Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Ένα μπάχαλο είναι το ποδόσφαιρο. Πάμε για μπαράζ όπου κρίνεται η άνοδος σε Super League 2 και Γ’ Εθνική και όλα είναι στον «αέρα» . Η Προοδευτική δεν ξεκινά ακόμα τους αγώνες της αφού εκκρεμεί η απόφαση της έφεσης για να ξεκαθαρίσει οριστικά ποιος από τον Μακεδονικό , Κοζάνη θα λάβει μέρος στα μπαράζ!! Λογικά πάμε για έναρξη στις 15 Μαΐου . Εξουθένωση πραγματικά για τις ομάδες που θα πρέπει να παίζουν Τετάρτη – Κυριακή για να προλάβουν…
Όσο για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική να πούμε ότι ξεκινούν οριστικά την προσεχή Κυριακή. Ακριβώς την τελευταία στιγμή ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και δόθηκαν μετά βίας οι άδειες από την εκάστοτε περιφέρεια. Στον όμιλο που αγωνίζεται η Ελλάς Ποντίων μόλις προχθές έγινε αλλαγή και θα παίξει εκεί η Αγία Παρασκευή αντί για τον Άρη Πετρούπολης. Κάτι για το οποίο είχε αναφερθεί, κατά αποκλειστικότητα η στήλη την περασμένη εβδομάδα . Να πούμε ότι στα μπαράζ της ΕΠΣΑ ο Άρης κατέλαβε την πρώτη θέση ενώ η Αγία Παρασκευή την δεύτερη . Παρόλα αυτά όμως η Ένωση της Αθήνας έκανε κλήρωση για να βγάλει τις δυο θέσεις. Έτσι λέει, η προκήρυξη. Και λοιπόν ; Τι σκοπό εξυπηρετούσε αυτή η κίνηση που είναι 100% παράνομη; Τελικά η ΕΠΣ Ηρακλείου έκανε καταγγελία την οποία η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ έκανε δεκτή. Πάλι καλά. Σκέφτεστε τι θα γινόταν αν είχαν ξεκινήσει οι αγώνες ;; Αυτό πάντως που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι δυο Αθηναϊκές ομάδες που προαναφέραμε δεν αντέδρασαν ….
Αγωνιστικά τώρα . Αρχικά να πούμε καλή επιτυχία και στις δυο ομάδες που εκπροσωπούν το Πειραϊκό ποδόσφαιρο.
Η Ελλάς Ποντίων ξεκινά τα παιχνίδια της την Κυριακή στο γήπεδο Νίκαιας με αντίπαλο τον Αστέρα Περάματος Ρεθύμνου . Το κλίμα στην ομάδα είναι υπέροχο και ιδανικό μετά και από το πρόσφατο γλέντι .
Η ΑΕ Μοσχάτου εκστρατεύει στην Κορινθία όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Τενεάτη Αθικίων . Στο πλευρό της ομάδας θα βρεθούν αρκετοί φίλαθλοι της . Οι «πράσινοι »σε αυτή την κρίσιμη περίοδο χρειάζονται ηρεμία ώστε να καταφέρουν να επιτύχουν το στόχο τους. Οι αντιπαραθέσεις αυτή την χρονική στιγμή τουλάχιστον , δεν ωφελούν την ομάδα που πρέπει να μείνει προσηλωμένη στο στόχο της …..

*Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα της στήλης την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την ασφάλιση των ερασιτεχνών αθλητών με εγκύκλιο από τον ΕΦΚΑ . Για να επιτευχθεί αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Φαρμακόρης που είναι λογιστής Α’ Τάξης και παράλληλα Ειδικός Σύμβουλος Επιδοτήσεων οι προτάσεις του οποίου προωθήθηκαν πέρυσι στα αρμόδια υπουργεία . Πριν λίγες μέρες εκδόθηκε μία πολλή σημαντική εγκύκλιος από τον ΕΦΚΑ σχετικά με την ασφάλιση των αθλητών σωματείων που συμμετέχουν σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών ομαδικών αθλημάτων, για τον κίνδυνο ατυχήματος.
. Τα σωματεία έχουν προθεσμία μέχρι τις 29 Ιουλίου να καταβάλλουν στο ΕΦΚΑ εισφορές και να κολλήσουν αναδρομικά τα ένσημα ώστε οι αθλητές να λαμβάνουν 25 ένσημα για κάθε μήνα ασφάλισης, για όλη την αγωνιστική περίοδο ανεξάρτητα από τη διάρκεια της απασχόλησης. Εάν υπάρχουν υποθέσεις τραυματισμών που εκκρεμούν πρέπει να τακτοποιηθούν!
Η αρχή έγινε από τον Βαγγέλη Φαρμακόρη και τους συνεργάτες του. Ζήτησαν επιδοτήσεις, το κράτος τις έδωσε αρκεί τα σωματεία να ήταν εντάξει με τα χαρτιά τους κάτι που θεωρείται απόλυτα δίκαιο. Ζήτησαν επίσης περίθαλψη των ανασφάλιστων, το κράτος έδωσε λύση και έδωσε εύλογο περιθώριο για την αναδρομική ισχύ! Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες και πρέπει τα σωματεία να ανταποκριθούν…….

