Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…. 

Published

on

Η  φετινή χρονιά  στα Πειραϊκά πρωταθλήματα ξεκίνησε διαφορετικά . Με καταστάσεις  και μάλιστα …πρωτότυπες που θεωρώ ότι η Πειθαρχική Επιτροπή  ασχολήθηκε για πρώτη φορά . Αγώνας που διακόπηκε στο ημίχρονο και το β’ μέρος συνεχίστηκε μετά από ένα μήνα . Ένσταση που υποβλήθηκε για αντικανονική συμμετοχή παίκτη που είχε ανανεώσει την άδεια παραμονής , αλλά όχι και το δελτίο. Ένσταση για ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε μέσα σε ένα 24ωρο σε δυο αγώνες με άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα σάλας.

Πονοκέφαλος λοιπόν  για την Π.Ε.Δ.

Είμαστε της άποψης  ότι οι αγώνες θα πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα γραφεία. Από την άλλη πλευρά το ποδόσφαιρο υπόκειται σε κανονισμούς που πρέπει να εφαρμόζονται …..

Ένσταση κατέθεσε  ο Ατρόμητος Πειραιά  για τον αγώνα ΑΟ Καραβά- Αμφιάλης  ως ομάδα που έχει έννομο συμφέρον . Υποστηρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας Γκέρκι  Ζώτο  το Σάββατο είχε αγωνιστεί σε αγώνα για το πρωτάθλημα σάλας . Γεγονός που σύμφωνα με τον κανονισμό δεν μπορεί να κάνει μέσα σε ένα 24ωρο  ένας παίκτης .  Δεν ξέρω πως το ανακάλυψαν αυτό οι άνθρωποι  του Ατρομήτου….

 Εμείς δεν θα ασχοληθούμε με το νομικό μέρος της υπόθεσης . Κάθε νόμος  είναι σαφής , αλλά έχει και τα …παραθυράκια του. Με αυτό όμως θα ασχοληθούν η Πειθαρχική και οι δικηγόροι . Η κάθε πλευρά θα  υποστηρίξει τα δικά της .

Εμείς θα ασχοληθούμε  με το ηθικό μέρος . Θεωρώ ότι  ο κάθε ποδοσφαιριστής θα πρέπει να κάνει την επιλογή του. Ή θα παίζει στο κανονικό ποδόσφαιρο ή στο ποδόσφαιρο σάλας. Το επονομαζόμενο φούτσαλ….

Δεν είναι δυνατόν να αγωνίζονται και στα δυο . Κι όπως μαθαίνω υπάρχουν  αρκετοί παίκτες στον Πειραιά που κάνουν και τα δυο. Και εν πάση περιπτώσει αν θέλουν να το κάνουν. Αλλά  όχι να παίζουν το Σάββατο στη σάλα και την άλλη μέρα να έχουν ντέρμπι κορυφής στο πρωτάθλημα. Είναι σωστό αυτό που κάνουν ; Δεν σκέπτονται μήπως τραυματιστούν ή να κουραστούν ; Δεν σκέπτονται τους ανθρώπους που  τους εμπιστεύονται και τους πληρώνουν ;;

Πάμε τώρα στην άλλη ένσταση . Αυτή της Αναγέννησης Μοσχάτου κατά του Σαρωνικού. Η υπόθεση ήταν να συζητηθεί προχθές αλλά δεν πήγε η ομάδα της Αίγινας. Έτσι δόθηκε παράταση μέχρι την Πέμπτη.

Στην περίπτωση αυτή η θέση της Πειθαρχικής δεν είναι και τόσο δύσκολη. Η ευθύνη θα μετατεθεί αλλού. Κι αυτό γιατί θα στηριχθεί όπως όλα δείχνουν  στην απόφαση της ΕΠΟ για τον αγώνα Νίκης Βόλου – Βέροιας όπου υπάρχει κάτι ανάλογο . Το δεδικασμένο λοιπόν στον αγώνα της Super league 2  αναμένεται να ισχύσει και στον Πειραιά..

*Κλείνει την Δευτέρα το γήπεδο Μοσχάτου προκειμένου να γίνει η ανακατασκευή του χλοοτάπητα  ο οποίος παρουσίαζε αρκετά προβλήματα τελευταία. Επιτακτική λοιπόν ανάγκη η αλλαγή με νέο συνθετικό τάπητα τελευταίας γενιάς.

Αφού οι εργασίες δεν έγιναν το καλοκαίρι όπως θα ήταν καλύτερα, τώρα είναι η πιο κατάλληλη εποχή .Γιατί ακολουθεί η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω των εορτών για δυο εβδομάδες . Υπολογίζεται ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο σε ενάμιση μήνα . Περίπου στις 20 Ιανουαρίου ….

