Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Και να λοιπόν , που άρχισαν τα προβλήματα . Η διακοπή του αγώνα Νέων Ευγένειας – Περαμαϊκού είναι το θέμα συζήτησης σε όλα τα Πειραϊκά στέκια και ο μεγάλος πονοκέφαλος για την ΕΠΣ Πειραιά που θα αποφασίσει σχετικά. Σίγουρα η βία θα πρέπει να μας απασχολεί όλους και θα πρέπει να εξαλειφθεί άμεσα.
Πριν πάντως βγάλει την απόφαση της η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΠ ( αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ) , η Επιτροπή Διαιτησίας έβγαλε τη δική της . Να μην διαιτητεύουν οι Πειραιώτες διαιτητές τον Περαμαϊκό στα εντός έδρας του παιχνίδια. Μόνο. Δηλαδή στα εντός έδρας φοβούνται ενώ στα εκτός έδρας όχι; Θα την έλεγα Σολομώντεια απόφαση . Εκτός αν σκέφτηκε η Επιτροπή Διαιτησίας τα άλλα σωματεία και θεώρησε ότι δεν έπρεπε να επιβαρυνθούν οικονομικά. Πάντως νομίζω ότι τέτοια απόφαση δεν έχει ξαναγίνει . Ή αποφασίζεις να μην σφυρίζουν οι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια ή πουθενά . Μέση λύση δεν υπάρχει….
Πάντως ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πειραιά δια του προέδρου του Σπύρου Λιόλιου συμφωνεί με την απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΠ και τη συγχαίρει ….
«Συγχαρητήρια » στην Ε.Δ. αλλά από την …ανάποδη δίνει και ο Περαμαϊκός που όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του «που βρήκε υπεύθυνο για όλα τα κακά . Τον Περαμαϊκό». Και συνεχίζει :
«Γινόμαστε κάθε μέρα μάρτυρες ενός σίριαλ εναντίον της ομάδας μας με την ξεκάθαρη στοχοποίηση να φτάνει στο σημείο του μπουλινγκ.».

 

*Νέοι Ευγένειας και Περαμαϊκός που κλήθηκαν σε απολογία κατέθεσαν υπομνήματα και η απόφαση για την τύχη του αγώνα αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην προσεχή εβδομάδα…

*Λόγω εργασιών στην εξέδρα του γηπέδου Σιταποθηκών από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας , οι αγώνες του Άρη Αμφιάλης με τη Νίκη Ρέντη το Σάββατο και της Αμφιάλης με τον Σαρωνικό την Κυριακή θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων .Μόνο οι διοικήσεις των σωματείων θα μπορούν να παραβρεθούν από ειδική θέση

*Σοβαρό το πρόβλημα με τις Πειραϊκές ομάδες της Γ’ Εθνικής. Που είναι υποχρεωμένες να ταξιδέψουν φέτος 5 φορές στην Κρήτη , γεγονός που τις εξοντώνει οικονομικά. Η ΕΠΣΠ ζήτησε από την ΕΠΟ α) την ενίσχυση των σωματείων , από τη στιγμή που δεν έχουν το παραμικρό έσοδο ( επιχορήγηση) και β) τον ορισμό διαιτητών από γειτονικούς δήμους. Διαφορετικά εφόσον υπάρχει ορισμός διαιτητών από νησιά με αεροπορικές μετακινήσεις να αναλαμβάνει η ΕΠΟ το κόστος μετακίνησης τους ώστε να αποφευχθεί το περσινό φαινόμενο εξόδων διαιτησίας σε αγώνες ομάδων Γ΄ Εθνικής που ξεπερνούσαν τα 1.500 ευρώ.
Ανάλογη κίνηση έγινε κι από τον Δήμαρχο Μοσχάτου Ανδρέα Ευθυμίου που ζητά κάλυψη των εξόδων από τον Υπουργό Εσωτερικών καθώς και από τον υφυπουργό Αθλητισμού….

