Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τον διαιτητή που θα σφυρίξει το αυριανό ντέρμπι του Ατρόμητου Πειραιά με τον ΑΟ Καραβά. Οι Πειραιώτες αξιολογημένοι διαιτητές έχουν δηλώσει κωλύματα για διαφόρους λόγους με αποτέλεσμα να αδυνατεί η Επιτροπή Διαιτησίας να ορίσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Έτσι , μπροστά σε αυτή την ανέλπιστη εξέλιξη αναγκάστηκε να ζητήσει από την Κ.Ε.Δ. αξιολογημένους διαιτητές από άλλη γειτονική Ένωση. Το γεγονός αυτό θεωρείται πρωτοφανές αφού κάτι τέτοιο γινόταν μόνο σε περίπτωση τιμωρίας ενός σωματείου. Δημιουργείται έτσι ένα προηγούμενο . Δεν ξέρω αν είναι κακό , αλλά σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για τους Πειραιώτες διαιτητές.
Όσον αφορά το αυριανό ντέρμπι για το οποίο έχουν ληφθεί αστυνομικά μέτρα τάξης , στο γήπεδο του Ρέντη που αποτελεί έδρα και για τις δυο ομάδες να ευχηθούμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι μέσα σε ήρεμα αθλητικά πλαίσια και νικητή πάνω από όλα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. ….

* Από …χαμηλά θα παρακολουθούν οι θεατές τους αγώνες στο γήπεδο Σιταποθηκών το Σαββατοκύριακο Λόγω των έργων που συνεχίζονται στις εξέδρες του γηπέδου θα πρέπει αυστηρά να μην χρησιμοποιηθούν τα 4 πάνω σκαλιά…..

• Την προσεχή Δευτέρα 21/11 και ώρα 5 μ.μ. στα γραφεία της ΕΠΣΠ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων της Προημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου Πειραιά . Τα 8 σωματεία που θα μπουν στην κληρωτίδα είναι: ΑΕ Μοσχάτου, Εθνικός ΟΦΠΦ , ΑΠΟ Κερατσίνι, Αίας Σαλαμίνας , Αμφιάλη, ΑΟ Καραβάς, Ένωση Ρέντη και Φίλαθλοι.
Οι αγώνες είναι μονοί και θα διεξαχθούν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου
./.

*Την Δευτέρα θα συνεδριάσει η Πειθαρχική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη του αγώνα Νέων Ευγένειας- Περαμαϊκού που διακόπηκε στο ημίχρονο.
Κι αυτό γιατί χθες που ήταν να συνεδριάσει ο δικηγόρος του Περαμαϊκού ζήτησε αναβολή λόγω προσωπικού κωλύματος.

• Προχωρούν οι εργασίες στο γήπεδο της Δραπετσώνας . Μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των νέων προβολέων με τους ισχυρούς λαμπτήρες τύπου led που θα κάνουν την «νύχτα- μέρα». Τα έργα με τους προβολείς επιβαλλόταν να γίνουν πρώτα ώστε να ακολουθήσει μετά η τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα.
Υπολογίζεται ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο από κάθε άποψη , καλώς εχόντων των πραγμάτων , την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη..

