Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Σοβαρότατο πρόβλημα δημιουργήθηκε με την ιστοσελίδα  της ΕΠΣΠ αλλά και άλλων Ενώσεων . Όπως ανακοινώθηκε έχει πέσει ο «server» από την Αμερική με αποτέλεσμα να «παραλύσουν » τα πάντα όσον αφορά την ενημέρωση . Το «sto plekto.gr » πάντως ανέλαβε σε συνεργασία με την ΕΠΣΠ να δημοσιεύσει το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου με τους διαιτητές , τις κλήσεις των Μικτών κλπ. Ας ελπίσουμε το πρόβλημα να λυθεί σύντομα…..

Την  προσεχή Δευτέρα 28/2/2022 είναι η τελευταία ημέρα κατάθεσης επανεγγραφής ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Προοδευτική και Ελλάς Ποντίων λοιπόν θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Πειραιά  φέτος . Οι δυο φιναλίστ έχουν πολλά κοινά (και ενδιαφέροντα )στοιχεία.

1)     Τα χρώματα τους είναι ίδια . Βυσσινί.

2)     Και οι δυο ομάδες πήραν το εισιτήριο για τον τελικό στον ίδιο χώρο . Γήπεδο Νίκαιας.

3)     Και οι δυο ομάδες είναι πρώτες στον βαθμολογικό πίνακα στην κατηγορία τους.

4)     Οι πρόεδροι των δυο ομάδων Αντώνης Αραβαντινός της Προοδευτικής και Κώστας Φούντας  της Ελλάδας Ποντίων εργάζονται στον ίδιο χώρο …

5)     Θα υπάρξει και ….ενδοοικογενειακή μονομαχία. Φροντιστής στην Προοδευτική εδώ και χρόνια  είναι ο τεράστιος Αντώνης Μόλακας . Στην  Ελλάδα Ποντίων το ίδιο πόστο έχει ο γιος του Μανώλης που φιλοδοξεί να ξεπεράσει τον πατέρα του…..

 

Την περασμένη εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με την Χαραυγή ο ποδοσφαιριστής του Αμπελακιακού  Παύλος Μπούνταλης ανακοίνωσε στους υπευθύνους της ομάδας  ότι θα αγωνιζόταν για τελευταία φορά φέτος αφού για επαγγελματικούς λόγους θα έφευγε την Δευτέρα για την Ισπανία. Ιδανική περίπτωση  τον Παύλο.

Δυστυχώς όμως  τα πράγματα δεν ήλθαν όπως τα περίμενε το παλικάρι . Σε μια φάση στο παιχνίδι με την Χαραυγή γύρω στο 35’ , τα πράγματα ήλθαν εντελώς ανάποδα .Ένα τάκλιν αντιπάλου , στη γραμμή του άουτ σταμάτησε τα όνειρα για την καινούργια του  εργασία. Φρικτοί πόνοι και μεγάλη ζημιά για τον Παύλο . Η διάγνωση  έδειξε κάταγμα στην ποδοκνημική . Από τη μια στιγμή στην άλλη όλα άλλαξαν . Ο Μπούνταλης , για τον οποίο όπως μας είπε ο συνεργάτης μας Σωτήρης Καλογιάννης, είναι ένας θαυμάσιος χαρακτήρας, θα πρέπει να κάνει υπομονή . Να ξεπεράσει αυτή τη σκληρή δοκιμασία. Οι όμορφες μέρες θα έλθουν και πάλι Παύλο. Να είσαι σίγουρος …..

 

Δεν τα κατάφεραν οι Μικτές της ΕΠΣ Πειραιά  στα εντός έδρας παιχνίδια με την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Η Κ-15 έφερε ισοπαλία 0-0 ενώ η Κ-17 ηττήθηκε με 0-1 .

Οι ομάδες μας στάθηκαν άτυχες ενώ έχουν σοβαρά παράπονα από τους Αθηναίους διαιτητές…..

Οι επόμενοι αγώνες των Μικτών είναι τον Μάρτιο. Στις 9/3 με Αθήνα και στις 16/3 με Δυτική Αττική. Και οι δυο είναι εκτός έδρας..

