Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

 

Εκτάκτως η στήλη δημοσιεύεται σήμερα….
Αρχίζουν οριστικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα μετά από απόφαση της ΕΠΟ , όπως άλλωστε αναμενόταν .
Η απόφαση πάρθηκε σχεδόν με απόλυτη ψηφοφορία. Συγκεκριμένα 14 μέλη της Εκτελεστικής επιτροπής ψήφισαν υπέρ της επανέναρξης και ένα κατά. Αυτός είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης που πρότεινε να ξεκινήσουν μόνο οι αγώνες της Α΄Κατηγορίας . Η πρόταση του όμως αυτή δεν έγινε δεκτή…..
Σχετικά με το αν είναι νόμιμη η απόφαση που πάρθηκε από την διοίκηση της ΕΠΟ ενώ η αρχική απόφαση για την αποχή πάρθηκε από την Γενική Συνέλευση , να πούμε ότι η Γ.Σ. είχε εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ να αποφασίσει σχετικά….
Μπαίνουμε λοιπόν-επιτέλους – και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Αυτό το Σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου θα γίνουν οι αγώνες του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας που ξεκινά . Την προσεχή Τετάρτη 26 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι αγώνες Κυπέλλου . Το πρόγραμμα ήδη έχει ανακοινωθεί.

Δεν θα χρειαστεί , κατά πάσα πιθανότητα , να γίνει εμβόλιμη αγωνιστική, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣΠ . Θα χρειασθεί μόλις μια εμβόλιμη αγωνιστική( Τετάρτη) που θα ορισθεί – εκτός απροόπτου -στα τέλη του Μαρτίου, όταν θα έχει μπει η θερινή ώρα για να γίνουν οι αγώνες χωρίς φώτα….
Παρά την μεγάλη καθυστέρηση λόγω της διακοπής, η Α΄ Κατηγορία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου αφού ακολουθούν τα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική), βάση του προγραμματισμού που έχει γίνει, σχετικά με τις διοργανώσεις σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο .
Τα πρωταθλήματα Β΄-Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας Πειραιά , ξεκινούν το Σαββατοκύριακο 29-30/10 και ολοκληρώνονται στα τέλη Απριλίου. Θα ακολουθήσουν οι αγώνες κατάταξης play-out), δεν θα χρειασθούν εμβόλιμη αγωνιστική, ενώ δεν θα υπάρξει πρωτάθλημα στις μεγάλες αργίες ( Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Καθαρή Δευτέρα, 25η Μαρτίου, Πάσχα) .

*Τετάρτες θα διεξαχθούν μόνο αγώνες Κυπέλλου .Μέσα στον Νοέμβριο είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν οι αγώνες της Δ΄ Φάσης του Κυπέλλου( 8 συνολικά ) καθώς επίσης οι αγώνες της Προημιτελικής Φάσης( 4 συνολικά ).
Όλα αυτά τα παιχνίδια η ΕΠΣΠ θα τα ορίσει κυρίως βραδινές ώρες . Κι αυτό για να μην επιβαρύνονται τα σωματεία και να προλάβουν οι αθλητές που είναι εργαζόμενοι και μαθητές οι περισσότεροι…..

*Την προσεχή Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 16.00 στα γραφεία της ΕΠΣΠ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση (διαχωρισμός Ομίλων-αγωνιστικό πρόγραμμα) των Πρωταθλημάτων Υποδομών περιόδου 2022-2023.

*Το είδα με τα ίδια μου τα μάτια περνώντας από το γήπεδο του ΣΕΦ ένα από τα τελευταία πρωινά. Μαθητές από γειτονικό Λύκειο προφανώς , σκαρφάλωσαν από τα κάγκελα , μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο , έπαιξαν ποδόσφαιρο και βγήκαν με τον ίδιο τρόπο . Σκαρφαλώντας…. Και δεν ήταν λίγοι…
Κι όλα αυτά από τη στιγμή που δεν υπάρχει φύλακας στο γήπεδο που έγινε «ξέφραγο αμπέλι»…..

