Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Την προσεχή Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια αιμοδοσία της ΕΠΣ Πειραιά στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης από τις 14.30 μέχρι και τις 19.00.
Είναι χρέος όλων να συμμετάσχουν και να στηρίξουν αυτή την σημαντική και ανθρώπινη κίνηση.
Η Υγειονομική επιτροπή της ΕΠΣΠ καλεί όλους τους φίλους, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, παρατηρητές, παλαίμαχους, φιλάθλους να στηρίξουν την εκδήλωση προσφέροντας λίγες σταγόνες αίματος για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.
Παράλληλα όμως τονίζει πως φιάλες αίματος για τη συνέχεια θα χορηγούνται μόνο στους αιμοδότες της τράπεζας αίματος της ΕΠΣΠ , εφόσον χρειαστούν οι ίδιοι ή μέλη των οικογενειών τους και όχι σε όσους αδιαφόρησαν και δεν προσήλθαν στην αιμοδοσία .
Όπως κάθε φορά η Ε.Π.Σ. Πειραιά θα προσφέρει αναμνηστικά .
Συγκεκριμένα στους εθελοντές αιμοδότες θα δώσει κάρτες ελεύθερης εισόδου στα γήπεδα ενώ στα σωματεία που θα στηρίξουν την προσπάθεια με τουλάχιστον 3 αιμοδότες θα δοθεί ένα πλήρες φαρμακείο αγώνα….

* Άλλη μια κίνηση ανθρωπιάς από την διοίκηση της Ε.Π.Σ. Πειραιά . Την Τράπεζα Γεύματος απόρων της Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου Ρέντη, επισκέφθηκαν ο πρόεδρος Γιάννης Σπάθας και ο ταμίας Γιάννης Σταματάτος προσφέροντας τρόφιμα για το συσσίτιο των απόρων και των αστέγων συνανθρώπων μας που οργανώνει η τοπική Επιτροπή. Κάτι ανάλογο είχε γίνει από την ΕΠΣΠ τον περασμένο Δεκέμβριο στον ναό της Παναγίας των Βλαχερνών στην Αμφιάλη..

*Δυο από τις πλέον ένδοξες ομάδες του Πειραιά θα συναντηθούν στον φετινό τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣΠ.
Είναι ο Εθνικός ΟΦΠΦ που απέκλεισε στα πέναλτι τον ΑΟ Καραβά και ο Αίας Σαλαμίνας που επικράτησε της ΑΕ Μοσχάτου με 3-0 .
Αναμένεται ένας σπουδαίος τελικός αντάξιος της ιστορίας των δυο μεγάλων συλλόγων…..

*Απορρίφθηκαν από την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ οι εφέσεις που είχαν ασκήσει ΑΟ Καραβάς για τον αγώνα με την Αμφιάλη και Αναγέννηση Μοσχάτου για τον αγώνα με τον Σαρωνικό.
Για την δεύτερη περίπτωση δεν αλλάζει κάτι( δεν είχε ανακληθεί το δελτίο του ποδοσφαιριστή) αφού παραμένει η κατάσταση όπως έχει με τη νίκη της ομάδας της Αίγινας με 6-1 την 5η αγωνιστική.
Να σημειωθεί ότι και οι δυο αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα 3-0 σε αντίθεση με αυτή της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ που βγήκε με πλειοψηφία (2-1).
Σχολιάζοντας τις παραπάνω αποφάσεις ο πρόεδρος της τελευταίας Αντώνης Ανούστης τόνισε :
«Εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε όσο γίνεται τους κανονισμούς. Οι αποφάσεις ήταν «δεμένες » και πάρθηκαν ομόφωνα από την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία αποτελείται από τακτικούς δικαστές.».

