Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Με ενδιαφέρον αναμένεται η  Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 14 Μαρτίου και ώρα 18 .00 στα γραφεία της Ένωσης . Επικύρωση των πληρεξουσίων εγγράφων των αντιπροσώπων των σωματείων.

Μοναδικό θέμα  η εναρμόνιση- τροποποίηση του Καταστατικού της ΕΠΣΠ .

Ωστόσο αν και πρόκειται για μια Συνέλευση τυπικής διαδικασίας  αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον  αφού δεν μετέχουν όλα τα Πειραϊκά σωματεία , παρά μόνο  60  σωματεία τα οποία έχουν δικαίωμα παρουσίας και ψήφου. Τα υπόλοιπα δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την νομιμοποίηση τους …..

 

Να ενημερώσουμε  τους φίλους μας  για το τι ισχύει  σχετικά με την περίπτωση ανόδου ή υποβιβασμού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η προκήρυξη του πρωταθλήματος ,  μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α΄ Πειραιά και στους τρείς (3) ομίλους, θα ακολουθήσουν αγώνες  play-off για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας& Δευτεραθλήτριας και play-out για τον υποβιβασμό ομάδων στην Β΄ Πειραιά .

*Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα απαρτίσουν έναν όμιλο 6 ομάδων από τον οποίο θα ανακηρυχθεί η Πρωταθλήτρια και η Δευτεραθλήτρια ομάδα της Α΄Πειραιά .Σε αυτόν τον όμιλο θα  γίνουν 5 αγωνιστικές, – μονοί αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα. Οι 3 πρώτες ομάδες των τριών ομίλων ( Αμφιάλη, Ελλάς Ποντίων Χαραυγή )στους αγώνες play-off θα ξεκινήσουν με μπόνους ενός (1) βαθμού.

*Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και στους τρείς (3) ομίλους, οι ομάδες κάθε ομίλου που θα καταλάβουν την 3η θέση, έως και την 12η  η την 11η θέση ( στον όμιλο με τις 11 ομάδες) θα απαρτίσουν  δύο νέους ομίλους με 10 ομάδες  κι έναν με 9 ομάδες, στους οποίους θα γίνουν 8 αγωνιστικές( ένας γύρος), από τον οποίο θα προκύψει η τελική βαθμολογία αναφορικά με τον Υποβιβασμό ομάδων στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία. Ουσιαστικά και οι τρεις όμιλοι θα έχουν από 9 ομάδες αφού ΑΣ Δραπετσώνας και Νέοι Δραπετσώνας έχουν ήδη αποχωρήσει.

Οι ομάδες στους oμίλους playout θα κουβαλήσουν τους βαθμούς  με τους οποίους ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο( Α΄ Φάση).

2)Στην Β΄ Κατηγορία υποβιβάζονται συνολικά εννέα (9) ομάδες – οι τρείς τελευταίες από κάθε όμιλο.

3) Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των ομάδων της Α΄ Πειραιά , για την  επόμενη περίοδο 2022-2023, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 28 ομάδες σε καμία  περίπτωση

Κατά συνέπεια, αν από την Γ΄ Εθνική, υποβιβασθούν Πειραϊκά σωματεία, ενώ η Πρωταθλήτρια και  Δευτεραθλήτρια ομάδα της Α΄  Πειραιά  δεν ανέλθουν στην Γ΄ Εθνική κι ως εκ τούτου δημιουργήσουν υπέρβαση αυτού του συνολικού αριθμού των ομάδων (28 ομάδες), τότε ανάλογος αριθμός ομάδων θα υποβιβάζονται από την Α΄  στην Β΄ Πειραιά…..

 

Οσον αφορά τα μπαράζ ανόδου να πούμε ότι ξεκινούν το Σάββατο 19/3 , αν και εκκρεμεί η διεξαγωγή του αγώνα Σαρωνικού –Αετού Ανεπίσημα το πρόγραμμα είναι :

Αμφιάλη- ΑΕ Μοσχάτου

Χαραυγή Περαμαϊκός

Ελλάς Ποντίων – ΑΣ Ποντίων ή Αμπελακιακός.