Πρόβλημα θα έχουν οι ομάδες που έχουν έδρα τους το γήπεδο αφού θα πρέπει να αναζητήσουν γήπεδο  για τις προπονήσεις τους αφού τους αγώνες θα τους ορίσει η ΕΠΣΠ. Η οποία  την επόμενη εβδομάδα την τελευταία πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων θα έχει ένα ακόμα δυσκολότερο έργο αφού εκτός  από το γήπεδο Δραπετσώνας δεν θα μπορεί να ορίσει αγώνες και στο Μοσχάτο.

Όσον αφορά  τη Δραπετσώνα να πούμε ότι οι εργασίες του ηλεκτροφωτισμού έχουν ολοκληρωθεί ενώ σύντομα θα είναι έτοιμος και ο νέος χλοοτάπητας  αφού έχει τοποθετηθεί ήδη το 80%. Κάποιοι έλεγαν ότι μπορεί να είναι έτοιμος την επόμενη εβδομάδα, αλλά λογικά θα είναι έτοιμο στις 20 Δεκεμβρίου και θα  δοθεί προ χρήση για αγώνες το Σαββατοκύριακο 7-8 Ιανουαρίου…..

Κλειστό παραμένει από τις αρχές της χρονιάς το γήπεδο Σαλαμίνας με τον Αίαντα να φιλοξενείται στα Αμπελάκια .

Εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η εξέδρα στο γήπεδο Σιταποθηκών αφού δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί  τα έργα στεγανοποίησης . Το θέμα και τα χοντρά λάθη που έχουν γίνει τα επισημάναμε την περασμένη εβδομάδα. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο με αποτέλεσμα να στερούνται οι ομάδες τον κόσμο τους και οι φίλαθλοι να μπορούν να δουν αγώνες….

*Οι προπονητές που είναι ήδη  εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. να ξέρουν  ότι μέχρι  την 31/12/2022 θα μπορούν με μια σχετικά απλή διαδικασία να   επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους. Σε διαφορετική περίπτωση από την επόμενη  θα διαγραφθούν, χάνοντας τα δικαιώματά τους.

Επιπλέον όσοι προπονητές δεν έχουν γραφθεί ακόμα  στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. θα  πρέπει στη συνέχεια να ξεκινήσουν την διαδικασία εγγραφής τους, καθώς από την νέα χρονιά θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με τα δικαιώματα τους ως προπονητές.

*Ορισμένοι θα πρέπει να προσέχουν την συμπεριφορά τους . Ο χώρος του Πειραϊκού ποδοσφαίρου είναι πολύ μικρός και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας . Αναφέρομαι στην παρουσία κάποιων παραγόντων  που πηγαίνουν να παρακολουθήσουν αγώνα αντίπαλης ομάδας που έχουν τους ίδιους στόχους . Το κουτσομπολιό που πέφτει και τα υπονοούμενα   δίνουν και παίρνουν. Φυσικά και οι αντίπαλοι που ….ανταποδίδουν την επίσκεψη κάνουν και λένε  τα ίδια  . Με αυτόν τον τρόπο όμως υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν επεισόδια. Γιατί κάτι μπορεί να πει ο ένα , κάτι να ακούσει ο άλλος και το κακό  θα γίνει χωρίς να μπορεί να συμμαζευτεί. Συνιστώ λοιπόν προσοχή και ψυχραιμία σε όλους…….

*Με βαριά ήττα επέστρεψε από το Ηράκλειο η ΑΕ Μοσχάτου . Το 2-7 από τον Αλμυρό Γαζίου  ξάφνιασε τους πάντες . Όμως το αποτέλεσμα αυτ/–ό  θεωρείται μια   κακή παρένθεση και απλά η ομάδα βρέθηκε σε μια πολύ καλή μέρα , που είναι σίγουρο ότι δεν θα επαναληφθεί.

Εκτός έδρας ισοπαλίες με το ίδιο σκορ  για τις δυο  άλλες Πειραϊκές ομάδες. Ο  Εθνικός 1-1  με τον Άγιο Νικόλαο και το Κερατσίνι 1-1 στην Πετρούπολη με τον Άρη..

Την Κυριακή είναι το μεγάλο Πειραϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕ Μοσχάτου και τον Εθνικό ενώ το Κερατσίνι υποδέχεται το Τυμπάκι….

*Ισόπαλο  2-2 έληξε το ντέρμπι κορυφής  ανάμεσα στον  ΑΟ Καραβά και την Αμφιάλη . Έτσι και οι δυο παρέμειναν αήττητες μετά από 7 αγώνες, όπως επίσης και ο Σαρωνικός που συνέτριψε με 0-7 τον ΑΣ Ποντίων  καθώς και η Χαραυγή με 1-4 την Χαλκηδόνα . Και οι δυο εκτός έδρας .