*Σοβαρή καταγγελία έγινε από τον πρόεδρο του Παννεαπολικού Τάσο Τσίλη για το
βοηθητικό γήπεδο του “Π. Νικολαΐδης”, που βρίσκεται στο έλεος του Θεού . Ο κ. Τσίλης αναφέρει αναλυτικά τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν και καλεί τη Δημοτική Αρχή της Νίκαιας που έχει ενημερωθεί εδώ και μήνες να δώσει λύση…..

*Μέχρι και την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου τα σωματεία του Πειραιά μπορούν να καταθέτουν τα έντυπα μεταγραφικών κινήσεων, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣΠ. Ας το έχουν υπόψη τους οι ομάδες…
*Μια πολύ σημαντική κίνηση από την ΠΑΕ Ιωνικός για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Συγκεκριμένα προσέφερε 100 προσκλήσεις του Κυριακάτικου αγώνα του Ιωνικού με τον ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 23/10 στο γήπεδο Νεάπολης, προκειμένου να διατεθούν σε φιλάθλους των σωματείων και κυρίως Νικαιώτικων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν έγκαιρα με την γραμματεία της ΕΠΣΠ.
Με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Πειραιά ευχαριστεί την ΠΑΕ Ιωνικός και την οικογένεια Τσιριγώτη για την προσφορά των προσκλήσεων….

*Κραυγή αγωνίας από τον προπονητή Μπάμπη Τοπίκογλου :«Προς τους φίλους του ερασιτεχνικού πειραϊκού ποδοσφαίρου, και όχι μόνο. Με Γνώμονα όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο μας, προτείνω να δημιουργηθεί σύνδεσμος ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών Πειραιά..Οι πιο μεγάλοι θα βοηθήσουμε..».
Να πούμε στον φίλο Μπάμπη , πως από το 2016 υφίσταται Σύνδεσμος. Τον οποίο είχε ιδρύσει ο Νίκος Σιδηρόπουλος . Μια πολύ καλή κίνηση με σκοπό την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των αθλητών , ύστερα από το κόψιμο των επιχορηγήσεων από την ΕΠΟ. Ο Νίκος προσπάθησε όσο γινόταν μαζί με τους συνεργάτες του. Όμως η προσπάθεια αυτή ουσιαστικά «πάγωσε » τα τελευταία χρόνια . Ίσως να έφτασε η ώρα , ώστε ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής να αποκτήσει και πάλι τη δική του «φωνή». Μα καλά, θα μου πείτε, εδώ η ΕΠΟ απαξιώνει ολόκληρες ποδοσφαιρικές Ενώσεις , με τον Σύνδεσμο των ποδοσφαιριστών θα ασχοληθεί; Κι όμως με προσπάθεια, αντίδραση και ομαδική συμμετοχή , όλα μπορούν να γίνουν …..

*Μια ακόμα αλλαγή προπονητή πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος . Η έκτη αν μετράω καλά . Τέλος ο Δημήτρης Αντώνος από τους Νέους Δραπετσώνας – Αστέρια που παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Στη θέση του πήγε ο ικανότατος Παύλος Πλαφαδέλλης που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν στον Πανφαληρικό…..

• Τις δεκαοκτώ (!!) έφτασαν οι μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει ο ΑΟ Καραβάς. Και ενδεχομένως να κάνει και άλλες . Ο Βασίλης Γκούμας και οι συνεργάτες του έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν ένα πανίσχυρο σύνολο που θα κτυπήσει άνοδο. Από κει και πέρα είναι θέμα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη και της υπόλοιπης τεχνικής ηγεσίας να μοντάρουν την ομάδα .
• Ο Ατρόμητος Πειραιά επανέρχεται στο προσκήνιο και πάλι μετά από τα τελευταία στάσιμα χρόνια, έχοντας στην ηγεσία του τον Χρήστο Σδρένια που επανήλθε δριμύτερος. Οι Καμινιώτες ποντάρουν πολλά στο νέο τους προπονητή Βασίλη Σπάθα.
• Ο Περαμαϊκός εμφανίζεται φέτος πιο δυνατός πιο έμπειρος και πιο σίγουρος . Ο ιστορικός σύλλογος συνεχίζει από κει που σταμάτησε πέρυσι. Και όλα δείχνουν ότι έχει τη δυνατότητα να φτάσει ψηλά….
• Πάμε και στην Αμφιάλη . Μια αξιόλογη ομάδα που αποτελεί μια σταθερή αξία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο αλλά κινείται με χαμηλό προφίλ, χωρίς να δίνει μεγάλη σημασία στην προβολή και στη δημοσιότητα της …..

