Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Παράταση για ένα χρόνο όσον αφορά την τροποποίηση του καταστατικού δόθηκε σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα Έτσι τα σωματεία που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει σε αυτό το θέμα θα μπορούν να το κάνουν μέχρι το τέλος του 2023…

*Η ποδοσφαιρική χρονιά που διανύουμε σίγουρα αποτελεί την χρονιά των ενστάσεων, σε σημείο που η Πειθαρχική επιτροπή να μην μπορεί να πάρει …..ανάσα .Τελευταία το σωματείο του ΑΟΚ Φαλήρου που κατέθεσε ένσταση κατά της Θύελλας Μοσχάτου υποστηρίζοντας , ότι κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους αναμέτρησης του Σαββάτου, η Θύελλα φαίνεται να αγωνιζόταν με δύο μικρούς και όχι με τρεις όπως ορίζει ο κανονισμός.
Τα σοβαρά προβλήματα πάντως με τις προηγούμενες ενστάσεις εξακολουθούν να υπάρχουν . Οι υποθέσεις έχουν ήδη συζητηθεί αλλά αποφάσεις δεν έχουν παρθεί. Μετά τα Χριστούγεννα θα γίνει αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και ανάμεσα στα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής υπάρχουν διαφορές και οι αποφάσεις δεν θα είναι ομόφωνες , σύμφωνα με πληροφορίες μας.
Για το θέμα της ένστασης του Ατρομήτου Πειραιά κατά του ΑΟ Καραβά για ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε μέσα σε ένα 24ωρο τόσο στο παιχνίδι με την Αμφιάλη όσο και με την άλλη του ομάδα στο πρωτάθλημα σάλας ακούγονται και λέγονται πολλά .
Στην ΕΠΣ Πειραιά υποστηρίζουν ότι και τα δυο αθλήματα υπάρχει ενιαίο καταστατικό της ΕΠΟ . Τουλάχιστον αυτό ισχύει αυτή τη στιγμή.
Ωστόσο στον Καραβά ισχυρίζονται άλλα και φαίνεται πως πάνε να «βγάλουν άσο από το μανίκι».
Ήδη η Πανελλήνια Ένωση ποδοσφαίρου σάλας ανακοίνωσε ότι το ποδόσφαιρο σάλας, με εντολή της FIFA, αναγνωρίζεται από το 2020 ως ξεχωριστό άθλημα από το ποδόσφαιρο κάνοντας ένα όνειρο πραγματικότητα. Οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν ή που θα θέλουν να μετεγγραφούν στα σωματεία σάλας, θα έχουν δικό τους Μητρώο Δελτίων στην ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει ότι, το ποδόσφαιρο Σάλας αναγνωρίζεται ως ξεχωριστό άθλημα από το ποδόσφαιρο.
Πλέον, όσοι ποδοσφαιριστές έχουν δελτίο στο 11Χ11, μπορούν, από εδώ και στο εξής, να εκδώσουν ξεχωριστό δελτίο σε σωματείο σάλας της αρεσκείας τους και να αγωνίζονται και στα δύο ξεχωριστά, πλέον, αθλήματα.
Και δω τίθεται ένα ακόμα θέμα . Θέμα ….χρόνου .
Πως είναι δυνατό για την FIFA να θεωρούνται από το 2020 ξεχωριστά τα δυο αθλήματα και για την ΕΠΣΠ να ισχύει ακόμα το ενιαίο καταστατικό ; Σίγουρα η υπόθεση έχει «φαΐ » και ενδέχεται να τραβήξει σε μάκρος…

*Τα Πειραϊκά πρωταθλήματα θα επαναρχίσουν το Σαββατοκύριακο 7-8 Ιανουαρίου. Με το γήπεδο Δραπετσώνας με νέο χλοοτάπητα και προβολείς πάλι στην διάθεση της ΕΠΣΠ για αγώνες. Ήδη έχει δοθεί στις ομάδες της περιοχής για προπονήσεις .
Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του νέου τάπητα και στο γήπεδο Σαλαμίνας. Απομένουν μόνο κάποιες εργασίες για να παραδοθεί.
Το γήπεδο Μοσχάτου που έχει ήδη κλείσει θα είναι έτοιμο , όπως όλα δείχνουν την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου…
Όσον αφορά την κερκίδα στο γήπεδο Σιταποθηκών, τίποτα δεν είναι σίγουρο . Δυστυχώς….

