Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Τώρα που είναι ακόμα νωρίς η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά θα πρέπει να θέσει υπόψη των σωματείων τα φετινά όρια ηλικίας μικρών και μεγάλων έτσι ώστε τα σωματεία να σχεδιάσουν το ρόστερ τους Να θυμίσουμε ότι πέρυσι το όριο ήταν για γεννηθέντες το 2001 . Εκτάκτως όμως προστέθηκε για πέρυσι να παίζουν ως μικροί και οι γεννηθέντες το 2000 αφού τα παιδιά αυτά πρόπερσι δεν αγωνίστηκαν και έχασαν το ηλικιακό προνόμιο λόγω της διακοπής πρωταθλημάτων. Φέτος φυσιολογικά μικροί θα λογίζονται οι γεννηθέντες το 2002.. Αυτό όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει έγκαιρα ….

Η ΕΠΣ Πειραιά ανακοίνωσε τα 64 σωματεία που έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης στην ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση της 27ης Ιουνίου. Τα οποία τελικά δεν είναι 64, αλλά 67 αφού προστέθηκαν ο Αίας Σαλαμίνας , ο Αργοναύτης και η Ένωση Α.Α. Ρέντη που είναι απολύτως εντάξει πλέον με τα χαρτιά τους. Από κει και πέρα προσπαθούν για να τα καταφέρουν ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας, η Δόξα Σαλαμίνας που είναι πολύ κοντά στην τακτοποίηση τους ενώ λίγο πιο πίσω βρίσκονται οι Σαλαμινομάχοι και η ΑΕ Χατζηκυριακείου.
Κοντά στο μηδέν είναι ο Πειραϊκός και ο Πολυκράτης και το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο…..
Να υπενθυμίσουμε ότι η προθεσμία υποβολής των εγγράφων για την νομιμοποίηση των σωματείων για το 2022 λήγει στις 31 Ιουλίου. Κι όπως λέγεται δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί παράταση.
Η μόνη παράταση που δόθηκε είναι για την τροποποίηση των καταστατικών των σωματείων. Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου….

* Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια η Προοδευτική επέστρεψε στη Β’ Εθνική . Μια τεράστια επιτυχία που πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους τους Κορυδαλλιώτες με κάθε τρόπο. Πιθανό και απίθανο .Και κυρίως εντυπωσιακό. Γιατί η Προοδευτική έχει κόσμο . Τον δικό της κόσμο που την ακολουθεί πιστά όπου αγωνίζεται. Και σίγουρα δεν τον έχουν ούτε ομάδες της Α’ Εθνικής.
Σε μια επιτυχία συμβολή έχουν όλοι ανεξαιρέτως. Ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση φίλαθλοι. Αυτό είναι αλήθεια. Όμως θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε ότι χωρίς τον Αντώνη Αραβαντινό , τίποτα δεν θα γινόταν πραγματικότητα . Κι ας μην θέλει να το παραδεχτεί ο ίδιος. Ο άνθρωπος έκανε τα πάντα για να ανέβει η Προοδευτική κατηγορία . Και κυριολεκτώ . Όσοι έζησαν από κοντά την προσπάθεια της ομάδας σίγουρα γνωρίζουν τι λέω. Αυτή είναι η αλήθεια.
* Πολύ κοντά στο πλευρό των «βυσσινί» στάθηκε ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς . Ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με την ομάδα και προσωπικά δεν έχω γνωρίσει άλλο δήμαρχο να είναι τόσο κοντά στην Προοδευτική Βοήθησε κι αυτός με κάθε τρόπο, σαν ένας ένθερμος οπαδός της ομάδας .
* Φυσικά βοήθησε την ομάδα ο απερχόμενος προπονητής Δημήτρης Αρναούτης. Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα . Ο άνθρωπος πρόσφερε πολλά , αλλά από ένα σημείο και μετά η ομάδα χρειαζόταν φρεσκάδα, ηρεμία και ανανέωση. Αυτά τα βρήκε η Προο στο πρόσωπο του νέου προπονητή Γιάννη Μάγγου που πρόλαβε και έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ομάδα ανεβάζοντας το ηθικό των παικτών κάνοντας παράλληλα και κάποιες διορθώσεις…
*Οι παίκτες από την πλευρά τους πάλεψαν για την άνοδο και την πίστεψαν .Στα κρίσιμα παιχνίδια το απέδειξαν αυτό με το πάθος και την αυταπάρνηση τους
* Θα ήθελα να πω δυο λόγια και για τον φίλο μου τον Γρηγόρη Δράγαζη , αλλά φοβάμαι ότι δεν θα είμαι αντικειμενικός. Το μόνο που θα αναφέρω είναι , πόσο κερδισμένες θα ήταν οι ομάδες , αν είχαν ένα Δράγαζη στον πάγκο τους….