Οριστική ανακοίνωση  για το πρόγραμμα  θα βγει τη Δευτέρα.

Οι επόμενες αγωνιστικές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 23/3 και  από κει και πέρα τις Κυριακές 27/3, 3/4 και 10/4.

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου σε Α’ και Β’ Κατηγορία . Από την επόμενη αρχίζουν τα play off.

Όσον αφορά τη Γ’ Κατηγορία απομένουν ακόμα 5 αγωνιστικές …..

 

Δικαιώθηκε ο Σαρωνικός από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την έφεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης της ΕΠΣΠ  που θεώρησε τον σύλλογο της Αίγινας υπαίτιο για την μη παρουσία γιατρού στον αγώνα με τον Αετό Κορυδαλλού . Έτσι η Ένωση καλείται να ορίσει ημερομηνία για την διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Η απόφαση λίγο- πολύ αναμενόταν . Και δεν θα σταθώ σε αυτά που έλεγαν κάποιοι ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ ΕΠΟ και ΕΠΣΠ. Δεν στέκουν αυτά. Κανονικά διαιτητές ορίζει η Ένωση βάσει της προκήρυξης . Εκτός αν υπάρχει συμφωνία . Ειδικά η περίπτωση της Αίγινας θα πρέπει να γίνει πλέον μάθημα σε κάποιους που αρκούνται μόνο στα λόγια . Γιατί ο καθένας μπορεί να λέει και να ισχυρίζεται ότι θέλει. Θα πρέπει να έμαθαν πια πως μόνο τα γραπτά μένουν….

Φυσικά αυτός που δεν φταίει σε τίποτα είναι το σωματείο του Αετού που θα πρέπει να πάει για δεύτερη φορά στο νησί. Θα πάει όμως ; Ιδού το  ερώτημα…

 

Η είδηση που δημοσιεύσαμε αποκλειστικά την περασμένη εβδομάδα για την συνάντηση  των τριών σωματείων της Δραπετσώνας( ΑΣ Δραπετσώνας, Νέοι, Αστέρια)  και συμφωνία για  συγχώνευση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση αλλά και απορία των υπευθύνων του ΑΣ Ποντίων της τέταρτης ομάδας της πόλης .

Σε επικοινωνία που είχαν με τη στήλη δυο κορυφαία στελέχη του συλλόγου οι Νίκος Κλιτσίδης και Παναγιώτης  Λουρίδας και εξέφρασαν την απορία τους λέγοντας χαρακτηριστικά:« Έγινε μια συγκέντρωση στην οποία δεν κληθήκαμε . Στην κυριολεξία στα κρυφά. Δεν ερωτηθήκαμε καν . Εμείς είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν  είμαστε εναντίον της συγχώνευσης.»…

 

Μια νίκη και μια ήττα σημείωσαν οι Μικτές Πειραιά στους αγώνες με την Αθήνα την Τετάρτη στο Γαλάτσι .

Η Κ-15 που είναι επικεφαλής στον όμιλο της  επικράτησε με 2-0 σε αντίθεση με την Κ-17 που ηττήθηκε με 1-3.

Αυτή την Τετάρτη 16/3 οι Μικτές Κ-15 και Κ-17 της ΕΠΣ Πειραιά θα αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής στο γήπεδο Γκοριτσάς Ασπροπύργου..

 

Σχετικά με σημαντική κίνηση της ΕΠΣ Πειραιά με το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κερατσινίου-Δραπετσώνας και την παράδοση τροφίμων , από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣΠ Στέλιο Μπρατσόλη λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Μετά το «γκολ Αλληλεγγύης », που τότε ως «Kανάλι Ένα 90,4 fm »είχαμε στηρίξει – η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά – ανέδειξε πάλι με την πρωτοβουλία της ,την   Αναπόσπαστη  Σύνδεση του Παμπειραϊκού Ποδοσφαίρου με τον Κοινωνικό

χαρακτήρα του .