Αμφιάλη και Χαραυγή αγωνίζονται μεταξύ τους το Σάββατο στις Σιταποθήκες.

Η εστία του Καραβά παραβιάστηκε  για πρώτη φορά στο ντέρμπι με την Αμφιάλη μετά από 563 λεπτά…..

Χωρίς νίκη παραμένουν Νέο Ικόνιο , ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα και Αναγέννηση Μοσχάτου .

Στον 2ο όμιλο η Ένωση Α.Α. Ρέντη είναι η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα . Την Κυριακή θα υποδεχτεί στο μεγάλο ντέρμπι  τον Περαμαϊκό ο οποίος ανήλθε στην 2η θέση μετά την ανατροπή του σκορ με τους  Νέους Ευγένειας σε έναν αγώνα  που έγινε σε δυο δόσεις, όπως όλοι ξέρουμε  .Η ομάδα του Περάματος μετά την εντός έδρας ήττα από την Ελλάδα Ποντίων μετράει πέντε συνεχόμενες  νίκες .

Πολύ καλή θεωρείται και η πορεία της αήττητης Χαραυγής . Η ομάδα ξεκίνησε με δυο ισοπαλίες και κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Όμως αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι η Χαραυγή έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Αυτό είναι σίγουρα έργο του Δημήτρη Βουτσινά που η πορεία του στους πάγκους Πειραϊκών συλλόγων εδώ και χρόνια μόνο τυχαία δεν θεωρείται. Ο «Μιμίκος» αποτελεί μια αξιόπιστη παρουσία με τεράστια προσφορά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ….

Τον πρώτο της βαθμό πήρε η Νίκη Ρέντη ενώ ο Φαληρικός παραμένει χωρίς ακόμα βαθμό στο πρωτάθλημα έχοντας  δεχτεί 34 γκολ σε 7 αγώνες..

Στον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας ο ΑΣ Δραπετσώνας συνεχίζει τον καλπασμό του μετά από 6 αγώνες χωρίς την παραμικρή βαθμολογική απώλεια 6Χ3= 18 .   Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε την …προπαίδεια του 3…

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τον φορμαρισμένο Πειραϊκό και δεύτερη για τον Αστέρα Νίκαιας που έδειξε ότι συνέρχεται .

Στον 2Ο όμιλο ισόπαλο έληξε το ντέρμπι κορυφής Ερμή Κορυδαλλού-  ΑΕ Νίκαιας με τις δυο ομάδες να χάνουν τους δυο πρώτους τους βαθμούς αλλά να παραμένουν αήττητες.

Στην Γ’ Κατηγορία ο ΑΣ Κωφών προελαύνει χωρίς την παραμικρή βαθμολογική απώλεια  σε 6 αγώνες έχοντας σημειώσει 21 γκολ ενώ έχει δεχτεί μόλις 2…

Από κει και πέρα γίνεται χαμός. Δυο ομάδες ( Άνω Νεάπολη , ΑΕ Χατζηκυριακείου) με 13 και τρεις με 12 ( Προφήτης Ηλίας, Φοίνικας Αγίας Σοφίας , Ατρόμητος Πειραιά Β’) .

* Σε μια πολύ σημαντική κίνηση έχει προχωρήσει η ΕΠΣ Πειραιά . Για πρώτη φορά  σε όλη την Ελλάδα διεξάγεται πρωτάθλημα  υποδομών στις κορασίδες  και μάλιστα στην ηλικία Κ15 όπως μας ενημέρωσε η καλή φίλη Μαριλίνα Τζελέπη  που είναι υπεύθυνη της γυναικείας ομάδας της Προοδευτικής, παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΠ και σπουδαία μουσικός.

Στο πρωτάθλημα αυτό μετέχουν 6 ομάδες . Συγκεκριμένα η Προοδευτική, οι Νέοι Δραπετσώνας, ο ΑΣ Ποντίων , ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα, η Αθηναϊκή και το Νέο Ικόνιο…..

*Στον πίνακα των σκόρερς της Α’ Κατηγορίας προηγούνται με 7 γκολ οι Σάββας Ηλιάδης του ΑΟ Καραβά, ο Δημήτρης Κοντάκος του Ατρομήτου Πειραιά , ο Χρύσανθος  Ζίου της ΑΕ Θύελλας Κορυδαλλού και ο Πάρης Δανασής της Αμφιάλης.

Ο τελευταίος στα επίσημα στατιστικά στοιχεία φαίνεται ότι έχει 6 γκολ. Κι αυτό γιατί στο φύλο αγώνα του τελευταίου παιχνιδιού με τον Καραβά γράφτηκε ότι το πρώτο γκολ πέτυχε ο Ζαχαρίου ενώ το σωστό είναι ότι σκόραρε ο Δανασής…..

Πιθανότατα να έχουν γίνει και άλλα τέτοια λάθη από τους διαιτητές που αναγράφουν άλλον σκόρερ στο φύλο αγώνα…

Θα ασχοληθούμε σήμερα με το θέμα της αναγραφής των αποτελεσμάτων  από τους διαιτητές μετά από κάθε αγώνα στο σάιτ της ΕΠΣΠ.

Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά , στη συνέχεια το θέμα ατόνησε . Σε αντίθεση με άλλες Ενώσεις στον Πειραιά κάποιοι διαιτητές απαξιώνουν να ασχοληθούν . Αυτό θεωρείται ασέβεια  προς τα σωματεία , τους παράγοντες , τους ποδοσφαιριστές ,τους φιλάθλους , όλους.

Μια δικαιολογία που ειπώθηκε  είναι ότι ορισμένοι διαιτητές έχουν έλθει από άλλες Ενώσεις και δεν γνωρίζουν . Μα, αυτό το ακούμε δυο χρόνια τώρα. Όλο αυτό το διάστημα δεν θα μπορούσαν να το μάθουν ;

Μισό λεπτό δουλειά είναι . Αυτό θεωρείται ασέβεια προς τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο .Καλό θα είναι η ΕΠΣΠ να τους επιβάλλει να το κάνουν . Γιατί ο Πειραιάς δυστυχώς σε αυτό το θέμα είναι πολύ πίσω….

*Ανερχόμενη δύναμη στην Ελληνική διαιτησία είναι ο Θοδωρής Πουλόπουλος. Ο νεαρός Πειραιώτης ρέφερι που σφυρίζει στην Super League 2 με ξεχωριστή επιτυχία , διαιτήτευσε προχθές τον διεθνή φιλικό αγώνα ανάμεσα στον Ατρόμητο Αθηνών και την Νότιγχαμ Φόρεστ…..

*Δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας διαιτητεύει το Σαββατοκύριακο ο Τζαγκαράκης , έναν Α’ και έναν Β΄οι  Αλατσάκης , Κωνσταντόπουλος, δυο Β’ ο Λιάτσος και έναν Β’ και έναν Γ. Κατηγορίας ο Ζησιμόπουλος.

Στους αγώνες των πρωταθλημάτων υποδομών ο Θ. Ηλιόπουλος  αναμένεται να κάνει ένα μοναδικό ρεκόρ. Διαιτητεύει ένα αγώνα Κ16 και όλους του πρωταθλήματος  Κ12 . Δηλαδή 8. Συνολικά 9 παιχνίδια!!!

Και τους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος κορασίδων Κ15 θα σφυρίξει ο Δ. Πουλόπουλος..

  • Ο Γιάννης Κακριδής αποτελεί μια πολύτιμη παρουσία στην Πειραϊκή διαιτησία τα τελευταία χρόνια. Ο έμπειρος  διαιτητής που χαίρει της εκτίμησης των Πειραιωτών φιλάθλων, βοηθά πάντα σε όποιον αγώνα χρειαστεί να σφυρίξει και δεν αποφεύγει τα  κρίσιμα  παιχνίδια όπως προσπάθησαν κάποιοι να πουν .

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Κακριδής είναι και αθλητής βόλεϊ και αγωνίζεται στην Κερατέα που παίζει στο πρωτάθλημα της Α2.

Στην ίδια κατηγορία παίζει και ο αδελφός του Παναγιώτης  (επίσης διαιτητής ποδοσφαίρου) που αγωνίζεται στον Ιωνικό .

Το μόνο πρόβλημα με τη διαιτησία για τα δυο αδέλφια είναι ότι δεν μπορούν να σφυρίξουν Σάββατο αφού εκείνη την ημέρα μόνο ,διεξάγεται το πρωτάθλημα του Βόλεϊ ….

  • Αγωνιστική άνοδος  ο Αστέρας Νίκαιας με τον Κώστα Καπίνο που πήρε τη θέση του Γιώργου Ξυπολυτά  ο οποίος πήγε στον  Αργοναύτη και μάλιστα νίκησε την περασμένη Κυριακή .Αντικατέστησε τον Βαγγέλη Ζαγκλή που πήγε στην ΑΕ Περάματος αντικαθιστώντας τον Τέλη Πιστόλη. Τα ερωτήματα μας τώρα είναι δυο. Θα σημειώσει νίκη ο Ζαγκλής με τη νέα του ομάδα;  Ποιον θα αντικαταστήσει τώρα ο Πιστόλης; Γιατί όπως είναι γνωστό η ζωή μας κύκλους κάνει…..