*Τις ευχές της έστειλε η Χαραυγή για την άνοδο της Προοδευτική στη Β’ Εθνική . Όλο σχεδόν το συμβούλιο ήταν στον αγώνα με την Παναχαϊκή και καμάρωναν τούς Ποτουριδη και Γκόγκα που αγωνίσθηκαν αλλά και τον Γιώργο Θεοδωρίδη που είχε στα μπαράζ θλαστικό πρόβλημα. Και οι τρεις προέρχονται από την παραγωγική παικτική παραγωγή της Χαραυγής. Οι μόνοι παίκτες από το ρόστερ των Κορυδαλλιωτών που προέρχονται από τον ερασιτέχνη Πειραιά .Και κάτι ακόμα . Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Γενικός Γραμματέας της Προοδευτικής Σωκράτης Πτερνέας είναι η ζωντανή ιστορία της Χαραυγής. Εδώ και 45 χρόνια….

*Με τον ωραιότερο τρόπο ολοκλήρωσε την πορεία του με την Ελλάς Ποντίων ο προπονητής Σταύρος Τζαναβάρας .Ευχαρίστησε όλους στην ομάδα για την άψογη συνεργασία τους δείχνοντας έτσι το ήθος του και τον άψογο χαρακτήρα . Η θητεία του Σταύρου στους Πόντιους θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη αφού μαζί του η ομάδα κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο Πειραιά, άσχετα αν δεν κατάφερε τελικά την άνοδο. Αυτό είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση…
* Δυο ακόμα αποχωρήσεις προπονητών είχαμε τις τελευταίες . Παρελθόν αποτελεί από την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα ο Δημήτρης Βουτσινάς μετά από δυο χρόνια . Επίσης ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Τάσου Ανδριώτη με την Χαλκηδόνα.
Η θητεία και των δυο θεωρείται επιτυχημένη .Και οι δυο πρόσφεραν πολλά στις ομάδες τους….
« Η Χαλκηδόνα κάθε χρόνο κάνει και ένα παραπάνω βήμα οργανωτικά και βαθμολογικά θα έλεγα και νομίζω πως αργά ή γρήγορα θα βρει τον δρόμο να επιστρέψει εκεί που της αρμόζει.» δήλωσε ο Τάσος Ανδριώτης που ευχαρίστησε τη διοίκηση του συλλόγου για την εμπιστοσύνη που του έδειξε….

Συνεχίζει ο Γιάννης Καλαϊτζής στους Λέοντες Καμινίων. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Η διοίκηση του Γιάννη Ηλία αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον ικανότατο τεχνικό . Από τη στιγμή που η ομάδα πηγαίνει καλά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η συνταγή….

* Αλλάζει πλάνα ο προπονητής Βαγγέλης Ζαγκλής. Νέοι ορίζοντες για τον ικανό τεχνικό. Που από τις ακαδημίες του ΑΟ Καραβά , αναλαμβάνει τις τύχες του ιστορικού Αργοναύτη . Η επιτυχία θεωρείται δεδομένη….

* Ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού . Από τη διοίκηση του συλλόγου γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος προπονητής και παράλληλα να ενισχυθεί το ρόστερ της ομάδας.
Πάντα με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα χωρίς κινήσει απλά για ενθουσιασμό…

 

*Δεν θα συνεχίσει στις ακαδημίες του Ιωνικού ο Μιχάλης Γρίμπιλας. Μια πορεία τριών ετών έφτασε στο τέλος της . Ο έμπειρος τεχνικός που ήταν στην ομάδα Κ-17 , με δήλωση του ευχαριστεί τη διοίκηση του συλλόγου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Γιάννη Τσιριγώτη για την συνεργασία καθώς και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του.

