Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Η πιο παραγωγική αγωνιστική στην ιστορία του Πειραϊκού ποδοσφαίρου ήταν αυτή του Σαββατοκύριακου που πέρασε . Σημειώθηκαν συνολικά 134 γκολ , αριθμός ρεκόρ . Τα περισσότερα γκολ μπήκαν στον αγώνα Αστέρα Κερατσινίου – Πανφαληρικού 5-7!!
Δεν ξέρω πως έγινε αυτό . Κάποιοι ποδοσφαιριστές παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ορεξάτοι μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων για δυο εβδομάδες λόγω των εορτών. Κάποιοι άλλοι εμφανίστηκαν κουρασμένοι, ξενυχτισμένοι και με περισσότερα κιλά λόγω των διαφόρων λογιών λιχουδιές .Οι πειρασμοί ήταν πολλοί. Μην ξεχνάμε ότι είναι νεαρά παιδιά και ερασιτέχνες …
• Η Χαραυγή με την ισοπαλία που απέσπασε στην Αίγινα παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα. Είναι επίσης η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες .Μαζί με τον Ηρακλή Νίκαιας. 5 στα 10 παιχνίδια….
• Αήττητοι παραμένουν επίσης από την Α’ Κατηγορία ο Καραβάς αγωνιστικά και η Αμφιάλη.
• Ο Περαμαϊκός που μετρά 8 συνεχόμενες νίκες είναι η μόνη ομάδα της Α’ που δεν έχει φέρει ισόπαλο αποτέλεσμα..
• Η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα δεν έχει ακόμα καταφέρει να νικήσει …
• Ο Φαληρικός μετράει μόνο ήττες στο πρωτάθλημα.
• 9Χ3=27 .Την προπαίδεια του 3 έχουν μάθει για τα καλά ο ΑΣ Δραπετσώνας και ο ΑΣ Κωφών. 9 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια
• Στον αστερισμό του εννιά οι Κωφοί . Που γιόρτασαν την ένατη νίκη τους στο ένατο παιχνίδι τους επικρατώντας της Ειρήνης 2005 με 9-0 !

* Μεγάλες μάχες αναμένονται για τη συνέχεια στην Α’ Πειραιά . Καραβάς και Αμφιάλη παραμένουν από τα μεγάλα φαβορί στον 1ο όμιλο μαζί με τον Ατρόμητο Πειραιά που παρουσιάζεται ενισχυμένος όπως έδειξε και με το 7-0 επί της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα στον Κορυδαλλό.
Στον 2ο όμιλο ο Περαμαϊκός έχει πλέον τον πρώτο λόγο ενώ ελπίζουν και η Ελλάς Ποντίων , Αίας Σαλαμίνας . Ο νεανικός Δίας Κορυδαλλού αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη ικανή για τα πάντα ενώ η Ένωση Ρέντη μετά από μια εξαιρετική πορεία στην αρχή , φαίνεται ότι «κατέθεσε τα όπλα ».
Πάντως είναι ακόμα πολύ νωρίς για οριστικά συμπεράσματα . Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα…
Την Κυριακή έχουμε το Κουλουριώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Αίαντα Σαλαμίνας και τον Αμπελακιακό…..

*Δόθηκε για αγώνες το γήπεδο Δραπετσώνας από αυτή την εβδομάδα. Μόνο όμως για αγώνες Β’,Γ’ Κατηγορίας και υποδομών . Κι αυτό γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμη η περίφραξη και το δίκτυ πίσω από τις εστίες . Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει ομάδα περιφρούρησης που θα μαζεύει τις μπάλες . Ελπίζεται ότι αυτή την εβδομάδα θα ξεπεραστεί κι αυτό το πρόβλημα. Να τονίσουμε ότι ο νέος χλοοτάπητας είναι εκπληκτικός καθώς και ο φωτισμός με λάμπες led από τους νέους προβολείς……

• Για μια ακόμα φορά δεν θα υπάρχουν θεατές στο γήπεδο των Σιταποθηκών . Οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Τέλος Γενάρη και βλέπουμε…..