Στην προπόνηση της Δευτέρας οι αθλητές καλούνται να επιστρέψουν τις τσάντες αποστολής που παρέλαβαν…

 

Συνέβη το περασμένο  Σάββατο στον αγώνα Δία Κορυδαλλού – Ατρόμητου Πειραιά . Ένα γεγονός που θα πρέπει να μας προβληματίσει ‘όλους. Στο 74’ τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι ο  ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων Γιώργος Στρίγγας . Υπέστη κάταγμα στον καρπό . Αφόρητοι πόνοι για το άτυχο παλικάρι. Καλέστηκε το 166 και παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις  το ασθενοφόρο δεν ερχόταν . «Κάντε λίγη …υπομονή » έλεγαν από το τηλεφωνικό κέντρο!!! Αν είναι δυνατόν. Τελικά όσο υπομονή και να έκαναν οι άνθρωποι του Ατρομήτου  το 166 δεν ήλθε ποτέ. Έτσι  αναγκάστηκαν να τον πάνε μόνοι τους στο Τζάνειο που εφημέρευε. Στην… Ελλάς του 2022….

 

Δήλωση με  αιχμές  δημοσίευσε  ο ηγέτης του Αστέρα Κερατσινίου Παναγιώτης Ιωακείμ  στο facebook  στέλνοντας μηνύματα  προς κάθε κατεύθυνση . Αναφέρει μεταξύ άλλων : « Την  Κυριακή ξαναγυρνάμε όλοι γήπεδο… Κυριακή και ώρα ενάρξεις 15:30 Και όχι 16:00 Ούτε 16:30 πού παίζουν κάποιοι άλλοι πού έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς . Δηλαδή την παραμονή στην Α κατηγορία Πειραιά . Βέβαια δεν έχουμε ούτε μπάρμπα στην Κορώνη …. Ούτε κολλητούς παρατηρητές παράγοντες… Ούτε φτιάχνουμε παιχνίδια μεταξύ μας ξέρετε εσείς … Αλλά έχουμε κάτι άλλο πού κάποιοι δεν είχατε ποτέ αξιοπρέπεια …. Και βέβαια έχουμε το κούτελο μας καθαρό … Όσο για κάποιους πού μας έχουν για τελειωμένους …. Μην μασάτε .Ο Αστέρας Κερατσινίου αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. ραντεβού λοιπών με όλους σας. Στο γήπεδο το παιχνίδι τώρα ξεκινάει. Ο Αστέρας Κερατσινίου θα σωθεί γιατί είναι καλύτερος από εσάς … »..

Κι όποιος κατάλαβε….. κατάλαβε…

 

Δεν συνεχίζει ο Παύλος Πιπεριάς στον Ίκαρο Καλλιθέας. Όχι πως υπήρχε πρόβλημα με την ομάδα . Το αντίθετο. Άλλωστε θα συνεχίσει να εργάζεται στα γηπεδάκια 5Χ5 του προέδρου Γιάννη Περλορέντζου.  Η αποχώρηση του οφείλεται καθαρά σε επαγγελματικούς λόγους . Κι αυτό δεν είχε σταθερό ωράριο στην εργασία του με αποτέλεσμα να αδυνατεί να βρίσκεται στις προπονήσεις της ομάδας.

Νέος τεχνικός στον Ίκαρο ανέλαβε ο Κώστας Παπουτσής που μετά την καριέρα σαν ποδοσφαιριστής φιλοδοξεί να γίνει τώρα  και ένας αξιόλογος προπονητής….

 

Με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας το ρόστερ των Νέων Ευγένειας , από τα πιο νεανικά στην Α’ Κατηγορία.

Εξ ίσου  σημαντικό είναι το γεγονός  ότι  όλα αυτά τα παιδιά θεωρούνται ιδιαίτερα ταλαντούχα με μέλλον . Δημιουργήματα τα περισσότερα του Δημήτρη Αλειφεράκη που με υπομονή και επιμονή έφτιαξε αυτό το υπέροχο σύνολο.

Για του λόγου το αληθές η ομάδα   διαθέτει:

3 παίκτες γεννημένους το 2005( Δέρδας, Μουράτι Λουκίδης ) 4   το 2004 ( Σάρρας, Ιωακειμίδης, Αποστολάκης, Γιαγλής ) 2  το 2003 ( Λύτρας , Μπέκα) ένας το 2002( Βαρβάκης) 2 το 2000( Κουρπάς , Αβράμης) , 7  το 1999 (Γεωργίου, Τοπίκογλου, Πετρίδης, Σαράκος, Γκανίδης, Ζαμπέτης , Ντούρο) Την ομάδα συμπληρώνουν οι Δημόπουλος ( γεννηθείς το 1997 ) Δερμεντζόγλου( 1996) Γκάτζιος (1992)

 

Μια σημαντική και ανθρώπινη κίνηση  από φίλους της Οδηγήτριας , όπως αποκαλείται η παρέα που πήρε αυτή την πρωτοβουλία .