*Ικανοποιητική είναι μέχρι τώρα η πορεία του Κερατσινίου στο πρωτάθλημα . Μετά την ισοπαλία 1-1 που πήρε στον Ταύρο από τον Φωστήρα νίκησε προχθές τον Αλμυρό Γαζίου με 2-1 .
Η ΑΕ Μοσχάτου μετά την ήττα στο Ηράκλειο από τον Πόρο όπου προηγήθηκε 0-3 αλλά τελικά έχασε με 4-3 , ήλθε ισόπαλη 2-2 με την Μαρκό σαν γηπεδούχος αφού στο Μοσχάτο γίνονται έργα .
Δυο ισοπαλίες για τον Εθνικό . Μετά το 0-0 με την Μαρκό πήρε βαθμό στην Αγία Παρασκευή( 2-2)

*Ευρεία νίκη για τον πρωτοπόρο ΑΟ Καραβά που μετέτρεψε το ντέρμπι σε περίπατο σαρώνοντας με 4-0 τον Σαρωνικό που γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα.
Έτσι αήττητοι παραμένουν πλέον οι Καραβάς, Αμφιάλη και Χαραυγή .
Αντίθετα χωρίς νίκη παραμένουν οι Νέο Ικόνιο, ΑΕ Μαύρος Αετός Ολυμπιάδα, Αναγέννηση Μοσχάτου και Φαληρικός που διαθέτει και την χειρότερη άμυνα με 40 τέρματα.
Η μόνη ομάδα στην Α’ Κατηγορία που δεν ξέρει ακόμα τι εστί ισοπαλία είναι ο Περαμαϊκός..
Το απόλυτο σερί στον Πειραιά έχουν ο ΑΣ Δραπετσώνας στη Β’ Κατηγορία ( 1ος όμιλος) και ο ΑΣ Κωφών στην Γ’. σε 8 αγώνες μετράνε μόνο νίκες και προελαύνουν ….
Οι Δραπετσωνίτες ξέφυγαν ήδη 8 βαθμούς από τον δεύτερο και άντε πιάστε τους…
Στον 2ο όμιλο η ΑΕ Νίκαια είναι μόνη πρώτη μετά το «στραβοπάτημα » του Ερμή. Στην τρίτη θέση βρέθηκε μόνος του ο ΑΟ Κορυδαλλός που μετράει 5 συνεχόμενες νίκες….

*Πρώτοι σκόρερ στην Α’ Κατηγορία είναι οι Σάββας Ηλιάδης του Καραβά και Δημήτρης Κοντάκος του Ατρομήτου Πειραιά που έχουν πετύχει από 9 γκολ….
Στη Β’ Κατηγορία πρώτοι σκόρερς είναι οι Σκουλουδάκης με 11 και Ζαρίκος με 8 . Και οι δυο αγωνίζονται στον ΑΣ Δραπετσώνας …

*Η απώλεια βαθμών του Ερμή μέσα στον Κορυδαλλό από τα Αστέρια Δραπετσώνας ήταν αφορμή για την αποχώρηση από την τεχνική ηγεσία του ικανότατου προπονητή Άρη Τσαγδή που παραιτήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους ευχαριστώντας τον πρόεδρο κ. Τσιριωτάκη και τους παίκτες του.
Νέος τεχνικός ανέλαβε ο Κώστας Λαζάρου που θεωρείται έμπειρος εργατικός και με ήθος όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Ο Λαζάρου θα έχει στενό συνεργάτη του τον έμπειρο ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιώργο Μούτσα…

*Νέος προπονητής στους Λέοντες Καμινίων ανέλαβε ο Άγγελος Σκανάτοβιτς , ένας ικανότατος και έμπειρος τεχνικός με επιτυχημένη θητεία σε πολλές ομάδες του Πειραιά.
Πρώτη του κίνηση ήταν να συζητήσει με τους παίκτες του προσπαθώντας να τους ανεβάσει το ηθικό τους που είχε πέσει πολύ χαμηλά εξαιτίας των τελευταίων αποτελεσμάτων. Ο Άγγελος θα έχει άμεσο συνεργάτη του τον Φώτη Πολίτη που παρέμεινε στην ομάδα…..