*Ευθυγράμμιση αγώνων σε Α’ και Β’ Κατηγορία θα έχουμε από αυτή την εβδομάδα .

*Οριστικά αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Α’ Πειραιά ο Αστέρας Κερατσινίου που αποβάλλεται και υποβιβάζεται στη Β΄ Κατηγορία . Επειδή δεν κατήλθε να αγωνισθεί σε αγώνες play-out) του επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης πέντε βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου που θα συμμετάσχει.
Όπως διευκρίνισε η ΕΠΣΠ η αποχώρηση ομάδας στην κανονική διάρκεια των αγώνων των πρωταθλημάτων δεν επιφέρει αφαίρεση βαθμών . Έτσι ο ΑΣ Δραπετσώνας και οι Νέοι Δραπετσώνας που αποχώρησαν στο διάστημα εκείνο, θα αγωνιστούν κανονικά χωρίς μείον βαθμούς τη νέα περίοδο ….

*Με ανακοίνωση της η ΕΠΣΠ ενημερώνει ότι με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες, εξακολουθεί να απαιτείται βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης , ενώ όσοι δεν τις διαθέτουν, μπορούν να προσκομίζουν rapid – test εβδομαδιαίο.
Οι αθλητές έως και 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν self test ημερήσιο.

*Αρκετές διπλές διαιτησίες έχουμε αυτή την εβδομάδα. Γεωργόπουλος, Ζησιμόπουλος, Κακριδής, Καρανικολάου, Λαθύρης, Τζαγκαράκης, Τραϊφόρος «σφυρίζουν » δυο παιχνίδια το Σαββατοκύριακο….

*Μια αγωνιστική πριν από το τέλος ξεκαθάρισαν οι ομάδες που ανέρχονται από την Γ’ στη Β’ Πειραιά.
Το μεγάλο άλμα έκανε ο Πήγασος Αγίου Διονυσίου που για πρώτη φορά από την ίδρυση του ανεβαίνει στη Β’ Κατηγορία. Η προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας απέδωσε καρπούς και δικαιώθηκε .
Και μπορεί ο νέος να είναι ωραίος αλλά κι ο παλιός είναι αλλιώς…
Επανήλθε στη Β’ Κατηγορία η ΑΕ Νίκαια μετά από τρία χρόνια . Μια ομάδα με μεγάλη ιστορία που βρίσκει σιγά – σιγά την χαμένη της δυναμική . Έτοιμη για νέες διακρίσεις….

*Πολύ περίεργη χρονιά φέτος στην Γ’ Πειραιά Πριν το Πάσχα στον ΑΣ Κωφών πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση της πρώτης θέσης για πρώτη φορά στην ιστορία της . Όμως με την έναρξη των play off ήλθαν τα πάνω – κάτω. Στους δυο πρώτους αγώνες οι Κωφοί γνώρισαν ισάριθμες ήττες και βρέθηκαν «εκτός νυμφώνος ». Ενώ σε όλη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχασαν μόνο μια φορά σε 20 αγώνες!!!
«Το κακό είναι ότι έδωσα μία υπόσχεση στον πρόεδρο μα Θανάση Καψή Πρωτάθλημα και ΑΝΟΔΟ αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Νιώθω ένοχος γιατί τα λόγια καλά είναι αλλά δυστυχώς δεν αρκούν. Και ο λόγος είναι ότι μετρούν οι Πράξεις. Άρα ένα μεγάλο τίποτα .ΚΡΙΜΑ» Αυτό τόνισε ο προπονητής της ομάδας Χρήστος Μελανιφίδης ένας άνθρωπος που κόσμησε και συνεχίζει να κοσμεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Αρχικά σαν αθλητής και στη συνέχεια σαν προπονητής….
Στον ΑΣ Κωφών όμως δεν πρέπει να επικρατεί απογοήτευση . Το πρώτο βήμα έγινε . Οι προϋποθέσεις υπάρχουν . Η ομάδα έχει τη δύναμη για να σταθεί στα πόδια της . Και το κυριότερο διαθέτει έναν τεράστιο ηγέτη τον Θανάση Καψή. Έναν σπουδαίο άνθρωπο που πρόσφερε και θα συνεχίσει να προσφέρει πολλά….
Και κάτι ακόμα . Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα πρέπει να ανέρχεται απευθείας και όχι να παίζει στα μπαράζ. Είναι μια λογική άποψη που θα πρέπει σίγουρα να συζητηθεί για το μέλλον……

Κάτι ανάλογο με τον ΑΣ Κωφών ισχύει και με την Ένωση Α.Α. Ρέντη που παθαίνει κι αυτή …αλλεργία όταν παίζει σε μπαράζ. Ενώ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε 14 νίκες μια ισοπαλία και μια ήττα , στα play off σε 6 αγώνες μετράει μια μόλις νίκη , τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες …
Αντίθετα στα μπαράζ Πανφαληρικός και Άρης Αμφιάλης τα πάνε πολύ καλά αφού μέχρι τώρα δεν έχουν καμία ήττα ενώ ο ΑΟ Αγίου Δημητρίου δεν έχει ακόμα καταφέρει να νικήσει….

