Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Η 30η Ιουνίου  είναι η καταλυτική ημερομηνία για τα Πειραϊκά σωματεία  που είναι ήδη εγγεγραμμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ και  θα πρέπει  να τροποποιήσουν –εναρμονίσουν τα καταστατικά τους σύμφωνα με την ισχύουσα Αθλητική νομοθεσία.

Παράλληλα θα πρέπει να γίνει αίτηση για την χορήγηση της Απόφασης- Βεβαίωσης Αναγνώρισης (όσα σωματεία δεν την διαθέτουν)  ενώ θα πρέπει να γίνει Κατάθεση στην Περιφέρεια  του ετήσιου Οικονομικού Απολογισμού& Ειδικού Απολογισμού, καθώς και φορολογική δήλωση για το έτος 2021

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να γίνει εγγραφή στην Μητρώο της Γ.Γ.Α. για το έτος 2022 , όσων σωματείων δεν το έχουν μπορέσει μέχρι τώρα.

Να σημειώσουμε ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες τα κατάφεραν ο Ερμής Κορυδαλλού, ο Θησέας , ο ΑΟ Πειραιάς , η Ένωση Α.Α Ρέντη ενώ επανεγγράφησαν στο μητρώο ο Αίας Σαλαμίνας και ο Ίκαρος Καλλιθέας . Πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα με τον  ιστορικό Αργοναύτη ενώ πάρα πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Πειραϊκό λόγω των πολλών τμημάτων που διαθέτει . Ο Πολυκράτης φαίνεται ότι οδηγείται σε διαγραφή …

Αν παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία, τότε αυτοδίκαια τα σωματεία που δεν έχουν προλάβει θα διαγράφονται από το Μητρώο σωματείων της Γ.Γ.Α.,  και αυτοδίκαια γίνεται άρση της  Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης του……

 

 

 

*Επιτέλους βγήκε η περιβόητη απόφαση και τα μπαράζ για την άνοδο στη Superleague 2 αρχίζουν την προσεχή Κυριακή . Με τον Μακεδονικό να παίρνει τη θέση της Κοζάνης  αφού η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε την πρωτοβάθμια απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής . Μια απόφαση που είναι τελεσίδικη. Επομένως δεν υπάρχει  δυνατότητα συνέχισης  σε αθλητικά δικαστήρια.

Η προσπάθεια της Προοδευτικής ξεκινά την Κυριακή  από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όπου θα αντιμετωπίσει τον Αγροτικό Αστέρα. Η ομάδα θα έχει στο πλευρό της και αρκετούς φίλους της….

Μακριά από την Νίκαια οι «βυσσινί » θα αντιμετωπίσουν την Ηλιούπολη και τον ΠΑΟ Ρουφ .

Στο «κλουβί» οι Κορυδαλλιώτες θα αντιμετωπίσουν τον Μακεδονικό, τον Ηρακλή Λάρισας  και την τελευταία αγωνιστική την Παναχαϊκή του Σούλη Παπαδόπουλου.

Η ομάδα του Δημήτρη Αρναούτη θα πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως την έδρα της και ότι πάρει εκτός καλό θα είναι για την άνοδο…..

 

*Πολύ καλά ξεκίνησαν οι δυο Πειραϊκές ομάδες στα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική .

Η ΑΕ Μοσχάτου έχει κάνει το 2/2 με νίκες επί του Τενεάτη Αθικίων στην Κόρινθο(3-1) και  του Αίολου Καρπενησίου εντός( 4-0) . Αν  φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα την  Κυριακή στο Άργος με τον Παναργειακό , η άνοδος θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη…

Η Ελλάς Ποντίων  άρχισε με νίκη στη Νίκαια επί  του Αστέρα Περάματος Ρεθύμνου ενώ προχθές  αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 στα Χανιά με τον Απόλλωνα Αγίου Ιωάννου. Την Κυριακή οι Πόντιοι αγωνίζονται και πάλι στην Κρήτη. Αυτή τη φορά στην άλλη πλευρά   του νησιού , όπου θα αντιμετωπίσουν  την Νίκη Σητείας…

 

*Στην Προημιτελική Φάση του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών ομάδων της ΕΠΟ προκρίθηκε η ομάδα Κ-15 της Ε.Π.Σ. Πειραιά επικράτησε με ανατροπή  με 2-1 του αντίστοιχου συγκροτήματος  της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας , στον αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο Π. Νικολαΐδης.