*Δεκτή έκανε η Πειθαρχική επιτροπή την ένσταση του ΑΟΚ Φαλήρου κατά της Θύελλας Μοσχάτου για τον μεταξύ τους αγώνα της 17/12/2022 που έγινε στο γήπεδο Παραλίας Τζιτζιφιών του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας . Οι Μοσχατιώτες χρησιμοποίησαν από ένα σημείο του αγώνα και μετά δυο μικρούς κάτω των 20 αντί για τους τρεις που ήταν το σωστό.
Έτσι αν και στον αγωνιστικό χώρο το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 ο ΑΟΚ Φαλήρου κερδίζει τον αγώνα «στα χαρτιά » με 3-0 ενώ παράλληλα από την Θύελλα αφαιρούνται τρεις βαθμοί…..

*Το κακό παράγινε . Για μια ακόμα φορά μέσα σε λίγες μέρες τα γραφεία της Ένωσης Ρέντη έγιναν στόχος διάρρηξης. Και όχι μόνο . Οι άγνωστοι που μπήκαν ξανά στον χώρο, όχι μόνο τα λεηλάτησαν και δεν άφησαν τίποτα, αλλά τα κατέστρεψαν εντελώς σπάζοντας πόρτες , παράθυρα, γραφεία καρέκλες τζάμια . Η προηγούμενη διάρρηξη έγινε στις 28 Δεκεμβρίου . Αμέσως μετά η διοίκηση της Ένωσης Α.Α. Ρέντη έστειλε επιστολή στον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη κ. Λευτέρη Χατζηπαυλίδη στην οποία ανέφερε
«Σας είχαμε ενημερώσει ότι αν δεν μπουν κάγκελα όπως στα γραφεία της Νίκης Ρέντη θα τα ανοίξουν πάλι οι κλέφτες. Ο κύριος Βακαλάκης που μας παραπέμψατε και του το είπαμε, έβαλε το αίτημα μας στο χρονοντούλαπο. Τώρα το σωματείο μας είναι γυμνό από αθλητικό υλικό. Μας αφήσατε ως Δημοτική Αρχή στη βορά των κλεφτών. Σας ευχαριστούμε πολύ.»….
Ε, λοιπόν ούτε μάντεις να ήταν οι άνθρωποι . Το κακό ξανάγινε. Κι από την Δημοτική Αρχή ούτε φωνή ούτε ακρόαση….

• Στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη στο γήπεδο ης Χαραυγής ,οι «γνωστοί- άγνωστοι » της περιοχής αφαίρεσαν όλα τα σίδερα αποχέτευσης για τα νερά της βροχής περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου .Από τότε δεν έγινε καμία κίνηση για να τοποθετηθούν νέα . Οι υπεύθυνοι του γηπέδου προσπαθούν με «μπαλώματα »να λύσουν το πρόβλημα , τοποθετώντας κώνους , ξύλα, ταμπέλες κ.α. καλύπτοντας το κενό . Όμως ο κίνδυνος για ατυχήματα είναι ορατός και χρειάζεται οπωσδήποτε λύση. Ας μην υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση…..

*Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για το Κερατσίνι που συνεχίζει την πολύ καλή φετινή του πορεία. Επικράτησε στην Κρήτη του Πόρου και τώρα θα υποδεχτεί τον Γιούχτα.
Ο Εθνικός επανήλθε στις νίκες με το 1-0 επί του Άρη Πετρούπολης και τώρα θα ταξιδέψει στο Τυμπάκι.
Νέα συντριβή για την ΑΕ Μοσχάτου που ηττήθηκε με 0-4 από τον Γιούχτα πάλι επί Κρητικού εδάφους.
Μια ήττα για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι ποδοσφαιριστές της ομάδας . Με επιστολή που υπέγραψαν οι αρχηγοί Χριστόφορος Πασαλίδης , Βασίλης Σταύρου και Νείλος Ψυχογιός και συνέταξαν μέσα στο πλοίο της επιστροφής αναφέρουν :
«Γνωρίζουμε ότι η ομάδα τον τελευταίο καιρό δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι και στο μεγαλύτερο βαθμό αγωνιστικά φέρουμε ευθύνη εμείς οι ποδοσφαιριστές. Ξέρουμε ότι η συγνώμη είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε αυτήν την στιγμή, αλλά οφείλουμε να το πούμε στον κόσμο που μας πιστεύει στον Πρόεδρο μας που μας εμπιστεύεται και στην διοίκηση που μας έχει στηρίξει σε ότι και αν έχουμε χρειαστεί. Σας δίνουμε τον λόγο μας για όσους μείνουν και για όσους έρθουν στην πορεία ότι όπως χάσαμε την εμπιστοσύνη σας μέσα στο γήπεδο έτσι θα την ξανά κερδίσουμε πάλι!!!»
Η διοίκηση της ΑΕ Μοσχάτου καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ενισχύσει την ομάδα με σημαντικές μεταγραφές .
Την Κυριακή η ΑΕΜ υποδέχεται στο Ρουφ την Αγία Παρασκευή με στόχο να επιστρέψει στις νίκες . Ελπίζεται ότι αυτό θα είναι το τελευταίο «εντός έδρας »παιχνίδι μακριά από το Μοσχάτο. Σε λίγες μέρες το γήπεδο της πόλης αναμένεται να είναι έτοιμο…..

*Αυτά κάνει η τεχνολογία. Οι Νέοι Ευγένειας ηττήθηκαν την περασμένη Κυριακή στην έδρα τους με 1-4 από τον Αίαντα Σαλαμίνας . Έδωσαν συγχαρητήρια σε αντιπάλους και διαιτητές . Όλα αυτά μέχρι να δουν το βίντεο του αγώνα , όπου σύμφωνα με τον προπονητή Δημήτρη Αλειφεράκη :1) το πρώτο γκολ του Αίαντα είναι οφσάιντ.2) το δεύτερο από πέναλτι που το έδωσε ο βοηθός είναι εκτός περιοχής .3) στο 3-1 ακυρώνεται γκολ των Νέων .
Αυτά από τον κ. Αλειφεράκη που όπως είπε τον βίντεο είναι στη διάθεση όλων. Όπως τόνισε ο ίδιος , από τότε που έγινε προπονητής το 1998 δεν έχει διαμαρτυρηθεί ποτέ για τη διαιτησία…

*Μετά από δύο χρόνια, όπου λόγω του κορωνοϊού δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις της αιμοδοσίας, η Υγειονομική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ διοργανώνει και πάλι την ετήσια αιμοδοσία τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου τις ώρες 14.30 έως και 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Η ΕΠΣΠ καλεί όλους τους φίλους, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, παρατηρητές, παλαίμαχους, φιλάθλους να στηρίξουν την εκδήλωση προσφέροντας λίγες σταγόνες αίματος για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.
Όπως άλλωστε είχαν κάνει τις δύο τελευταίες χρονιάς που πραγματοποιήθηκαν αιμοδοσίες (2019 και 2020), όπου η ανταπόκριση είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ όπως κάθε φορά, θα προσφέρει αναμνηστικά – και όχι μόνο- στους εθελοντές αιμοδότες και στα σωματεία που θα στηρίξουν την προσπάθεια.

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο θέμα της ενημέρωσης του κόσμου από το site της ΕΠΣΠ . Σε αντίθεση με τις άλλες Ενώσεις ο Πειραιάς υστερεί. Κάποιοι συγκεκριμένοι διαιτητές εξακολουθούν να σνομπάρουν και να αδιαφορούν . Είναι ανεπίτρεπτο να μην βάζουν το αποτέλεσμα μετά τη λήξη του αγώνα . Δεν είναι δικαιολογία ότι δεν γνωρίζουν . Ας το μάθουν . Δυο λεπτά δουλειά είναι μόνο . Αυτό δείχνει ασέβεια προς τα σωματεία. Και επιτέλους ας επέμβουν οι υπεύθυνοι και να «τρίξουν τα δόντια » σε αυτούς που αδιαφορούν .
Όσο τον φίλο Βαγγέλη που υποπτεύεται ότι κάτι άλλο συμβαίνει και μπορεί να μην φταίνε οι διαιτητές , νομίζω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι το ύποπτο .