Είχαμε επεισόδια σε αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής . Κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους . Δυστυχώς…
Συνολικά έγιναν 15 αποβολές !!
Όμως δεν είχαμε μόνο φασαρίες , αλλά και πολλά τέρματα.
Στον αγώνα Παντζιτζιφιακού – Αστυπάλαιας ακόμα βάζουν γκολ. 4-5 το τελικό σκορ .
Στο παιχνίδι Φιλάθλων – Σαρωνικού 2-5 το σκορ μέχρι το 80’ ήταν 2-2. Στο τελευταίο 10λεπτο οι Αιγινήτες σημείωσαν τρία γκολ!!….

*Θα το θυμούνται για πολλά χρόνια , όσοι βρέθηκαν στο γλέντι της Ελλάδας Ποντίων . Ένα γλέντι με αστείρευτο κέφι που μόνο οι Πόντιοι γνωρίζουν πολύ καλά να κάνουν.
Για έναν περίεργο τρόπο το γλέντι αυτό ενώθηκε με αυτό της Τραμπζονσπόρ που κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας και έγινε στην Τραπεζούντα όπου το Ποντιακό στοιχείο είναι έντονο.
Στη διάρκεια του γλεντιού οι άνθρωπο της Ελλάδας Ποντίων έστειλαν χαιρετίσματα στην Τραπεζούντα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος .Και ξαφνικά είδαν ότι υπήρχε ανταπόκριση. Φίλοι της Τραμπζονσπόρ δημιούργησαν ένα βίντεο με στιγμιότυπα από το δικό τους ποντιακό γλέντι στο οποίο φαίνεται ένας παλιός φίλαθλος της ομάδας να δίνει συγχαρητήρια εκ μέρους όλων, στην Ελλάδα Ποντίων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου μιλώντας Ελληνικά αλλά και ποντιακά παρακαλώ.
Όπως είναι γνωστό στην Τουρκική ομάδα αγωνίζονται δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές . Ο Τάσος Μπακασέτας και ο Μανώλης Σιώπης. Ο δεύτερος μάλιστα βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα Ποντίων για τις επιτυχίες της….

*Στο περιθώριο της εκδήλωσης , η διοίκηση της Ελλάδας Ποντίων τίμησε ποδοσφαιριστές για την προσφορά τους και τη συμβολή τους στις επιτυχίες της ομάδας.
Τιμήθηκαν οι δυο μεγάλοι σκόρερς Σταμάτης Σαπαλίδης , Σάββας Ηλιάδης , ο Γιάννης Πουρσανίδης, ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στους αγώνες της Ελλάδας. Και τέλος ο Αποστόλης Σταφσουλάι που πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά , κατά της Προοδευτικής…..

Τέλος από την ακαδημία του Ηρακλή Νίκαιας ο προπονητής Θεολόγος Ρενιέρης που αποφάσισε να αποχωρήσει , με τη διοίκηση του συλλόγου να ευχαριστεί το…. “stoplekto.gr”, για την άμεση και ουσιώδη ενημέρωση, καθώς από αυτό και μόνο, πληροφορήθηκαν για την αποχώρηση του προπονητή της ακαδημίας «Αθόρυβα ήρθες, αθόρυβα έφυγες». Κατέληξε η ανακοίνωση του Ηρακλή…..

Έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά σε ηλικία 72 ετών από ανακοπή καρδιάς ο βετεράνος Πειραιώτης διαιτητής Γιάννης Τζήμας . Την είδηση μας έδωσε ο φίλος και κουμπάρος του πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά Σπύρος Λιόλιος φανερά συντετριμμένος ..
Ο Γιάννης εδώ και 20 χρόνια ζούσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Γιάννινα…. Καλό του ταξίδι….

Την προσεχή Δευτέρα στις 19.30 οι βετεράνοι της Προοδευτικής θα αντιμετωπίσουν στο γήπεδο της Νίκαιας τους παλαίμαχους της Δάφνης Ερυθρών.
Το τριήμερο 13-14-15 Μαΐου οι βετεράνοι «βυσσινί» θα μεταβούν στη Σαντορίνη όπου θα αντιμετωπίσουν την αντίστοιχη ομάδα της Θύελλας Καμαρίου για αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα….