Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη

Published

on

Αγώνας ζωής και θανάτου θεωρείται το Κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Εθνικό. Ένα παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την άνοδο στη Β’ Εθνική. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί. Αυτό είναι γνωστό. Ωστόσο οι Κορυδαλλιώτες έχουν ένα προβάδισμα λόγω έδρας αφού από την κινητοποίηση που υπάρχει αναμένεται να γεμίσουν το «κλουβί» .
Για το παιχνίδι αυτό η ΕΠΣΠ ανακοίνωσε όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Ευχή μας είναι να γίνει ένα καλό παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια και ο καλύτερος ας νικήσει….

*Μετ’ εμποδίων ξεκίνησαν τα Play off ανόδου . Ενώ η 1η αγωνιστική πραγματοποιήθηκε κανονικά η 2η που ήταν να γίνει προχθές αναβλήθηκε με απόφαση της ΕΠΣΠ . Ο λόγος ήταν τα 7 θετικά rapid test covid 19 ποδοσφαιριστών της Χαραυγής δηλωμένα στην πλατφόρμα gov.gr. οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής μετατέθηκαν για την προσεχή Κυριακή 27/3/2022. Έτσι οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής ορίστηκαν με τη σειρά τους για την προσεχή Τετάρτη 30/3/2022…..
*Οι δυο από τους τρεις διαιτητές που σφύριξαν την πρώτη αγωνιστική των μπαράζ οι Λεμπέσης και Τσαμούρης διαιτητεύουν και την δεύτερη αγωνιστική.
Η διαφορά είναι ότι ο Λεμπέσης για τον οποίο γράφτηκαν πολλά τις προηγούμενες μέρες σχετικά με τη διαιτησία του στον αγώνα Αμφιάλης – ΑΕ Μοσχάτου όπου η δεύτερη εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, δεν είναι αρεστός από τον Περαμαϊκό για τον αγώνα με την Ελλάδα Ποντίων και ζητά την αντικατάσταση του με τους λόγους να αναλύονται στην ανακοίνωση του . Η οποία καταλήγει: «Άλλοι διαιτητές ικανοί στον Πειραιά δεν υπάρχουν;;»….
*Δεν ξεκινήσαμε καλά λοιπόν, με τα μπαράζ . Αμφισβητήσεις διαιτητών από την μια , εξαιρέσεις από την άλλη .Ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε για τη συνέχεια . Ο Θεός να βάλει το χέρι του…..
*Αιτιολόγησε την ανακοίνωση της(Νο1) για την οποία τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή 200€ η διοίκηση του Αστέρα Κερατσινίου. Που αναφέρει ότι σέβεται τους νόμους και τους θεσμούς ενώ προσθέτει ότι δεν έχει προσβάλλει κανένα. Ούτε την ΕΠΣΠ ,αλλά ούτε και τους διαιτητές . Τον λόγο έχει –και πάλι- η Πειθαρχική Επιτροπή που θα επαναξιολογήσει την υπόθεση και θα αποφασίσει αν θα ισχύσει το πρόστιμο. Ίδωμεν…….
Και πάνω που λέγαμε ότι τα πράγματα ηρέμησαν έρχεται «καπάκι» νέα ανακοίνωση( Νο2) του Αστέρα που ζητά εξαίρεση του διαιτητή Κωνσταντόπουλου για τον Κυριακάτικο αγώνα με την ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα τονίζοντας ότι « δεν είναι σε φόρμα για τόσο κρίσιμα παιχνίδια». Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΕΠΣΠ και η Επιτροπή Διαιτησίας, αφού λοιπόν σας έχουμε εκφράσει δημοσίως τις ανησυχίες μας, σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο που και η λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει την παραμονή της ομάδας μας στην Α’ Πειραιά μας, ορίζετε Κωνσταντόπουλους και Παρισόπουλους προσβάλλοντας την νοημοσύνη μας»…
*«Διπλό χτύπημα » λοιπόν για την Επιτροπή Διαιτησίας που φαίνεται να πονοκεφαλιάζει από αυτή την αντίδραση των δυο σωματείων. Αν θα αντιδράσει , θα φανεί τις επόμενες ώρες….

