Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη

Published

on

Το σκηνικό στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο αλλάζει, μειώνεται και θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Άλλη μια ομάδα αποχώρησε από το πρωτάθλημα . Είναι ο Αστέρας Κερατσινίου , το τρίτο σωματείο της Α’ Κατηγορίας μετά από τις δυο της Δραπετσώνας (ΑΣ και Νέοι) .
Ήδη από την Β’ Κατηγορία έχει αποχωρήσει η Κύπρος Κορυδαλλού.
Και δεν ξέρουμε τι θα γίνει τη νέα περίοδο αφού υπάρχουν αρκετές ομάδες ακόμα που δεν έχουν καταφέρει να ετοιμάσουν τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νομιμοποίηση τους.
Σχολιάζοντας και τις δυο περιπτώσεις ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας δήλωσε :
«Είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο να αποχωρούν ομάδες από το πρωτάθλημα για κάποιους λόγους. Να ρωτήσουν οι υπεύθυνοι να μάθουν τι επιπτώσεις θα έχουν στη συνέχεια . Όσον αφορά τα σωματεία που δεν έχουν ακόμα τακτοποιήσει τα έγγραφα που χρειάζονται για την νομιμοποίηση τους, απορώ με κάποια από αυτά . Αυτό σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά. Έρχονται στην Ένωση ρωτάνε τα ίδια και τα ίδια πράγματα χωρίς να κάνουν τίποτα. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε ευχαρίστως όποιον πραγματικά θέλει για να λύσουμε το πρόβλημα»…..
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε όλη τη χώρα περνάει τεράστια κρίση .Πολλά σωματεία έχουν ήδη διαλυθεί και κανένας δεν ξέρει ακόμα πόσα θα «σβήσουν » από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Η κρίση της κοινωνίας έχει επηρεάσει και τον αθλητισμό……

*Και κει που λέγαμε ότι η Προοδευτική κερδίζοντας τον Εθνικό , στο ματς της χρονιάς όπως έλεγαν , θα πανηγύριζε για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, άλλαξαν τα δεδομένα. Το «στραβοπάτημα» των Κορυδαλλιωτών στο Κερατσίνι σταμάτησε τα πανηγύρια. Προσωρινά ; Θα δείξει …. Τώρα το ματς της χρονιάς έγινε αυτό της προσεχούς Κυριακής με τον Πανελευσινιακό. Νέα κινητοποίηση του κόσμου , που απέδειξε ότι στις δύσκολες στιγμές οι φίλαθλοι της Προοδευτικής είναι πάντα κοντά στην ομάδα . Οι «βυσσινί » θέλουν τη νίκη ή την ισοπαλία για να πάρουν οριστικά την πρώτη θέση.
Η διοίκηση του συλλόγου προκειμένου να γεμίσει και πάλι το γήπεδο αποφάσισε να βάλει γενική είσοδο με 5 ευρώ αντί για 10 που ήταν μέχρι τώρα, ενώ στη θύρα 1 θα υπάρχουν 200 εισιτήρια των 2€ ενώ η είσοδος όλων των μαθητών είναι δωρεάν.
Ακολουθεί ένας μαραθώνιος αγώνων για την Προοδευτική. Αρχής γενομένης από τον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά με την Ελλάδα Ποντίων την προσεχή Τετάρτη στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης ». Και εφόσον κατακτήσει η ομάδα την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα , την επόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στον πρώτο αγώνα για τα play off ανόδου στην Superleague 2 …..

