρά του θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και φυσικά η Πολιτεία θα πρέπει να λάβει , επιτέλους, μέτρα . Τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσει . Γιατί όπως μας έχει διδάξει το παρελθόν , δυστυχώς μένουμε στα λόγια . Φωνάζουμε , λίγο μετά από κάποιο θλιβερό συμβάν αθλητικής βίας και ύστερα από λίγο το ξεχνάμε. Μέχρι να γίνει το επόμενο , να

ξαναρχίσουμε πάλι τα λόγια και τις υποσχέσεις . Με αυτόν τον τρόπο , το πρόβλημα δεν λύνεται……

Φυσικά για να έλθουμε και στα δικά μας , η ΕΠΣΠ κάνει προσπάθεια για να καταπολεμήσει το φαινόμενο. Όμως δυστυχώς , όπως και έχουμε διαπιστώσει προσωπικά και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχουν εισχωρήσει ξένα με τις ομάδες και το άθλημα στοιχεία.

Από την πλευρά του , όπως μας είπε ο πρόεδρος Σπύρος Λιόλιος ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά είναι έτοιμος να συμβάλλει σε επιτροπή που θα δημιουργηθεί για τον περιορισμό και την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και όχι μόνον…..

Μου άρεσε αυτό που ανέβασε ο ΑΟ Κορυδαλλός στη σελίδα του στο facebook και το αναδημοσιεύω:

«Κόκκινο το χρώμα της αγάπης, της δύναμης…μα τώρα της ντροπής!!!

Πράσινο το χρώμα της ελπίδας, της ισορροπίας…μα τώρα της ζήλειας!!!

Κίτρινο το χρώμα της αισιοδοξίας, της δημιουργίας…μα τώρα του μίσους!!!

Μπλε το χρώμα της γαλήνης, της καθαρότητας…μα τώρα της περισυλλογής!!!

Μαύρο το χρώμα της κομψότητας, της σοβαρότητας…μα τώρα του φόβου!!!

-Το χρώμα είναι αιτία φαντασίας και ζωής, όχι αιτία θανάτου!

-Συνειδητή αποδοχή της όποιας διαφορετικότητας!

-Συνειδητή αποχή απ’ την παράνοια!

-ΌΧΙ άλλο παιδί χαμένο για ένα χρώμα!»

 

Καταδικάζει τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στον αγώνα με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας η διοίκηση του Πήγασου Αγίου Διονυσίου .

«Αντιαθλητικές και βίαιες συμπεριφορές, που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητών και καλλιεργούν τον φανατισμό, όπως αυτές, που είδαμε να εκδηλώνονται χθες στον αγωνιστικό χώρο, προκαλούν τη θλίψη και τον αποτροπιασμό. Πολύ περισσότερο, αν ενθαρρύνονται και υποθάλπονται από ιστορικούς διοικητικούς παράγοντες του πειραϊκού ποδοσφαίρου και γίνονται απροκάλυπτα ανεκτές και από την διαιτησία.» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του συλλόγου…. Μια ανακοίνωση την οποία η διοίκηση του Φοίνικα χαρακτήρισε

«ανυπόστατη “Γκεμπελικού” χαρακτήρα από νεόκοπους παράγοντες που δεν συνάδει με το “ευ αγωνίζεσθαι” και καταλήγει : «Ο δρόμος της αθλητικής καταξίωσης είναι μακρύς εάν μάλιστα δεν συνοδεύεται από ειλικρίνεια και Σεβασμό»……

 

 

Σάλος έχει ξεσπάσει με ποδοσφαιριστή που πήγε με μεταγραφή σε Πειραϊκή ομάδα Γ’ Εθνικής που παλεύει για την παραμονή της , το περασμένο καλοκαίρι . Συμφώνησε για 4 χρόνια για ένα σεβαστό χρηματικό ποσό . Και σαν εγγύηση η διοίκηση του έδωσε το έγγραφο της ελευθέρας του σε περίπτωση που ο σύλλογος δεν ήταν συνεπής απέναντι του.

