Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Το ντέρμπι κορυφής στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας ανάμεσα στον ΑΟ Καραβά και τον Ατρόμητο Πειραιά , δεσπόζει στο πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου , που περιλαμβάνει μόνο αγώνες του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.
Το ντέρμπι αυτό πάντως, ξεκίνησε πριν ν’ αρχίσει .
Αιτία ήταν η απόφαση του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη να κλείσει το γήπεδο Νίκαιας και για το επόμενο διάστημα δεν θα μπορούν να διεξάγονται αγώνες . Ο λόγος είναι τα προβλήματα στις εξέδρες μετά από έλεγχο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου .
Όπως ανακοινώθηκε, το γήπεδο θα ανοίξει πάλι όταν θα έχουν επισκευαστεί τα κιγκλιδώματα και οι ορθοστάτες στήριξης…
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της διοίκησης του ΑΟ Καραβά που είχε ζητήσει να γίνει εκεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο Πειραιά , αφού στο γήπεδο «Στ. Μελισσουργός» που θα διεξαχθεί τελικά το ντέρμπι αποτελεί την έδρα της Καμινιώτικης ομάδας εδώ και πολλά χρόνια , όπως υποστηρίζουν . Ο ΑΟ Καραβάς στην επιστολή του προς την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη , αναφέρεται στο κακό τάιμινγκ και στην επιτακτικότητα αυτών των επισκευών για προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό στο γήπεδο και αναρωτιέται γιατί δεν γίνεται να διεξαχθεί ο αγώνας με κλεισμένες τις θύρες που έχουν το πρόβλημα .
Άμεση ήταν η αντίδραση του Ατρομήτου . Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Σδρένιας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο .
Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας δήλωσε χαρακτηριστικά : «Ο Καραβάς προσπαθεί με διάφορους τρόπους να δυναμιτίσει το κλίμα του αγώνα με κίνδυνο να υπάρξουν απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για τη διεξαγωγή του. Τι φταίει ο Ατρόμητος αν ο Δήμος Νίκαιας κλείνει το γήπεδο; Τι δουλειά έχουμε εμείς με το θέμα αυτό; Το τονίζω υπεύθυνα. Δεν έχουμε πρόβλημα να γίνει το παιχνίδι όπου θέλουν . Ας αφήσουν τις αστείες δικαιολογίες. Αν ο αγώνας γινόταν στο «κλουβί» είχα σκοπό να ζητήσω 500 εισιτήρια. Και στο κάτω – κάτω για τον Ατρόμητο το γήπεδο της Νίκαιας δεν είναι άγνωστο . Εκεί ήταν η έδρα μας για πολλά χρόνια όταν η ομάδα μας αγωνιζόταν στην Β’ Εθνική.»
Ας ασχοληθούμε όμως εμείς με τα αγωνιστικά .Οι δυο ομάδες διανύουν περίοδο τρομερής φόρμας κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι που θ’ αρέσει στον κόσμο ο οποίος αναμένεται να κατακλύσει το γήπεδο «Στ. Μελισσουργός» στο Ρέντη.
Διαβάστε παρακάτω τα απίθανα στατιστικά τους στοιχεία.
Ο πρωτοπόρος ΑΟ Καραβάς με σταθερότατη πορεία από την αρχή , μετράει 10 συνεχόμενες νίκες με 35 – 2 τέρματα . Συνολικά έχει 45 βαθμούς με 57-6 γκολ .
Από την πλευρά του ο Ατρόμητος Πειραιά που βρίσκεται ένα βαθμό πίσω ( 44) με 55-6 τέρματα , μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα έκανε την μεγάλη αντεπίθεση στη συνέχεια και στους τελευταίους 11 αγώνες έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες με 41 – 2 γκολ.
Η Αμφιάλη που βρίσκεται κι αυτή στην 2η θέση με 44 βαθμούς έχει 4 νίκες στα τελευταία τέσσερα τέρματα χωρίς να έχει παραβιαστεί η εστία της ( 13-0) .
Το Σάββατο υποδέχεται τον ΑΣ Ποντίων που προέρχεται από 4 συνεχόμενες ήττες…
*Διαιτητής στο ντέρμπι ορίσθηκε ο αξιολογημένος Γιώργος Αλατσάκης .
Τη φετινή σαιζόν έχει διευθύνει έναν αγώνα του Καραβά με την Αναγέννηση στο Μοσχάτο στις 10/12, όπου οι πρωτοπόροι είχαν νίκησε με 0-2 .
Ο Αλατσάκης έχει σφυρίξει δυο αγώνες του Ατρομήτου . Ο πρώτος ήταν στη Χαραυγή με την ομώνυμη ομάδα (1-1) στις 26/11. Από τότε οι Καμινιώτες μετράνε μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Ο δεύτερος ήταν στην Αίγινα πριν από δυο εβδομάδες ( 12/2 ) όπου ο Ατρόμητος επικράτησε του Σαρωνικού με 0-3….
Βοηθοί του Αλατσάκη στο ντέρμπι θα είναι οι Δ. Παγουρτζής και Ι. Μουμπογιατζόγλου ενώ ορίστηκε και 4ος διαιτητής που θα είναι ο Μ. Ζέστας .
Για το παιχνίδι αυτό έχουν ληφθεί αστυνομικά μέτρα τάξης .
Η ΕΠΣΠ όρισε δυο παρατηρητές αγώνα που θα είναι οι Λάμπρος Αναγνώστου και Κανέλλος Στάμος.
Παράλληλα θα υπάρχουν ως παρατηρητές δυο μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΠ . Είναι οι Λουκάς Κανδύλης και Γιάννης Σταματάτος…..

