Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Από τα 73 Πειραϊκά ερασιτεχνικά σωματεία τα 64 έχουν ολοκληρωμένα στοιχεία και είναι εγγεγραμμένα πλήρως. Μπορούν δηλαδή να πάρουν και την επιχορήγηση.
Από κει και πέρα 9 σωματεία χρειάζεται να κάνουν κάποιες διορθώσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Ένα από αυτά που θεωρείται από τα κορυφαία , έχει σοβαρά προβλήματα .Αν δεν κάνουν αυτές τις διορθώσεις , θα πρέπει να φτιάξουν τα δικαιολογητικά τους από την αρχή.
Παράλληλα υπάρχουν 15-20 ομάδες οι οποίες δεν έχουν κάνει τροποποίηση καταστατικού. Αυτό πρέπει να γίνει μέχρι 30 Δεκεμβρίου. Αν δεν το κάνουν θα διαγραφούν και φυσικά δεν θα πάρουν καμία επιχορήγηση.
Πάντως όλα αυτά τα σωματεία θα μπορέσουν να αγωνιστούν τώρα στο πρωτάθλημα…

 

*Κίνδυνος να μην δοθεί άδεια στο Δημοτικό Στάδιο Κερατσινίου «Παναγιώτης Σαλπέας » στο Σχιστό. Σε ένα γήπεδο όπου αγωνίζονται η Προοδευτική για το πρωτάθλημα της Super league2 και φυσικά πολλά χρόνια το Κερατσίνι στη Γ’ Εθνική.
Μετά από έλεγχο που έκανε ο μηχανικός κ. Σφυρής για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής διαπιστώθηκε ότι το γήπεδο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και εγκυμονεί κινδύνους . Αποδυτήρια, τουαλέτες, δημοσιογραφικά , εξέδρες, δείχνει να βρίσκονται σε εγκατάλειψη . Μόνο ο χλοοτάπητας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.
Θα πρέπει τώρα να υπάρξει πλήρης κινητοποίηση από την Δημοτική αρχή για να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες. Διαφορετικά θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα ……

*Ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, το Κύπελλο προχωράει ενώ αυτή την εβδομάδα αρχίζουν τα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Πειραιά. Μην βγάζουμε από τώρα συμπεράσματα για το ποιες ομάδες είναι δυνατές ή ανίσχυρες . Υπάρχει πολύ δρόμος μπροστά μας …. Πάνω από όλα θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι θα πρέπει να καταπολεμηθεί η βία από τα γήπεδα. Γι’ αυτό θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι. Τα γεγονότα που συνέβησαν με το «καλημέρα »στον αγώνα Ηφαίστου- ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας δεν θα πρέπει να επαναληφθούν……

*Το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει πιθανότατα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 3 /11.Μια περίεργη χρονιά που ξεκινά με μεγάλη καθυστέρηση. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ,με 5 ομίλους των 14 ομάδων και συνολικά 26 αγώνες. Περιμένουμε με αγωνία τον ορισμό των ομίλων που θα γίνει κυρίως με γεωγραφικά κριτήρια. Οι πέντε πρωταθλητές θα δώσουν αγώνες στη συνέχεια και από αυτούς οι τέσσερις θα ανέλθουν κατηγορία. Ο ένας θα είναι ο χαμένος δηλαδή.

*Και να η πρώτη απώλεια . Πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας ο Ατρόμητος Κερατσινίου ενημέρωσε ότι αδυνατεί να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Πανφαληρικό που ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Κυριακή στο γήπεδο Μοσχάτου. Όπως μας είπε ο ηγέτης του συλλόγου Θανάσης Μπαλαφούτης η ομάδα αποσύρεται οριστικά από το πρωτάθλημα . Ο ίδιος μας είπε ότι οι λόγοι είναι καθαρά επαγγελματικοί και οικογενειακοί ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχε πλήρης αδιαφορία από φιλάθλους, γονείς και παράγοντες για να προσθέσει : «Στη ζωή υπάρχουν άλλες πιο σημαντικές προτεραιότητες από το ποδόσφαιρο »…….

