Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου είναι αυτή την εβδομάδα στην Α’  Κατηγορία. Αντίθετα σε Β’ και σε  Γ’ Κατηγορία αρχίζει το Σαββατοκύριακο ο β’ γύρος. ΑΣ Δραπετσώνας στον 1ο και Ερμής Κορυδαλλού στον 2ο αναδείχτηκαν πρωταθλητές χειμώνα, όπως και ο ΑΣ Κωφών φυσικά στη Γ’. Τα πρωταθλήματα αρχίζουν να «φουντώνουν »….

*Κι όμως συνέβη κι αυτό . Η έναρξη των πρωταθλημάτων των Μικτών των Ενώσεων για την επιλογή προεθνικών ομάδων που είχε καθυστερήσει αρκετά και ήταν να ξεκινήσει προχθές αναβλήθηκε !! Για μια ακόμα φορά . Η προχειρότητα και η ανοργανωσιά της ΕΠΟ δεν έχουν τελειωμό.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Μικτών ομάδων της ΕΠΣΠ τα λέει όλα :
«Για άλλη μια φορά απέδειξε η ΕΠΟ την σοβαρότητα που αντιμετωπίζει τα πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων. Φτάσαμε τέλος Γενάρη και δεν γνωρίζουμε πότε επιτέλους θα παίξουν τα παιδιά. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Αναβολή στην αναβολή. Έλλειψη προγραμματισμού. Έχουν άλλα θέματα να ασχοληθούν. Τις υποδομές η αλλιώς τις προεπιλογές εθνικών ομάδων θα κοιτάξουν;
Ελληνικό αναπτυξιακό ποδόσφαιρο 2023.
Κύριοι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αφήστε μας πια. Κάθε χρόνο και χειρότερα.
Δώστε την απαραίτητη σημασία στα παιδιά που θα είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου.
Επιτέλους έλεος πια!!!»…..
Ας πάρουμε όμως όλα τα γεγονότα από την αρχή . Η κλήρωση των πρωταθλημάτων των Μικτών έγινε με ..μυστικό τρόπο. Μόνο ελάχιστοι γνώριζαν ότι θα γίνει . Οι περισσότερες Ενώσεις δεν είχαν ειδοποιηθεί . Και αφού έγινε ανακοινώθηκε η 1η αγωνιστική . Μόνο !! Η Ομοσπονδία ούτε ανάρτησε πουθενά συνολικά το πρόγραμμα , ούτε το έστειλε στις Ενώσεις!! Γιατί άραγε;;
Πάμε τώρα στην αναβολή και τους λόγους που την προκάλεσαν. Λέγεται ότι είναι αρκετοί. Κανένας όμως δεν γνωρίζει με σιγουριά τι ήταν αυτό που την προκάλεσε , παραμονή των αγώνων μάλιστα….
Αρχικά οι Ενώσεις ως όφειλαν θα έπρεπε να πάρουν άδεια από την Περιφέρεια της περιοχής τους. Φυσικά και όπως είναι επόμενο η Περιφέρεια ζήτησε το πρόγραμμα των αγώνων . Ποιο πρόγραμμα όμως ; Αυτό που οι Ενώσεις …δεν έχουν;
Πάμε τώρα στο μητρώο που συνεχίζει να μας απασχολεί. Πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές που μετέχουν στις μικτές των Ενώσεων τους αγωνίζονται σε ομάδες που δεν είναι αναγνωρισμένες από την ΓΓΑ . Και φυσικά τα παιδιά αυτά δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Μικτές. Σε πολλές Ενώσεις τα περισσότερα σωματεία τους δεν είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα. Κάτι το οποίο ήξερε η ΕΠΟ , γνωρίζοντας ότι πολλές Ενώσεις αδυνατούν να στελεχώσουν τα τμήματα των Μικτών τους. Παρόλα αυτά η Ομοσπονδία προχώρησε στην κλήρωση . Έστω και με μυστικό τρόπο….
Η προετοιμασία των Μικτών ομάδων όλης της χώρας , εδώ και καιρό, πάει περίπατο. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει από δω και πέρα ; Πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα; Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η παραμικρή και στοιχειώδης οργάνωση , υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για την έναρξη τους. Αν και πότε θα ξεκινήσουν αυτά. Η ΕΠΟ απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου….