*Στο Στάδιο «Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ» θα πραγματοποιηθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Πειραιά ανάμεσα στην Προοδευτική και την Ελλάδα Ποντίων .
Ο αγώνα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου και ώρα 16.30.
Η ημερομηνία αυτή είναι η μόνη διαθέσιμη αφού και οι δύο φιναλίστ διεκδικούν το πρωτάθλημα κι ενδεχομένως στην συνέχεια σε αγώνες μπαράζ την άνοδο τους σε Γ΄ Εθνική & Superleague 2.
Η διοίκηση της ΕΠΣΠ και ο πρόεδρος Γιάννης Σπάθας θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, την «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε.» τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Βασίλη Βασιλειάδη που παρά τις αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ σε Πρωτάθλημα & Κύπελλο Ελλάδος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Ένωσης για τη διάθεση του Σταδίου για να διεξαχθεί μετά από 2 χρόνια και πάλι ο Τελικός στο κορυφαίο γήπεδο της χώρας. …..

Ένα ακόμα Πειραιώτικο ντέρμπι έχουμε την Κυριακή στη Γ’ Εθνική. Αίας και Κερατσίνι μάχονται για μια θέση στον ήλιο. Οι Σαλαμίνιοι μόνο με νίκη διατηρούν τις ελπίδες τους για σωτηρία. Το Κερατσίνι με ισοπαλία μπορούμε να πούμε ότι σώζεται οριστικά . Αντίθετα αν χάσει μπαίνει σαι περιπέτειες αφού στα δυο επόμενα και τελευταία παιχνίδια θα αντιμετωπίσει Προοδευτική και Εθνικό πού καίγονται για την νίκη.

Ο ΑΟ Καραβάς είχε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Μπορούμε να πούμε ότι πέφτει ηρωϊκά . Υποβιβάζεται δηλαδή με αξιοπρέπεια. Και εξηγούμαι. Είναι η ομάδα που έχει τις περισσότερες μέχρι τώρα ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Συνολικά 7 . Αν αντί σε κάποιους από αυτούς τους αγώνες , είχε νικήσει η κατάσταση θα ήταν διαφορετική .
Παράλληλα ο Καραβάς αναδείχτηκε ισόπαλος και μάλιστα εκτός έδρας με Προοδευτική και Πανελευσινιακό δυο διεκδικητές του τίτλου ενώ ο Εθνικός «έφτυσε αίμα» για να τον κερδίσει στους Αγίους Αναργύρους . Τα κατάφερε στο τελευταίο λεπτό με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι( 1-0) .
Καλή επάνοδο λοιπόν στα σαλόνια των Εθνικών Κατηγοριών , αν και κάτι τέτοιο είναι πλέον αρκετά δύσκολο σύμφωνα με τα νέα συστήματα της ΕΠΟ……

 

*Την αδυναμία της να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας ανακοίνωση η Ειρήνη 2005, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος . Αυτό μπορεί να σημαίνει και την οριστική της αποχώρηση από το πρωτάθλημα , αφού την επόμενη αγωνιστική έχει ρεπό . Λέτε να παίξει στο φινάλε με τον ΑΣ Κωφών; Δύσκολο…..

• Πανηγυρικό χαρακτήρα θα έχει ο αγώνας της Μικτής Κ-15 της ΕΠΣ Πειραιά με την αντίστοιχη της ΕΠΣ Αργολίδας που θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο γήπεδο « Παντελής Νικολαΐδης».
H ομάδα του Φώτη Κεραμίδα αναδείχτηκε πρώτη στον όμιλο της μια αγωνιστική πριν από την λήξη του πρωταθλήματος. Και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του ποδοσφαίρου , καθώς και στο τεχνικό τιμ , όπως και στα στελέχη που απαρτίζουν την Επιτροπή της Ένωσης.
Θα ακολουθήσει ο αγώνας Κ-17 ΕΠΣ Πειραιά- ΕΠΣ Αργολίδας στις 14.30 που θα έχει τυπικό χαρακτήρα.

