Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η απώλεια του Σταύρου Μορφόπουλου είναι τεράστια με όλη τη σημασία της λέξης . Για όλους. Για όλο το Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Ο Σταύρος ζούσε και ανέπνεε για τις Μικτές και τις υποδομές. Αφιέρωνε ώρες ατέλειωτες γι’ αυτές . Ήταν το πάθος του Το καταλάβαινε κανείς αμέσως όταν έπιανε συζήτηση μαζί του .Κάθε φορά αμέσως μετά τους αγώνες των Μικτών επικοινωνούσε αμέσως μαζί μου .Στο τελευταίο παιχνίδι μετά τη νίκη των Παίδων επί της ΕΠΣ Μεσσηνίας, δεν μου τηλεφώνησε . Ούτε ανέβασε κάτι στη σελίδα των Μικτών. Ανησύχησα .Προσπάθησα να μιλήσω μαζί του αλλά δεν τα κατάφερα. Του έγραψα μήνυμα . Μου απάντησε την Παρασκευή το πρωί . «Καλημέρα Αντώνη μου. Όχι δεν συμβαίνει τίποτα. Ένα μικρό πρόβλημα υγείας με καθηλώνει σπίτι.». Ήταν η αρχή του τέλους. Δεν ήθελε να πει . Κράτησε το πρόβλημα για τον εαυτό του και την οικογένεια του μόνο. Δεν ήθελε να το κοινοποιήσει σε κανένα . Κράτησε μια αξιοπρεπή στάση. Όπως ακριβώς αξιοπρεπής ήταν σε όλη του τη ζωή .
Θυμάμαι όταν βρεθήκαμε πριν από δυο μήνες στη κηδεία του Γιώργου Καλαφατά , ενός ακόμα σπουδαίου παράγοντα του Πειραϊκού ποδοσφαίρου με τον ο οποίο είχατε κοινό στοιχείο την αγάπη σας για τον Αργοναύτη.
Θυμάμαι ακριβώς τι μου είπες έξω από την εκκλησία .«Είναι κρίμα να φεύγουν τόσο δραστήριοι και σπουδαίοι άνθρωποι όπως ο Γιώργος» Έτσι ακριβώς μου είπες. Αυτό επαναλαμβάνω τώρα και γω για σένα .
Ο Σταύρος ήταν ένας πραγματικός Κύριος με ήθος. Που είχε διάθεση για προσφορά. Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος των Μικτών τα τελευταία χρόνια. Και δεν είναι υπερβολή αυτό. Θα μας λείψεις φίλε Σταύρο αφάνταστα . Σε όλους. Και πιο πολύ στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο…..
*Η κηδεία του Σταύρου Μορφόπουλου θα γίνει την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στο Γ’ Νεκροταφείο .Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας φίλε….

*Η Επιτροπή Υποδομών της ΕΠΣΠ ενημερώνει ότι οι προγραμματισμένοι για αύριο Σάββατο τελικοί αγώνες (μικρός και μεγάλος τελικός) του Πρωταθλήματος Κ16 αναβάλλονται λόγω της απώλειας του Σταύρου Μορφόπουλου. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση.
*Στη σκιά του θανάτου του Σταύρου Μορφόπουλου η Μικτή Παίδων Κ-15 της ΕΠΣ Πειραιά αγωνίζεται εκτός έδρας με την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Αχαΐας για την είσοδο στους ημιτελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.
*Έναν πλήρως εξοπλισμένο απινιδωτή για τις ανάγκες της Ένωσης η εταιρεία Ιατρικών Εφοδίων Palmos A.E. , παρέδωσε στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ , μέσα στα πλαίσια της χορηγίας που συμφωνήθηκε.
Ο συγκεκριμένος απινιδωτής θα διατεθεί για τις ανάγκες των Μικτών ομάδων της Ε.ΠΣΠ , αλλά και στο γήπεδο ποδοσφαίρου του ΣΕΦ.
Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα. Η υγεία των αθλητών είναι το πολυτιμότερο αγαθό…..