*Την προσεχή Δευτέρα 30/01/2023 και ώρα 17.00 στα γραφεία της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων της Ημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου.
Στους «4» του θεσμού έχουν προκριθεί: Αίας Σαλαμίνας, Εθνικός ΟΦΠΦ, ΑΟ Καραβάς και ΑΕ Μοσχάτου .
*Να διευκρινίσουμε ότι οι δύο ημιτελικοί αγώνες είναι μονοί και έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν την Τετάρτη 15/02/2023

*Αυτό που συμβαίνει με το γήπεδο του Ρέντη είναι εξωφρενικό. Έχει παραγίνει το κακό . Χθες τα κλεφτρόνια που λυμαίνονται τον χώρο έσπασαν τα γραφεία και των δυο ομάδων. Της Νίκης Ρέντη και της Ένωσης Α.Α. Ρέντη . Και αφαίρεσαν αθλητικό υλικό. Ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία και η Δημοτική Αρχή.
Υπενθυμίζουμε ότι την περίοδο των εορτών δυο φορές μέσα σε μια εβδομάδα τα κλεφτρόνια διέρρηξαν τα αποδυτήρια της Ένωσης Ρέντη και τα έκαναν «φύλο και φτερό».
Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης έχει κάνει κρούση στο Αστυνομικό τμήμα Ρέντη και ζήτησε να ληφθούν μέτρα . Η απάντηση που πήρε είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό!!
Οι υπεύθυνοι των σωματείων του Ρέντη είναι της άποψης είναι να μπει γύρω από το γήπεδο και πάνω στην μάνδρα στρατιωτικό συρματόπλεγμα. Δεν ξέρω τι θα κάνουν οι υπεύθυνοι .Ας γίνει κάτι επιτέλους .Αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα πρέπει να εξαλειφτούν….

*Και κάτι ακόμα .Πήγε με τη μηχανή του το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο Ρέντη ο πρόεδρος της Χαλκηδόνας Δημήτρης Κούρτης για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με τον Ατρόμητο Πειραιά . Στο τέλος όμως ήταν διπλά χαμένος . Όχι μόνο γιατί έχασε η Χαλκηδόνα , αλλά γιατί έχασε και ο ίδιος την μηχανή του. Άγνωστοι την έκλεψαν κατά την διάρκεια του αγώνα.

*Ενόψει της προσεχούς ετήσιας Εορταστικής εκδήλωσης της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, κατά την οποία πρόκειται να βραβευθούν και οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των πειραϊκών σωματείων που εισήχθησαν σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα το έτος 2022, η ΕΠΣΠ παρακαλεί τα σωματεία της , μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 να γνωστοποιήσουν με έγγραφο, τους ποδοσφαιριστές που εισήχθησαν σε Α.Ε.Ι. το έτος 2022 – ονοματεπώνυμο και Σχολή- και να προσκομίσουν μαζί και τη σχετική βεβαίωση ή πιστοποιητικό του Α.Ε.Ι. που να πιστοποιεί την εισαγωγή τους.

*Το Κερατσίνι νίκησε την ΑΕ Μοσχάτου στο Πειραϊκό ντέρμπι με 1-0 και βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την κορυφή. Αυτή την αγωνιστική η ομάδα δοκιμάζεται στην Ραφήνα με την εκ των πρωτοπόρων Θύελλα .
Ο Εθνικός αναδείχτηκε ισόπαλος στο Πέραμα με τον Φωστήρα (0-0) και τώρα υποδέχεται τον Αλμυρό Γαζίου που είναι ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα .
Η ΑΕ Μοσχάτου προκάλεσε αίσθηση με τις τελευταίες μεταγραφές που την ανεβάζουν επίπεδο. Το σημαντικό είναι ότι στον Κυριακάτικο αγώνα με τον Άρη Πετρούπολης επιστρέφει στην φυσική της έδρα σε ένα ανακατασκευασμένο αγωνιστικό χώρο που θα της δώσει νέα ώθηση για να ξεκινήσει η ομάδα την αγωνιστική της άνοδο…..