*Ο ΑΠΟ Κερατσίνι με τον βαθμό που πήρε από τον αγώνα με την Προοδευτική παρέμεινε στην Γ’ Εθνική . Για μια ακόμα χρονιά εξασφάλισαν την παραμονή τους και πάλι την τελευταία στιγμή.
Αντίθετα ο Αίας Σαλαμίνας δεν τα κατάφερε και υποβιβάστηκε στην Α’ Πειραιά . Όπως άλλωστε και ο ΑΟ Καραβάς από την προηγούμενη εβδομάδα . Και οι δυο πάντως πάλεψαν φιλότιμα δίνοντας τη δική τους μάχη και έπεσαν αξιοπρεπώς . Ευχή μας είναι να ανακάμψουν σύντομα και να επιστρέψουν στις Εθνικές κατηγορίες…

*Το Σάββατο 9/4 ολοκληρώνονται τα μπαράζ ανόδου στην Α’ Κατηγορία Πειραιά. Η Ελλάς Ποντίων μια αγωνιστική κατηγορία πήρε το πρώτο εισιτήριο , πανηγυρικά, αποδεικνύοντας έτσι ότι ήταν η πιο σταθερή ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα με τα καλύτερα στατιστικά στοιχεία.
Στα μπαράζ μέχρι τώρα μετράει 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με 11-1 τέρματα ενώ στην κανονική διάρκεια είχε 20 νίκες μία ισοπαλία και μια ήττα . Συνολικά μέχρι τώρα έχει σημειώσει από την αρχή του πρωταθλήματος 99 γκολ ενώ έχει δεχτεί μόνο 11.
Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στη δεύτερη προνομιούχο θέση . Εκεί όπου η ΑΕ Μοσχάτου θεωρείται φαβορί . Αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ελλάδα Ποντίων που είναι ουσιαστικά αδιάφορη ενώ την Τετάρτη αγωνίζεται στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά. Το Μοσχάτο ανέρχεται με νίκη , αλλά και με ισοπαλία εφόσον η Αμφιάλη που ακολουθεί ακόμα κι αν νικήσει τη Χαραυγή θα πρέπει να τη κερδίσει με πέντε και πλέον τέρματα διαφορά …
Όλα λοιπόν θα ξεκαθαρίσουν αύριο Σάββατο …..

*Έγινε το αναμενόμενο αφού το ένστικτο των ειδικών δεν λάθεψε γιατί οι ομάδες που πρωταγωνίστησαν ήταν αυτές του 1ου και του 2ου ομίλου ενώ οι πιο ανίσχυρες ήταν του 3ου . Μία νίκη πέτυχε η Χαραυγή και αυτή με τον δεύτερο του ομίλου της τον ΑΣ Ποντίων που δεν έκανε αισθητή την παρουσία του .Κατόρθωσε όμως να κόψει βαθμό από την Αμφιάλη που μπορεί να είναι μοιραίος….Η κλήρωση βοήθησε οπωσδήποτε στην εξάδα των play off αλλά την νέα χρονιά δεν ισχύουν αυτά γιατί επανερχόμαστε στο σύστημα της απευθείας εισόδου στα μπαράζ για την άνοδο στην Γ ‘ Εθνική των πρωταθλητών του 1ου και του 2ου ομίλου….
* Η Χαραυγή τερμάτισε πρώτη στον 3ο όμιλο και ήταν η μοναδική πρώτη ομάδα που δεν πήγε καλά στα μπαράζ όπου την τιμητική τους είχαν κυρίως ο 2ος όμιλος με Ελλάδα Ποντίων και Μοσχάτο να πρωταγωνιστούν αλλά και η Αμφιάλη που τερμάτισε πρώτη στον 1ο όμιλο να είναι αουτσάιντερ για την δεύτερη προνομιούχο θέση . Η Χαραυγή ακολουθεί την πορεία των 42 χρόνων στην Α’ κατηγορία και θα συνεχίσει να αγωνίζεται εκεί αφού έτσι λέει η μοίρα της . Συμπέρασμα .Το σύστημα με τους τρείς ομίλους και τα μπαράζ στέρησε την δυνατότητα στον πιο τυχερό ουσιαστικά της κλήρωσης τού Σεπτεμβρίου να κάνει άκοπη άνοδο στην παραπάνω κατηγορία αλλά ευνόησε τον ικανό δεύτερο του 2ου ομίλου που δεν τού χαμογέλασε η τύχη στην κλήρωση να είναι ο δεύτερος προνομιούχος……