*Στην μαγευτική Κύθνο θα βρεθούν οι βετεράνοι της Δραπετσώνας το επόμενο Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου. Θα δώσουν αγώνα με τους παλαίμαχους του νησιού. Εκεί όπου ηγείται ο Τάκης Καλούδης παλιά μεγάλη δόξα του ποδοσφαίρου. Μάλιστα ο Σύνδεσμος Βετεράνων ποδοσφαιριστών Δραπετσώνας θα τον τιμήσει με πλακέτα για το ήθος και την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία..

*Την προσεχή Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Νίκαιας ο τελικός του Κυπέλλου βετεράνων Πειραιά που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Απόστολου Τσιρογιάννη κορυφαίου ποδοσφαιριστή και παράγοντα που έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά από ανακοπή τον Αύγουστο του 2021.
Θα παίξουν ο Ερμής Κορυδαλλού με τον Ηρακλή Νίκαιας .
Στους ημιτελικούς που έγιναν χθες στη Νίκαια, οι Κορυδαλλιώτες επικράτησαν με 2-0 της Νίκης Ρέντη ενώ ο Ηρακλής «καθάρισε» την Δόξα Πειραιά με 6-2.
Στην εκδήλωση της Δευτέρας έχει δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας . Πριν από τον τελικό , θα γίνει στις 18.30 αγώνας παλαιμάχων ανάμεσα σε …Βόρειους και Νότιους .
Στο περιθώριο της γιορτής θα χορέψει το συγκρότημα Κρητών Νίκαιας – Κορυδαλλού «Η Ομόνοια ».
Να σημειωθεί ότι η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά είναι η μόνη Ένωση σε όλη την Ελλάδα που διοργανώνει Κύπελλο Παλαιμάχων….

* Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του Χατζηαλέξη με τον Αίαντα Σαλαμίνας , τότε το μάδημα της …μαργαρίτας έγινε απλό. Ο έμπειρος τεχνικός βρήκε το λιμάνι για να αράξει . Ή μάλλον το ….καράβι που θα συνεχίσει το ταξίδι του. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον ΑΟ Καραβά . Εμείς το είχαμε γράψει με υπονοούμενα από την περασμένη εβδομάδα . Να διαβάζετε λοιπόν τη στήλη μας προσεχτικά…..

• Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της ακαδημίας του Αετού Κορυδαλλού. Κάθε περίοδο τέτοια εποχή η εκδήλωση αυτή αποτελεί το γεγονός της χρονιάς. Γιατί η διοίκηση του Δημήτρη Μπούγα ξέρει να διοργανώνει καλά τέτοιες γιορτές . Γιατί ξέρει να λειτουργεί τις υποδομές όσο κανείς , κατά γενική ομολογία. Το ανέφεραν μάλιστα στις ομιλίες τους χθες τόσο ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, όσο και ο πρόεδρος της Προοδευτικής Αντώνης Αραβαντινός….

* Νέοι ορίζοντες για τον Γιώργο Μελαμπιανάκη. Που μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον ΑΣ Κωφών . Εκεί που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Εκεί που πλέον τον θεωρούν δικό τους παιδί….
* Δυναμικά μπήκε στο μεταγραφικό παιχνίδι η ΑΕ Νίκαια. Πρώτη από όλους.Στόχος των υπευθύνων είναι να ενισχυθεί αρκετά ο ιστορικός σύλλογος και να φτάσει πάλι ψηλά….
*Δεν θα συνεχίσει στην Χαλκηδόνα ο Μαλντίν Λαλάι. Ο 24χρονος επιθετικός είναι ελεύθερος να συνεχίσει σε ομάδα της αρεσκείας του. Ήδη συζητά με συλλόγους για να συνεχίσει να αγωνίζεται. Ο Λαλάι έχει αγωνιστεί επίσης σε Καραβά, Σαρωνικό και Αστέρα Νίκαιας….

Δεν ξέρω ποια θα είναι η τύχη του Πανφαληρικού τη νέα χρονιά, αφού τα κορυφαία διοικητικά στελέχη αποχώρησαν από την ομάδα, μετά από την αποτυχία της ομάδας να μην ανέβει κατηγορία . Άλλοι λένε ότι θα δεν θα κατέβει το σωματείο στο νέο πρωτάθλημα, άλλοι λένε ότι θα συγχωνευτεί με άλλο σύλλογο. Με τόσα πολλά που ακούμε τελευταία κοντεύουμε να …«κουφαθούμε »…..