*Στην ΑΕ Μοσχάτου είχαν το όνομα . Τώρα έχουν και την …χάρη. Στον σύλλογο υπάρχει ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο Χαλβατζίου . Πρόσφατα αποκτήθηκε ο Σιμάκου η οικογένεια του οποίου διαθέτει βιοτεχνία που κατασκευάζει εξαιρετικό χαλβά…..

 

*Τα στατιστικά στοιχεία της εβδομάδας στα Πειραϊκά πρωταθλήματα.
Ιδιαίτερα παραγωγική και αυτή η αγωνιστική με 123 τέρματα και στις τρεις κατηγορίες…
ΑΟ Καραβάς , Αμφιάλη και Χαραυγή παραμένουν αήττητοι στην Α’ Κατηγορία . Η τελευταία μάλιστα μετράει 6 νίκες και 6 ισοπαλίες. Πλήρης ισορροπία….
Ο Ατρόμητος Πειραιά συνέχισε το σερί των 6 νικών στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια.
Ο Καραβάς διαθέτει την καλύτερη επίθεση αλλά και άμυνα με 42-3 τέρματα….
Δεν τα πήγε καθόλου καλά η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα με τους πρωτοπόρους του ομίλου . Στους αγώνες με Καραβά, Ατρόμητο , Αμφιάλη γνώρισε ισάριθμες ήττες δεχόμενη 18 γκολ χωρίς να πετύχει ούτε ένα . Από την Χαραυγή ηττήθηκε 2-3 στον Κορυδαλλό.
Αυτή την αγωνιστική έχουμε δυο ντέρμπι κορυφής στον 1ο όμιλο. Το Σάββατο η Αμφιάλη υποδέχεται τον Ατρόμητο Πειραιά . Την ίδια ώρα η Χαραυγή θα αντιμετωπίσει στην έδρα της τον ΑΟ Καραβά…..
Στον β’ όμιλο ο Περαμαϊκός έχει την πιο παραγωγική επίθεση με 34 γκολ αλλά και την πιο καλή άμυνα με 9 μαζί με την Ελλάδα Ποντίων .
Η ομάδα του Περάματος μετέτρεψε το ντέρμπι σε περίπατο αφού επικράτησε με 5-0 του Δία Κορυδαλλού που μέχρι τότε διέθετε την καλύτερη άμυνα.
Στην Β’ Κατηγορία και στον 1ο όμιλο ο ΑΣ Δραπετσώνας συνέχισε τον καλπασμό του με 11 νίκες σε 11 αγώνες με 45-5 τέρματα. Ήδη βρίσκεται 11 βαθμούς μπροστά από ΑΟΚ Φαλήρου και Πειραϊκό .
Στον 2ο όμιλο ισόπαλο έληξε το ντέρμπι ΑΟ Κορυδαλλού – ΑΕ Νίκαιας από το οποίο κερδισμένος βγήκε ο …Ερμής που είναι πρωτοπόρος έχοντας διαφορά πλέον 3 βαθμών από την Νίκαια και 4 από τον Κορυδαλλό…
Για τη Γ’ Κατηγορία εκεί υπάρχει ο ΑΣ Κωφών που ξεχωρίζει έχοντας 11 στα 11 χωρίς την παραμικρή απώλεια και με 46-3 τέρματα …..

*Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Νέων Ευγένειας .Έγινε ενημέρωση των μελών για την πορεία του συλλόγου καθώς και για τις πρόσφατες εξελίξεις και την μετέπειτα πορεία του.
Αποφασίστηκε να παραμείνει το ίδιο διοικητικό συμβούλιο ώστε να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν και στη συνέχεια να πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Ένα νέο ξεκίνημα για τους Νέους Ευγένειας αρχής γενομένης από το Σαββατιάτικο εκτός έδρα παιχνίδι με τον Φαληρικό. Με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα της θα παραταχθεί η ομάδα που θα έχει νέο προπονητή στον πάγκο της τον Δημήτρη Τζωρτζίδη, έναν άνθρωπο που προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου.
Δεν θα στηριχθεί αυτή την εβδομάδα η ομάδα στο τμήμα Κ-16 το οποίο αγωνίζεται στην Αίγινα απέναντι στον Σαρωνικό.
Πάντως τις επόμενες μέρες θα προωθηθεί στην ανδρική ομάδα από την Κ-Α16 ο ιδιαίτερα ταλαντούχος άσος Γιάννης Κασσαλής γιος του αξέχαστου παράγοντα Νίκου.
Από την επόμενη εβδομάδα οι Νέοι Ευγένειας θα είναι ακόμα καλύτεροι , όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Αντώνης Σαλίβερος .

*Οι διπλές διαιτησίες της εβδομάδας.
Από δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας σφυρίζουν οι Γιανναράκης, Ζησιμόπουλος , ένα Α΄ και ένα Β’ οι Γεωργόπουλος, Ζέστας, Τζαγκαράκης ενώ δυο αγώνες Β’ Κατηγορίας διαιτητεύει ο Καζάς.
Έναν αγώνα Γ’ Κατηγορίας και τρεις υποδομών σφυρίζουν οι Γ. Δαμίγος και Κ. Ευαγγελίδης . Ο τελευταίος είναι και βοηθός σε ένα παιχνίδι Γ’ .
5 αγώνες πρωταθλημάτων υποδομής θα διαιτητεύσει ο Σ. Καλαματιανός. Όλοι το Σάββατο….

*Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες θα συναντηθούν στο γήπεδο Σιταποθηκών Αμφιάλη και Ατρόμητος Πειραιά . Αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα . Η πρώτη ήταν για το Κύπελλο στις 25 Σεπτεμβρίου όπου οι γηπεδούχοι είχαν νικήσει με 3-2 . Αυτή τη φορά όμως ο Ατρόμητος θα είναι μια «άλλη» ομάδα. Και ενισχυμένη. Οι Καμινιώτες μετά τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο τα άλλαξαν όλα . Και όταν λέμε όλα εννοούμε ριζικά . Τεχνικό τιμ και το κυριότερο τους 15 από τους 20 ποδοσφαιριστές εκείνου του αγώνα .Αφού παρέμειναν και θα είναι και πάλι αντίπαλοι της Αμφιάλης μόνο οι Στεφανής Παπαδάκης Μαούνης Χονδρουδάκης και Κοντάκος…..

*Αυτό που συμβαίνει με τις ομάδες που προπονούνται στο γήπεδο της Χαραυγής , είναι κάτι αξιοπερίεργο και χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς .Ενώ υπήρξε αρχικά άνθηση αφού τέσσερις ομάδες ήταν σε καλή κατάσταση στην Α’ κατηγορία και μία στην Β’ άρχισαν σιγά -σιγά τα προβλήματα. Η αρχή έγινε από τον Ολυμπιακό Κερατσινίου που δεν μετείχε πέρυσι στo πρωτάθλημα και τώρα με νέα παιδιά στη σύνθεση του προσπαθεί να βρει τα πατήματα τού στην Γ’ κατηγορία. Ο Αστέρας Κερατσινίου πέρυσι σταμάτησε από τη Α’ κατηγορία και κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια χωρίς όμως ισχυρή παρουσία στην Β’. Με την κακή χρονιά πέρυσι ο Ατρόμητος Κερατσινίου και τον υποβιβασμό τού στην Β’ κατηγορία ουσιαστικά διαλύθηκε σαν ομάδα και αν και αρχικά δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα δεν κατήλθε να αγωνιστεί . Πρόσφατα είχαμε το θέμα με τους Νέους Ευγένειας που ουσιαστικά έμεινε από παίκτες και προπονητή και με το ζόρι αγωνίστηκε στον τελευταίο αγώνα χρησιμοποιώντας 15χρονα παιδιά .
Εξαίρεση στο κανόνα αποτελεί η Χαραυγή που παραμένει μια σταθερή αξία στην Α’ Κατηγορία .Αν θέλουμε όμως να αναλύσουμε το θέμα και να ψάξουμε να βρούμε κάτι θα πρέπει να πούμε ότι η ομάδα πέρυσι ήρθε πρώτη στον όμιλο της αλλά είχε κακή παρουσία στα μπαράζ και δεν πήρε την άνοδο για τη Γ’ Εθνική . Πιθανόν δεν ήθελε να καταρρίψει παράδοση 40 συνεχόμενων ετών που βρίσκεται στην Α’ κατηγορία….. Κισμέτ…
Βέβαια και στο γειτονικό γήπεδο της Δραπετσώνας οι ομάδες του είχαν πέρυσι πολλά προβλήματα στα οποία είχαμε αναφερθεί πλήρες πέρυσι. Λέτε να φταίει το κλίμα εκεί;;;;