*Από δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας σφυρίζουν το Σαββατοκύριακο οι Αλατσάκης και Λαθύρης . Ένα Α’ και ένα Β’ ο Ζησιμόπουλος . Δυο Β’ Κατηγορίας ο Βάιλας και δυο Γ’ Ο Τριανταφυλλίδης .
Και τα τρία παιχνίδια του τουρνουά Κορασίδων Κ-15 διαιτητεύει ο Ν. Ιωαννίδης ενώ τα 6 από τα 8 παιχνίδια του πρωταθλήματος Κ-10 σφυρίζει ο Σ. Καλαματιανός σήμερα από το πρωί μέχρι το βράδυ στο γήπεδο ACTION του Ρέντη.

*Επιστροφές …πολλές επιστροφές έχουμε σε ομάδες του Πειραιά .
Ο προπονητής Χρήστος Τάσσης γύρισε στον Αμπελακιακό από τον οποίο είχε αποχωρήσει το 2019 με το ξέσπασμα του κορωνοιού. Την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε ο Σταύρος Τζαναβάρας στην Ελλάδα Ποντίων με την οποία κατέκτησε πέρυσι το Κύπελλο Πειραιά . Στην ΑΕ Περάματος στην οποία ήταν στην αρχή της περιόδου πήγε ο Παύλος Δαούτης που γύρισε από Μήλο.
Στην ΑΕ Μοσχάτου γύρισαν οι έμπειροι Χρήστος Ξενιτόπουλος και Γιώργος Κατίδης .
Στον Ατρόμητο Πειραιά επέστρεψε ο έμπειρος Γιώργος Συράκος .
Στην Χαλκηδόνα επέστρεψαν ο Παναγιώτης Αυγέρης από τον Ηρακλή Ελευσίνας και ο Δημήτρης Μπουζάλη που αγωνίστηκε τελευταία στην Ένωση Ρέντη.
Στη Χαραυγή γύρισαν οι Νίκος Γαβαλάς και Ιλιρ Καστράτι που αγωνίζονταν στον Ατρόμητο Πειραιά.
Στην Θύελλα Μοσχάτου επέστρεψε ο Δημήτρης Φαναρίτης που αγωνιζόταν φέτος στους Φιλάθλους.
Ο σκόρερ Μάριος Τομπουλίδης μετά από λίγους μήνες στον Αίαντα Σαλαμίνας, επέστρεψε στην ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού.
Ο νεαρός Αλέξανδρος Κιούκου γύρισε ξανά στον Ερμή Κορυδαλλού….
Και έπεται συνέχεια…..

*Άλλαξαν οι εποχές . Κάποτε οι καταλήξεις των περισσοτέρων ονομάτων ήταν σε – οπουλος, – ακης, -ακος, -ιδης . Τώρα ισχύουν άλλα .
Ο Σαρωνικός στο παιχνίδι με την Χαραυγή χρησιμοποίησε τέσσερις αθλητές με καταγωγή Αλβανική. Θα μου πείτε πως αυτό είναι φυσιολογικό λόγω των ιδιαίτερων μεταναστευτικών δεσμών των δύο χωρών. Το περίεργο είναι ότι η κατάληξη των ονομάτων των τεσσάρων παικτών είναι σε -άι. Για του λόγου το αληθές Τελελάι, Τσελάι, Λαλάι, Στακάι!!!
Άστο να πάει…..

