Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα . Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα Πειραϊκά σωματεία που δεν έχουν προχωρήσει σε τροποποίηση του καταστατικού τους. Ο καιρός περνάει και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα δικαστήρια λόγω των εορτών των Χριστουγέννων λειτουργούν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι τα σωματεία που δεν θα έχουν καταθέσει τροποποίηση Καταστατικού μέχρι το τέλος του χρόνου δηλαδή τις 30/12/ 2022 όχι μόνο δεν θα λάβουν την επιχορήγηση του ερχόμενου Ιανουαρίου , αλλά παράλληλα θα τεθούν εκτός μητρώου για το νέος έτος . Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει αυτόματη αποβολή από τα πρωταθλήματα της νέας περιόδου…..
Πάντως γίνεται προσπάθεια από πολλά σωματεία όλης της Ελλάδας να δοθεί παράταση μέχρι το καλοκαίρι…..

*Κι όμως συμβαίνει κι αυτό. Μέχρι τώρα υπήρχαν πληροφορίες για στοιχηματικές εταιρείες στην Άπω Ανατολή που περιλαμβάνουν και αγώνες από τα Πειραϊκά πρωταθλήματα. Τώρα μάθαμε ότι αυτό γίνεται και στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα Αγγλική εταιρεία στοιχημάτων ασχολείται με αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και Κυπέλλου Πειραιά , που δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος . Μιλάμε δηλαδή για αγώνες που δεν θεωρούνται, από αυτά που λέμε , ντέρμπι . Μάθαμε ότι σε αυτό μετέχουν και άνθρωποι που έχουν σχέση με σωματεία της ΕΠΣΠ. Παράγοντες , προπονητές , ποδοσφαιριστές. Το γεγονός αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη όλοι. Για πολλούς και διαφόρους λόγους…..
*Ακόμα δεν ανακοινώθηκε η απόφαση για την τύχη του αγώνα Νέων Ευγενείας – Περαμαϊκού. Τα στοιχεία που προσκόμισαν οι δικηγόροι του δεύτερου φαίνεται ότι δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση. Λογικά αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη …..
*Το θέμα του ορισμού «ξένων » διαιτητών στον αγώνα Πειραϊκού πρωταθλήματος ( Ατρόμητος Πειραιά – ΑΟ Καραβάς) σχολιάστηκε από όλους . Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά . Ο καθένας δικαιολογούσε την άποψη του. Εμείς από την αρχή πήραμε ξεκάθαρη θέση Και διαφωνήσαμε με την απόφαση . Μια απόφαση που δείχνει ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους Πειραιώτες διαιτητές και παράλληλα δημιουργείται κακό προηγούμενο..
Επικοινωνήσαμε για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο της ΕΠΣΠ Γιάννη Σπάθα που μας είπε:
«Φυσικά και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους Πειραιώτες διαιτητές . Θα πρέπει όμως να διευκρινίσουμε κάτι . Την απόφαση την πήρε η Επιτροπή Διαιτησίας από τη στιγμή που είδε ότι οι αξιολογημένοι διαιτητές είχαν δηλώσει κώλυμα ενώ ο Πουλόπουλος έχει εξαιρέσει τον Ατρόμητο αφού έχει αγωνιστεί παλαιότερα σε αυτόν. Έτσι νόμιμα ζήτησε από την ΚΕΔ της ΕΠΟ να ορίσει διαιτητές από άλλη Ένωση. Όπως και έγινε . Όσον αφορά τον διαιτητή Κακριδή για τον οποίο έγινε θέμα , να πούμε ότι μετά από όσα είχαν συμβεί πέρυσι και είχε έλθει σε δύσκολη κατάσταση , ζήτησε από την Επιτροπή να μην τον ορίζει σε ντέρμπι.»
Και ο κ. Σπάθας κατέληξε: «Ορισμένοι να προσέχουν την συμπεριφορά τους και να μην προσπαθούν να δημιουργούν εντυπώσεις.»…..
*Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά Σπύρος Λιόλιος δήλωσε:
«Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει να έρχονται να διαιτητεύουν στον Πειραιά διαιτητές από άλλο Σύνδεσμο , για οιονδήποτε λόγο που αγνοώ. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να στελεχώσουμε με έμψυχο υλικό τα πρωταθλήματα μας και να αναβαθμίσουμε τη διαιτησία του Πειραιά. Σύνδεσμος διαιτητών, ΕΠΣΠ και ΕΔ/ ΕΠΣΠ θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας , για να ξαναφέρουμε τον Πειραιώτη διαιτητή στην κορυφή.»