Η ομάδα του Φώτη Κεραμιδά συνέχισε τις επιτυχημένες εμφανίσεις της . Επόμενος αντίπαλος θα είναι η ομάδα της Ε.Π.Σ . Αχαΐας  εκτός έδρας .

Το παιχνίδι της Τετάρτης ήταν να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι , στη συνέχεια η ώρα άλλαξε και μετατέθηκε για τις 4 το απόγευμα , για να  γίνει νέα αλλαγή την παραμονή του (!!) κι έτσι ο αγώνας ξεκίνησε στις 5…

Αυτά για την ….οργάνωση που υπάρχει στην Ε.Π.Ο…

 

*Κοντά στις μικτές και όχι μόνο ,βρίσκεται ο φίλος του Πειραϊκού ποδοσφαίρου και γνωστός επιχειρηματίας Άκης  Ρίζος  που βοηθά με κάθε τρόπο. Μέσω της στήλης και εκ μέρους της ΕΠΣΠ τον ευχαριστεί  θερμά ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρατηρητών Λουκάς Κανδύλης….

 

*Αύριο Σάββατο 14/5 στο γήπεδο του Ρέντη  θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί  αγώνες του πρωταθλήματος Κ-18 της ΕΠΣ Πειραιά.

Στις 16.15 θα αρχίσει ο μικρός τελικός ανάμεσα στην ΑΕ Μοσχάτου και τον Ίκαρο Καλλιθέας  ( διαιτητής ο Κ. Χατζηγιάννης ) ενώ στις 18.30 θα ακολουθήσει ο μεγάλος τελικός . Θα παίξουν ο Ιωνικός Νίκαιας με τον  Παντζιτζιφιακό με διαιτητή τον Γιάννη Γιανναράκη.

Βοηθοί και στους δυο αγώνες θα είναι η Βίνα Λαμπροπούλου και ο Ν. Λεκαράκος  ενώ τέταρτος διαιτητής ο Δ. Τέσσης .

 

Διπλές διαιτησίες το Σαββατοκύριακο θα έχουν οι  Κακριδής , Ζησιμόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Τζαγκαράκης , Μπαλαχούτης και ο Γιανναράκης.

*Αύριο Σάββατο στις 8.45 το πρωί στο γήπεδο τοου ΣΕΦ θα γίνει η πρακτική της τελευταίας σχολής διαιτησίας τα μαθήματα της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθούν  στις  25 Μαΐου.

 

  • Δεν ξέρω αν έχει δίκιο που ο Ατρόμητος Κερατσινίου διαμαρτύρεται μέσω του Κώστα Μπαλαφούτη για τη διαιτησία του Τζαγκαράκη στον αγώνα με την Χαλκηδόνα ,όπου γνώρισε βαριά ήττα με 1-5 . Δεν εξετάζω αυτό . Όμως η παρουσία του ίδιου διαιτητή στα δυο τελευταία παιχνίδια του Ατρομήτου είναι κάτι που δεν συνηθίζεται .  Έχω άδικο;

 

  • Γενική Συνέλευση την προσεχή Δευτέρα στον ΑΟ Καραβά , όπου πέρα από τον Οικονομικό απολογισμό θα συζητηθεί και η ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του συλλόγου.

Το σίγουρο είναι ότι θα  γίνει αλλαγή στη θέση του προέδρου. Λίγη υπομονή….

 

  • Αποχωρήσεις προπονητών έχουμε στην Γ’ Κατηγορία. Παρελθόν αποτελεί από τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας ο Γιώργος Λαγούδης , ενώ παραιτήθηκε από την ΑΕ Χατζηκυριακείου ο Παύλος Πλαφαδέλλης.

Αντίθετα ο Χρήστος Μελανιφίδης συνεχίζει στον ΑΣ Κωφών αφού η διοίκηση του Θανάση Καψή αναγνώρισε  την δουλειά και την προσπάθεια που κατέβαλε .

 

Τα μπαράζ  ανόδου και παραμονής στα Πειραϊκά πρωταθλήματα  ολοκληρώνονται  σύντομα . Καιρός είναι να  δουν από τώρα οι αρμόδιοι της ΕΠΣΠ  τις ατέλειες που υπήρχαν. Για τα play out της Α’ Κατηγορίας  όπου μετέχουν από τον 3ο μέχρι τον τελευταίο , θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος . Γιατί υπήρξαν προβλήματα μέχρι….. παρεξηγήσεως .

Για την Γ’ Κατηγορία όπου ο πρωταθλητής ΑΣ Κωφών αναδείχτηκε …τρίτος , ακούγονται πολλά . Όπως ο πρώτος να ανέρχεται απευθείας χωρίς μπαράζ ή αν είναι να πάρει μέρος εκεί να ακολουθούν  τις ομάδες οι βαθμοί της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος….