• Και μην ξεχνάτε. Τη Δευτέρα 28/3 και ώρα 18.00 στα γραφεία της ΕΠΣΠ ξεκινάει η νέα σχολή διαιτησίας στον Πειραιά. Καλούνται όλοι οι συμμετέχοντες για το πρώτο μάθημα .Αλλά και τυχόν ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν κάνει αίτηση να δώσουν το παρών. Για να δούμε τι θα βγει από αυτή τη σχολή…. Η διαιτησία χρειάζεται νέο αίμα οπωσδήποτε….
*Διπλές διαιτησίες έχουν το Σαββατοκύριακο οι Μπαλαχούτης, Ζησιμόπουλος, Μαμσάκος, Τζαγκαράκης, Καζάς και Ζέστας….

*Συγκλόνισε όλο τον φίλαθλο κόσμο ο θάνατος του Γιώργου Καλαφατά ενός σπουδαίου ποδοσφαιρανθρώπου που έχασε τελικά την μάχη με τον θάνατο αφού πάλεψε μαζί του για 20 μέρες .Ο Γιώργος ήταν ουσιαστικά ο μεγάλος στυλοβάτης του Αργοναύτη τον οποίο υπηρέτησε για μια ολόκληρη ζωή . Σαν ποδοσφαιριστής αρχικά και σαν παράγοντας στη συνέχεια . Άλλωστε ήταν ο μεγάλος στυλοβάτης. Η «ψυχή » της ομάδας .
«Δυο πράγματα αγαπούσε στη ζωή του ο Γιώργος Καλαφατάς. Την οικογένεια του και τον Αργοναύτη» αυτό τόνισε στον επικήδειο λόγο του ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Καρανάσος . Και είναι μια τεράστια αλήθεια αυτό.
Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα, στην μετά Καλαφατά εποχή. Πως θα επιζήσει ο ιστορικός σύλλογος; Ο Γιώργος Καρανάσος υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει το έργο του αξέχαστου Γιώργου. Το ίδιο και ο Γιώργος Ξανθόπουλος , ο Λευτέρης Φραγκίσκος παρά τα προβλήματα υγείας του. Ακόμα και ο Θανάσης Μπαλαφούτης ο πρόεδρος του Ατρομήτου Κερατσινίου που είχε συνεργαστεί με τον Καλαφατά πριν από μερικά χρόνια για την ισχυροποίηση του Αργοναύτη . Δήλωσε ότι θα βοηθήσει κι αυτός την ιστορική ομάδα της παλιάς του γειτονιάς…
Και φυσικά ο Ηλίας Παπαδόπουλος ένα ιστορικό στέλεχος του συλλόγου που μας είπε:
« Ο Αργοναύτης θα πορευτεί και θα επιβιώσει ότι κι αν γίνει. Καλώ όλους τους φίλους της ομάδας παλαιούς και νέους να έλθουν κοντά και να βοηθήσουν την προσπάθεια που γίνεται…..

H AE Περάματος θα το παλέψει μέχρι το τέλος για τη σωτηρία της . Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος . Οι υπεύθυνοι του συλλόγου δεν χάνουν την αισιοδοξία τους παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση και αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα. Δεν ξέρω ποιος έγραψε την ανακοίνωση .Είναι πολύ προσεγμένη και ποιοτική .Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το επίπεδο του συντάξαντος . Θα αντιγράψω λοιπόν τις τελευταίες προτάσεις : «Τα προβλήματα είναι πολλά και κάποια δεν μπορούν να λυθούν εύκολα. Ότι η προσπάθειά μας θα εξακολουθήσει σκληρή και ιδιαιτέρως επίπονη. Γνωρίζουμε όμως επίσης καλά και πιστεύουμε ακράδαντα, αυτό που έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης: «Μόνο όσοι πολεμάνε στο σκοτάδι θα έχουν αύριο μερτικό στον ήλιο». Κι εμείς στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ πολεμήσαμε και πολεμάμε στο σκοτάδι, διεκδικώντας το μετρικό στον ήλιο που μας αξίζει… »
Ας πάμε λοιπόν στα μπαράζ της Α’ Πειραιά . Η πρώτη αγωνιστική δεν επιφύλαξε εκπλήξεις. Το ντέρμπι Αμφιάλης – ΑΕ Μοσχάτου δεν είχε νικητή ,ενώ στα άλλα δυο επικράτησαν τα φαβορί( Ελλάς Ποντίων και Περαμαϊκός. Χαραυγή και ΑΣ Ποντίων είναι οι δυο ομάδες από τον 3ο όμιλο τις οποίες οι περισσότεροι θεωρούν σαν τις ασθενέστερες από τις έξι που μετέχουν στα play off.