*Ένα ακόμα σοβαρό θέμα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα είναι αυτό με την ένσταση της Αναγέννησης Μοσχάτου κατά του Σαρωνικού για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Λουτσιάνο Φεϊζούλα . Αγωνιστικά η ομάδα της Αίγινας επικράτησε εύκολα με 6-1 . Όμως ξεκινά τώρα ένας άλλου είδους αγώνας . Οι άνθρωποι του Σαρωνικού υποστηρίζουν ότι προσκομίστηκε κανονικά η ανανεωμένη άδεια παραμονής του παίκτη που λήγει το 2025 ενώ τονίζουν ότι ο διαιτητής Δαμιανάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με στέλεχος της ΕΠΣΠ που τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι ο αθλητής μπορεί να
αγωνιστεί κανονικά. Μάλιστα όλα αυτά αναφέρθηκαν στο φύλλο αγώνα κανονικά. Και η ανακοίνωση αναφέρει «Ενέργειες, όπως αυτή της Αναγέννησης
Μοσχάτου, γίνονται εκ του πονηρού και σκοπό έχουν την αλλοίωση του αγωνιστικού αποτελέσματος, αλλά και περαιτέρω ολόκληρου του πρωταθλήματος, κρίνονται και χαρακτηρίζουν αυτούς που τις απεργάζονται, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις δικές τους ανεπάρκειες και αποτυχίες.
Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και θεωρούμε ότι θα δικαιωθούμε, αφού η ένσταση δεν έχει καμία απολύτως βάση. γήπεδα και
έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη πειθαρχική επιτροπή της Ε.Π.Σ.Π, είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε”.»
Από την πλευρά της η Αναγέννηση Μοσχάτου αντικρούει τα λεγόμενα του Σαρωνικού υποστηρίζοντας ότι από τη στιγμή που έληξε η άδεια παραμονής θα πρέπει να γίνει επανέκδοση δελτίου.
«Η ουσία είναι ότι ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με ημερομηνία στο δελτίου, η οποία είχε λήξει. Ότι άλλη απόφαση ληφθεί, θα είναι σκάνδαλο, γιατί υπάρχει δεδικασμένο.» αναφέρει η ανακοίνωση της Αναγέννησης και συνεχίζει:
«Κι εμείς στο μέλλον, δεν θα επανεκδώσουμε δελτίο αλλοδαπού, αλλά θα έχουμε την άδεια παραμονής στην τσέπη μας και θα την παρουσιάζουμε στο διαιτητή και θα παίρνουμε παράγοντα της ΕΠΣ Πειραιά, για να μας δίνει την έγκρισή του. Η εμπιστοσύνη στην Πειθαρχική που γράφουν ότι έχουν, δεν την είχαν στην προηγούμενη απόφαση Σαρωνικός- Αετός, που πήγαν στην ΕΠΟ. Εμείς δηλώνουμε από τώρα, θα πάμε μέχρι τέλους»….
Σίγουρα το θέμα αυτό θα μας απασχολήσει σοβαρά το επόμενο διάστημα. Πάντως σοβαρό ρόλο θα παίξει η απόφαση που θα παρθεί από την ΕΠΟ για τον αγώνα Νίκης Βόλου – Βέροιας του πρωταθλήματος της Super League2 , όπου οι Βολιώτες κατέθεσαν ένσταση για ακριβώς τον ίδιο λόγο…..

*Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣΠ 3 ομάδες της Α΄ Κατηγορίας και 3 της Β΄ Κατηγορίας, δεν έχουν εκδώσει Δελτία Πιστοποίησης Προπονητή, όπως οφείλουν. Από την επόμενη αγωνιστική σε όσες ομάδες δεν τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, βάση του ΚΑΠ, θα τους επιβάλλεται χρηματική ποινή 100 ευρώ σε κάθε παιχνίδι, εφόσον αυτό αναφέρεται στο Φ.Α. Επειδή υπήρξαν κάποια κρούσματα η ΕΠΣΠ τονίζει ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους διπλωματούχους προπονητές κάθονται στον πάγκο ομάδας , με άλλη ιδιότητα εκτός προπονητή…..