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της κ. Γιάννη Σπαθα και σε όλο το Δ.Σ. , για  αυτή την νέα Αλληλέγγυα πρωτοβουλία βοήθειας , στην αντίστοιχη δομή Κερατσινίου – Δραπετσώνας .

Σε μια περίοδο  που νοιώθουμε .., τα  ‘μουντά ‘ σύννεφα .. του πολέμου , της πανδημίας  και  της πίεσης στην καθημερινότητα μας .., έχει ανυπολόγιστη αξία ! αυτή  η συνεισφορά  , σαν την τότε σακούλα τροφίμων .., όπως δήλωσε ο φίλος Ανδρέας Στρατής .

Και πάλι ! Συγχαρητήρια στην σεβαστή

Ένωση μας .»…

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές  για τη  νέα σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου Πειραιά , που θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου.

Τα μαθήματα θα γίνουν στα γραφεία της ΕΠΣΠ και υπεύθυνος είναι ο κ. Χαράλαμπος Μοιραδωράκης .

Για πληροφορίες εγγραφές στα τηλέφωνα : 6951939614 6975952600.

 

Οι διπλές διαιτησίες του Σαββατοκύριακου.

Δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας «σφυρίζουν »οι Αλατσάκης, Δαμιανάκης, Κακριδής , Λαθύρης, Τζαγκαράκης

Ένα παιχνίδι  Α’ και ένα Β’ ο Χατζηγιάννης και δυο  Β’ Κατηγορίας ο Φυρογένης …..

 

Σημαντικότατο ρόλο στη διεξαγωγή ενός  παιχνιδιού  παίζουν και οι παρατηρητές αγώνων. Η εικόνα τους στα Πειραϊκά γήπεδα είναι άψογη και η προσφορά τους τεράστια. Οι άνθρωποι αυτοί που προσπαθούν  κάτω από αντίξοες συνθήκες να φέρουν σε πέρας το έργο τους , αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Κι όμως για την προσφορά τους αυτή αμείβονται μόλις με 10 €. Καταλαβαίνουμε τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν. Μήπως όμως η  ΕΠΣΠ θα πρέπει να επανεξετάσει αυτό το θέμα αυξάνοντας το ποσό αυτό;

 

Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες για Προοδευτική και Εθνικό που επικράτησαν στη Σαλαμίνα και στα Σπάτα αντίστοιχα. Αντίθετα οδυνηρές ήταν οι εντός έδρας ήττες για Αίαντα και Καραβά. Η συνέχεια αναμένεται δύσκολη και το μέλλον αβέβαιο όσον αφορά την παραμονή και των δυο στην κατηγορία…

Δοκιμασία για την πρωτοπόρο Προοδευτική που αγωνίζεται στη Μυτιλήνη με τον Αιολικό και θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην κορυφή . Ο Εθνικός υποδέχεται τον Αίαντα , και ο Καραβάς με τον Πανελευσινιακό . Με τις τέσσερις ομάδες να καίγονται για βαθμούς.

Αν το Κερατσίνι νικήσει τον ουραγό Αήητητο Σπάτων στο Σχιστό θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή του…

 

Αμφιάλη η μόνη ομάδα στην Α’ Πειραιά που δεν έχει ηττηθεί. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα αφού έχει δεχτεί μόλις 6 γκολ ενώ  έχει και τις περισσότερες νίκες . 20 σε 21 παιχνίδια!!

Την πιο παραγωγική επίθεση διαθέτει η  Ελλάς Ποντίων . Με 80 γκολ σε 21 αγώνες….Δηλαδή σκοράρει κατά μέσο όρο 4 φορές σε κάθε παιχνίδι!!