*Πειραϊκό ντέρμπι με το «καλημέρα» στη Γ’ Εθνική. Ο Εθνικός αντιμετωπίζει την Δευτέρα στο Πέραμα το Κερατσίνι .
Η ΑΕ Μοσχάτου υποδέχεται την Κυριακή τον Άγιο Ιερόθεο.

*Μετ’ εμποδίων το ξεκίνημα της Προοδευτικής στην Superleague 2. Την 1η αγωνιστική θα αντιμετώπιζε τον ΠΑΟ Ρουφ . Αρχικά στον Ταύρο, στην συνέχεια στην Καλλιθέα , μετά στην Ηλιούπολη και τέλος στο Αιγάλεω αλλά τελικά το παιχνίδι δεν έγινε.
Αυτή την αγωνιστική η Προοδευτική θα παίξει σαν γηπεδούχος με την Καλλιθέα . Όχι στο Σχιστό , ούτε την Κυριακή . Στην Ηλιούπολη θα γίνει το παιχνίδι την Δευτέρα. Ελπίζεται ότι στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδια με την Κηφισιά να έχουν ολοκληρωθεί οι βελτιωτικές εργασίες στο Σχιστό και ο αγώνας να παιχτεί εκεί…..

• Το γήπεδο Δραπετσώνας κλειστό για ανακατασκευή χλοοτάπητα, το Μοσχάτο αναμένεται να κλείσει για έργα γύρω στις 10 Δεκέμβρη. Και εγω ο αφελής αναρωτιέμαι . Τόσο καιρό που δεν είχε αγώνες, ή νωρίτερα το καλοκαίρι δεν θα μπορούσαν να αρχίσουν τα έργα; Τι ρωτάω και γω…..