*Κλειστές για τους φιλάθλους θα παραμείνουν και γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο , οι εξέδρες του γηπέδου Σιταποθηκών, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί τα προγραμματισμένα έργα στεγανοποίησης που πραγματοποιούνται. Είσοδο στο γήπεδο θα έχουν ΜΟΝΟ τα μέλη των διοικήσεων και οι εκτός 20αδας αποστολής ποδοσφαιριστές.
* Πρόβλημα υπάρχει με τον ηλεκτροφωτισμό στο γήπεδο του ΣΕΦ . Συγκεκριμένα στον κεντρικό πυλώνα προς την πλευρά του γηπέδου Καραϊσκάκη , λειτουργεί μόνο μια λάμπα. Θα πρέπει να δοθεί λύση άμεσα αφού οι προπονήσεις γίνονται με δυσκολία .
Γενικότερα πάντως υπάρχει πρόβλημα σε κάποια Πειραϊκά γήπεδα σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό. Και ειδικά αυτή την περίοδο που η ΕΠΣΠ ορίζει βραδινούς αγώνες , να επιληφθούν άμεσα οι αρμόδιοι και να υπερπηδηθούν τα εμπόδια αυτά…..

Οι διπλές διαιτησίες της εβδομάδας . Δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας σφυρίζουν οι Πουλόπουλος, Μπαλαχούτης, Τζαγκαράκης. Δυο αγώνες Β’ ο Φυρογένης ενώ οι Ζησιμόπουλος Αλεξίου διαιτητεύουν ένα Β’ και έναν Γ’.
Πάμε και στα πρωταθλήματα υποδομών όπου ο Κουτής σφυρίζει σε 7 αγώνες ενώ ο Φωτιάδης σε 6.
Το εκπληκτικό είναι ότι τους 6 από τους 8 αγώνες στο πρωτάθλημα Κ-10 τους διαιτητεύει ο Ηλιόπουλος. Αύριο στο γήπεδο Action Ρέντη Ο πρώτος ξεκινάει στις 9 το πρωί και ο τελευταίος στις 16.30 . Γύρω στις 10 ώρες θα είναι εκεί.
Απλά αυτά τα αναφέρουμε για να δείξουμε ότι υπάρχει πρόβλημα . Ελάχιστοι είναι πλέον οι διαιτητές και το μέλλον είναι ζοφερό. Αρκετά παιδιά που φοίτησαν στην τελευταία σχολή διαιτησίας δεν έχουν ακόμα προσκομίσει τα πιστοποιητικά υγείας ώστε να παίξουν . Προφανώς αδιαφορούν και δεν θέλουν…..

*Οι προημιτελικοί αγώνες του Κυπέλλου Πειραιά θα γίνουν την προσεχή Τετάρτη. Τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια ( Εθνικός – Κερατσίνι, Αμφιάλη- ΑΕ Μοσχάτου , Αίας Σαλαμίνας – Ένωση Α.Α. Ρέντη ) θεωρούνται ντέρμπι ενώ στο τέταρτο παιχνίδι ο Καραβάς λογικά δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι στους Φιλάθλους….

*Τέλος ο Γιώργος Ξυπολυτάς από τον Αστέρα Νίκαιας μετά τα πρώτα απογοητευτικά αποτελέσματα .Τα πράγματα δεν ήλθαν όπως τα περίμεναν στο σύλλογο. Έτσι το θύμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο προπονητής . Ένα προπονητής που σίγουρα θεωρείται από τους καλύτερους στον χώρο μας . Το επόμενο βήμα για το σύλλογο ήταν προς τα…. πίσω. Δηλαδή επανέφερε τον Κώστα Καπίνο που ήταν πέρυσι στο τιμόνι της ομάδας . Για τον Αστέρα πάντως πιστεύω ότι θα βρει και πάλι σύντομα τον δρόμο του. Είναι θέμα χρόνου η αγωνιστική του ανάκαμψη…..