*Οι τελικοί αγώνες του πρωταθλήματος Κ-14 της ΕΠΣ Πειραιά θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 9 Απριλίου στο γήπεδο Χαραυγής.
Στον μικρό τελικό που θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί θα παίξουν ο Αετός Κορυδαλλού με τον Ιωνικό.
Θα ακολουθήσει ο μεγάλος τελικός στις 12.45 ανάμεσα στην Ελλάδα Ποντίων και τον ΑΟΚ Φαλήρου .
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης και τις απονομές στις 2.30 το μεσημέρι…..
Είναι μια ευκαιρία για τους φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο και να χειροκροτήσουν τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του ποδοσφαίρου….

 

Μετά από 3 χρόνια και πάλι τελικός Κυπέλλου Πειραιά ανάμεσα στην Προοδευτική και την Ελλάδα Ποντίων . Δυο σπουδαίες ομάδες με πολλά κοινά στοιχεία .
Και οι δυο ήταν κορυφαίες όλη τη χρονιά στις Κατηγορίες που αγωνίζονταν.
Και οι δυο έχουν τα ίδια χρώματα , τα «βυσσινί». Υπάρχουν κι άλλα κοινά τα οποία είχαμε αναφέρει προ μηνός από αυτή εδώ τη στήλη.
Αναφερόμενος στον τελικό της προσεχούς Τετάρτης ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας μας είπε:
«Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο που και ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στο ομορφότερο γήπεδο της χώρας. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και τον κ. Βασίλη Βασιλειάδη για την παραχώρηση του . Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει το ποδόσφαιρο».

Δεν θα γίνει φέτος δεξίωση την προπαραμονή του τελικού , όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια ούτε θα υπάρχει φιλαρμονική στο τελετουργικό πριν από τον αγώνα. Λόγω Κορωνοϊού και τα δυο……

*Συνεχίζονται τα μαθήματα της νέας Σχολής Διαιτησίας Πειραιά τα οποία γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στα γραφεία της ΕΠΣΠ.
Μετέχουν 24 άτομα Ανάμεσα σε αυτά είναι και η Μαριλίνα Τζελέπη γνωστή παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΠ καθώς και στέλεχος γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας . Όχι προφανώς για να γίνει διαιτητής , αλλά για να μάθει κανονισμούς διαιτησίας. Και αυτό βέβαια είναι προς τιμή της.
Τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις 20-25 Μαΐου όπου θα γίνουν και οι εξετάσεις..
Στη σχολή διδάσκουν κορυφαία στελέχη της διαιτησίας όπως είναι οι Χαράλαμπος Μοιραδωράκης, Νίκος Αγαδάκος, Γιώργος Κωστάκος , Νίκος Φαντόπουλος, Νίκος Δροσινός και η Ελένη Λαμπαδαρίου..

• Έχουν αρχίσει να γίνονται συζητήσεις σχετικά με τον διαιτητή του τελικού Κυπέλλου . Ακούγονται διάφορα ονόματα . Το σίγουρο είναι ότι τόσο ο διαιτητής όσο και οι δυο βοηθοί του θα παίξουν για πρώτη φορά σε τελικό. Όσον αφορά τον ρέφερι της συνάντησης θα είναι κάποιος που αγωνίστηκε πρόσφατα και σε αγώνες των μπαράζ της Α’ Κατηγορίας και θεωρείται από τους καλύτερους του χώρου.

• O Γιώργος Καλαφατάς μπορεί να έφυγε από τη ζωή , αλλά είναι σίγουρο ότι ο Αργοναύτης βρίσκεται σε καλό δρόμο . Υπάρχουν παράγοντες στον σύλλογο που κάνουν ότι είναι δυνατόν για να ανακάμψει ο ιστορικός σύλλογος. Ανάμεσα τους ο Λευτέρης Φραγκίσκος , ο Γιώργος Καρανάσος , ο Γιώργος Ξανθόπουλος. Και φυσικά μαζί τους είναι και ο Ηλίας Παπαδόπουλος καθώς και ο Μανώλης Αλιφραγκής που έχει αναλάβει να νοικοκυρέψει τα οικονομικά και τα λογιστικά της ομάδας…..