*Σοβαρότατο πρόβλημα δημιουργήθηκε στον αγώνα ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού – ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας . Λίγο πριν τη λήξη κάποιος έβρισε τον βοηθό διαιτητή Παπαδάμ . Ο τελευταίος αναγνώρισε( 😉 τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων Μαρίνο Πατινιώτη ο οποίος είχε αποβληθεί με 2η κίτρινη κάρτα στο 39’. Όμως σύμφωνα με αξιόπιστες και τσεκαρισμένες πληροφορίες ο παίκτης αμέσως μετά την αποβολή του πήγε στην εξέδρα και κάθισε μαζί με τον πατέρα του , χωρίς να μετακινηθεί . Αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι αυτός που έβρισε τον βοηθό ήταν ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας ο οποίος είχε αποβληθεί την 1η αγωνιστική και τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές . Προφανώς λοιπόν ο βοηθός μπερδεύτηκε επειδή τόσο ο Πατινιώτης όσο και ο άλλος παίκτης είναι ξανθοί!!! Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τιμωρηθεί ο Πατινιώτης με 7 αγωνιστικές!!!!!!. Κρίμα κι άδικο δηλαδή.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το φύλλο αγώνα θεωρείται πανίσχυρο από κάθε άποψη και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση . Ο βοηθός τον οποίο βρήκε ( την Τετάρτη στον αγώνα κυπέλλου Ηρακλή Νίκαιας – Κερατσινίου , όπου ήταν και εκεί επόπτης) , στέλεχος της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα , επιμένει για κάποιο λόγο ότι ήταν ο Μαρίνος , άσχετα αν ο τελευταίος ήταν με τη φόρμα του στο γήπεδο , ενώ αυτός που τον έβρισε με πολιτικά .Με «ελαφρά τη καρδία » καταδικάζει έναν άνθρωπο .Μάλιστα ο( προερχόμενος από Χίο) Παπαδάμ γύρισε και είπε σε αυτόν που τον έβρισε « θα τα γράψω όλα ». Άρα τον είδε…. Μόνο αν καταθέσει εγγράφως ότι έκανε λάθος υπάρχει περίπτωση να αθωωθεί ο Πατινιώτης . Εκτός αν ο φερόμενος ως δράστης ποδοσφαιριστής της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας ( επαναλαμβάνω σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ) παραδεχτεί ότι αυτός έβρισε και όχι ο αντίπαλος του. Αν βέβαια έχει …τύψεις. Μια περίπτωση που θεωρείται όχι και τόσο πιθανή.
Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της Κορυδαλλιώτικης ομάδας επειδή βιαζόταν να φύγει για να πάει στη δουλειά του, υπέγραψε χωρίς να διαβάσει το φύλλο αγώνα ……
Οι υπεύθυνοι της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αθωωθεί ο Πατινιώτης. Είναι κρίμα και άδικο για το παλικάρι να μείνει τόσο καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης, για κάτι που δεν φταίει…..
*Με επιστολή του ο ποδοσφαιριστής Μαρίνος Πατινιώτης αναφέρει:
«Από μικρό παιδάκι που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο δεν έχω δώσει σημασία ποτέ σε οποιαδήποτε απόφαση των διαιτητών… Τη δεδομένη στιγμή όμως θα το κάνω και μάλιστα δημόσια, διότι νιώθω προσβεβλημένος και κυρίως αδικημένος…Στο παιχνίδι λοιπόν της Κυριακής 6/11 με αντίπαλο την ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα, αποβάλλομαι με δεύτερη κίτρινη κάρτα λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου..Χωρίς να πω κουβέντα κατευθύνομαι προς τα αποδυτήρια για να αλλάξω και έπειτα συνοδεία του παρατηρητή του αγώνα πηγαίνω στην κερκίδα για να παρακολουθήσω το υπόλοιπο του αγώνα με ανθρώπους του οικογενειακό μου κύκλου… Στο 80′ λεπτό λοιπόν κάποιος στην εξέδρα από την αντίπαλη ομάδα επιτίθεται λεκτικός στον επόπτη και στο τέλος του αγώνα ακούγοντας τον με τα αυτιά μου συνεχίζει να τον βρίζει και να τον απειλεί… Ο επόπτης κάνει σοβαρό λάθος και τον μπερδεύει με εμένα, γράφει στο φύλλο αγώνος ότι οι ύβρεις και οι απειλές έρχονται από εμένα με αποτέλεσμα να τιμωρηθώ αδίκως για κάτι που δεν έχω κάνει με 7 αγωνιστικές…Καλώ λοιπόν την Ένωση Πειραιά να ερευνήσει και να ασχοληθεί σοβαρά με το γεγονός και να αποδοθεί δικαιοσύνη προς το πρόσωπο μου καθώς δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα.»
Ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα Κ-18,Κ-16,Κ-14 της ΕΠΣ Πειραιά . Στα παιχνίδια αυτά θα χρησιμοποιηθούν νέοι διαιτητές που αποφοίτησαν από την τελευταία σχολή διαιτησίας ….

Όπως κατ΄ επανάληψη τονίστηκε στις συγκεντρώσεις με τους υπεύθυνους υποδομών των σωματείων από τις 6-7-2022, καθώς και στις μεταγενέστερες, λόγω της υπερβολικά μεγάλης καθυστέρησης της έναρξης των πρωταθλημάτων υποδομών, δεν θα γίνονται δεκτά αιτήματα αναβολών για οποιονδήποτε λόγο. Με δεδομένη την έναρξη των πρωταθλημάτων την 12-11-2022, υπήρχε άπλετος χρόνοςγια την τακτοποίηση οποιονδήποτε εκκρεμοτήτων – θεμάτων. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές, πρέπει να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για την απρόσκοπτη προετοιμασία τους στις επερχόμενες εξετάσεις.