*Με ομόφωνη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΠ απορρίφθηκε η ένσταση του Παννεαπολικού κατά της ΑΕ Περάματος για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή στο μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδι.
Η Πειθαρχική έκρινε επί της ουσίας αφού το λάθος που είχε γίνει ήταν οφθαλμοφανές .Επρόκειτο για δυο αθλητές με συνωνυμία ,αλλά με μεγάλη διαφορά ηλικίας με το σωματείο του Περάματος να μην έχει την παραμικρή ευθύνη…..

*Στις 11 Φεβρουαρίου ο ΑΣ Ποντίων ηττήθηκε στην έδρα του από την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού έχοντας παράπονα από τη διαιτησία του Γεωργόπουλου την οποία ο σύλλογος χαρακτήρισε «επιεικώς ύποπτη».
Η διοίκηση του συλλόγου παρουσιάστηκε στην ΕΠΣΠ και ζήτησε ακρόαση από τη διοίκηση της Ένωσης . Δεν βρήκε όμως κανένα. Και πώς να βρει , αφού δεν είχε κλείσει ραντεβού ώστε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΠ να είναι εκεί.
Πάμε παρακάτω . Το βίντεο του αγώνα είδε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Χαράλαμπος Μοιραδωράκης , αλλά και κορυφαία στελέχη της ΕΠΣΠ όπου διαπίστωσαν σοβαρά λάθη του Γεωργόπουλου . Ιδιαίτερα ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στους Πόντιους «έβγαζε μάτια » όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Σπάθας. Ο τελευταίος μιλώντας μέσω της στήλης και εκπροσωπώντας τα μέλη του Δ.Σ. και την Επιτροπή Διαιτησίας ζητά ειλικρινά συγνώμη από τον ΑΣ Ποντίων, τονίζοντας ότι ο διαιτητής θα τεθεί για κάποιο διάστημα στο περιθώριο……

 

*Καλπάζει η Μικτή ομάδα Κ-14 της ΕΠΣ Πειραιά .Οι παίκτες του Φώτη Κεραμιδά επικράτησαν την Τετάρτη στο «Παντελής Νικολαΐδης» της αντίστοιχης της ΕΠΣ Κορινθίας με 2-0. Να σημειωθεί ότι οι Πειραιώτες πέτυχαν την τρίτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια χωρίς μάλιστα να έχουν δεχτεί ακόμα γκολ ( 5-0)
Αντίθετα η Μικτή ομάδα Κ-16 μόλις προχθές πήρε τον πρώτο της βαθμό. Αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1με την Κορινθία . Στα δυο πρώτα παιχνίδια είχε γνωρίσει την ήττα με Δυτική Αττική και Αθήνα…..