Μια κίνηση για ένα 12χρονο κορίτσι την Καλλιόπη την κόρη του Γιώργου Παύλου και ανιψιά του Δημήτρη Παύλου που  αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο  πρόβλημα υγείας. Η Καλλιόπη χρειάζεται οπωσδήποτε μια δαπανηρή   θεραπεία.  Για τον λόγο αυτό την προσεχή  Κυριακή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 στο γήπεδο του Αγίου Διονύσιου στην Κεντρική Είσοδο, θα συγκεντρωθούν  χρήματα τα οποία θα κατατεθούν στο λογαριασμό της μικρής Καλλιόπης.

Οι φίλοι της Οδηγήτριας καλούν όσους μπορούν να βοηθήσουν για να σωθεί το κορίτσι

«Με υψηλό το αίσθημα ανθρωπιάς & αλληλεγγύης που μας διακατέχει , πρέπει  προσφέρουμε την βοήθεια μας!!!Σαν Φίλοι πρέπει να δράσουμε και να προσφέρουμε την βοήθεια μας για την μικρή Καλλιόπη» αναφέρουν  στην ανακοίνωση τους και προσθέτουν:

«Ας γίνει αυτή την χρονιά η Καλλιόπη το επιπλέον παιδί όλων μας, η μικρή ηρωίδα μας.

Όλους μας εδώ μας ενώνει η Οδηγήτρια .

Τώρα είναι η  κρίσιμη Ώρα!!!

Τώρα είναι ο “Κρίσιμος Αγώνας”

Ας δείξουμε όλοι το μεγαλείο της ψυχής μας.»

 

Τον ουραγό Αήττητο Σπάτων υποδέχεται την Κυριακή η Προοδευτική,ενώ ο Αίας αγωνίζεται στη Μυτιλήνη με τον Αιολικό .

Την Δευτέρα ο Εθνικός υποδέχεται στους Αγίους Αναργύρους τον Καραβά.

Προοδευτική, Πανελευσινιακός, Εθνικός έχουν τις περισσότερες νίκες( 9) στο πρωτάθλημα.

Τις λιγότερες νίκες έχει ο ΑΟ Καραβάς ( 2) που όμως έχει τις περισσότερες ισοπαλίες( 6).

 

Από δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας σφυρίζουν το Σαββατοκύριακο  οι Δαμιανάκης, Τραϊφόρος, Λαθύρης. Έναν Α΄και έναν Β’ διαιτητεύει ο Κακριδής  ενώ έναν Β’ και έναν Γ΄ο Ζέστας….

Τον πρώτο της αγώνα στον Πειραιά διαιτητεύει η Βίνα Λαμπροπούλου ( Φοίνικας Αγ. Σοφίας- Προμηθέας) την οποία είχαμε δει μέχρι τώρα μόνο σαν βοηθό….

 

Η φετινή χρονιά θεωρείται ιδανική για την Ελλάδα Ποντίων που παραμένει αήττητη μετά από 18 αγώνες στο πρωτάθλημα 4 στο Κύπελλο και 2 για το περυσινό πρωτάθλημα που διακόπηκε την 6η αγωνιστική . Συνολικά σε 24 αγώνες έχει 23 νίκες και μια ισοπαλία . Να τονίσουμε ότι η Ελλάς Ποντίων παραμένει αήττητη από τις 4 Οκτωβρίου του 2020 , όταν ηττήθηκε με 0-1 από τον Φαληρικό στους Ορυζόμυλους…

Οι Πόντιοι έχουν ήδη κατακτήσει ουσιαστικά την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα ενώ έφτασαν και  στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους….

 

Η Αμφιάλη προελαύνει για την πρώτη θέση αφού νίκησε και μέσα στο Πέραμα τον Περαμαϊκό ο οποίος γνώρισε την ήττα για πρώτη φορά .

Έτσι αήττητες παραμένουν η Αμφιάλη , η Ελλάς Ποντίων και ο ΑΣ Κωφών …

 

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Αστυπάλαια Κορυδαλλού που έδειξε ότι βρίσκει και πάλι τον δρόμο της….

 

Συνεχίζει τα ανεπιτυχή αποτελέσματα το πρωτοπόρο  Νέο Ικόνιο στον «καταραμένο » μήνα Φεβρουάριο.