Δεν ξεκίνησε καλά στα μπαράζ η Προοδευτική. Ένα βαθμό σε δυο αγώνες . Χωρίς μάλιστα να σκοράρει. . Αξιοσημείωτο ότι σε όλο το πρωτάθλημα δεν είχε σκοράρει μόνο σε ένα παιχνίδι . Με το Πυλί στην Κω ( 0-2)!!!
Αυτός που την πλήρωσε ήταν ο προπονητής . Η αλλαγή του Δημήτρη Αρναούτη κρίθηκε επιβεβλημένη. Νέος τεχνικός ο φιλόδοξος Γιάννης Μάγγος με επιτυχίες στο ενεργητικό του . Το θέμα είναι να μπορέσει η ομάδα να ανακάμψει . Δεν είναι αργά . Μπορεί να τα καταφέρει . Η Προοδευτική έχει πάντα την συμπαράσταση του κόσμου της. Του δικού της κόσμου. Που είναι μόνο Προοοδευτικάνοι .Και ακολουθούν την ομάδα παντού.
Αλλαγή έγινε και στη θέση του Γενικού Αρχηγού. Ο Αλέκος Νταβέλης αποχώρησε . Για επαγγελματικούς λόγους. Στη θέση του πήγε ο Αντώνης Καλαμάκης. Δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη λύση. Ο Αντώνης μπορεί να βγάλει το πάθος των παικτών και παράλληλα να ηρεμήσει τα αποδυτήρια ….
Τέσσερις τελικοί έμειναν για την ομάδα . Αυτή την εβδομάδα έχει ρεπό. Ευκαιρία να αναδιοργανωθεί και να ηρεμήσει..Το επόμενο παιχνίδι είναι το Σάββατο 28/5 στη Νίκαια με τον Ηρακλή Λάρισας. Ακολουθούν δυο εκτός με ΠΑΟ Ρουφ ( Τετάρτη 1 Ιουνίου) και Ηλιούπολη (Κυριακή 5 Ιουνίου) για να κλείσουν τα μπαράζ το Σάββατο 11/6 με την Παναχαϊκή στη Νίκαια….

Πολύ καλά πηγαίνουν οι εκπρόσωποι του Πειραϊκού ποδοσφαίρου στα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική.
Ελλάς Ποντίων και ΑΕ Μοσχάτου παραμένουν αήττητες μετά από τρεις αγώνες και είναι πρώτες έχοντας από 7 βαθμούς .
Οι Πόντιοι αυτή την αγωνιστική κάνουν το ρεπό τους .
Οι επόμενοι αγώνες τους είναι: Την Τετάρτη 25/5 με Τυμπάκι εντός, την Κυριακή 29/5 με Αγία Παρασκευή εκτός και θα κλείσουν τους αγώνες τους με Βύζα Μεγάρων την Κυριακή 5/6 εντός…..
Οι Μοσχατιώτες παίζουν την Κυριακή 22/5 στα Αντίκυρα Βοιωτίας με τον ΑΟ Κυπάρισσο, ακολουθεί το ρεπό τους την Τετάρτη 25/5 και θα ολοκληρώσουν τους αγώνες τους με δυο παιχνίδια στο Μοσχάτο . Την Κυριακή 29/5 με ΑΟ Χαλκίδα και την Κυριακή 5/6 με Απόλλωνα Ευπαλίου .
Και οι δυο Πειραϊκές ομάδες μπορούν να τα καταφέρουν . Είναι πλέον στο χέρι τους η άνοδος , αν δείξουν την πρέπουσα προσοχή….

• Όχι μόνο δεν λείπουν οι διπλές διαιτησίες αυτή την εβδομάδα ( Γιανναράκης, Τραϊφόρος) αλλά έχουμε και τριπλή!! Σε ρόλο ..Σούπερμαν ο Λάμπρος Τζαγκαράκης που σφυρίζει αύριο ( ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα- Δίας) ενώ την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι παίζει στο Πέραμα( ΑΕ Περάματος- Ατρόμητος Κερατσινίου) και στη συνέχεια στις 5 το απόγευμα στον Κορυδαλλό ( Αστυπάλαια – Φαληρικός) .Αγώνας δρόμου….

• Αυτό που γίνεται με την ΕΠΟ θεωρείται απαράδεκτο πέρα ως πέρα. Μιλάμε για την απαξίωση των Πειραιωτών παρατηρητών αγώνων. Που δεν ορίζονται σε αγώνες Εθνικών πρωταθλημάτων. Μόνο έξι φορές έχουν ορισθεί Πειραιώτες , σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική περίοδο. Αυτό δείχνει καθαρά ότι ο Πειραιάς βρίσκεται στο στόχαστρο της Ομοσπονδίας . Γιατί όμως τέτοια απαξίωση; Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος;;;…..