* Με νίκη ξεκίνησε ο ΑΟ Καστέλλας στα play out επικρατώντας με 2-1 την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα. Και μάλιστα μετά από 8 συνεχόμενες ήττες…
* Το κακό για το Νέο Ικόνιο συνεχίζεται . Με ήττα ξεκίνησε στα play off ανόδου , αφού έχασε με 0-2 από τους Σαλαμινομάχους. Τελευταία φορά η ομάδα που μέχρι τις 29 Ιανουαρίου όπου επικράτησε με 4-1 του Αστέρα Νίκαιας ήταν αήττητη έχοντας 11 νίκες και μια ισοπαλία από τότε μετράει 3 ήττες και 2 ισοπαλίες…..

*Επανήλθε στις νίκες ο ΑΣ Κωφών και πέρασε πάλι στην κορυφή σαρώνοντας μάλιστα στο ντέρμπι τον Πήγασο με 4-0.
Όμως στον σύλλογο του Αγίου Διονυσίου δεν το βάζουν κάτω και ατενίζουν με αισιοδοξία τη συνέχεια .Χαρακτηριστικά σχολίασαν στη σελίδα τους στο Facebook : «Ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα μας, πού όμως έχασε μία μάχη, ο πόλεμος είναι μπροστά.
ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.»

* Συνεχίζεται η μονομαχία δυο συμπαικτών για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ .Ο Σταμάτης Σαπαλίδης με τα δυο τέρματα που σημείωσε στο ματς με τον ΑΣ Ποντίων ( 5-1) πλησίασε στο ένα γκολ τον Σάββα Ηλιάδη που σκόραρε μια φορά στο παραπάνω παιχνίδι. Οπότε Ηλιάδης – Σαπαλίδης 28-27….

*Κάτι αξιοσημείωτο αλλά και αξιοπερίεργο ταυτόχρονα. Διαπιστώσαμε ότι στον αγώνα Περαμαϊκός- Χαραυγή οι ικανότατοι τερματοφύλακες των δυο ομάδων έχουν φορέσει και οι δυο τη φανέλα της Χαραυγής. Φυσικά δεν είναι αυτό το περίεργο . Αλλά ότι τα επίθετα τους αρχίζουν από το ασυνήθιστο Κατσικο…..
Δημήτρης Κατσικούρης του Περαμαϊκού , Γιώργος Κατσικώστας της Χαραυγής…..

* Σπουδαία δουλειά γίνεται στον Δία Κορυδαλλού τελευταία. Οι ακαδημίες του με λειτουργία ουσιαστικά μόλις ενός έτους έχουν οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Τα τμήματα Κ-8, Κ-12 και Κ-16 διαθέτουν προπονητικό τιμ , τεχνικό τερματοφυλάκων , γυμναστή καθώς και διαιτολόγο. Ένα νέο αξιόλογο σωματείο στις υποδομές , φτιαγμένο πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα ανατέλλει….

*Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Βλαχάκος . Υπάλληλος στο λογιστήριο της ΕΠΣΠ που εργάστηκε με αξιοπρέπεια και τιμιότητα . Που ήταν αγαπητός και συμπαθής σε όλο τον κόσμο. Ένας σπουδαίος χαρακτήρας και ένας θαυμάσιος οικογενειάρχης που ξεχώρισε στον χώρο μας . Γι’ αυτό ο αείμνηστος Βασίλης δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί. Όσα χρόνια κι αν περάσουν…..

*Και μη ξεχάσετε . Ξημερώματα Κυριακής, πάμε τα ρολόγια μας , μια ώρα μπροστά….