*Νέα σχολή Διαιτησίας αναμένεται να ξεκινήσει στον Πειραιά το επόμενο διάστημα . Στόχος είναι να υπάρξει ενίσχυση του χώρου με ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία . ‘Όσοι νέοι ηλικίας 16 ετών τουλάχιστον, ενδιαφέρονται να ασχοληθούν , θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στην γραμματεία της Ένωσης στο τηλέφωνο 210-4823333 ή στο email : epsp@otenet.gr
* Οι διπλές διαιτησίες του Σαββατοκύριακου . Δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας σφυρίζουν οι Ζησιμόπουλος , Τζαγκαράκης, Κουζούμης, έναν Α’ και ένα Β’ ο Δαμιανάκης , δυο Β’ ο Φυρογέννης , έναν Β’ και έναν Γ’ Κατηγορίας ο Σερέπας ο οποίος διαιτητεύει και δυο παιχνίδια υποδομών!!

*Την περασμένη αγωνιστική των Πειραϊκών πρωταθλημάτων (3η της Α΄ Κατηγορίας, 2η της Β΄ Γ΄ Κατηγορίας), τα σωματεία δεν πλήρωσαν το εξοδολόγιο Διαιτησίας . Είναι μια προσφορά των Πειραιωτών Διαιτητών τα τελευταία χρόνια, όπως έχει καθιερωθεί. Η κίνηση αυτή θα επαναληφθεί και στο ξεκίνημα του β’ γύρου…

*Τα στατιστικά στοιχεία της εβδομάδας . Τρεις ομάδες από την Α’ Κατηγορία, ο ΑΟ Καραβάς, η Αμφιάλη και ο Ίκαρος Καλλιθέας μετράνε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Καραβάς μάλιστα κρατάει απαραβίαστη την εστία του . Επίσης δεν έχουν δεχτεί γκολ ο Αίας Σαλαμίνας και η Ένωση Α.Α. Ρέντη.
Στον αντίποδα Φαληρικός, Φίλαθλοι, Νίκη Ρέντη δεν έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμό. ΟΙ Ρεντιώτες μάλιστα δεν έχουν ακόμα σκοράρει. Για τον Φαληρικό να πούμε ότι διαθέτει μακράν την χειρότερη άμυνα αφού σε τρεις αγώνες έχουν δεχτεί ήδη 18 τέρματα!!
*Στη Β’ Κατηγορία ΑΣ Δραπετσώνας, ΑΕ Νίκαια, διπλασίασαν τις νίκες τους σε δυο παιχνίδια , όπως και η ΑΕ Χατζηκυριακείου, Προφήτης Ηλίας, ΑΣ Κωφών , Φοίνικας Αγίας Σοφίας στη Γ’ .
Μάλιστα οι Χατζηκυριακιώτες και στα δυο παιχνίδια τους σημείωσαν το ίδιο σκορ ( 4-0) .

 

*Μέσα σε τέσσερις μέρες συναντήθηκαν δυο φορές Καραβάς και Νέο Ικόνιο. Ο πρώτος νίκησε και στα δυο σημειώνοντας μάλιστα 8 γκολ . Δυο για το πρωτάθλημα και έξι για το κύπελλο.
Να σημειωθεί ότι ο Καραβάς μπορεί σε τρεις αγώνες (σε αντίθεση με το πρωτάθλημα) να έχει δεχτεί 4 τέρματα, αλλά έχει σκοράρει 15 φορές!!Κατά μέσο όρο από 5 γκολ σε κάθε παιχνίδι…

*Πανηγυρικά πήραν την πρόκριση στο Κύπελλο οι τρεις ομάδες της Γ’ Εθνικής και μάλιστα εκτός έδρας Η ΑΕ Μοσχάτου πέρασε σαν σίφουνας από τη Χαραυγή όπου συνέτριψε με 0-6 τους πολύ καλούς φέτος Νέους Ευγένειας και απέδειξε ότι φέτος είναι ικανή για σπουδαία πράγματα .
Ο Εθνικός μετά την Αίγινα άλωσε και τους Ορυζόμυλους όπου επικράτησε με 1-3 της Ελλάδας Ποντίων και σίγουρα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής .
Με νίκη 0-2 πέρασε από το «Παντελής Νικολαΐδης » ο ΑΠΟ Κερατσίνι καταβάλλοντας τον αξιόμαχο Ηρακλή Νίκαιας και παραμένει πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη .

*Μπορεί στο πρωτάθλημα να μην έχουν σταυρώσει βαθμό , αλλά στο Κύπελλο οι Φίλαθλοι προχωρούν .Νίκησαν με 1-0 τον Δία Κορυδαλλού….

 

• Ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα η Ελλάς Ποντίων με δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μια ισοπαλία όμως με τον Παντζιτζιφιακό στους Ορυζόμυλους και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Εθνικό στο ίδιο γήπεδο , ήταν αρκετά για να υπάρξει διαζύγιο με τον προπονητή Δημήτρη Κοσμά. Διαφορά φιλοσοφίας ήταν ο λόγος . Έτσι τουλάχιστον ανακοινώθηκε……

*Τις καλύτερες ευχές μας στον σύμβουλο της ΑΕ Μοσχάτου Κώστα Παρθενιάδη που είχε ένα ατύχημα προχθές στον περιφερειακό της Δραπετσώνας θέλοντας να βρεθεί κοντά στην ομάδα στο παιχνίδι με τους Νέους Ευγένειας για το Κύπελλο Πειραιά στο γήπεδο Χαραυγής. Ο φίλος Κώστας υπέστη κάταγμα και μάλιστα διπλό στην ποδοκνημική και θα χρειαστεί επέμβαση. Είναι σίγουρο ότι βγει νικητής από αυτή τη μάχη και θα επιστρέψει και πάλι υγιέστατος κοντά στην αγαπημένη του ομάδα…..

• Ξεκίνησε η βδομαδιάτικη εκπομπή του NFSTUDIOSPORTS1 με τον σπουδαίο Φώτη Περιφάνη που θα είναι αφιερωμένη στο ερασιτεχνικό Πειραϊκό ποδόσφαιρο με πλούσιο ρεπορτάζ .Καλή επιτυχία αν και θεωρείται δεδομένη…..

*Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Χάρης Γαλούνης όσον αφορά το θέμα της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας . Ο έμπειρος προπονητής αποχώρησε από την θέση του τεχνικού της πρώτης ομάδας μετά την δεύτερη αγωνιστική . Παραμένει όμως προπονητής στην ακαδημία καθώς και στην Κ-16 του συλλόγου.
Με δήλωση του στη στήλη αναφέρει χαρακτηριστικά :
«Τον Σεπτέμβρη ανέλαβα την Ακαδημία της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα μετά την αποχώρηση του Μπολοβίνου και επειδή υπήρχε πρόβλημα με την ανδρική ομάδα με παρακάλεσαν οι υπεύθυνοι να αναλάβω υπηρεσιακά να στήσω την ομάδα έτσι ώστε να μαζευτεί και να κατέβει τελικά στο πρωτάθλημα και ωστόσο θα εύρισκαν την λύση για τη συνέχεια του συλλόγου…Έτσι και έγινε.. από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου έκανα την δουλειά που μου ζητήθηκε με ορθά αποτελέσματα στο να στοιχειοθετηθεί και να λάβει μέρος η ομάδα στο πρωτάθλημα καθώς και να την οδηγήσω από τον πάγκο στο ξεκίνημα της.. Από την δεύτερη αγωνιστική και έπειτα, έχω επικεντρωθεί στην αρχική συμφωνία ως υπεύθυνος ακαδημιών και έχοντας στην επίβλεψη μου το τμήμα κ16. Συνεπώς διευκρινίζω ότι δεν είμαι εγώ στον πάγκο της ανδρικής ομάδας από την δεύτερη αγωνιστική . Και φυσικά δεν θέλω να καρπωθώ τις επιτυχίες ή αντίθετα να υποστώ τα αρνητικά αποτελέσματα του συναδέλφου Λουκά Ντούσκου στον οποίο εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία. »

• Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Προοδευτικής Κώστας Στυλιανού. Ένας σπουδαίος παράγοντας και πάνω από όλα άνθρωπος που νικήθηκε από τον καρκίνο . Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου κύριε Κώστα . Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ….