Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο Σιταποθηκών και συγκεκριμένα στην εξέδρα του νομίζω ότι ξεπερνάει κάθε λογική.
Αρχικά κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν βελτιωτικές εργασίες στην κερκίδα αφού σε κάποια σημεία , τα σίδερα προεξείχαν από το τσιμέντο και ήταν επικίνδυνα για τον κόσμο. Σωστή κίνηση . Όμως από δω και πέρα αρχίζουν τα παράλογα. Καταρχήν οι εργασίες από τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας δεν έγιναν την περίοδο που δεν είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα , παρά μόνο όταν άρχισε . Και όχι μόνο αυτό. Τα έργα ξεκίνησαν και εδώ αρχίζουν τα παράλογα . Αν και δεν είμαστε ειδικοί , θα μπορούσαν να γίνουν οι εργασίες στο ένα τμήμα της εξέδρας και στο άλλο να μπορούσαν να καθίσουν οι φίλαθλοι. Και όταν τελείωναν οι εργασίες από κει θα ξεκινούσαν στο υπόλοιπο μέρος και ανάλογα θα γινόταν και η μεταφορά του κόσμου. Οι υπεύθυνοι προτίμησαν να γίνουν τα έργα σε ολόκληρη την εξέδρα μαζί. Και φυσικά οι φίλαθλοι να μην μπορούν να δουν αγώνες αλλά και οι ομάδες να στερούνται την παρουσία του κόσμου τους. Δεν είναι άδικο αυτό;

*Πολλά ντέρμπι κορυφής θα γίνουν στην Α’ Κατηγορία την προσεχή Κυριακή.
Για τον 1ο όμιλο ο ΑΟ Καραβάς θα υποδεχτεί την Αμφιάλη στο γήπεδο Ρέντη στις 1 το μεσημέρι .
Αμέσως μετά τη λήξη στις 3. 30 στον Κορυδαλλό θα γίνει το ντέρμπι του 2ου ομίλου. Ο Δίας θα υποδεχτεί την Ένωση Ρέντη . Την ίδια ώρα στη Νίκαια ο Περαμαϊκός θα παίξει με τον Αίαντα Σαλαμίνας ενώ στις 3μμ ο Ίκαρος Καλλιθέας θα υποδεχτεί στις Τζιτζιφιές την Ελλάδα Ποντίων…
Ευχή μας είναι να γίνουν ωραία παιχνίδια χωρίς βία και άλλα προβλήματα και να τα ευχαριστηθεί ο κόσμος…..

*Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Πειραιά προχθές .
Ο Εθνικός επικράτησε με 2-0 του ΑΠΟ Κερατσίνι , όπως ακριβώς συνέβη πριν από λίγο καιρό και στο πρωτάθλημα, η ΑΕ Μοσχάτου νίκησε στην παράταση με 2-3 την Αμφιάλη στις Σιταποθήκες , ο ΑΟ Καραβάς έστω και δύσκολα στην παράταση με 2-3 των Φιλάθλων στο Μοσχάτο.
Το σκορ της ημέρας πέτυχε ο Αίας Σαλαμίνας που συνέτριψε με 6-1 την ελλιπέστατη Ένωση Ρέντη . Η τελευταία που είναι πρωτοπόρος στον 2ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας, μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα είχε δεχτεί δυο γκολ όλα κι όλα . Και προχθές η εστία της παραβιάστηκε έξι φορές…….

*Το Κερατσίνι πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής για τον 5ο όμιλο της Γ’Εθνικής αφού πέρασε σαν σίφουνας από την Αγία Παρασκευή όπου σάρωσε με 0-4 την ομώνυμη ομάδα .
Ο Εθνικός δεν μπόρεσε να λυγίσει τον Άγιο Ιερόθεο ( 0-0) , όπως και η ΑΕ Μοσχάτου τον πρωτοπόρο Άγιο Νικόλαο( 0-0) .
Αυτή την εβδομάδα και οι τρεις Πειραϊκές ομάδες αγωνίζονται εκτός έδρας . Το Κερατσίνι παίζει στην Πετρούπολη με τον Άρη ενώ οι άλλοι δυο στην Κρήτη. Ο Εθνικός στον Άγιο Νικόλαο και η ΑΕΜ στο Ηράκλειο με τον Αλμυρό Γαζίου.