*H «ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ» προσέφερε αυτήν την εβδομάδα στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ 100 δωρεάν Εισιτήρια – Προσκλήσεις του σημαντικού αγώνα ΙΩΝΙΚΟΣ – ΟΦΗ την Κυριακή 26.2.2023 (ώρα 16.00) στο Γηπ. Νεάπολης, για να διατεθούν σε φιλάθλους των Πειραϊκών σωματείων. Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ευχαριστεί την ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ και την οικογένεια Τσιριγώτη για την προσφορά των δωρεάν Προσκλήσεων.

*Σπουδαία νίκη με 2-0 του Εθνικού για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, επί της πρωτοπόρου Θύελλας Ραφήνας και βαθιά βαθμολογική ανάσα .Οι κυανόλευκοι αγωνίζονται την Κυριακή εκτός έδρας με τον ουραγό Άγιο Ιερόθεο και έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν την βαθμολογική τους συγκομιδή.
Σημαντικό βαθμό εκτός έδρας απέσπασε το Κερατσίνι από την διεκδικήτρια της ανόδου Μαρκό(0-0) και έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η φετινή του πορεία. Αυτή την εβδομάδα οι αήττητοι στην έδρα τους ροσονέρι υποδέχονται την Αγία Παρασκευή που «καίγεται» για βαθμούς.
Στις καθυστερήσεις ισοφάρισε 1-1 η ΑΕ Μοσχάτου τον Φωστήρα στο γειτονικό ντέρμπι. Πάντως η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία αφού στα τρία τελευταία παιχνίδια συγκέντρωσε 7 βαθμούς. Την Κυριακή οι Μοσχατιώτες έχουν μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή αφού θα αντιμετωπίσουν τον ΑΟ Αγίου Νικολάου στην Κρήτη…..

*Αν και το Σαββατοκύριακο διεξάγονται μόνο αγώνες Α’ Κατηγορίας τρεις διαιτητές θα σφυρίξουν σε τρία παιχνίδια.
Είναι οι Δαμιανάκης, Ζησιμόπουλος, Καζάς ..

*Στο 89’ και με ανατροπή τα Αστέρια Δραπετσώνας επικράτησαν του Αργοναύτη με 2-1 . Το σημαντικό όμως στον αγώνα αυτό είναι άλλο. Και εκεί πρέπει να δώσουν το βάρος τους τα σωματεία . Συνολικά στο παιχνίδι αυτό αγωνίστηκαν 19 μικροί. 8 από τα Αστέρια και 11 από τον Αργοναύτη . Η εξύψωση και η αξιοποίηση των υποδομών . Με τέτοιες περιπτώσεις το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει τεράστιο μέλλον….