 

Η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα που γνώρισε προχθές την ήττα με 1-4 από τον Ατρόμητο Πειραιά, προερχόταν από 5 συνεχόμενες νίκες με 14-0 τέρματα!!

Το αρνητικό ρεκόρ της σύγχρονης ιστορίας του καταγράφει ο Ερμής . Δεν έχει νικήσει στα 8 τελευταία παιχνίδια, έχοντας στο διάστημα αυτό δεχτεί 31 γκολ

( !!) ενώ πέτυχε μόλις 4 από τα οποία τα 3  στο παιχνίδι με τον Αετό ….

 

Η σκέψη όλων μας είναι στον Γιώργο Καλαφατά , τον σημαντικότερο  παράγοντα και «ψυχή» του Αργοναύτη εδώ και χρόνια .

Ο Γιώργος δίνει τη δική του μάχη μετά το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο  που υπέστη πριν από δέκα μέρες . Κουράγιο φίλε. Θα την κερδίσεις κι αυτή τη μάχη….

 

Τρεις σημαντικοί άνθρωποι  που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο , έφυγαν από τη ζωή τις τελευταίες μέρες .

Ο πρώτος είναι ο Γιάννης Χασάπης ένας εξαίρετος άνθρωπος και φίλος που αγαπούσε παθολογικά τη διαιτησία . Ξεκίνησε σαν διαιτητής που ανέβηκε όλες τις κλίμακες  με σημαντική  παρουσία και προσφορά και συνέχισε σαν καθηγητής  διαιτησίας ενώ τα τελευταία χρόνια μετείχε στην Επιτροπή ορισμού Διαιτητών της ΕΠΣΠ . Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν αρκετά . Ήταν όμως ένας αισιόδοξος άνθρωπος  και προσπαθούσε να κερδίσει τη ζωή. Τελευταία όμως δεν τα κατάφερε…..

Ο δεύτερος είναι ο Γιώργος Μητρόπουλος μια δυνατή και σημαντική προσωπικότητα με τεράστια προσφορά στον ΑΟ Καραβά αλλά και γενικότερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όταν ο Γιώργος προσπαθούσε να βρει  παιδιά  ταλέντα δεν υπήρχαν ακόμα τμήματα υποδομών στις ομάδες Πέρασε με επιτυχία από όλα τα στάδια του ποδοσφαίρου . Τερματοφύλακας, προπονητής , διοικητικός παράγοντας .Στον ΑΟ Καραβά που τόσο αγάπησε .

Έφυγε εντελώς άδικα από τη ζωή . Πριν από μερικούς μήνες έπεσε με το κεφάλι από τη σκάλα του σπιτιού του στην Κόρινθο όπου έμενε εδώ και χρόνια . Από τότε βρισκόταν σε καταστολή. Μέχρι που έφυγε οριστικά από κοντά μας .

Κι ο τρίτος είναι ο Κώστας Μακαρέζος . Ένα σημαντικό στέλεχος της Πειραϊκής διαιτησίας .Την οποία υπηρέτησε σαν διαιτητής αρχικά και σαν μέλος της διοίκησης   του Συνδέσμου  στη συνέχεια .Ο Κώστας αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας εδώ και χρόνια.  «Έφυγε »τέσσερις μήνες σχεδόν  μετά τον θάνατο του πρώην στενού συνεργάτη και φίλου του Γιώργου Αρμόδωρου.

Η νεκρώσιμη ακολουθία  του Κώστα Μακαρέζου θα ψαλθεί την Δευτέρα 14/3 στις 11 το πρωί στο ναό των Ταξιαρχών Κορυδαλλού….

 

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στον φίλο Α’ Αντιπρόεδρο της ΕΠΣΠ  και πρόεδρο της Επιτροπής Παρατηρητών της ΕΠΣΠ Λουκά Κανδύλη για τον θάνατο της αγαπημένης του μητέρας  Ευθυμίας  η κηδεία της οποία έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Νεκροταφείο του Σχιστού….