Ενώ ήταν αήττητο  από την αρχή της περιόδου μέσα στο Φλεβάρη  γνώρισε δυο συνεχόμενες ήττες χωρίς μάλιστα να σκοράρει ενώ έφερε ισοπαλία στο ματς με τον Άρη Αμφιάλης( 2-2)

 

Άλλαξαν όλα στα Αστέρια Δραπετσώνας  με τον Τάκη Σωφρονά στον πάγκο τους . Δεύτερη συνεχόμενη νίκη και αήττητη το 2022. Από κει που σε όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν κερδίσει μόνο ένα βαθμό….

 

Συνεχίζει το σπουδαίο σερί της η  Ένωση Ρέντη .Που ξεκίνησε με  ήττα στο πρωτάθλημα  αλλά  στη συνέχεια 13 συνεχόμενες νίκες ….

 

«Τσακωμένες » με την ισοπαλία είναι η Ένωση Ρέντη ,  οι Σαλαμινομάχοι, ο Αστέρας Νίκαιας και η Ειρήνη 2005.Κανένα «Χ» μέχρι τώρα….

 

Το τέταρτο πέναλτι τους έχασαν στη φετινή περίοδο οι Λέοντες Καμινίων . Και μάλιστα τα τρία από τα τέσσερα στα τελευταία λεπτά . Την περασμένη Κυριακή το εκτέλεσε  στο 95’ ο γκολκίπερ Φραντζεσκάκης αφού κανένας άλλος δεν αναλάμβανε την ευθύνη . Ο οποίος όμως  δεν μπόρεσε να νικήσει τον συνάδελφο  του Πνευματικό.  Οι Λέοντες  τώρα δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την κατάσταση όταν κερδίζουν πέναλτι. Να πανηγυρίζουν ή να… «πέφτουν στα τάρταρα»;;;;…..

 

Παίκτης για όλες τις δουλειές αποδείχτηκε ο Παναγιώτης Ανδρακάκος. Ο 17χρονος ταλαντούχος τερματοφύλακας της Δόξας Πειραιά  μόνο τερματοφύλακας δεν παίζει τον τελευταίο καιρό. Λόγω ελλείψεων στην ομάδα αγωνίζεται σε διάφορες θέσεις . Με τον Παντζιτζιφιακό έπαιξε στη μεσαία γραμμή στο α’ μέρος και δεξί μπακ στην επανάληψη. Με τη  Θύελλα Μοσχάτου ξεκίνησε  δεξιός αμυντικός , κι όταν τραυματίστηκε ο συμπαίκτης του, αγωνίστηκε ως στόπερ. Με την Χαραυγή συνέβη το αντίθετο . Αρχικά έπαιξε στόπερ και μετά δεξί μπακ. Όσοι τον έχουν δει μιλάνε για έναν πολύ καλό γκολκίπερ που παράλληλα  ξέρει και μπάλα . Όπου αγωνιστεί τα καταφέρνει θαυμάσια Είναι σαν να λέμε πολυεργαλείο!!!

 

 

Σε κλινική στο Αιγάλεω εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο βετεράνος διαιτητής Γιάννης Χασάπης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας . Η σκέψη όλων μας είναι κοντά του. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου  Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά επικοινώνησε μαζί του και του ευχήθηκε  περαστικά…..

 

Πάνω που πήρε μεταγραφή για την Ελλάδα Ποντίων και άρχισε να βρίσκει τον δρόμο του, ο 19χρονος  άσος Θοδωρής Γκούμας  κλήθηκε από την Μητέρα Πατρίδα  για να υπηρετήσει τη θητεία του . Συγκεκριμένα στο Πολεμικό Ναυτικό. Τώρα περιμένει πως και πώς να ορκιστεί , να πάρει άδεια και να βρεθεί και πάλι στα γήπεδα….

 

 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει την Κυριακή το μεσημέρι ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αβάκιον».  Με φαγητό , τραγούδι και ζωντανή μουσική .Ο Πήγασος είναι ένα από τα πιο δραστήρια σωματεία με σημαντική προσφορά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που διεκδικεί με αξιώσεις φέτος  την άνοδο του στην Β’ Κατηγορία ….

 

Γυναικείο τμήμα  ποδοσφαίρου δημιούργησε η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και καλεί όσα κορίτσια ηλικίας 8-16 ετών επιθυμούν και αγαπούν την  μπάλα να εγγραφούν. Με το καλό….

 

Ένα ακόμα φιλικό  παιχνίδι για τους βετεράνους της Προοδευτικής. Το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας στις 19.30 στο γήπεδο της Νίκαιας, θα αντιμετωπίσουν τους παλαίμαχους της Δόξας Αθηνών…