*Χαμός έγινε στον αγώνα της Αμφιάλης με τον Σαρωνικό που έληξε ισόπαλο 3-3 . Σε ένα παιχνίδι που έγινε χωρίς θεατές λόγω έργων στην εξέδρα του γηπέδου Σιταποθηκών. Πολλά γκολ αλλά και πολύ ξύλο με επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο . Και αν υπήρχαν και φίλαθλοι στην εξέδρα ποιος ξέρει τι άλλο θα γινόταν . Και στη μέση ο διαιτητής Λεμπέσης , ένας πολύ καλός διαιτητής που δεν ξέρει όμως να ελίσσεται . Δεν έχει αυτό λέμε «πολιτική » μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για άλλους αυτό θεωρείται προτέρημα , για άλλους μειονέκτημα . Έγινε λοιπόν σύρραξη στο 85’ και ο διαιτητής άρχισε την ….καταμέτρηση . Συνολικά αποβλήθηκαν 5 ποδοσφαιριστές και 3 παράγοντες από τον πάγκο.
Χαμένες λοιπόν και οι δυο ομάδες που «φωνάζουν » για την διαιτησία . Η ομάδα της Αίγινας μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση . Πιο χαμένος από όλους ο βοηθός προπονητής του Σαρωνικού Σταμάτης Μαρμαρινός ( και όχι ο τεχνικός Θανάσης Μπακόμητρος όπως ανακοινώθηκε από λάθος αρχικά ) που τιμωρήθηκε ( για σοβαρά υπονοούμενα όπως αναφέρει το φύλλο αγώνα) με 7 αγωνιστικές εκτός αγωνιστικών χώρων και 70€ χρηματική ποινή.
Κερδισμένο από όλη αυτή την υπόθεση το …ταμείο της ΕΠΣΠ. 250 € από τα πρόστιμα , δεν τα λες και λίγα…..

 

Παρά την πολύ καλή εμφάνιση της ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο η Προοδευτική γνώρισε την ήττα από την Καλλιθέα σαν γηπεδούχος στην …Ηλιούπολη με 0-1 .
Οι «βυσσινί» έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία…
Στο μεταξύ το παιχνίδι με το Ρουφ αναβλήθηκε για πέμπτη φορά!!!!! Θα διεξαχθεί εκτός απροόπτου βέβαια την προσεχή Τετάρτη στο γήπεδο Ταύρου . Το επόμενο παιχνίδι είναι με τον ΟΦΙ στην Ιεράπετρα την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.
Αυτή τη Κυριακή η Προοδευτική έχει ρεπό…

*Με το δεξί μπήκε η ΑΕ Μοσχάτου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής καταβάλλοντας με 1-0 τον Άγιο Ιερόθεο. Ένα αποτέλεσμα που δεν προκάλεσε φυσικά έκπληξη αν κρίνουμε από την φετινή ικανοποιητική μέχρι τώρα πορεία της ομάδας . Έκπληξη αποτέλεσε η παραίτηση του προπονητή Άκη Τζουμερκιώτη. Έτσι απλά χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση του ο νεαρός τεχνικός…..
Ο σύλλογος βρίσκεται τώρα σε αναζήτηση νέου τεχνικού…..
Την Κυριακή η ΑΕΜ αγωνίζεται στον γειτονικό Ταύρο όπου θα αντιμετωπίσει τον ιστορικό Φωστήρα…..

• Με νίκη 2-0 ξεκίνησε και ο Εθνικός που επικράτησε στη νέα του έδρα στο Πέραμα το Κερατσίνι.
Την Κυριακή οι κυανόλευκοι που έχουν μεγάλες φιλοδοξίες φέτος αγωνίζονται στη Ραφήνα με την τοπική Θύελλα.
Το Κερατσίνι υποδέχεται στο Σχιστό τη Μαρκό και φιλοδοξεί να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

* Οριστικά τέλος για φέτος ο Ατρόμητος Κερατσινίου. Αφού δεν κατήλθε να αγωνιστεί σε τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, αποβάλλεται και υποβιβάζεται στη Γ’ σύμφωνα με τον ΚΑΠ.
Αυτή δυστυχώς είναι η πορεία μιας αξιόλογης ομάδας τα τελευταία χρόνια . Κι αφού αποβλήθηκε ,το ερώτημα είναι θα επανέλθει του χρόνου ή διαλύεται οριστικά…..