• Πρώτη νίκη για την Προοδευτική που επικράτησε με 0-1 του ΠΑΟ Ρουφ εκτός εδρας και έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να πάει καλά στο νέο πρωτάθλημα της Superleague 2. Την Δευτέρα οι Κορυδαλλιώτες αγωνίζονται στην Ιεράπετρα…..

*ΑΕ Μοσχάτου και Εθνικός γνώρισαν τις πρώτες τους ήττες στο πρωτάθλημα ενώ το Κερατσίνι ήλθε ισόπαλο 1-1 στο Σχιστό .
Οι Μοσχατιώτες παρά την πολύ καλή εμφάνιση τους στάθηκαν άτυχοι και ηττήθηκαν στον Ταύρο από τον Φωστήρα ενώ ο Εθνικός έχασε στη Ραφήνα από τη Θύελλα.
Αυτή την αγωνιστική η ΑΕΜ με τον νέο προπονητή της Σήφη Βενάκη στον πάγκο , υποδέχεται τον Άγιο Νικόλαο , ο Εθνικός τον Άγιο Ιερόθεο ενώ το Κερατσίνι αγωνίζεται εκτός με την Αγία Παρασκευή.

*Καλπάζει ο ΑΟ Καραβάς που νίκησε στο μεγάλο ντέρμπι τον Ατρόμητο Πειραιά με 0-1 έχοντας σπάσει μέχρι τώρα όλα τα κοντέρ. 5 νίκες σε 5 αγώνες , καλύτερη επίθεση με 19 γκολ ενώ ακόμα δεν έχει παραβιαστεί η εστία του.
Αήττητοι παραμένουν στην Α’ και ΟΙ Αμφιάλη, Χαραυγή, Αίας, Ένωση Ρέντη.
Στον αντίποδα Φαληρικός και Νίκη Ρέντη μετράνε μέχρι τώρα μόνο ήττες . Ο πρώτος έχει την χειρότερη άμυνα που έχει παραβιαστεί 26 φορές, ενώ οι Ρεντιώτες δεν έχουν ακόμα καταφέρει να σκοράρουν….
Οι Φίλαθλοι πέτυχαν την πρώτη τους νίκη επικρατώντας της Αστυπάλαιας Κορυδαλλού με 3-1…
Στη Β’ Κατηγορία ο ΑΣ Δραπετσώνας στον 1ο όμιλο και ΑΕ Νίκαια και Ερμής στον 2ο έχουν μόνο νίκες( 4/4 )
Μόνο νίκες μετράει και ο ΑΣ Κωφών στη Γ’ Κατηγορία…

*Οι ποινές για τον αγώνα Αμφιάλης – Σαρωνικού δεν έχουν σταματημό. Με μια αγωνιστική και 30 ευρώ χρηματική ποινή τιμώρησε η Πειθαρχική της ΕΠΣΠ τον προπονητή της γηπεδούχου ομάδας Λευτέρη Στρατή. Έτσι τα πρόστιμα στον συγκεκριμένο αγώνα έφτασαν συνολικά τα 280€. Δεν τα λες και λίγα …..

• Τέσσερα τοπικά ντέρμπι θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στην Α’ Κατηγορία.
Συγκεκριμένα θα παίξουν η Αμφιάλη με τον ΑΟ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα, ο Αετός Κορυδαλλού με την ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα, ο Παντζιτζιφιακός με τον Ίκαρο Καλλιθέας και η Ένωση Α.Α. Ρέντη με τη Νίκη Ρέντη…

*Μια μεγάλη μορφή του Πειραϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο «έφυγε» από τη ζωή. Ο Μιχάλης Σινανίδης δεν είναι πια ανάμεσα μας . Στα 74 χρόνια του, κόπηκε το νήμα της ζωής του, κτυπημένος από τον καρκίνο. Υπήρξε μεγάλη μορφή της Νίκης Ρέντη στην οποία μεγαλούργησε , για να αγωνιστεί στη συνέχεια στον Παναθηναϊκό και τον Φωστήρα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη που ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής , αλλά και ένας υπέροχος άνθρωπος…..