 

Δεν έχασε μόνο το παιχνίδι με τον Σαρωνικό την περασμένη Κυριακή  στην Αίγινα, η ΑΕ Περάματος  έχασε και το πλοίο της επιστροφής!! Από κακή συνεννόηση και για λίγα μόνο λεπτά . Πάντως  από την …στεναχώρια τους τα μέλη της αποστολής το έριξαν στα σουβλάκια και το διασκέδασαν ανάλογα , μένοντας στο πανέμορφο  νησί για δυο  επιπλέον ώρες. Γιατί όπως λέει ο λαός «κάθε εμπόδιο για καλό»….

 

Ένα ακόμα αστεράκι του Ατρομήτου Πειραιά προωθήθηκε και  αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα  του συλλόγου . Κρατήστε το όνομα του . Γιώργος Κυριακού λέγεται… Οι ειδικοί μιλάνε με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν….

 

Στην Κύθνο θα βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο οι βετεράνοι της Προοδευτικής  όπου το Σάββατο στις  16.00 στο γήπεδο του Μέριχα θα αντιμετωπίσουν σε φιλανθρωπικό αγώνα τους παλαίμαχους του νησιού. Εκεί όπου ηγείται η παλιά μεγάλη δόξα των «βυσσινί» Τάκης Καλούδης…..

Ο αγώνας γίνεται για την ενίσχυση της «Πίστης» συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις.

Παράλληλα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή  στη μνήμη των Ελλήνων αδελφών μας που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο της  Μαριούπολης στην Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι Κύθνος και Μαριούπολη έχουν αδελφοποιηθεί το 2016 .

Τις συνδέει ο Άγιος Ιγνάτιος Επίσκοπος Μαριούπολης, ο οποίος άσκησε τα καθήκοντά του στην περιοχή στο τέλος του 18ου αιώνα και είχε γεννηθεί στην Κύθνο. Το κοσμικό του όνομα ήταν Ιάκωβος Κοζαντίνος και ανήκε σε οικογένεια Ενετών που εγκαταστάθηκε και ρίζωσε στο νησί. Στα 17 του χρόνια χειροτονήθηκε μοναχός στην Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους και το 1769 εστάλη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στην Κριμαία, προκειμένου να ασκήσει τα ιερατικά του καθήκοντα στους Έλληνες της περιοχής. Οι τελευταίοι περνούσαν διάφορα δεινά από τους Τατάρους και τους Τούρκους της περιοχής και γι’ αυτό και με την αρωγή της Τσαρίνας Αικατερίνης, πήρε την απόφαση να μεταφέρει περίπου 50.000 Έλληνες από την Κριμαία στη Μαριούπολη, για να σωθούν. Για το λόγο αυτό έμεινε γνωστός ως «ο Μωυσής της Μαριούπολης». O Δήμος Κύθνου έχει ήδη συγκεντρώσει τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και αναμένει οδηγίες για τις δυνατότητες που υπάρχουν να τα στείλει στους Έλληνες της Μαριούπολης. Παράλληλα, ο Δήμος Κύθνου βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ελληνικούς συλλόγους της Μαριούπολης και του Σαρτανά, με την ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα αλλά και το Ελληνοουκρανικό Επιμελητήριο και αναμένει τον αριθμό των ανθρώπων από την Ουκρανία που θέλουν να μείνουν στο νησί.

Να σημειώσουμε ότι οι βετεράνοι της Προοδευτικής, θα τιμήσουν μεταξύ άλλων τον δημιουργό της ομάδας βετεράνων Κύθνου Τάκη Καλούδη, που επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος στου Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών της «Προ».

Επίσης, ο Σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Πίστη», θα τιμήσει μέσω του εκπροσώπου του Βαγγέλη Γιαννακουδάκη τους βετεράνους άσους των γηπεδούχων Γιώργο Σύρο και Γιώργο Βαλαντάση.

Να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Δημήτρη Κουμουρτζή για τις πληροφορίες….