*Ελληνικότατο φαινόμενο. Τόσο καιρό δεν άρχιζε το πρωτάθλημα, οι ομάδες είχαν την ευχέρεια να κάνουν τις μεταγραφές τους και γενικά όλες τις κινήσεις τους .Και χθες που ήταν τελευταία μέρα έτρεχαν όλοι για να προλάβουν!! Και όχι μόνο αυτό . Κάποιοι απορούσαν χθες γιατί δεν θα ήταν τα γραφεία της ΕΠΣΠ ανοικτά σήμερα που είναι Εθνική εορτή. Αν είναι δυνατόν…..

*Πέντε ομάδες του Πειραιά ξεκίνησαν ιδανικά φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο με δυο νίκες .
Οι Νέοι Ευγενείας σάρωσαν με 4-0 τη Νίκη Ρέντη και τους ερασιτέχνες του Ιωνικού.
Δυο νίκες με 3-0 πέτυχε ο ΑΟ Καραβάς επικρατώντας του Αετού Κορυδαλλού και του Ικάρου Καλλιθέας.
Διπλή νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και μάλιστα χωρίς να δεχτούν τέρματα πέτυχαν η Ελλάς Ποντίων που κατέβαλε 1-0 τον Δία Κορυδαλλού και 3-0 τον Αστέρα Νίκαιας, και ο Αίας Σαλαμίνας που κράτησε ανέπαφη την εστία του επικράτησε 3-0 των Φιλάθλων και 2-0 του ΑΣ Κωφών.
Δυο νίκες και η Αμφιάλη .1-0 την Χαλκηδόνα για το πρωτάθλημα και 5-1του γειτονικού Άρη Αμφιάλης.
Στον αντίποδα με 2 ήττες είναι ο Παντζιτζιφιακός που ηττήθηκε με 1-2 από τον Περαμαϊκό και 2-5 από τον Δία Κορυδαλλού….
Ο Σαρωνικός σε δυο παιχνίδια μέσα στην Αίγινα δεν κατάφερε να νικήσει . Παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στην ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα Κορυδαλλού , ενώ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου αφού ηττήθηκε από τον Εθνικό ….

* Οι ομάδες όπως διαπιστώνουμε μειώνονται επικίνδυνα. Και μάλιστα σωματεία με ιστορία . Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο συρρικνώνεται δυστυχώς. Και ενώ σε αυτές τις κρίσιμες εποχές υπάρχουν κάποια ελάχιστα σωματεία που θέλουν να επανέλθουν , βρίσκουν τον τρόπο κάποιοι και τα διώχνουν. Θα αναφερθώ και πάλι στον σύλλογο της Ειρήνης 2005 που είχε αποσυρθεί πριν μερικά χρόνια από την ενεργό δράση. Βρέθηκε κάποιος άνθρωπος να την αναλάβει και αντί να τον βοηθήσουν τον απομακρύνουν με τον τρόπο τους . Νικαιώτικο σωματείο είναι η Ειρήνη κι όμως δεν του δίνουν ούτε μια ώρα για προπόνηση στο γήπεδο της Νίκαιας , με την αιτιολογία ότι είχε σταματήσει τη δραστηριότητα του!! Αστεία δικαιολογία πέρα για πέρα .Λες κι αν επανέρχονταν σωματεία όπως η Δόξα Πειραιά και η Σπίθα δεν θα έπαιρναν ώρες. Από επίσημα χείλη ακούστηκε για τον υπεύθυνο «. Τι φταίμε εμείς; Ας μην αναλάμβανε την ομάδα »!! Έτσι η ομάδα που αγωνίζεται στο Πειραϊκό πρωτάθλημα προπονείται σε γήπεδα της Αθήνας ( Κολωνό και Σεπόλια )…….
*Την προσεχή Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 5μμ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της 4ης φάσης του κυπέλλου Πειραιά . Θα προκύψουν 8 ζευγάρια και οι αγώνες θα διεξαχθούν μια εβδομάδα αργότερα την Τετάρτη 9/11/2022

*Γήπεδο Δραπετσώνας , άλλη μια εγκατάλειψη. Φωτισμός ανύπαρκτος, τρεις λάμπες όλες κι όλες ανάβουν . Όχι σε έναν αλλά σε όλους τους προβολείς μαζί!!!!Που ανάβουν συνεχώς . Προφανώς όλη τη νύχτα . Με την εξωτερική πόρτα του γηπέδου ανοικτή. Για να μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε. Όσο για τον χλοοτάπητα, ας το αφήσουμε καλύτερα…..

