Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…. 

Published

on

Κατατέθηκε στη Βουλή  από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η τροπολογία για το «ψαλίδι» στο 1% (από 5%) του ποσοστού που εισπράττει η ΕΠΟ από τις ραδιοτηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ. .Με αυτόν τον τρόπο η ΕΠΟ χάνει γύρω στα  2,5 εκατ. ευρώ. Είναι ουσιαστικά μια νίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη με σημαντικά οφέλη και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Super League 1  τόνισε μεταξύ άλλων :

«Πρόθεση μας είναι η ίδια  η Super League 1   να επιχορηγεί απευθείας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων , ώστε Ενώσεις και σωματεία να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα που τους αναλογούν και να μην λαμβάνουν «ψίχουλα» τη στιγμή που «περίεργοι » τύποι που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Ομοσπονδία αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και οι «συνεργάτες» τους στις ΕΠΣ ανοίγουν επιχειρήσεις».

Οι Ενώσεις δυσανασχετούν με την πολιτική της ΕΠΟ  που έφερε προς ψήφιση τον προϋπολογισμό του 2023 χωρίς να περιλαμβάνει την τακτική επιχορήγηση προς τις ΕΠΣ και χωρίς μια σειρά προβλέψεων για οικονομική ενίσχυση, που υπήρχαν μέχρι και τον προϋπολογισμό του 2022.  Δυσανασχετούν επίσης αφού η  οικονομική   βοήθεια από την ΕΠΟ μειώνεται χρόνο με τον χρόνο. Συνεπώς την  κίνηση αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη την αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση . Η επόμενη κίνηση των Ενώσεων είναι να ζητήσουν  από τον πρόεδρο να αποσαφηνίσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να ενισχυθεί οικονομικά από την Super League 1    χωρίς να χρειαστεί η μεσολάβηση της ΕΠΟ….

*Όμως δεν ξεμπλέκεις εύκολα από αυτή την ΕΠΟ . Η διοίκηση Μπαλτάκου βλέποντας ότι χάνει το οικονομικό παιχνίδι κάτω από τα πόδια της  αποφάσισε κάτι άλλο σύμφωνα με πληροφορίες μας ώστε να καλύψει τα οικονομικά κενά που δημιουργήθηκαν . Μια απόφαση «τερατούργημα » που μόλις ανακοινωθεί και εφαρμοστεί θα φέρει αναστάτωση και «σεισμό» στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Η Ομοσπονδία λοιπόν αποφάσισε να παίρνει αυτή το μεγάλο ποσοστό από τα χρήματα μιας μεταγραφής ( τα σωματεία θα πρέπει να καταθέτουν το ποσό στην Τράπεζα!!), αφήνοντας τα « ψίχουλα » στις Ενώσεις .  Μια τέτοια κίνηση θα φέρει τα πάνω – κάτω  αφού αναμένονται κινητοποιήσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.

Στην Ε.Π.Σ. Πειραιά αναμένουν τις εξελίξεις  για να αντιδράσουν ανάλογα. Το σίγουρο είναι ότι  αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις  της Ομοσπονδίας  την δικαιώνουν και σίγουρα αισθάνονται δικαιωμένοι  που είναι από τις λίγες Ενώσεις οι οποίες δεν ψήφισαν την διοίκηση Μπαλτάκου , μια από τις πιο ανεπαρκείς διοικήσεις της ΕΠΟ όλων των εποχών. Παράλληλα όμως αισθάνονται απογοήτευση γιατί από κάτι τέτοιες κινήσεις ζημιωμένο βγαίνει ολόκληρο  το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο …..

*Μετά  την παράταση που δόθηκε  μέχρι τον Ιούλιο του 2023 για την οριστική  διαγραφή των σωματείων που δεν εγγραφεί στο          ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ καθώς και  της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης  του, ο κ. Αυγενάκης έδωσε παράταση ως τις 17 Αυγούστου 2022  μετά από αίτημα της ΕΠΟ  ώστε να μπορέσουν τα σωματεία να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αγωνιστικές δραστηριότητες .Δεν αποκλείεται να δοθεί και νέα παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου αφού όπως είναι γνωστό οι δημόσιες υπηρεσίες τον μήνα αυτό υπολειτουργούν… 

 

*Τελικά τι θα γίνει με το γήπεδο του ΣΕΦ ; Αρχικά έγινε μια συνάντηση των σωματείων που προπονούνται εκεί στα γραφεία της ΕΠΣΠ . Όμως είναι αδύνατον να βρεθεί μια λύση που θα εξυπηρετεί όλους . Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα , όχι μόνο με τον «συνωστισμό» των ομάδων που μαζεύτηκαν εκεί, αλλά και με τις ώρες προπονήσεων. Ας βρεθεί μια λύση . Δεν γίνεται να «χωρέσουν » όλοι εκεί. Ούτε γίνεται να προπονούνται κάποιοι νωρίς το μεσημέρι ή αργά τη νύχτα και άλλοι να έχουν την« μερίδα του λέοντος ». Δεν είναι σωστό….. 