*Άλλαξε ομάδα αλλά όχι γήπεδο και περιβάλλον .Ο Γιάννης Στριγκώνης από τους Νέους Ευγένειας πήγε στην Χαραυγή. Τα αποδυτήρια των δυο ομάδων είναι σχεδόν δίπλα…..

* Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών από ανακοπή στον ύπνο του ο Γιάννης Μεσολογγίτης , μια σπουδαία προσωπικότητα των γηπέδων. Αγωνίστηκε στην Προοδευτική και κυρίως στη Δόξα Πειραιά ενώ σαν διοικητικό στέλεχος διατέλεσε Γενικός Αρχηγός της Προοδευτικής την δεκαετία του 1980. Ήταν ένας ιδιαίτερα δραστήριος παράγοντας και μια σπουδαία προσωπικότητα με τεράστια προσφορά. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου κυρ- Γιάννη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την βοήθεια σου όταν συνεργαστήκαμε στη μεγάλη Προοδευτική….

• Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση κοπής της πίτας του Συνδέσμου Βετεράνων ποδοσφαιριστών Προοδευτικής που πραγματοποιήθηκε στην καφετέρια «Μανχάταν » του Κορυδαλλού.’
Τιμήθηκαν για την προσφορά τους :
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά Γιάννης Σπάθας, ο ιατρός καρδιολόγος και υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού Κώστας Νικητόπουλος ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Διαμαντίδης οι χορηγοί Χρήστος και Τόλης Κεντικελένης , οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Μουκέας και Σωτήρης Τσαγκαβέλης και η εκ των φροντιστών της Προοδευτική Τζένη Διβάρη μέλος της μεγάλης οικογένειας εδώ και πολλά χρόνια.

*Αρκετός κόσμος έδωσε το παρών στην κοπή της πίτας του Συνδέσμου Βετεράνων ποδοσφαιριστών Περάματος.
Τιμήθηκαν ο υπεύθυνος της ομάδας karavolida .gr Ανδρέας Μούρτζης καθώς και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Αχιλλέας Μαρδάς και Γιάννης Κακαβίτσας.
*Την προσεχή Κυριακή 29/1 και ώρα 19.00 οι Λέοντες Καμινίων θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη τους πίτα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Κώστας Κωσταράκος»( Θήρας και Μαντινείας )στα Καμίνια.

• Είδηση της τελευταίας στιγμής Σαν «βόμβα» έπεσε το μαντάτο του ξαφνικού θανάτου του Νίκου Μακρή «πατριάρχη» της Δόξας Πειραιά την δεκαετία του 1980 . Ενός ανθρώπου που ήταν μια κορυφαία προσωπικότητα στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο με τεράστια προσφορά.
Ο Νίκος που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους , ασχολήθηκε και με την Προοδευτική για κάποια χρόνια.
Θα μείνει αξέχαστος για πάντα στη μνήμη όλων μας…