*Όσον αφορά την περίπτωση του ΑΟ Καραβά να υπενθυμίσουμε ότι στο παιχνίδι με την Αμφιάλη στις 4 Δεκεμβρίου 2022 , το αποτέλεσμα έληξε ισόπαλο 2-2 .
Η ένσταση όμως που έγινε για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Γκέρκι Ζώτο ο οποίος μέσα σε ένα 24ωρο αγωνίστηκε και σε αγώνα πρωταθλήματος σάλας , κάτι που απαγορεύεται από τον ισχύοντα κανονισμό της ΕΠΟ , έφερε τα πάνω- κάτω . Μια ένσταση που δεν έγινε από την Αμφιάλη που κέρδισε το παιχνίδι με 0-3 , αλλά από τον Ατρόμητο Πειραιά ο οποίος όμως είχε έννομο συμφέρον.
Έτσι από τον Καραβά , που πέρα από ότι χάνει το παιχνίδι, του αφαιρούνται και τρεις βαθμοί που ουσιαστικά είναι 4 λόγω της ισοπαλίας ενώ δυο βαθμοί προστίθενται στην Αμφιάλη.
Μετά από αυτή την απόφαση η ομάδα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη είναι μεν πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα , αλλά αισθάνεται «καυτή την ανάσα» του Ατρομήτου και της Αμφιάλης που πλησίασαν στον ένα βαθμό…

*Και οι ενστάσεις καλά κρατούν .Δύο νέες από αυτές θα απασχολήσουν την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Πειραιά που φαίνεται να έχει δύσκολο έργο για μια ακόμα φορά.
Αρχικά τα Αστέρια Δραπετσώνας κατά του Πανφαληρικού για πλαστοπροσωπία. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το φύλλο αγώνα αφού τα στοιχεία ήταν ψευδή και ο ποδοσφαιριστής Καραχρήστος δεν ήταν αυτός που αναφερόταν και μάλιστα απομακρύνθηκε από το γήπεδο.
Εδώ όμως αρχίζει μια διαμάχη ανάμεσα στα δυο σωματεία με εκατέρωθεν σκληρές δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες και μπορείτε να διαβάσετε παραπάνω.
Οι μεν του Πανφαληρικού κατήγγειλαν ουσιαστικά ότι οι αντίπαλοι τους , τους εκβίαζαν να καθίσουν να χάσουν για να μην γίνει ένσταση(!!).
Από την πλευρά τους οι Δραπετσωνίτες κατέθεσαν όπως είπαν την ένσταση για την εγκυρότητα του αγώνα ζητώντας τιμωρία προσώπων και όχι της ομάδας γιατί όπως είπαν έχουν μάθει να κερδίζουν τους αγώνες μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι στα γραφεία.
Πάμε τώρα στην ένσταση του Παννεαπολικού
για μη κανονική συμμετοχή μικρών στον αγώνα με την ΑΕ Περάματος(3-0 νίκη της Ένωσης) .
Μια ένσταση που δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά .
Συγκεκριμένα για τον ποδοσφαιριστή Βασίλη Μαραγκόπουλο που είναι γεννημένος το 1987 ενώ αυτός που αγωνίστηκε είναι ο Βασίλης Μαραγκόπουλος που έχει γεννηθεί το 2002 . Σας μπερδέψαμε;
Κι όμως υπάρχει εξήγηση. Όταν στις αρχές Γενάρη η ΑΕ Περάματος κατέθεσε το δελτίο του Μαραγκόπουλου για την μεταγραφή, στην αίτηση μεταβολών που υπέβαλε δεν είχε αναφέρει τον αριθμό του δελτίου. Αυτό ουδεμία , απολύτως , σημασία θα είχε αν δεν υπήρχε κι άλλος Βασίλης Μαραγκόπουλος στα αρχεία της ΕΠΟ. Ποδοσφαιριστής από την Βόρειο Ελλάδα . Από την ΕΠΣ Πέλλας συγκεκριμένα. Σατανική σύμπτωση. Με την διαφορά , ότι αυτός είναι 15 χρόνια μεγαλύτερος από τον «δικό » μας . Το δελτίο με τα στοιχεία του Βορειοελλαδίτη εξέδωσε η ΕΠΟ στις 13 Ιανουαρίου και το έστειλε στην ΕΠΣΠ η οποία με τη σειρά της το έδωσε στην ΑΕ Περάματος. Κανένας όμως δεν προνόησε από την ομάδα να τσεκάρει τα στοιχεία. Και ξέρετε γιατί ; Γιατί ο Μαραγκόπουλος είχε ξαναπαίξει και παλαιότερα στην ομάδα. Ο παίκτης αγωνίστηκε από τότε σε τρία παιχνίδια σαν… 35αρης και κανένας δεν το είχε πάρει χαμπάρι. Μέχρι που το είδε στο φύλλο αγώνα την περασμένη Κυριακή ο πρόεδρος του Παννεαπολικού Τάσος Τσίλης και κατέθεσε ένσταση ότι η Ένωση αγωνίστηκε με λιγότερους μικρούς !!
Και τώρα οι Περαματιώτες τρέχουν. Για να αποδείξουν κάτι για το οποίο σε μεγάλο ποσοστό δεν ευθύνονται οι ίδιοι. . Εξάλλου η φωτογραφία στο δελτίο του…35χρονου είναι του 20χρονου!!!!
Το πρόβλημα θα λυθεί αφού έχει επιληφθεί η ΕΠΟ και θα αναλάβει να διορθώσει το δελτίο. Με την ένσταση όμως τι γίνεται ;Τυπικά ο παίκτης φαίνεται 35χρονών ενώ ουσιαστικά είναι μόλις 20.
Έχουμε πει ότι το ποδόσφαιρο πέρα ότι πρέπει να κρίνεται στους αγωνιστικούς χώρους υπόκειται φυσικά και σε κανονισμούς. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει καταστρατήγηση του κανονισμού; Υπάρχει κάπου δόλος ; Τίποτα από αυτά .
Τον λόγο λοιπόν έχει πλέον η Πειθαρχική Επιτροπή. Που θα πρέπει να κρίνει την ουσία. Ας μην κρυβόμαστε…