*Ονειρεμένες κινήσεις από την Προοδευτική . Όχι μόνο για τη νέα ΠΑΕ που ενισχύεται σημαντικά και καθημερινά ανακοινώνει σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις έτσι ώστε να παρουσιαστεί δυνατή στο νέο πρωτάθλημα της Superleague 2 .

Οι «βυσσινί» θα δώσουν το βάρος τους φέτος και στις Ακαδημίες  μιας και οι απαιτήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες με η συμμετοχή της ομάδας στα πρωταθλήματα Κ-19 και Κ-17  Ανεβαίνει επίπεδο λοιπόν η ομάδα  στον τομέα των υποδομών. Και για να γίνει αυτό με επιτυχία έπρεπε να βρεθεί και ο κατάλληλος ηγέτης. Η Προοδευτική λοιπόν τον βρήκε στο πρόσωπο του Γιώργου Μαλαδάκη . Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση . Που με την εμπειρία και τη φιλοδοξία του είναι  σίγουρο ότι θα προσφέρει πολλά και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των ακαδημιών. Ο Γ. Μαλαδάκης έχει σαν στόχο την ανάδειξη ταλέντων που με τις κατάλληλες ενέργειες θα προωθηθούν και θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα .

Παράλληλα με τις υποδομές η Προοδευτική δημιουργεί ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών η οποία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας , στο πρωτάθλημα γυναικών ποδοσφαίρου σάλας, καθώς και   στη δημιουργία ακαδημιών για κορίτσια όλων των ηλικιών.  Υπεύθυνη του τμήματος ποδοσφαίρου γυναικών θα είναι η κ. Μαριλίνα Τζελέπη. Ότι καλύτερο υπάρχει στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια . Άλλωστε οι επιτυχίες που έχει σημειώσει παλαιότερα με τον Εθνικό και τον Αιολικό τα λένε όλα…….

*Μια δήλωση με νόημα έκανε ο Στέφανος Φαναρίτης. Που έπλεξε το εγκώμιο  τεσσάρων δημάρχων  οι οποίοι «στηρίζουν πραγματικά τα σωματεία της περιοχής τους και τον αθλητισμό γενικά» . Ο ηγέτης της ΑΕ Μοσχάτου αναφέρθηκε συγκεκριμένα για τον  Αργύρη Οικονόμου  της Ελευσίνας, Νίκο Χουρσαλά του Κορυδαλλού , Βασίλη Νανόπουλο της Κορίνθου και Βασίλη Ζορμπά για την Αγία Παρασκευή. Και καταλήγει : Μπράβο σας ρε μάγκες…

Όποιος θέλει κάνει…Δεν λέει…». Η αναφορά αυτή μόνο τυχαία δεν γίνεται . Είναι αυτό που λέει ο λαός :« Τα λέω στη νύφη για να τ’ ακούσει η πεθερά.

Είναι σαφές λοιπόν ότι αυτό είναι αιχμή για την Δημοτική Αρχή Μοσχάτου, που παρά τις υποσχέσεις από πέρυσι , καθυστερεί να ξεκινήσει τις εργασίες για την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου Μοσχάτου. Οι εργασίες έχουν καθυστερήσει επικίνδυνα .Πιθανόν λόγω χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Μπορεί να μην φταίει ο Δήμος ,αλλά οι εκάστοτε εργολάβοι με τα τερτίπια τους για να πάρουν τη δουλειά. Αυτή πάντως που δεν φταίει σίγουρα  είναι  η ΑΕΜ  που  κινδυνεύει να «ξεσπιτωθεί » μέσα στο πρωτάθλημα. Και όλοι γνωρίζουν πόσο απαιτητικό και δύσκολο είναι το  πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ειδικά φέτος…..

* Αυτή τη φορά ο Λεωνίδας Πανοηλίας δεν επιστρέφει στον Αίαντα Σαλαμίνας σαν προπονητής. Γυρίζει ως τεχνικός διευθυντής που αναλαμβάνει την οργάνωση και τη σωστή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Σίγουρα μια σωστή και έξυπνη κίνηση  από τη διοίκηση του ιστορικού συλλόγου αφού ο Λεωνίδας με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει ώστε ο Αίας να βρει και πάλι τον δρόμο του….

*Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει   στους Φιλάθλους ο Θοδωρής Ντέμος . Σίγουρα είναι μια επιβράβευση για τον έμπειρο προπονητή  που δουλεύει με επιτυχία στον ιστορικό σύλλογο έχοντας τεράστια προσφορά στην πορεία του .

*Αναδιοργάνωση του Ερμή σε όλα τα επίπεδα. Ο σύλλογος του Κορυδαλλού που θα αγωνιστεί φέτος  στην Β’ Πειραιά ετοιμάζει την επιστροφή του με σωστό προγραμματισμό που ετοιμάζουν ο πρόεδρος Απόστολος Τσιριωτάκης και οι συνεργάτες του. Να σημειωθεί ότι παρέμεινε τελικά στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας ο ικανότατος  Άρης Τσαγδής αφού επικράτησε –ευτυχώς-η λογική ….

*Θωράκισε τα γκολπόστ του ο Ατρόμητος Πειραιά με την απόκτηση του Νίκου Καραμαλίγκα , ενός ιδιαίτερα ταλαντούχου γκολκίπερ. Που επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στα Πειραϊκά γήπεδα. Την περίοδο 2018-19 αγωνίστηκε στον ΑΟ Καραβά ενώ το 2015-16 στον  Αργοναύτη . Να σημειωθεί ότι πέρα από την μπάλα ο Νίκος έχει ένα ακόμα σπουδαίο χάρισμα. Είναι εκπληκτικός κιθαρίστας και  έχει μια  υπέροχη φωνή….

  • Και ο ΑΣ Κωφών συνεχίζει ακατάπαυστα την ενίσχυση του με σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ο κ. Θανάσης Καψής και οι συνεργάτες του εργάζονται πυρετωδώς  καθημερινά με στόχο την βελτίωση του συλλόγου σε όλους τους τομείς…..

  • Την απόκτηση του ταλαντούχου πορτιέρο Παναγιώτη Χιώτη ανακοίνωσε το Νέο Ικόνιο. Ο 18χρονος άσος είναι γιος του βετεράνου τερματοφύλακα Διονύση Χιώτη που έκανε μεγάλη καριέρα στο Ελληνικό και Κυπριακό ποδόσφαιρο και εγγονός του Σωτήρη Αδελφίδη που ξεκίνησε από τον ιστορικό Αστέρα Κερατσινίου για να αγωνιστεί στη συνέχεια σε Παναθηναϊκό , Καλαμάτα κλπ.

*Πολύ καλή δουλειά γίνεται στις υποδομές των Νέων Ευγενείας τα τελευταία χρόνια. Γεγονός αναμφισβήτητο. Και μάλιστα , αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην ανδρική ομάδα

Τεχνικός διευθυντής είναι ο Δημήτρης Τζανετουλάκος. Που με την εμπειρία και τις γνώσεις του προσφέρει πολλά . Έχει μάλιστα άψογη συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας εδώ και πέντε χρόνια Δημήτρη Αλειφεράκη.

Ανανέωσαν και συνεχίζουν στις υποδομές για μια ακόμα χρονιά οι  επιτυχημένοι Βασίλης Πατινιώτης και Μανώλης Τσατσαρωνάκης  ειδικοί  στην προπόνηση ποδοσφαιριστών μικρής ηλικίας .

Μαζί τους φέτος και ο Μιχάλης Μουτάφης με τεράστια εμπειρία σε τμήματα ακαδημιών που πήγε φέτος στην Ευγένεια με ένα πλούσιο  βιογραφικό προσφοράς…..

  • Νέοι ορίζοντες για τον φροντιστή  Κυριάκο Πεζιρκιανίδη  γνωστό στο ευρύ κοινό με το προσωνύμιο «Φίγκο». Μετά την επιτυχημένη παρουσία του στον ΑΟ Καραβά τα τελευταία χρόνια έκανε το «μεγάλο βήμα ». Προσελήφθη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός  για να προσφέρει εκεί τις υπηρεσίες του .Να λοιπόν που ο Καραβάς δεν αναδεικνύει μόνο ποδοσφαιριστές αλλά και φροντιστές . Στον σύλλογο όχι μόνο δεν στεναχωρήθηκαν που ο «Φίγκο» αποχώρησε, αλλά αντίθετα χάρηκαν για την εξέλιξη του . Μάλιστα , όπως έμαθα , κάποιοι  από την διοίκηση του  Καραβά συνέβαλαν για την πρόοδο του….