*Ανανέωσε τη συνεργασία του για τη νέα χρονιά ο ΑΣ Ποντίων με τον προπονητή Αλέξανδρο Γκρέκο . Η διοίκηση του συλλόγου αναγνώρισε την προσφορά του ικανού τεχνικού στην ομάδα την χρονιά που τελειώνει. Τα ίδια ισχύουν και για τον γυμναστή Παναγιώτη Παρασκευόπουλο ο οποίος επίσης ανανέωσε.
Στον ΑΣ Ποντίων γίνεται σωστός προγραμματισμός. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η παρουσία του Γιώργου Τσέρου στη θέση του τεχνικού διευθυντή, ενός σημαντικού και ικανότατου παράγοντα…

*Παράλληλα ο Περαμαϊκός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ευχαριστεί τον προπονητή Αχιλλέα Ανδριανάκη, αναγνωρίζοντας την σπουδαία δουλειά που έκανε φέτος στο πρωτάθλημα. Σημαντικό δείγμα αναγνώρισης για τον ταλαντούχο και ανερχόμενο τεχνικό…..

*Θα σταθώ ιδιαίτερα σε μια ειδική περίπτωση του τελικού Κυπέλλου Πειραιά . Το 1979 μια αμερικάνικη ταινία σάρωσε τα βραβεία Όσκαρ . «Κράμερ εναντίον Κράμερ » με τον Ντάστιν Χόφμαν .
43 χρόνια μετά ζούμε κάτι ….ανάλογο .Μόλακας εναντίον Μόλακα. Ο φροντιστής της Προοδευτικής Αντώνης Μόλακας θα αντιμετωπίσει τον γιο του τον Μανώλη που είναι φροντιστής στην Ελλάδα Ποντίων . Ενδοοικογενειακή μονομαχία λοιπόν. Την οποία αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον…..

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΑΣ Κωφών κατακτά την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας . Μετά από 31 χρόνια ιστορίας …
Συγχαρητήρια λοιπόν στην ομάδα στους ποδοσφαιριστές, στη διοίκηση και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Θανάση Καψή. Έναν αξιόλογο άνθρωπο και παράγοντα που κάνει τα πάντα για να ανεβούν οι Κωφοί επίπεδο.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου μια ομάδα που είχε μια πολύ καλή πορεία όλη τη χρονιά. Ήδη έχει 42 βαθμούς και με μια ισοπαλία στον αγώνα με τον Προφήτη Ηλία θα πάει οπωσδήποτε στα μπαράζ.
Από κει και πέρα τα πράγματα έχουν ως εξής . ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας έχει 42 βαθμούς και με αυτούς τελειώνει αφού την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό.
Η ΑΕ Νίκαια κερδίζει «στα χαρτιά» το παιχνίδι με την Δάφνη Ταμπουρίων που δήλωσε αδυναμία να κατέβει ( μηδενίζεται) και φτάνει τους 44 βαθμούς μπαίνοντας στην τετράδα .. Η ΑΕ Χατζηκυριακείου με 39 βαθμούς αν νικήσει την Άνω Νεάπολη ισοβαθμεί με τον Φοίνικα και μπαίνει αυτή στην τετράδα , αφού υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.
*Μηδενίζεται λοιπόν η Δάφνη Ταμπουρίων αφού αποφασίστηκε να μην κατέβει να αγωνιστεί απέναντι στην ΑΕ Νίκαια. Η απόφαση αυτή χάλασε κάποια σχέδια ή σενάρια που κυκλοφορούσαν τελευταία….