 

 

* Μια  αναπάντεχη ήττα από τη νεανική Δόξα Πειραιά γνώρισε ο ΑΟ Κορυδαλλός και τώρα η θέση του είναι δύσκολη όσον αφορά την παραμονή του στην Α’ Κατηγορία.

Η Δόξα που έχει υποβιβαστεί ήδη στην Β’ Κατηγορία είναι το μέλλον της Προοδευτικής με πολλά αξιόλογα ταλέντα…..

 

 

*Επιστροφή στις νίκες για την Ένωση Α.Α. Ρέντη επί του ισχυρού Πανφαληρικού και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες της για άνοδο…

 

*Κρέμασε οριστικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια του παπούτσια ο Γιώργος Μελαμπιανάκης. Ο έμπειρος άσος αγωνιζόταν τελευταία  στον ΑΣ Κωφών. Μάλιστα ο πρόεδρος του τελευταίου Θανάσης Καψής τον τίμησε με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του.

Ο Μελαμπιανάκης έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές κατηγορίες δίπλα σε τεράστια ονόματα του ποδοσφαίρου.  Έπαιξε σε Ολυμπιακό , Αιγάλεω, Χανιά, Φωστήρα , Ιωνικό , Βέροια, Αναγέννηση Καρδίτσας,Κερατσίνι, Κυανού Αστέρα Βάρης,ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα, Ήφαιστο  Νίκαιας, Αία Σαλαμίνα, Φαληρικό και ΑΣ Κωφών .

 

*Πέρασαν δυο χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αδάμ , παλιά μεγάλη δόξα του Πανελευσινιακού και ιδρυτής του Συνδέσμου Βετεράνων ποδοσφαιριστών του ιστορικού συλλόγου.

Στη μνήμη του έγινε προχθές αγώνας ανάμεσα στους βετεράνους του Πανελευσινιακού και στην Μικτή της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά. Παραβρέθηκε αρκετός κόσμος  . Ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου που στήριξε αυτή την εκδήλωση καθώς και η οικογένεια του Νίκου Αδάμ …..

 

*Το γραφείο τύπου και επικοινωνίας της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού  είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο  τα τελευταία χρόνια. Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα . Αγωνιστικά  αλλά και  κοινωνικά. Εκεί γράφονται όλες οι δραστηριότητες του σωματείου όπως προαναγγελίες αγώνων , αποτελέσματα, τραυματισμοί, γιορτές , γενέθλια αθλητών. Τα πάντα. Όμως η πιο σημαντική είδηση του τελευταίου καιρού , που  ήταν η αποχώρηση του προπονητή Σταμάτη Αναστασιάδη  δεν γράφτηκε ποτέ. Κατανοώ τη θέση του υπευθύνου  του γραφείου τύπου. Ανθρώπινο είναι. Αλλά η είδηση είναι είδηση .Δεν έπρεπε να μείνει κρυφή. Έτσι δεν είναι;…..

Κύριος , με όλη τη σημασία της λέξης , ο Σταμάτης Αναστασιάδης ευχαρίστησε  με προσωπική του δήλωση,  τους ποδοσφαιριστές της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα , τους οποίους αποκάλεσε «μάγκες» καθώς και τους συνεργάτες του για την βοήθεια τους  που έδωσαν και την ψυχή τους κα τόνισε ότι τίποτα δεν θα ήταν χωρίς αυτούς…..

 

*Ο Δίας Κορυδαλλού με τη σωστή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς  θεωρείται  πλέον μια ανερχόμενη δύναμη στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Για  πέμπτη συνεχόμενη χρονιά  θα αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία . Με τεχνικό ηγέτη τον Άγγελο Σκανάτοβιτς που έχει ήδη αντικαταστήσει τον μεγάλο Γιάννη Μανδρέκα.«Ο Δίας είναι μια ομάδα με πολύ μέλλον και μέσο όρο ηλικίας 22 ετών που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει » κατέληξε ο ικανότατος προπονητής  που συγχαίρει όλους τους συντελεστές της παραμονής του Δία στην Α’ Πειραιά . Παίκτες, προπονητές , διοίκηση και φιλάθλους….

 

*Η ΑΕ Περάματος μετά από 10 συνεχόμενες ήττες νίκησε την περασμένη Κυριακή τους Φιλάθλους . Η τελευταία φορά που είχε νικήσει ήταν πριν από τρεις μήνες ( 13/2/2022)με αντίπαλο πάλι τους Φιλάθλους.