*Τέλος από τον ΑΟ Πειραιά ο προπονητής Παναγιώτης Ντούνιας . Μετά από 4,5 χρόνια . Και για όσους ξέρουν και ζουν από κοντά την ομάδα ξέρουν τι σημαίνει αυτή η αποχώρηση. Γιατί ο Πάνος έκανε τα πάντα στην ομάδα. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά :
«Δυστυχώς τα συσσωρευμένα και ανεπίλυτα προβλήματα, που επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν, με αναγκάζουν να πάρω αυτή την δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση. Κρατάω μόνο τις καλές στιγμές που έζησα φορώντας το λιοντάρι του Πειραιά στο στήθος μου. »

*Μόλις γύρισε στον Αστέρα Νίκαιας ο Κώστας Καπίνο , η ομάδα γνώρισε τρεις συνεχόμενες νίκες . Αμέσως μετά το σερί έσπασε και οι Νικαιώτες γνώρισαν την ήττα με 1-3 από τον Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου. Η ήττα ήλθε αλλά ο Καπίνο έφυγε. Μην τον είδατε μη τον απαντήσατε…..

• Μετά από 4 συνεχόμενες ήττες οι Σαλαμινομάχοι επέστρεψαν στις νίκες και συνέτριψαν με 4-0 τον Πειραϊκό που προερχόταν από 5 συνεχόμενες νίκες !!Και τώρα ψάχνουν να βρουν ποιος βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδο και έφερε γούρι στους Σαλαμίνιους και ….γκαντεμιά στον Πειραϊκό . Διαλέγετε και παίρνετε……

*«Έφυγε » από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο Στάθης Κουστούβαρης. Τίμησε όσο λίγοι τους Νέους Ευγενείας την οποία υπηρέτησε με αυταπάρνηση από διάφορες θέσεις. Σαν ποδοσφαιριστής αρχικά , σαν διοικητικό στέλεχος στη συνέχεια ενώ σε κάποια παιχνίδια εκτέλεσε και χρέη προπονητή.
Κι όμως τον άνθρωπο αυτό η επίσημη διοίκηση του συλλόγου δεν τον τίμησε . Ουδείς παραβρέθηκε στην κηδεία του . Μόνο κάποιοι παλιοί παράγοντες . Και μπορεί ο πρόεδρος Αντώνης Σαλίβερος να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, όπως ειπώθηκε. Οι υπόλοιποι όμως; Έτσι τιμούν και σέβονται την ιστορία του συλλόγου;;
Πάντως στη συνέχεια η κατάσταση άλλαξε και το Δ.Σ των Νέων Ευγένειας αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του Στάθη Κουστούβαρη όπως και ενός ακόμα διοικητικού παράγοντα του συλλόγου , του Νίκου Κασσαλή που έφυγε από τη ζωή πριν από δυο χρόνια .
Στη μνήμη των δυο αξέχαστων στελεχών των Νέων δόθηκε φιλικό παιχνίδι χθες ανάμεσα στην τωρινή ομάδα των Νέων με τους παλαίμαχους του συλλόγου .
Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία
θα παραδοθούν στα παιδικά χωριά S.O.S. της Bάρης , μετά τις γιορτές.
Να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών των Νέων Ευγενείας θα τιμήσει και με άλλους τρόπους τη μνήμη του Στάθη Κουστούβαρη…

*Σημαντικές κινήσεις από τη νέα διοίκηση του Συνδέσμου Βετεράνων ποδοσφαιριστών Προοδευτικής.
Αρχικά αγοράστηκαν κρέας, γαλοπούλες και γλυκά τα οποία θα μοιραστούν σε άπορες οικογένειες.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας με την ομάδα αποστράτων του Λιμενικού Σωμάτος για την ενίσχυση του «ειδικού» σχολείου Καμινίων.