• Είναι εκπληκτικό αυτό που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε 31 αγώνες των Πειραϊκών πρωταθλημάτων σημειώθηκε μόνο μια ισοπαλία . Στον αγώνα Χαραυγής- Ατρόμητου Πειραιά …..
Στα υπόλοιπα στατιστικά τώρα. Ο ΑΟ Καραβάς σπάει όλα τα κοντέρ 6 στα 6 νίκες . Έχει πετύχει 22 γκολ χωρίς να δεχτεί ούτε ένα!
Αήττητες συνεχίζουν από τον 1ο όμιλο και οι Αμφιάλη, Σαρωνικός, Χαραυγή .
Ο Ήφαιστος σημείωσε την πρώτη του νίκη. Αντίθετα δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πάρουν τρίποντο Νέο Ικόνιο, ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα Αναγέννηση Μοσχάτου.
Στον 2ο όμιλο η Ένωση Ρέντη η έκπληξη της φετινής χρονιάς προελαύνει αφού νίκησε έστω και δύσκολα στο 93’ τη Νίκη Ρέντη στο τοπικό ντέρμπι . Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου. Στον όμιλο αυτό γίνεται «χαμός» . Τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο με 13 βρίσκονται 4 ομάδες . Είναι η Ελλάς Ποντίων , ο Ίκαρος Καλλιθέας, ο Αίας Σαλαμίνας και ο Δίας Κορυδαλλού. Με 12 ακολουθεί ο Περαμαϊκός και με 10 οι Νέοι Ευγενείας, που θα παίξουν το δεύτερο ημίχρονο του μεταξύ τους αγώνα.
Μεγάλος κερδισμένος ο ανεβασμένος φέτος Δίας Κορυδαλλού . Μέσα σε λίγο καιρό άλωσε για δεύτερη φορά την Σαλαμίνα. Μετά τον Αμπελακιακό νίκησε και τον Αίαντα. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά ….
Τα δυο πρώτα της γκολ στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Νίκη Ρέντη. Ωστόσο δεν απέφυγε μια ακόμα ήττα . Την 6η σε 6 αγώνες.
Το ίδιο ισχύει και για τον Φαληρικό που έχει μάλιστα και την χειρότερη άμυνα με 29 γκολ . Κατά μέσο όρο δέχεται σχεδόν 5 τέρματα σε κάθε παιχνίδι.
Η κακή πορεία του συλλόγου είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του προπονητή Βασίλη Ιωαννίδη που αποχώρησε αφήνοντας αιχμές για τους διοικούντες της ομάδας…..
Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης που «ευχαρίστησε» με ….φαρμάκι τον έμπειρο τεχνικό ….
*Στην Β’ Κατηγορία όχι μόνο δεν υπήρξε αλλαγή , αλλά και οι πρωτοπόροι ξέφυγαν κιόλας.
Στον 1ο όμιλο ο ΑΣ Δραπετσώνας με 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια βρίσκεται ήδη 5 βαθμούς από τους διώκτες του.
Στον 2ο όμιλο ΑΕ Νίκαια και Ερμής Κορυδαλλού με 6 στα 6 νίκες ξέφυγαν 6 βαθμούς . Και τώρα οι δυο τους. Αγωνίζονται μεταξύ τους το Σάββατο στον Κορυδαλλό …
*Μόνο νίκες μετράει στη Γ’ Κατηγορία ο ΑΣ Κωφών που πηγαίνει «φουλ » για άνοδο .Το 6-0 επί του επίσης, διεκδικητή Φοίνικα Αγίας Σοφίας τα λέει όλα ….

• Ο Πάρης Δανασής της Αμφιάλης και ο Σάββας Ηλιάδης του ΑΟ Καραβά προηγούνται στον πίνακα των σκόρερς της Α’ Κατηγορίας Πειραιά με 6 τέρματα . Ακολουθούν με 5 οι Ευθύμης Μπουρντένης του ΑΟ Καραβά,. Δημήτρης Κοντάκος του Ατρομήτου Πειραιά, Χρύσανθος Ζίου της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέας Κορυδαλλού και Γρηγόρης Τσαλίκης του Σαρωνικού….
*Πρώτος σκόρερ της Β’ κατηγορίας είναι ο Αλέξανδρος Ζαρίκος με 8 γκολ
Στη Β’ Κατηγορία προηγούνται με 8 γκολ οι Μανώλης Αγουρσαλίδης του ΑΣ Κωφών και Αναστάσης Ανδρεάτος της Άνω Νεάπολης….

*Την λύση της συνεργασίας του με την ακαδημία της Αμφιάλης σαν τεχνικός διευθυντής ανακοίνωσε ο Θεολόγος Ρενιέρης . Όπως μας είπε ο ίδιος , αυτό οφείλεται σε προσωπικούς λόγους…..

* Πατέρας έγινε ο τερματοφύλακας του Πυθαγόρα Νίκος Μαυρομμάτης. Η πουλαγαηπημένη του σύζυγος Ευδοκία έφερε χθες στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και οι συμπαίκτες συμμετέχουν στην χαρα του Νίκου και του εύχονται να του ζήσει………

*Ένας σπουδαίος και αγνός φίλος της Προοδευτικής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 45 ετών. Ο Μιχάλης Μπιρμπίλης δεν είναι πια ανάμεσα μας , προδομένος από την καρδιά του . «Έφυγε» τρία σχεδόν χρόνια μετά από τον αδελφό του τον Πασχάλη που κι αυτός ήταν πολύ δεμένος με την Προοδευτική.
Ο Μιχάλης ήταν πατέρας δυο παιδιών . Χρέος όλων των Προοδευτικάνων είναι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την οικογένεια του….
Ο Αντώνης Αραβαντινός και σύσσωμο το ΔΣ της ΠΑΕ Προοδευτική εκφράζουν την οδύνη τους και τα θερμότατα συλλυπητήρια στους οικείους του Μιχάλη Μπιρμπίλη για τον αδόκητο χαμό του . Και η ανακοίνωση καταλήγει : «Ο Μιχάλης θα ζει πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας γιατί οι άνθρωποι φεύγουν μόνο όταν ξεχνιούνται και ο Μιχάλης δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ. Γιατί Προοδευτική σημαίνει οικογένεια…»…..