*Ο Δημήτρης Φασιλής με γκολ στο 93’ σκόραρε και έδωσε τη νίκη στην Χαραυγή στο παιχνίδι με ΑΣ Ποντίων . Χαρακτηρίστηκε λοιπόν ήρωας …. Στο παιχνίδι με την άλλη Ποντίων την Ελλάδα αυτή την φορά με κεκτημένη ταχύτητα σκόραρε με…. κεφαλιά αλλά στα δίχτυα της ομάδος του στις αρχές του αγώνα…. Έτσι είναι η μπάλα έχει αλλαγές συναισθημάτων από την μια αγωνιστική στην άλλη…..
Στον τρόπο λειτουργίας της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού έχουμε αναφερθεί πολλές φορές με τα καλύτερα λόγια κατά καιρούς . Μας έκανε εντύπωση μια ανάρτηση με φωτογραφία τις προηγούμενες μέρες . Σε αυτήν υπάρχει η «ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μέλλον του» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά . Στη φωτογραφία βλέπουμε τον ηλικίας 41 ετών Γιάννη Χρυσάφη έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή και άνθρωπο με τόσο μεγάλη ιστορία στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο μαζί με ένα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή τον 15χρονο Αλέξανδρο Πάλλη που προέρχεται από τις ακαδημίες του Κορυδαλλιώτικου συλλόγου ! Πόσο υπέροχη στιγμή!…

Δύο ομάδες που έχουν έδρα το γήπεδο Δραπετσώνας ο ΑΣ και οι Νέοι αποχώρησαν από το πρωτάθλημα ενώ ο ΑΣ Ποντίων που είχε έδρα αγώνων το γήπεδο Χαραυγής έκανε καλό δεύτερο γύρο και στο νήμα πήρε θέση δεύτερου στα μπαράζ από το γήπεδο Χαραυγής.
Τρεις όμως ομάδες που προπονούνται εκεί είχαν κακό φεγγάρι φέτος αφού ο Ολυμπιακός Κερατσινίου δεν πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας , ο Αστέρας Κερατσινίου αποχώρησε από τα μπαράζ ενώ ο Ατρόμητος Κερατσινίου είναι σε πολύ δύσκολη θέση έτος και παλεύει για την σωτηρία του…..

Ένας ακόμα σπουδαίος ποδοσφαιράνθρωπος έφυγε από τη ζωή. Ο Στράτος Κωστάκος (πατέρας του πρώην διαιτητή και στελέχους της Διαιτησίας Γιώργου) έγραψε ιστορία αρχικά σαν παίκτης της ΑΕ Νίκαιας, του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, του Παναθηναϊκού, του Ιωνικού του Περαμαϊκού. Σαν προπονητής πρόσφερε πάρα πολλά στον Περαμαϊκό που ήταν η μεγάλη του αγάπη. Μάλιστα τιμήθηκε το 2018 από τους βετεράνους Περάματος για την προσφορά του. Είχε περάσει σαν προπονητής και από Αίαντα Σαλαμίνας,Βύζα Μεγάρων ,Παναιγιάλειο, ΑΟ Πόρου τον οποίο ανέδειξε πρωταθλητή και Κυπελλούχο Αργολίδας ,ΑΕ Περάματος, Αργοναύτη , Σαρωνικό Αίγινας , ΑΟ Χίου,Πανγυθεατικό Λακωνίας ,Βαθύ Σάμου..Από τα χέρια του αναδείχτηκαν πολλοί αθλητές που έκαναν μεγάλη καριέρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ζούσε στην γενέτειρα του στη Λακωνία. Γεννήθηκε στον Κούνο Ανατολικής Μάνης , αλλά κατοικούσε στον Καραβά Οίτυλου .” Έφυγε ” σε ηλικία 80 ετών ύστερα από λοίμωξη του αναπνευστικού . Καλό σου ταξίδι δάσκαλε!!! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ !!
* Η κηδεία του Στράτου Κωστάκου θα γίνει αύριο Σάββατο στις 11.30 το πρωί στον ναό του Αγίου Γερασίμου στο Νεκροταφείο Σχιστού.