*15 συνεχόμενες νίκες έχει ο πρωτοπόρος Περαμαϊκός με 54-10 τέρματα που πέρασε και από τα Αμπελάκια με 0-2 και βρίσκεται 7 βαθμούς μπροστά από την Ελλάδα Ποντίων. Να σημειωθεί ότι ο Αμπελακιακός προερχόταν από 4 συνεχόμενες νίκες.
Το σκορ της χρονιάς έφερε ο Αίας Σαλαμίνας που συνέτριψε με 10-0 τον ουραγό Φαληρικό εκτός έδρας . Ένα σκορ που προκάλεσε αίσθηση αλλά και εντυπώσεις . Παράλληλα οι δυο ομάδες συνέχισαν την κόντρα τους μετά το παιχνίδι και μέσω ανακοινώσεων.
Αρχικά η διοίκηση του Φαληρικού κατηγόρησε τον Αίαντα ότι« δεν έδειξε σεβασμό και ήθος σε ένα σωματείο που φέτος αγωνίζεται μόνο με μικρά παιδιά από Ακαδημίες χωρίς πρωτοκλασάτους και ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές. Σε μια ομάδα που έρχονται γονείς στην κερκίδα κ βλέπουν τα παιδιά τους να παίζουν αυτό που αγαπάνε. Απέναντι σε μια ομάδα που είναι στην τελευταία θέση της κατηγορίας χωρίς όλα αυτά τα χρόνια να έχει ανήθικες και ασέβαστες συμπεριφορές!».
Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης του Αίαντα Σαλαμίνας η οποία στην ανακοίνωση – απάντηση του αναφέρει μεταξύ άλλων :
«Δείξαμε τον δέοντα σεβασμό απέναντι στον Φαληρικό, που ο Πρόεδρος έβριζε χυδαία Προπονητή και ποδοσφαιριστές μας, από την αρχή του αγώνα, και παρότρυνε τους Ποδοσφαιριστές του, να μας σπάσουν τα πόδια ! Όπως έβριζε και Διαιτητή και Α΄ Βοηθό Διαιτητή σύμφωνα με το Φ.Α. Και εδώ να επισημάνουμε για τον σχολιασμό σας ότι αγωνιστήκαμε με την Ομάδα σας να αποτελείτε από μικρά παιδιά από Ακαδημίες, χωρίς πρωτοκλασάτους και ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές…… Πολύ απλά σας αναφέρουμε από το Φύλλο αγώνα μερικούς Ποδοσφαιριστές σας που αγωνίστηκαν, αριθμός Φανέλας Νο5 ετών 41, αριθμός Φανέλας Νο8 ετών 39, αριθμός Φανέλας Νο10 ετών 36, αριθμός Φανέλας Νο4 ετών 35, αριθμός Φανέλας Νο12 ετών 35.Το φύλλο αγώνα υπάρχει και μην κοροϊδεύετε τον φίλαθλο κόσμο !»
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Κύριοι του Φαληρικού, κοιτάξτε τα δικά σας λάθη και πως φτάσατε εδώ σήμερα, όταν στους προηγούμενες αγωνιστικές δεχόσασταν 5,6,7 γκολ… και δεν κατεβαίνετε να αγωνιστείτε σε αγώνες Πρωταθλήματος και διοργάνωσης Κυπέλου ( 3-0 άνευ αγώνα ), και αφήστε τον Αίαντα στην άκρη, δεν σας φταίει ο Αίας για την κάκιστη αγωνιστική σας “εικόνα”.»

*Τον τελευταίο καιρό ο Δίας Κορυδαλλού παρουσιάζει μια κάμψη και από κει που ήταν δεύτερος και με την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος , στο τέλος θα παλέψει για να αποφύγει τα play out που οδηγούν στον υποβιβασμό. Για να σκοράρει Δεν έχει φέρει νίκη εδώ και 7 αγώνες έχοντας δεχτεί 15 γκολ ενώ έχει σημειώσει μόλις 2. Ειδικά στα τελευταία 6 παιχνίδια μετράει 5 ήττες και μία μόνο ισοπαλία . Από τότε δηλαδή που έφυγε από την ομάδα ο Παύλος Βύρης ο οποίος πήρε μεταγραφή για το Κερατσίνι .
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι την περασμένη Κυριακή η ομάδα Δίας Κορυδαλλού Β’ σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα , επικρατώντας με 2-1 της Ειρήνης 2005.
Να σημειωθεί ότι προπονητής στους μικρούς του Δία είναι ο Παύλος Βύρης!!

 