Ο παίκτης , όμως χωρίς να ειδοποιήσει κανένα αν και είχε πληρωθεί , χρησιμοποίησε την ελευθέρας του βάζοντας μάλιστα τρέχουσα ημερομηνία!!! Και

συμφώνησε με σύλλογο που πρωταγωνιστεί στον ίδιο όμιλο .Δεν τα υπολόγισε όμως καλά . Είναι αυτό που λέμε , οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά . Το έγγραφο της ελευθέρας είχε υπογραφή του προέδρου της προηγούμενης διοίκησης !!! Εδώ και τρεις μήνες το Δ.Σ έχει αλλάξει και μάλιστα έχει γνωστοποιήσει με σχετικό έγγραφο για την αλλαγή στην ΕΠΟ από την ημέρα που ανέλαβε. Τώρα ο παίκτης κινδυνεύει .Και φυσικά όχι μόνο για το ναυάγιο της μεταγραφής …

 

Συνεχίζουν από την ΕΠΣΠ τις πιέσεις προς τα σωματεία που οφείλουν και όπως δήλωσε ο Γιάννης Σπάθας σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση , θα ληφθούν σκληρά μέτρα.«Δεν είναι δίκαιο και δεν μπορεί να χρωστάνε κάποια σωματεία ενώ τα περισσότερα είναι συνεπέστατα στις υποχρεώσεις τους. Μιλάμε για άνισο πρωτάθλημα.» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης….

Να σημειωθεί ότι χθες πρωί που ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου δεν είχαν ορισθεί αρχικά σε δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας λόγω οφειλών ομάδων. Μέχρι να δύσει ο ήλιος το πρόβλημα είχε λυθεί, αφού χρειάστηκε να περάσουν από το ταμείο της ΕΠΣΠ…..

 

Μας κάνουν παράπονα υπεύθυνοι ομάδων για την συμπεριφορά κάποιων διαιτητών οι οποίοι μιλούν με απαράδεκτο ύφος κατά παραγόντων και ποδοσφαιριστών , χωρίς να σέβονται την προσπάθεια τον αγώνα και τον ιδρώτα τους.

Την επόμενη φορά θα κάνουμε αποκαλύψεις…

Δεν έχει αξία να είσαι καλός διαιτητής και να μην είσαι καλός χαρακτήρας. Ας το καταλάβουν καλά όλοι…..

 

Αυξημένες οι διπλές διαιτησίες αυτή την εβδομάδα.

Δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας σφυρίζουν οι Κακριδής, Δαμιανάκης, Λαθύρης, Τζαγκαράκης.

Έναν αγώνα Α’ και ένα Β’ διαιτητεύει ο Αλατσάκης.

Δυο αγώνες Β’ Κατηγορίας οι Γεωργακόπουλος ,Φυρογένης ενώ δυο παιχνίδια Γ’ Κατηγορίας ο Ευαγγελίδης….

 

 

 

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα οι Μικτές της ΕΠΣ Πειραιά. Τόσο η Κ15 όσο και η Κ17 νίκησαν τις αντίστοιχες της ΕΠΣ Αρκαδίας μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις όπου θα μπορούσαν να σημειώσουν περισσότερα τέρματα.

Η Μικτή Κ15 νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μιχαλακέλη.

Η Μικτή Κ17 επικράτησε με 2-1 έχοντας σκόρερς τους Πλειώνη και Βάρσο.

Τις δυο αυτές νίκες οι υπεύθυνοι των Μικτών τις αφιέρωσαν στη μνήμη του επί σειρά ετών φροντιστή, του αξέχαστου Χρήστου Μπουλούση. Ήταν οι πρώτοι αγώνες που έγιναν χωρίς την παρουσία του….

Αυτή την Τετάρτη οι Μικτές θα αγωνιστούν στο Κιάτο με την ΕΠΣ Κορινθίας…..

 

 

Ένσταση υπέβαλε η διοίκηση του Αετού Κορυδαλλού για τον αγώνα του πρωταθλήματος Κ14 με την ομάδα της Ελλάδας Ποντίων – Diamonds. Όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου , οι αντίπαλοι παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι χωρίς λίστα covid για να την προσκομίσουν τελικά στο ημίχρονο , με τους 5 από τους 18 να μην είναι εντάξει. Παράλληλα οι Κορυδαλλιώτες τα έχουν με τον διαιτητή που ξεκίνησε το παιχνίδι με 40’ καθυστέρηση αφού περίμενε να έλθουν τα «διαμαντάκια » που αγωνίζονταν σε κάποιο τουρνουά νωρίτερα..