*Πολύς θόρυβος και μεγάλη κινητοποίηση για να πέσει η ποινή του Μαρίνου Πατινιώτη , του ποδοσφαιριστή της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού που γράφτηκε – από λάθος – στο Φύλλο αγώνα και τιμωρήθηκε με 7 αγωνιστικές !!!
Πρώτα απ’ όλα η ομάδα του στήριξε τον παίκτη με κάθε τρόπο ώστε να σταματήσει αυτή η αδικία .
Οι συμπαίκτες του έκαναν κίνηση συμπαράστασης στο γήπεδο.
«Μαρίνο η ομάδα είναι δίπλα σου… Η αθλητική σου οικογένεια είναι και θα είναι εδώ πάντα στο πλευρό σου. Η ομάδα μας θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν, νόμιμο και ότι δικαίωμα έχει με σεβασμό για να διορθωθεί αυτή η αδικία και να δικαιωθεί όπως πρέπει ο ποδοσφαιριστής μας. Αυτή η ομάδα είναι οικογένεια όλοι για όλους πάντα. » αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Κορυδαλλιώτικου συλλόγου.
Όλοι μαζί παρακάλεσαν τον βοηθό Παπαδάμ να διορθώσει το λάθος του. Όμως από την πλευρά του τελευταίου δεν έγινε καμία κίνηση , δυστυχώς. Ο νεαρός βοηθός που προέρχεται από την Χίο δεν συγκινήθηκε καθόλου….
Από την πλευρά της η ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα με ανακοίνωση της ευχήθηκε να βρεθεί λύση πραγματικά και να μην τιμωρηθεί άδικα ένας ποδοσφαιριστής με τόσο βαριά τιμωρία . Βέβαια αρνείται ότι τον βοηθό έβρισε ποδοσφαιριστής της ομάδας τους τον οποίο όπως αναφέρει «φωτογράφισε » η στήλη. Και η ανακοίνωση καταλήγει :
«Θεωρούμε ότι ήταν λάθος αυτό γιατί στοχοποιείται κάποιος που ίσως να….έμοιαζε και αυτός με τον….δράστη . Το γεγονός ότι μπερδεύτηκε ο βοηθός και αναγνώρισε τον κ.Πατηνιώτη στο πρόσωπο κάποιου άλλου δεν σημαίνει ότι προέρχεται από την ομάδα μας η οποία ηττήθηκε δίκαια και δεν είχε λόγο για διαμαρτυρία.».
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι πράγματι «φωτογραφίσαμε » με το κείμενο μας ,ποδοσφαιριστή της ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας . Όχι όμως επειδή το βγάλαμε από το μυαλό μας . Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ένθεν κι ένθεν ότι ήταν αυτός ο ξανθός που έβρισε τον βοηθό . Τέλος πάντων δεν θα το συνεχίσουμε το θέμα . Μόνο ο βοηθός Παπαδάμ θα μπορούσε να δώσει τη λύση , αλλά δεν έχει το σθένος να το κάνει…..

*Από την πλευρά του το «θύμα » ο ποδοσφαιριστής Μαρίνος Πατινιώτης έγραψε στη σελίδα του στο facebook
«Σωτήρης Παπαδαμ…Αυτός ο κύριος που είναι φετινή μεταγραφή στην Πειραϊκή διαιτησία, έχει λάβει τόσα μηνύματα προσέγγισης για να βρούμε μια λύση για το θέμα το οποίο δημιούργησε ο ίδιος και δεν έχει το σθένος ούτε καν να μπει στον κόπο να τα διαβάσει.. Υπάρχουν ντοκουμέντα και συνομιλίες που παραδέχεται ο ίδιος ο αντίπαλος μου ότι τον έβρισε εκείνος και όχι εγώ.. Άτομα της διοίκησης της ομάδας μου τον πλησίασαν σε παιχνίδι του, και εκείνος αυτό που έκανε είναι τραβήξει κ άλλο το σχοινί γράφοντας το και αυτό στο φύλλο αγώνα… Περιμένω από τον κύριο Παπαδάμ, ο οποίος σε φωτογραφίες του στο facebook λέει πως είναι πάντα “Απόλυτα συγκεντρωμένος και δίκαιος” επιτέλους να φερθεί όπως πρέπει και να αναλάβει τις ευθύνες του…Αλλά και αυτό να μη γίνει, να ξέρετε κύριε Παπαδαμ ότι εμένα η αγωνιστική τιμωρία που μου χρεώσατε αδίκως θα λήξει, η λάσπη όμως που έχει αυτή τη στιγμή το όνομα σας δε θα καθαρίσει να είστε σίγουρος…ανυπομονώ για την στιγμή που θα πάρετε θέση για το θέμα κύριε επόπτη.»