*«Πετάει» ο ΑΣ Δραπετσώνας, «σπάζοντας όλα τα κοντέρ, στον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας . Πέρα από το γεγονός ότι έχει το απόλυτο νικών με 15 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ξέφυγε 16 βαθμούς από τους διώκτες του. Τον ΑΟΚ Φαλήρου που γνώρισε την ήττα μέσα στην έδρα του από τον Παννεαπολικό( 1-3) και τον Πειραϊκό που ήλθε ισόπαλος με τον Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου( 2-2) .
Επιπλέον οι Δραπετσωνίτες διαθέτουν μακράν την καλύτερη επίθεση με 58 τέρματα , αλλά και άμυνα αφού έχουν δεχτεί 7 γκολ.
Στην προτελευταία θέση ανέβηκαν οι Λέοντες Καμινίων που επικράτησαν με 2-1 της Θύελλας Μοσχάτου. Ήταν η δεύτερη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα . Η πρώτη είχε γίνει πάλι με το ίδιο σκορ( 2-1) απέναντι στους Σαλαμινομάχους στις 6 Νοεμβρίου 2022.
*Στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας δεν έχει αλλάξει κάτι. Ο πρωτοπόρος και αήττητος Ερμής Κορυδαλλού διατηρεί την διαφορά των τριών βαθμών από την ΑΕ Νίκαια που ακολουθεί .
Κάτι ανάλογο με τον ΑΣ Δραπετσώνας ισχύει και στη Γ’ Κατηγορία. Εκεί όπου κυριαρχεί ο σίγουρος πρωταθλητής ΑΣ Κωφών που έχει μόνο νίκες . 15 στα 15 παιχνίδια. Με διαφορά 12 βαθμών από την βελτιωμένη φέτος ΑΕ Χατζηκυριακείου και 14 από τον Προφήτη Ηλία. Οι Κωφοί υπερτερούν και στα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία. Με καλύτερη επίθεση ( 62 γκολ ) αλλά και άμυνα ( 3 γκολ)…
Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι η διοίκηση του ΑΣ Κωφών ευχαριστεί τον γνωστό παράγοντα και επιχειρηματία Μάριο Μπίλιο για την χορηγία που έκανε στο σωματείο δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη του στον ΑΣ Κωφών.

*Ο Γιώργος Παπανδριόπουλος αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μια σταθερή διαιτητική αξία στα Πειραϊκά γήπεδα. Βλέποντας τα στατιστικά του στοιχεία φέτος φαίνεται καθαρά ότι δεν «παίρνει χαμπάρι» από έδρες και σφυρίζει πάντα αμερόληπτα.
Φέτος έχει διαιτητεύσει μέχρι τώρα 17 αγώνες. 15 για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας και 2 για το Κύπελλο.
Από αυτά στα δυο παιχνίδια νίκησαν οι γηπεδούχοι ,στα δέκα οι φιλοξενούμενοι ενώ πέντε αγώνες ήλθαν ισόπαλοι…..

*Πρόσωπο του περασμένου Σαββατοκύριακου ο Δημήτρης Γεωργίου. Ο 36χρονος φορ του Περαμαϊκού σημείωσε τα 4 από τα 6 τέρματα της ομάδας του στον αγώνα με τους Νέους Ευγένειας. Ο έμπειρος επιθετικός που ξεκίνησε φέτος στην Αμφιάλη και πρόλαβε να σημειώσει 7 γκολ, φιλοδοξεί να βοηθήσει την ομάδα του Περάματος να πάρει την άνοδο στη Γ’ Εθνική.
Άλλωστε είχε βοηθήσει τα μέγιστα την περίοδο 2006-7 σε ηλικία 20 ετών , ώστε ο Περαμαϊκός στον οποίον αγωνιζόταν και τότε, να κερδίσει το εισιτήριο ανόδου στη Δ’ Εθνική…..

 

*Το ΔΣ του ΑΣ Ποντίων θέλει να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στον προπονητή της μεγάλης ομάδας των επιτυχιών της δεκαετίας του 1980 κ. Σταύρο Νίνο για τον απροσδόκητο χαμό της συζύγου του Ευαγγελίας .

*Ευτυχώς , η περιπέτεια του Τάκη Ανδρακάκου είχε αίσιο τέλος. Ο νεαρός γκολκίπερ της ομάδας Κ-19 της Προοδευτικής πέρασε ένα σοβαρότατο πρόβλημα με την υγεία του ,αλλά με τη βοήθεια του Θεού το ξεπέρασε. Ήδη πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο και σιγά – σιγά επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής του .Στο πλευρό του 19χρονου παλικαριού στάθηκαν η ΠΑΕ Προοδευτική , οι φίλαθλοι της ομάδας πλήθος φίλων που συμπαραστάθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στον ίδιο και στην οικογένεια του.
Να είσαι πάντα καλά αγόρι μου !! Η ζωή σου από δω και πέρα να είναι χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και να σου έλθουν όλα όπως επιθυμείς….