*Την προσεχή Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου , οι μικτές ομάδες Κ14 και Κ16 της ΕΠΣ Πειραιά υποδέχονται , στο γήπεδο «Παντ. Νικολαΐδης», τις αντίστοιχες ομάδες της Ε.Π.Σ. Αθήνας στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων.

*Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του ποδοσφαιριστή του Θησέα Γιάννη Κουκουβίνου που «έσβησε» στα 35 του μόλις χρόνια .
Ο άτυχος Γιάννης πάλευε γενναία για να κρατηθεί στη ζωή εδώ και πέντε μήνες. Από την ημέρα δηλαδή που τραυματίστηκε βαρύτατα με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο ατύχημα στην οδό Πέτρου Ράλλη στο Ρουφ , στις 17 του περασμένου Σεπτέμβρη όταν ασυνείδητος οδηγός τον εγκατέλειψε με το μηχανάκι του…
Τελικά δεν άντεξε σε αυτή την άνιση μάχη και υπέκυψε στα τραύματα .
Ο Γιάννης Κουκουβίνος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο τον κόσμο . Αγωνιζόταν για πολλά χρόνια στο Θησέα με εξαίρεση την τριετία 2016-2019 όπου έπαιξε για μια χρονιά στον Αστέρα Κερατσινίου αρχικά και για δυο περιόδους στους Φιλάθλους στη συνέχεια.
Καλό σου ταξίδι παλικάρι μου ……
*Με απόφαση της Ε.Π.Σ. Πειραιά στους αγώνες του Σαββατοκύριακου, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιάννη Κουκουβίνου.

 

*«Άστραψε και βρόντηξε » το Κερατσίνι για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής απέναντι στον ουραγό Άγιο Ιερόθεο τον οποίο σάρωσε με 5-0 και βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Την Κυριακή οι «ροσονέρι » που είναι αήττητοι στο Σχιστό, υποδέχονται τον Εθνικό ο οποίος απέσπασε 0-0 από τον ΑΟ Πόρου στο Ηράκλειο.
Η ΑΕ Μοσχάτου γνώρισε νέα εκτός έδρας ήττα με 1-3 από την εκ των πρωτοπόρων Θύελλα στη Ραφήνα .
Αυτή την εβδομάδα αγωνίζεται και πάλι εκτός με τον Άγιο Ιερόθεο αποφασισμένη να σπάσει την κακοδαιμονία που έχει μακριά από το γήπεδο της ….

*Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα πέρασε το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο που μας πέρασε παρά το δριμύ ψύχος που επικράτησε . Εξαίρεση αποτέλεσε ο αγώνας Άρη Αμφιάλης – Ένωσης Ρέντη στο γήπεδο Σιταποθηκών , όπου κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου έπεσε αρκετό χιόνι που έστρωσε τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν τούτου το παιχνίδι διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 16.30 από το 46’ . Τη στιγμή της διακοπής το αποτέλεσμα ήταν 2-1 υπέρ του Άρη Αμφιάλης…..
Επίσης ο Φαληρικός δήλωσε αδυναμία , δεν πήγε να παίξει στον αγώνα με τον Αμπελακιακό στη Σαλαμίνα και φυσικά μηδενίστηκε .
Εντυπωσιακή πορεία έχουν οι δυο εκ των κορυφαίων ομάδων του 1ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας .
Ο πρωτοπόρος ΑΟ Καραβάς αμέσως μετά το περιβόητο παιχνίδι με την Αμφιάλη έχει 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με 23- 1 τέρματα.
Εντυπωσιακή πορεία και του Ατρομήτου Πειραιά που φαίνεται ότι κάνει τη δική του αντεπίθεση . 8 συνεχόμενες νίκες , όπου σημείωσε 31 γκολ ενώ δέχτηκε μόλις ένα!
Στην «ουρά» η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα στο 95’ έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα . Είναι η μόνη μέχρι τώρα ομάδα που δεν τα έχει καταφέρει. Ισοφαρίστηκε από τον Ήφαιστο με πέναλτι στο παιχνίδι των … πέναλτις. Προηγήθηκε κι αυτή με γκολ από την «άσπρη βούλα» ενώ οι αντίπαλοι της πριν σκοράρουν είχαν χάσει άλλο πέναλτι….
Ο Περαμαϊκός προελαύνει στον 2ο όμιλο με 12 συνεχόμενες νίκες έχοντας διαφορά 5 βαθμών από Αίαντα Σαλαμίνας και Ελλάδα Ποντίων που ακολουθούν. Οι Σαλαμίνιοι μάλιστα έχουν 7 συνεχόμενες νίκες.
Αντίθετα οι Νέοι Ευγενείας που συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία γνώρισαν την 6η συνεχόμενη ήττα τους και το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο.
Ο νεανικός Δίας Κορυδαλλού που ήταν εκ των κορυφαίων ομάδων του ομίλου «κατρακύλησε » στην 6η θέση έχοντας στους τρεις τελευταίους αγώνες τρεις ήττες με 0-8 τέρματα!!
*Ενώ Καραβάς και Περαμαϊκός δεν έχουν καμία ισοπαλία σε 14 αγώνες , Χαραυγή και Ηρακλής Νίκαιας έχουν ήδη 7. Στο 50% των παιχνιδιών τους…
*Η εντυπωσιακή πορεία του ΑΣ Δραπετσώνας στον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας συνεχίζεται 13Χ3= 39 λέει το κοντέρ . Όπως και του ΑΣ Κωφών στη Γ’ Κατηγορία . Αυτές οι δυο ομάδες, τολμούμε να το πούμε ότι ουσιαστικά εξασφάλισαν την άνοδο πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα…
Στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας ο αήττητος Ερμής Κορυδαλλού είναι τρεις βαθμούς μπροστά από την ΑΕ Νίκαια και πέντε από τον ΑΟ Κορυδαλλό με τον οποίο αγωνίζεται την Κυριακή.

*Την προσεχή Τετάρτη ( 15/2) και Πέμπτη(16/2) θα διεξαχθεί η εμβόλιμη αγωνιστική για τον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας. Μια εβδομάδα αργότερα την Τετάρτη 22/2 θα γίνει το ίδιο για τον 2ο όμιλο….
Να υπενθυμίσουμε ότι το Σαββατοκύριακο 25-26 Φεβρουαρίου ( Καθαράς Δευτέρας) θα διεξαχθούν μόνο αγώνες Α’ Κατηγορίας και στους δυο ομίλους.

*Δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας διαιτητεύει το Σαββατοκύριακο ο Ζέστας. Έναν Α’ και ένα Β’ ο Θ.Πουλόπουλος . Δυο παιχνίδια Β’ σφυρίζουν οι Βάιλας και Κουζούμης ενώ δυο Γ’ Κατηγορίας ο Ευαγγελίδης .
Ο Γ. Λυτρίβης θα διαιτητεύσει 6 αγώνες πρωταθλημάτων υποδομής…

*Τέλος ο Μιχάλης Γρίμπιλας από την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού. Επέστρεψε ο Σταμάτης Αναστασιάδης . Που ήταν για πέντε χρόνια στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Σαν να μην ….σταμάτησε ποτέ ο χρόνος . Το έργο του αυτή τη φορά είναι ακόμα πιο δύσκολο από την προηγούμενη φορά. Γιατί ο έμπειρος τεχνικός εκτός των άλλων , θα πρέπει να ανεβάσει και την ψυχολογία των παικτών που είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα ,μετά από τις βαριές ήττες της ομάδας….