*Προχωράει η συνεργασία των Φιλάθλων με τον Αργοναύτη. Δυο ιστορικών σωματείων του Πειραιά. Η υπόθεση βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα με την ανταλλαγή παικτών και όχι μόνο……

Οι διπλές διαιτησίες συνεχίζονται και φέτος. Παπανδριόπουλος, Μπαλαχούτης , Αλατσάκης σφυρίζουν από δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας, ο Ζέστας έναν Α’ και έναν Β’ ενώ ο Ζησιμόπουλος θα διαιτητεύσει δυο παιχνίδια Β’ Κατηγορίας…..
Αλατσάκης, Παπανδριόπουλος σφύριξαν και την περασμένη Τετάρτη στο Κύπέλλο…..

• Μέσα σε λίγα λεπτά ήλθε, είδε και απήλθε . Ο λόγος για τον Φίλιππο Κουντουριώτη της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας που μπήκε σαν αλλαγή στο 55’και στο 63’ αποβλήθηκε με 2 κίτρινες κάρτες …. Υπόθεση οκτώ λεπτών….

*Η ΠΑΕ Ιωνικός για ένα ακόμα παιχνίδι παραχώρησε 150 προσκλήσεις δωρεάν στην ΕΠΣ Πειραιά ,προκειμένου να διατεθούν σε φιλάθλους των σωματείων για το αυριανό σημαντικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο γήπεδο Νεάπολης.
Με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Πειραιά ευχαριστεί την ΠΑΕ Ιωνικός και την οικογένεια Τσιριγώτη που βρίσκονται πάντα κοντά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο….

*Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά , που προήλθε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες .Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Δ.Σ.:
Πρόεδρος : Κανέλλος Τσίρμπας
Αντιπρόεδροι : Α’ Σταύρος Μπάκας, Β’ Παναγιώτης Κοντραφούρης , Γ’ Ευριπίδης Καλαμάρας.
Γενικός Γραμματέας :Σωκράτης Τυρλής.
Ταμίας: Αντώνης Κανέρης
Ειδικός Γραμματέας: Γιώργος Ξανθόπουλος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχεσεων: Κώστας Μπάκας.
Εκπρόσωπος τύπου : Βίκυ Νικολάκου.
• Τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος ποδοσφαιρικής ομάδας ανέλαβε ο Στέλιος Παπαλεξάνδρου. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση…
• Οι Βετεράνοι του Πειραιά εκδράμουν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στο Μέτσοβο ,Γρεβενά και Καστοριά όπου θα δώσουν και αγώνα με τους παλαίμαχους της πόλης.

*Ένας ακόμα Πειραιώτης παλαίμαχος διαιτητής «έφυγε » από τη ζωή μέσα σε αυτή τη χρονιά . Είναι ο Λεωνίδας Πετράκης που έμενε στο Πέραμα και αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια…..

*Η ΑΕ Μοσχάτου θρηνεί την απώλεια του Κάρολου Βογιατζή που έφυγε σε ηλικία 53 ετών. Ενός καλού φίλου, πιστού φιλάθλου και παράγοντα του συλλόγου που χάθηκε τόσο άδικα.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του συλλόγου αναφέρει μεταξύ άλλων :
«Ο Κάρολος Βογιατζής δεν είναι πια μαζί μας.
Έζησε με κρότο και ζωντάνια και έφυγε ήσυχα για το μεγάλο ταξίδι.
Η έννοια μας είναι στην αγαπημένη του οικογένεια την σύζυγό του και τα παιδιά του που υπεραγαπούσε. Κάρολε εμείς δεν θα αφήσουμε ποτέ να πεθάνεις. Θα σε κρατήσουμε ζωντανό στις σκέψεις μας και στις καρδιές μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι Κάρολε.
Η Διοίκηση της ΑΕΜ θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, θα καταθέσει στεφάνι και θα θεσπιστεί στην μνήμη του σειρά εκδηλώσεων.»

*Τα βαθύτατα μας συλλυπητήρια στο ηγετικό στέλεχος του Άρη Αμφιάλης Σπύρο Χαλάρη για το θάνατο της συζύγου του Ξανθίππης που ταλαιπωρήθηκε από καλπάζουσας μορφή καρκίνο….