• Η αποθέωση του fair play έγινε στον αγώνα Πυθαγόρα – Ειρήνης 2005 . Σε μια φάση ποδοσφαιριστής της φιλοξενούμενης ομάδας τραυματίστηκε και βρέθηκε στο έδαφος . Αμέσως έτρεξαν δυο ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας για να του συμπαρασταθούν και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Αμέσως μετά κι όταν το παιχνίδι συνεχίστηκε, παίκτης της Ειρήνης βρέθηκε μόνος του μπροστά και έτοιμος για να σκοράρει , αλλά σταμάτησε όταν διαπίστωσε ότι παίκτης του Πυθαγόρα βρισκόταν τραυματίας στο έδαφος. Τέτοιες κινήσεις σίγουρα τιμούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…

*Οι διπλές διαιτησίες του Σαββατοκύριακου. Από δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας σφυρίζουν οι Δαμιανάκης, Ζησιμόπουλος , δυο Β’ ο Γεωργόπουλος, από δύο Γ’ οι Λυτρίβης, Τριανταφυλλίδης .
Από κει και πέρα ο Ευαγγελίδης διαιτητεύει έναν αγώνα Γ’ Κατηγορίας και τρεις των πρωταθλημάτων υποδομής . Εκεί όπου ο Μπόλλας σφυρίζει επτά αγώνες (!!!) και τον ακολουθεί με έξι ο Σηφάκης….

*Δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο , όσα χρόνια ασχολούμαστε με το Πειραϊκό ποδόσφαιρο.
*Στον αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας Δίας Β’- Άνω Νεάπολη 1-6 ένας ποδοσφαιριστής της δεύτερης ο Αναστάσιος Ανδρεάτος πέτυχε πέντε γκολ . Το σημαντικότερο όμως είναι άλλο . Ότι τα τέρματα αυτά ο 22χρονος άσος τα πέτυχε μέσα σε 20 λεπτά !! Από το 15’ μέχρι το 35’.
Και να σκεφτεί κανείς ότι όλη την χρονιά πέρυσι πέτυχε 4 γκολ . Ένα λιγότερο δηλαδή από ότι σε ένα παιχνίδι φέτος….

*Ο ΑΟ Καραβάς είναι η μόνη ομάδα από την Α’ Πειραιά που μέχρι τώρα σε 4 αγώνες μετράει ισάριθμες νίκες. Και όχι μόνο αυτό δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ ενώ έχει πετύχει 18 . Κάτι περισσότερο από 4 τέρματα σε κάθε παιχνίδι.
Αήττητοι παραμένουν και οι Ατρόμητος Πειραιά, Αμφιάλη, Ελλάς Ποντίων , Ίκαρος Καλλιθέας Αίας Σαλαμίνας , Ένωση Α.Α. Ρέντη.
Στον αντίποδα χωρίς νίκη είναι οι Χαλκηδόνα, ΑΕ Μ. Αετού Ολυμπιάδα, Αναγέννηση Μοσχάτου, Νέο Ικόνιο, Ήφαιστος , Φίλαθλοι, Φαληρικός, Νίκη Ρέντη. Οι τρεις τελευταίοι μάλιστα έχουν μόνο ήττες ενώ η ομάδα του Ρέντη δεν έχει ακόμα βρει τον δρόμο για τα δίκτυα ….
Την χειρότερη άμυνα διαθέτει ο Φαληρικός που έχει δεχτεί 24 γκολ . Κατά μέσο όρο 6 τέρματα σε κάθε παιχνίδι…..