Φαίνεται πως τους έχει πάρει τον …αέρα…

 

  • Πολύ κοντά στην πρόσληψη του νέου προπονητή του βρίσκεται ο Αστέρας Νίκαιας . Ήδη όπως λέγεται η συμφωνία έχει κλείσει. Ο σύλλογος οργανώνεται από τώρα για τη νέα περίοδο. Δεν θέλει με τίποτα να πάει …ξυπόλυτος στ’ αγκάθια …

 

*Στην  Σαντορίνη  βρίσκεται η αποστολή των βετεράνων της Προοδευτικής όπου  αύριο στις 18.30 θα δώσουν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα  στο γήπεδο Καμαρίου.

Ο αγώνας γίνεται για την 12χρονη  Καλλιόπη  για την οποία είχε κινητοποιηθεί η οικογένεια της Οδηγήτριας  πριν από μερικούς μήνες.

Το κορίτσι  έχει σοβαρό πρόβλημα στον εγκέφαλο μετά από κτύπημα και δεν μπορεί ούτε να κινηθεί , αλλά ούτε και να μιλήσει. Ήδη  έχει υποβληθεί σε δυο δύσκολες επεμβάσεις , αλλά χρειάζεται και τρίτη ιδιαίτερα δαπανηρή  που θα διαλύσει τελείως τον θρόμβο στο κεφαλάκι της . Ας βοηθήσουν λοιπόν όλοι όσο μπορούν για να μπορέσει η Καλλιόπη να ξαναβρεί τη δύναμη για να ζήσει.

Έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς.

ΙΒΑΝ GR 05 0171 9090 0069 0916 1987 557  με αιτιολογία : Για τη μικρή Καλλιόπη….

 

*Αίσθηση προκάλεσε η είδηση για  την ενασχόληση του γνωστού παράγοντα και επιχειρηματία  Γρηγόρη Σπήλιου με τα διοικητικά  του ΑΟ Χαϊδαρίου .  Η επιτυχία του αγαπητού φίλου θεωρείται σίγουρη. Όπως σίγουρο θεωρείται ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο , από το οποίο άλλωστε ξεκίνησε σαν παράγοντας της Νίκαιας  ….

 

 

  • Θερμά συλλυπητήρια στον αγαπητό φίλο πρώην διοικητικό στέλεχος της ΕΠΣΠ και  πρώην πρόεδρο των Βετεράνων ποδοσφαιριστών Νίκο Σιδηρόπουλο για την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας  που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα. Τον Νίκο συλλυπείται με δήλωση του και  ο Γενικός Γραμματέας της Προοδευτικής Σωκράτης Πτερνέας..

 

  • *Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας  ο μεγάλος δάσκαλος του ποδοσφαίρου Στράτος Κωστάκος. Αύριο Σάββατο 14 Μαΐου στις 9πμ στον Άγιο Γεώργιο Κερατσινίου  το μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του…..

 

 

*«Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του προέδρου της Χαλκηδόνας Δημήτρη Κούρτη , Αικατερίνη . Ήταν 81 ετών αλλά για τους γονείς  όλων δεν υπάρχει ηλικία.

«Θα γίνει ένας άγγελος που θα μας βλέπει από ψηλά και θα μας προστατεύει .Αυτή ήταν η επιθυμία της , αυτό είπε και στα τέσσερα εγγόνια της» τόνισε ο Δημήτρης . Θερμά συλλυπητήρια φίλε….

 

*Ένας από τους καλύτερους παρατηρητές αγώνων της ΕΠΣ Πειραιά  τη χρονιά που πέρασε , ο Στέλιος Ξενάκης με επιστολή του ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΕΠΣΠ κ. Γιάννη Σπάθα , τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρατηρητών κ. Λουκά Κανδύλη ,όλο το ΔΣ της ΕΠΣΠ ,τους διαιτητές , τους ιατρούς αγώνων  , τους δημοσιογράφους και τις Πειραϊκές ομάδες για την άψογη συνεργασία που είχαν.

Επίσης ευχαριστεί για τις διευκολύνσεις την υπηρεσία του  ΟΑΣΑ-ΟΣΥ ΑΕ το γραφείο της Π. Ράλλη.

Ο κ. Ξενάκης στο πρωτάθλημα που λήγει  ήταν παρατηρητής σε 42 αγώνες Α’ Κατηγορίας, 5  Β’  Κατηγορίας , 2 Γ’ Κατηγορίας και 2 Κυπέλλου..