*Φαβορί για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία είναι το Νέο Ικόνιο. Αν και δεν ξεκίνησε καλά στα 4 πρώτα παιχνίδια όπου είχε μια νίκη μια ισοπαλία και δυο ήττες με 3-6 τέρματα, η ομάδα έκανε φοβερή αντεπίθεση στη συνέχεια και στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια πέτυχε ισάριθμες νίκες με 11-2 γκολ……

*
*Δεν υπήρξε απαρτία στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΑΟ Καραβά που ήταν να γίνει την περασμένη Δευτέρα. Έτσι ορίσθηκε νέα Γ.Σ. για την προσεχή Τετάρτη 25 Μαΐου στις 20.00 στα γραφεία του συλλόγου . Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η έγκριση του οικονομικού απολογισμού και η ημερομηνία διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Όσον αφορά τα ονόματα των υποψηφίων ακούγονται διάφορα. Πάντως όπως λέει και μια… παροιμία: «Ο λαός θέλει , να δοκιμάσει το παστέλι.»….

*Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά το τελευταίο διάστημα για τον πρωταθλητή της Γ’ Πειραιά . Θα πρέπει να διευκρινίσω κάτι . Καταρχήν είπαμε για τον ΑΣ Κωφών που ενώ βγήκε πρώτος στην κανονική διάρκεια τερμάτισε τρίτος στα μπαράζ . Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε τελικά η ΑΕ Νίκαια .
Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της Σάκης Τσαμούρης δήλωσε : «Για την Γ’ Κατηγορία όπου ο πρωταθλητής ΑΣ Κωφών αναδείχτηκε …τρίτος , ακούγονται πολλά . Όπως ο πρώτος να ανέρχεται απευθείας χωρίς μπαράζ ή αν είναι να πάρει μέρος εκεί να ακολουθούν τις ομάδες οι βαθμοί της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος…. Πρωταθλητής βάση της προκήρυξης είναι αυτός που τελειώνει πρώτος και στις 2 φάσεις, αγώνες συν τους αγώνες κατάταξης. Όσον αφορά αν καβαλάγαμε τις βαθμολογίες μας πάλι ο ΑΣΚΠ θα ήταν δεύτερος .Όσο για τον πρώτο στην κανονική περίοδο εννοείται ότι πρέπει να ανεβαίνει κατευθείαν αλλά η φετινή προκήρυξη ήταν αλλιώς και την υπογράψαμε όλοι!!. Δεν αναφέρομαι πια δημόσια για το ποιος είναι πρωταθλητής στη Γ Πειραιά αλλά μετά την γιορτή της ΕΠΣΠ όταν θα φωνάξουν τον πρωταθλητή της Γ ‘θα πουν : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2021-22 Α. Ε ΝΙΚΑΙΑ»
Και ο Σάκης Τσαμούρης κατέληξε : «Όταν τον Σεπτέμβρη φώναζα ότι είναι άδικο το σύστημα , μόνος μου τα έλεγα μόνος μου τα άκουγα και στην Ένωση έλεγαν έλα μωρέ έχεις καλή ομάδα, (κρίνοντας από πρόπερσι) θα ανέβετε .Να όμως που πάντα δεν είναι έτσι γιατί και οι Κωφοί είχαν καλή ομάδα αλλά τώρα που φωνάζουν και πιέζουν να ανέβει και ο τρίτος είναι αργά »….

*Με 6 αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο προπονητής του Ηφαίστου Γιώργος Νίκου , μετά από αυτά που έγραψε σε βάρος του ο διαιτητής Λεμπέσης (αντιαθλητική, απειλητική , εξυβριστική συμπεριφορά) Δυο αγωνιστικές απέμειναν για τα play out της Α’ Κατηγορίας. Οπότε ο οι 4 αγωνιστικές μεταφέρονται τη νέα περίοδο……

*Συνεχίζει και τη νέα χρονιά στον Προφήτη Ηλία ο προπονητής Μάκης Ιωακειμίδης . Και οι δυο πλευρές ήθελαν την επέκταση της συνεργασίας τους . Έτσι η συμφωνία έκλεισε μέσα σε λίγα λεπτά . Τόσο απλά….

*Με ανακοίνωση του ο Παύλος Πλαφαδέλης που αποχώρησε πρόσφατα από την τεχνική ηγεσία της ΑΕ Χατζηκυριακείου μετά από τρία χρόνια ευχαριστεί τον Γενικό Αρχηγό του συλλόγου Μανώλη Μεμαϊντίνι και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας .Παράλληλα όμως περνάει το δικό του αιχμηρό μήνυμα : «Δεν έχουμε ματαιοδοξία. Εγώ και ο συνεργάτης μου έχουμε επιλέξει τη δική μας ποδοσφαιρική μοίρα . Αναλαμβάνουμε ομάδες με χαμηλό μπάτζετ και τις κάνουμε ανταγωνιστικές. Ξεκινάμε προετοιμασία με πολλά προβλήματα και αφήνουμε παρακαταθήκη μια ομάδα με 20-22 αθλητές στη προπόνηση με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Και δεν αμείβεται κανείς κάτι που για πολλά σωματεία αποτελεί γάγγραινα….»….

*Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Γιάννης Χρυσάφης. Μετά από τεράστια και σπουδαία καριέρα . Με ευρωπαϊκούς αγώνες , τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και συμμετοχή σε κορυφαίες ομάδες . Τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέας στην οποία πρόσφερε πολλά τα δυο τελευταία χρόνια. Εκεί που τον αγάπησαν αλλά και τους αγάπησε .Τιμή για τον Κορυδαλλιώτικο σύλλογο η παρουσία του. Αλλά η συνεργασία δεν σταματάει εδώ . Ο Γιάννης έχει αναλάβει ήδη τη θέση του τεχνικού διευθυντή . Η επιτυχία θεωρείται δεδομένη. Η παρουσία του Χρυσάφη είναι ….χρυσάφι για τον σύλλογο , αλλά και για το Πειραϊκό ποδόσφαιρο γενικότερα….

*Το Κορυδαλλιώτικο ντέρμπι αύριο ανάμεσα στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα και τον Δία έχει ξεχωριστή σημασία και ιδιαιτερότητα. Γιατί εκτός από τον Γιάννη Χρυσάφη που κρεμάει τα παπούτσια του , είναι και το τελευταίο παιχνίδι για τον Γιάννη Μανδρέκα . Που θα κοουτσάρει για τελευταία φορά . Μετά από μια σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα σαν αθλητής εργάστηκε για πολλά χρόνια και σαν προπονητής . Ιδιαίτερα στον Δία που μαζί με τον Βαγγέλη τον Ταμβάκη τον πήραν από το μηδέν και του έκαναν «επανεκκίνηση » δίνοντας του υπόσταση και αξιοπρέπεια . Η προσφορά του Μανδρέκα στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο είναι τεράστια . Ο Γιάννης πήρε την απόφαση να σταματήσει να κοουτσάρει , τον κατάλληλο χρόνο. Και αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά…..

*Με 7-0 ο Σαρωνικός συνέτριψε την ΑΕ Περάματος την περασμένη Κυριακή στην Αίγινα . Στις 6 Μαρτίου οι δυο ομάδες είχαν ξανασυναντηθεί στο ίδιο γήπεδο.Τότε οι νησιώτες είχαν νικήσει 2-0. Το καλό για τους Περαματιώτες είναι ότι αυτή τη φορά δεν έχασαν το πλοίο, όπως την προηγούμενη φορά !! Αν και θα ήθελαν οι άνθρωποι να κάτσουν λίγες ώρες ακόμα στο πανέμορφο νησί….

*Το περασμένο Σάββατο έγινα στο γήπεδο του Ρέντη οι τελικοί του πρωταθλήματος υποδομών Κ-18 . Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Ιωνικού που επικράτησε στον τελικό του Παντζιτζιφιακού με 3-0 .Και τα τρία τέρματα των Νικαιωτών πέτυχε ο Βασίλης Καλύκας , γιος του Δημήτρη που έκανε σπουδαία καριέρα σαν ποδοσφαιριστής και συνεχίζει τώρα σαν προπονητής. Ο 18χρονος άσος εξελίσσεται σε σπουδαίο σέντερ φορ και το μέλλον του ανήκει σίγουρα.
Το μήλο λοιπόν , κάτω από τη μηλιά…

*Διημερίδα ποδοσφαίρου Γυναικών θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 21και 22 Μαΐου από την εταιρεία RUSH GREECE που είναι μέλος του παγκοσμίου δικτύου ποδοσφαίρου RUSH SOCCER καθώς και από την γυναικεία ομάδα του Αιολικού.
Η διημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της διεύθυνσης Αθλητισμού Νίκαιας- Ρέντη, της Ε.Π.Ο.
Αύριο Σάββατο το πρωί( 10.30-12.30 ) θα γίνουν επιδείξεις και παιχνίδι γνωριμίας με το άθλημα στην πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας ενώ το απόγευμα στο Δημαρχείο της Νίκαιας θα γίνουν ομιλίες –συζητήσεις από πάνελ εξειδικευμένων ομιλητών.
Την Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα γίνει τουρνουά ποδοσφαίρου ακαδημιών κοριτσιών και βραβεύσεις .
Όσα κορίτσια αγαπάνε το ποδόσφαιρο ας δώσουν το παρών στη διημερίδα. Αξίζει τον κόπο….