*Μεταγραφική κίνηση ματ για τον Ατρόμητο Πειραιά η απόκτηση του Αντώνη Γκόγκα . Και λέμε κίνηση ματ γιατί ο παίκτης αγωνίζεται και ως μικρός και είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχει μια ομάδα μικρό τέτοιου επιπέδου. Μάλιστα στην εκκωφαντική νίκη 0-7 επί της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα την περασμένη Κυριακή άφησε κατάπληκτους όσους ήταν στον αγώνα ως αμυντικός χαφ με μια μόνο προπόνηση την Παρασκευή στην ομάδα….

*Τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στο τουρνουά Κορασίδων Κ-15 της ΕΠΣΠ και στα οποία αναφερθήκαμε την περασμένη εβδομάδα υποχρέωσαν την Επιτροπή Υποδομών να καλέσει σε συγκέντρωση τους υπευθύνους των σωματείων « για ανταλλαγή απόψεων με σκοπό τη βελτίωση του»

*Ένας φεύγει , άλλος έρχεται. Τέλος ο Σάββας Λευκόπουλος από την Ελλάδα Ποντίων . Ο ικανότατος πορτιέρο «μετακόμισε » για να συνεχίσει την καριέρα του στη Νέα Ιωνία. Σε επικοινωνία του με τη στήλη ο Σάββας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον χρηματοδότη της Ελλάδας Ποντίων Βασίλη Μαυρίδη , τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους της ομάδας για τη συμπαράσταση . Εύχομαι και ελπίζω οι στόχοι της ομάδας να υλοποιηθούν .»
Νέο απόκτημα των Ποντίων ο γκολκίπερ Γιώργος Δήμιζας μια μεταγραφή που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση αφού ο Γιώργος προέρχεται από τον ΠΑΟ Ρουφ και το πρωτάθλημα της Super League 2 …..

*Μετά από 25 χρόνια ο Παναγιώτης Μωραΐτης αποχαιρέτησε την Άνω Νεάπολη , την ομάδα που υπηρέτησε από διάφορες θέσεις μαζί με την οικογένεια του. Παραμένει όμως ένα κομμάτι της ζωής τους και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.
Τώρα ο Παναγιώτης που είναι διπλωματούχος προπονητής UEFA B’ αναζητά άλλο λιμάνι. Ήδη συζητά με ομάδες για να αναλάβει την τεχνική τους ηγεσία…..

* Σοβαρό τροχαίο ατύχημα υπέστη ο ποδοσφαιριστής του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Βασίλης Αγοριανίτης. Ο νεαρός αριστερός μπακ, κατά τη διάρκεια της εργασίας του(διανομέας φαγητού), χτυπήθηκε από όχημα που πέρασε με στοπ, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον τραυματίσει σοβαρά, ευτυχώς όμως όχι θανάσιμα. Μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νίκαιας, όπου υπεβλήθη σε αφαίρεση σπλήνας και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Φοίνικα, αλλά και η ιστοσελίδα μας, του εύχονται σιδερένιος και γρήγορα να επιστρέψει στην καθημερινότητά του………………

*Ο Αντώνης Τσάτσος ιδιοκτήτης της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής «ΗΠΕΙΡΟΣ » που είναι πάντα κοντά στα Πειραϊκά σωματεία πρόσφερε την βασιλόπιτα στην κοπή της πίτας των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ….

*Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο Γιάννης Παπαδάκης . Ήταν ο τελευταίος μεγάλος του Αργοναύτη. Η ιστορία του συλλόγου. Διατέλεσε ποδοσφαιριστής της ομάδας καθώς και διοικητικό στέλεχος για δυο δεκαετίες. Εκεί που πηγαίνει θα συναντήσει όλους τους παλιούς φίλους συμπαίκτες και παράγοντες και θα μιλούν για τον Αργοναύτη τους. Την ομάδα της καρδιάς τους. Καλό ταξίδι μπάρμπα Γιάννη……

*Κλείνω με κάτι ….άσχετο . Διαβάζοντας το βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου αναρωτιέμαι. Η αγάπη άργησε μια μέρα ή μήπως όχι ;;;;Την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε…..