*Ο φωτισμός στο γήπεδο της Νίκαιας βελτιώθηκε σημαντικά φέτος., Μπήκαν λάμπες led σε όλους τους προβολείς . Έτσι το γήπεδο αυτό μπορεί να υπολογίζεται από την ΕΠΣΠ και για βραδινούς αγώνες .
Τα υπόλοιπα γήπεδα όπου υπάρχει πολύ καλός φωτισμός είναι της Χαραυγής, των Σιταποθηκών και του «Παντελής Νικολαΐδης».

• Για να συμμετάσχουν τα Πειραϊκά σωματεία σε ιδιωτικά τουρνουά ποδοσφαίρου θα πρέπει να αδειοδοτηθούν για τη συμμετοχή τους από την ΕΠΣ Πειραιά. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν αδειοδοτηθεί τα κάτωθι Ιδιωτικά Τουρνουά Ποδοσφαίρου:
1.AKROPOLIS ACADEMY TOURNAMENT”
2.RESPECT CUP
3.SOCCERLINK

• Ο κ. Άκης Ρίζος ιδιοκτήτης εταιρείας διεθνών μεταφορών , είναι ομολογουμένως πολύ κοντά στα Ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και βοηθά σημαντικά . Τελευταία στάθηκε στο πλευρό της ΑΕ Χαραυγής που τον ευχαρίστησε δημόσια . Παράλληλα βοηθά και την ΕΠΣ Πειραιά και ιδιαίτερα την Επιτροπή Παρατηρητών της οποία είναι και μέλος…..

*Ανεβασμένα πράγματα , πρωτόγνωρα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Οι χορηγοί του Ικάρου Καλλιθέας επιχειρηματίες Μάριος Μπίλιος και Παναγιώτης Ζιώτης πρόσφεραν στον σύλλογο 100 ποδοσφαιρικές μπάλες με το λογότυπο της ομάδας αλλά και του καταστήματος τους .
Τις ξεχωριστές αυτές μπάλες τις χαίρονται στις προπονήσεις , οι ποδοσφαιριστές της αντρικής ομάδας αλλά και των ακαδημιών του συλλόγου…..

• Ο Κανέλλος Τσίρμπας θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ηγεσία της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά για τα επόμενα χρόνια . Ο πρόεδρος βγήκε μετά από κλήρωση που έγινε ανάμεσα στον κ. Τσίρμπα και τον κ. Σταύρο Μπάκα που ήλθε πρώτος στις πρόσφατες εκλογές . Οι δυο άνδρες ισοψήφησαν στην ψηφοφορία για την προεδρία , που έγινε μεταξύ των μελών Δ.Σ. Πήραν από 4 ψήφους ενώ βρέθηκε και ένα λευκό.
Κατόπιν τούτου έγινε κλήρωση μεταξύ των δυο , όπως ορίζει το καταστατικό της Ένωσης…
Τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. θα συγκροτηθούν σε σώμα για να καταλάβουν τις υπόλοιπες θέσεις την προσεχή Τρίτη.
Με δήλωση του ο πρόεδρος Κανέλλος Τσίρμπας τόνισε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να συνεχιστεί η καλή δουλειά που γίνεται στην Ένωση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουν για το καλύτερο.
Από την πλευρά του ο Σταύρος Μπάκας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω, μέσα από την καρδιά μου, όλους εκείνους που με τίμησαν με τη ψήφο τους και με έφεραν στην πρώτη θέση . Αυτό δείχνει ότι η προσπάθεια που έχω καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια αναγνωρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο .»