Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα…με τον Αντώνη

Published

on

Η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που δικαίωσε την Χαραυγή σε βάρος της ΑΕ Νίκαιας , τάραξε τα νερά στο Πειραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο . Θα λέγαμε ότι «άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου » για όλη την Ελλάδα . Μια απόφαση που ο καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει . Αυτός φυσικά που πανηγυρίζει είναι ο Πτερνέας που δείχνει ότι δικαιώθηκε με την επιμονή του, αν και η ΑΕ Νίκαια θα προσφύγει στα Διαιτητικά δικαστήρια . Γενικά υπάρχει έντονος προβληματισμός γιατί πολλά είναι τα σωματεία που διαθέτουν πάνω από αλλοδαπούς αθλητές άνω των 18 ετών έστω και ανενεργούς .Σε συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ Αντώνη Ανούστη ο οποίος είναι και νομικός ,μας εξέφρασε τον προβληματισμό του και την απορία του για την απόφαση . « Περιμένω να δω το σκεπτικό . Στην διάταξη του κανονισμού μεταγραφών δεν αναφέρεται ποια είναι η συνέπεια . Γιατί απλά εδώ δεν υπάρχει αντικανονική συμμετοχή.» Για να πούμε όμως ακριβώς τα πράγματα όπως έχουν η ΑΕ Νίκαια είχε στο δυναμικό της 9 αλλοδαπούς ενήλικες αθλητές( άνω των 18)  αντί για τους 5 που ορίζει ο ΚΑΠ. Δεν έχει σημασία αν ήταν ανενεργοί . Θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιηθούν αφού δεν είχε γίνει ομαδική αποδέσμευση . Από την πλευρά τους οι Νικαιώτες υποστηρίζουν ότι το καλοκαίρι πήγαν να κάνουν ομαδική αποδέσμευση , αλλά δεν του επιτράπηκε από την ΕΠΟ επειδή διέθεταν λιγότερους από 140 αθλητές, κάτι  όμως που άλλαξε τώρα τελευταία. Η απορία μας είναι άλλη και το συζητήσαμε με τον κ. Ανούστη που συμφώνησε . Όταν ένα σωματείο διαθέτει 180 αθλητές που είναι το ανώτατο όριο και θέλει να εκδώσει ένα δελτίο νέου αθλητή , η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ δεν το εγκρίνει . Γιατί δεν κάνει το ίδιο και με τους περισσότερους από 5 αλλοδαπούς αθλητές ;Άρα η ευθύνη είναι βασικά της Ομοσπονδίας. Και κλείνουμε . Η υπόθεση έχει πολύ …φαί. Και μην νομίζετε ότι το πρόβλημα το έχει μόνο η ΑΕ Νίκαια .Πολλά σωματεία σε όλη την Ελλάδα είναι στην ίδια κατάσταση….

***Ο Σωκράτης Πτερνέας είχε κάθε λόγω να είναι ικανοποιημένος για την απόφαση . Και όπως έλεγε χθες , το έκανε μόνο επειδή ήταν η ΑΕ Νίκαια , την  οποία περίμενε στη γωνία εδώ και δυόμισι χρόνια  επειδή η τελευταία είχε  κερδίσει ένσταση σε βάρος της ομάδας του η οποία κινδύνεψε να πέσει. Εκδικητικοί λοιπόν οι λόγοι…..

**Ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Α.Ο. Καραβά, κ. Γιώργος Κωττάκης θα φιλοξενηθεί στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού 1 (90,4 fm) «Πινελιές στα Σπορ», που θα μεταδοθεί σήμερα  στις  1 το μεσημέρι  και στην καθιερωμένη ενότητα για το Πειραϊκό Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

***Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από την ημέρα που έφυγε από κοντά  μας ο Μίλτος ο Βρεκούσης , ο παλαίμαχος γκολκίπερ και προπονητής , αλλά πάνω από όλα φίλος και αγαπητός σε όλο το ποδοσφαιρικό στερέωμα . Το μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του θα γίνει αύριο στις 11πμ στο Γ’ Νεκροταφείο …..