*Σημαντικότατες μεταγραφές πραγματοποίησε η Χαλκηδόνα με παίκτες εγνωσμένης αξίας. Η διοίκηση του Δημήτρη Κούρτη έχει σαν στόχο να ξανακάνει μεγάλη την ομάδα. Και είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει. Απλά είναι θέμα χρόνου….

*Την προσεχή Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στο πολιτιστικό κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης (Μικράς Ασίας 24στο Κερατσίνι) η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της .
Θα τιμηθούν σημαντικές προσωπικότητες με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και στον αθλητισμό.

*Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πανφαληρικού ο έμπειρος παράγοντας και ένας από τους παλαιότερους που υπάρχουν στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο Σωκράτης Πτερνέας δήλωσε:
«Δεν θα σχολιάσω την ανακοίνωση του σωματείου που πραγματικά με όρεξη δουλεύει για το μέλλον του ποδοσφαίρου με νέα ταλέντα αλλά μια αποστροφή της ανακοίνωσης απαξιεί τους Νέους Δραπετσώνας που για εμάς τούς αρχαίους παράγοντες ήταν ηθικός φάρος ανάδειξης ταλέντων χάρις στη δουλειά των αειμνήστων Δημήτρη Μάναλη και Νικολάου Παραστατιδη. Στολίδια στην Α’ και Β’ Εθνική κυρίως στην Προοδευτική . Μου έρχονται στο νου Πουλόπουλος Γιαννόπουλος , Προβατίδης , Τσιαντάς, Καραγιαννίδης, Χρυσοβέργης Σαλτουρίδης Μπενετάτος Κόκκινος, Τζανής και πολλοί άλλοι ακόμα .. Τιμή και δόξα λοιπόν στην μεγάλη αυτή σχολή προσφοράς στο ποδόσφαιρο τους ιστορικούς Νέους Δραπετσώνας.»

*Τείνει να γίνει ….παράδοση .. Στον αγώνα του α’ γύρου ανάμεσα στον Αστέρα Νίκαιας και τον Πήγασο Αγίου Διονυσίου ο 19χρονος γκολκίπερ του δεύτερου Βιδιάνος Δρόσος απέκρουσε πέναλτι του Μιχάλη Ατματσίδη κρατώντας ανέπαφη την εστία του σ’ ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) .
Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στον αγώνα του β’ γύρου. Πάλι εκτέλεσε πέναλτι ο 37χρονος επιτελικός μέσος για να αποκρούσει ο ταλαντούχος και εξελίξιμος πορτιέρο που ξεχωρίζει για τα αντανακλαστικά του . Στο τέλος μάλιστα ο Μιχάλης που πέρα από την αγωνιστική του αξία είναι και σπουδαίος χαρακτήρας συνεχάρη τον Βιδιάνο .
Σημειωτέον ότι και αυτό το παιχνίδι δεν ανέδειξε νικητή(1-1)….

*«Έφυγε » από τη ζωή πλήρης ημερών ο πρώην δήμαρχος Αγίου Ιωάννη Ρέντη , ο παιδίατρος Γιάννης Γρύλλης. Ένας εμβληματικός ηγέτης που έμεινε στο τιμόνι του Δήμου για 16 χρόνια προσφέροντας πολλά.
Έμεινε στη μνήμη όλων για την δημιουργία του γηπέδου «Μελισσουργός», ΚΑΠΗ, σχολείων κ.α καθώς και για την αποτροπή της χαβούζας στην πόλη, όταν το 1980 συγκρούστηκε με την τότε κυβέρνηση κάνοντας απεργία πείνας για μέρες ξεσηκώνοντας τον λαό. Καλό παράδεισο Δήμαρχε ….

*Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο βετεράνος διαιτητής Μπάμπης Αμαραντίδης. Το μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του θα γίνει την Κυριακή στις 09.30 πμ στο Νεκροταφείο Καλλιθέας.

*Παππούς μιας πανέμορφης και υγιέστατης μπέμπας έγινε ο παρατηρητής αγώνων και κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της ΑΕ Νίκαιας Παντελής Αντωνίου .
Στον φίλο χαζοπαππού αλλά και στους ευτυχείς γονείς Κώστα και Ελένη , τις καλύτερες ευχές μας .Να σας ζήσει η κουκλάρα σας!!!