 

Σε μια πολύ ωραία βραδιά σε οικογενειακό κλίμα οι παρατηρητές αγώνων της ΕΠΣΠ βρέθηκαν σε γνωστό κεμπαπτζίδικο και περιποιήθηκαν ανάλογα τους μεζέδες και τις μπύρες. Μαζί τους και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρατηρητών Λουκάς Κανδύλης….

 

Όσκαρ ατυχίας θα πρέπει να δοθεί σίγουρα στον Δία Κορυδαλλού που τον τελευταίο καιρό έχει πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών , γεγονός που έχει στεναχωρήσει ιδιαίτερα τον Γιάννη Μανδρέκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από τον τελευταίο αγώνα τρεις παίκτες τραυματίστηκαν στην… προθέρμανση και δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν …..

 

Πειραϊκό ντέρμπι έχουμε στην Γ’ Εθνική την Κυριακή. Αίας Σαλαμίνας απέναντι στον ΑΟ Καραβά .Πειραιώτης είναι και ο διαιτητής . Ο Γιώργος Μπαλαχούτης . Που θα έχει όμως δυο βοηθούς από τη Σάμο!!!

 

 

 

 

Η Ελλάς Ποντίων συνεχίζει να κατέχει το απόλυτο νικών χωρίς την παραμικρή απώλεια. 19 αγώνες ( 16 στο πρωτάθλημα 3 στο Κύπελλο) 19 νίκες . Οι Πόντιοι διαθέτουν και την καλύτερη επίθεση με 64 γκολ.

Αμφιάλη και Περαμαϊκός συνεχίζουν αήττητοι . Η πρώτη έχει την καλύτερη άμυνα αφού έχει δεχτεί μόλις 5 τέρματα.

Τις περισσότερες ήττες έχουν οι Νέοι Δραπετσώνας 15 σε 16 αγώνες ενώ έχουν σημειώσει και τα λιγότερα τέρματα .

«Σάκος του μποξ» έγινε η ΑΕ Περάματος για τους δυο πρωτοπόρους του ομίλου Ελλάδα Ποντίων και ΑΕ Μοσχάτου. Και οι δυο την «φιλοδώρησαν » από οκτώ τέρματα ( 8-0) .Οι Περαματιώτες έχουν την χειρότερη άμυνα με 56 γκολ.

Πάντως την αγωνιστική που πέρασε ο Περαμαϊκός συνέτριψε με 7-0 τους Νέους Δραπετσώνας . Με το ίδιο σκορ η ΑΕ Μοσχάτου σάρωσε τον Ερμή στον Κορυδαλλό…….

Στους δυο τελευταίους αγώνες τα Αστέρια Δραπετσώνας που βρίσκονται στην «ουρά» της βαθμολογίας ,αντιμετώπισαν τον Άρη Αμφιάλης και τους Λέοντες Καμινίων δυο ομάδες που διεκδικούν την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Και με τους δυο δεν έχασε . ‘Ήλθε ισοπαλία και μάλιστα με το ίδιο σκορ( 1-1) . Και στους δυο αγώνες στον πάγκο ήταν ο νέος τεχνικός της ομάδας Τάκης Σοφρωνάς….

 

Με τους παλαίμαχους της Νέας Αρτάκης θα παίξουν την Δευτέρα στις 19.30 οι βετεράνοι της Προοδευτικής στο γήπεδο της Νίκαιας.

 

Μια σπουδαία φυσιογνωμία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου δεν είναι πια ανάμεσα μας . Ο Δημήτρης Λαβούτας έφυγε σήμερα από τη ζωή κτυπημένος από τον καρκίνο. Πρόσφερε πολλά σαν ποδοσφαιριστής, προπονητής , πρόεδρος .

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλθεί την προσεχή Δευτέρα 14/2 στις 10 πμ στον Άγιο Παντελεήμονα Κερατσινίου . Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο των Αγίων Ασωμάτων της Αίγινας . Καλό σου ταξίδι παλιέ μου καλέ φίλε…..