Μόνο νίκες 3/3 έχουν στη Β’ Κατηγορία ο ΑΣ Δραπετσώνας ο Ερμής Κορυδαλλού και η ΑΕ Νίκαια και στη Γ’ ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας και ο ΑΣ Κωφών.

*Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Αετός Κορυδαλλού που επικράτησε με 2-0 του Ηφαίστου. Μια νίκη που όλοι στην ομάδα την αφιέρωσαν στον 20χρονο ποδοσφαιριστή που τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας με τον Ηρακλή Νίκαιας.
Ο Αετός λοιπόν νίκησε παρά τα προβλήματα του.
«Η ομάδα μας είναι Λερναία Ύδρα: Όσοι παίκτες και να λείπουν κάποιοι άλλοι θα βρεθούν να τους αντικαταστήσουν επάξια. Μπράβο σε όλα τα παιδιά και τον προπονητή μας κ. Μανικιώτη που καταφέρνουν να κρατούν την ομάδα ανταγωνιστική και δυνατή!!! » αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση …..

*Ένα νέο ξεκίνημα κάνει φέτος η ανανεωμένη σε όλα τα επίπεδα, Θύελλα Μοσχάτου. Προπονητής ανέλαβε ο Κώστας Ελευθεριάδης με βοηθό τον Διονύση Νικητόπουλο.
Θα σταθώ όμως στον νέο τεχνικό διευθυντή της ομάδας . Είναι ο Γιώργος Δημητρακόπουλος που μετά από πολύχρονη παρουσία στα γήπεδα της Δυτικής Αττικής , βρίσκεται πλέον στα Πειραϊκά γήπεδα. Μάλιστα μας είπε χαρακτηριστικά : « Ήλθα στον Πειραιά να αφήσω το στίγμα μου . Πιστεύω ότι θα πάμε καλά .»……

• Ένα ελαφρύ έμφραγμα υπέστη πριν από λίγες μέρες ο παρατηρητής αγώνων Στέλιος Ξενάκης και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας . Ευτυχώς το ξεπέρασε και σύντομα θα επανέλθει στα καθήκοντα του. Ο κ. Ξενάκης θέλει να ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους όλους όσοι επικοινώνησαν μαζί του , καθώς επίσης και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ….

• Ξεκίνησε το τουρνουά παλαιμάχων που διοργανώνει η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά .Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Περάματος Παντελή Αντωνίου που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο γήπεδο σε αγώνα από ανακοπή καρδιάς στις 26 Απριλίου 2019 ανήμερα Μεγάλης Παρασκευής. Σε ηλικία 62 ετών…

*Στη γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται από χθες η Ελένη σύζυγος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Προοδευτικής Βασίλη Ιωαννίδη . Τα βαθύτατα συλλυπητήρια στον αγαπημένο μας φίλο που έχασε το στήριγμα του. Τη σύντροφο της ζωής του. Να είναι όμως σίγουρος ότι η Ελενίτσα του ένα σπάνιο και καλοσυνάτο πλάσμα, θα είναι ήσυχη πλέον , μετά την τεράστια ταλαιπωρία που πέρασε με τα προβλήματα υγείας, στην αγκαλιά του Θεού…
*Τα συλλυπητήρια τους στον Βασίλη στέλνουν η ΠΑΕ Προοδευτική , οι βετεράνοι της Προοδευτικής, η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά , οι παλαίμαχοι του Εθνικού , του Αιγάλεω κ.α.
Όπως ανακοινώθηκε από την Προοδευτική παρακαλούνται όλοι , αντί στεφάνου να καταθέτουν χρήματα για την «Πίστη » τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με παθήσεις καρκίνου…