*Πολύ όμορφη φιλανθρωπική κίνηση από την ομάδα της Χαραυγής και την οικογένεια του προέδρου Άγη Κλαδάκη που αυτές τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων οργάνωσε γεύμα αγάπης για 80 άστεγους συνανθρώπους μας στο λιμάνι του Πειραιά. Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται χαρακτηριστικά : «.Δυστυχώς υπάρχει και η άλλη πλευρά της ζωής που δεν γνωρίζουμε αυτοί οι άνθρωποι ζουν σε άθλιες συνθήκες .Όση ώρα ήμασταν εκεί είχαμε παγώσει φανταστείτε αυτοί που ζουν στο δρόμο ,κάνουμε έκκληση για κουβέρτες να μπορέσουμε να καλύψουμε κάποιες από τις ανάγκες τους .»

*Σπουδαία κίνηση από τον σύλλογο του Πυθαγόρα Περάματος σε συνεργασία με τον Πήγασο Αγίου Διονυσίου. Οι δυο ομάδες έδωσαν φιλικό την περασμένη Τρίτη όπου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία παραδόθηκαν στο ναό του Προφήτη Ηλία Περάματος για να δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη….

 

 

*Τον κυνήγησε ο γιος , αλλά τον βοήθησε ο πατέρας . Αυτό συνέβη μετά τη λήξη του αγώνα Ερμή – Αστεριών Δραπετσώνας (1-1). Ο αναπληρωματικός γκολκίπερ των Κορυδαλλιωτών Νίκος Τσιριωτάκης κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του διαιτητή Μπεσίρη. Τον τελευταίο όμως έτρεξε να προστατέψει βοηθώντας τον μάλιστα να φτάσει μέχρι τα αποδυτήρια ο πρόεδρος του Ερμή Αποστόλης Τσιριωτάκης που είναι πατέρας του τερματοφύλακα.
Για την κίνηση του αυτή ο 37χρονος πορτιέρο τιμωρήθηκε από την ΕΠΣΠ με 7 αγωνιστικές…..

 

 

*Πειραϊκός σύλλογος αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο όποιον ποδοσφαιριστή της ομάδας θέλει να αποχωρήσει. Με μια διαφορά όμως . Ή μάλλον με τρεις.
Πρώτον θα πρέπει να φέρει ένα χρηματικό ποσό ( μεταξύ μας δεν το λες και μικρό ) . Δεύτερον δεν θα μπορεί να πάει σε ομάδα του ίδιου ομίλου και τρίτο απαγορεύεται να πάρει μεταγραφή για ομάδα όπου προπονητής είναι ο πρώην τεχνικός του συλλόγου. Αυτά τα ολίγα……

*Ποδοσφαιριστής που ήλθε στον Πειραιά πριν μερικά χρόνια από νησί των Κυκλάδων πήγε και έπαιξε μπάλα σε σύλλογο της ΕΠΣΠ , φυσικά χωρίς να πάρει έστω και ένα ευρώ. Τώρα έφτασε ο χρόνος να επιστρέψει στο νησί του. Γι’ αυτό πήγε και ζήτησε να πάρει το δελτίο του. Και με έκπληξη διαπίστωσε ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας του ζήτησαν χρήματα για να το πάρει πίσω . Σε ποιον ; Σε αυτόν που πήγε τσάμπα στο σύλλογο όταν ήλθε στον Πειραιά .. Τελικά ο παίκτης αναγκάστηκε και πλήρωσε ένα ποσό για να πάρει το δελτίο του. Απίστευτο….

*Σύλλογος που την περασμένη εβδομάδα αντικατέστησε τον προπονητή του , μαθαίνω τώρα ότι αναζητά τον αντικαταστάτη του !!!!Τι γίνεται ρε παιδιά;;;

Τα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 26/12 λόγω της αργίας των Χριστουγέννων, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά από Τρίτη 27/12.

Χρόνια πολλά !! Καλά Χριστούγεννα σε όλους , με υγεία και ευτυχία.