Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

 

Κινητοποίηση επικρατεί στην ΕΠΣ Πειραιά μετά την απόφαση για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Πειραιά ανάμεσα στον Εθνικό και τον Αίαντα Σαλαμίνας που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 22 Μαρτίου και ώρα 17.00 στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης. Κρίθηκε σκόπιμο να διεξαχθεί τώρα αφού θα ακολουθήσουν οι συνεχιζόμενοι αγώνες του Ολυμπιακού για τα play-off της Superleague 1.
Οι υπεύθυνοι της ΕΠΣΠ όταν πήγαν προχθές Τετάρτη στο γήπεδο Καραϊσκάκη προκειμένου να συζητήσουν με τη διοίκηση του Σταδίου για την ημερομηνία του τελικού , δεν φαντάζονταν ότι θα οριζόταν τόσο γρήγορα. Αμέσως ξεκίνησαν τις ενέργειες για να τυπωθούν τα εισιτήρια , οι προσκλήσεις που θα πρέπει να μοιραστούν, να ετοιμαστούν οι προσκλήσεις και γενικά να γίνουν όλες οι διατυπώσεις που χρειάζονται . Με λίγα λόγια ένας αγώνας δρόμου ….
Στο σημείο αυτό να επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά πόσο κοντά στην ΕΠΣΠ είναι ο Ολυμπιακός και προσωπικά ο ηγέτης Βαγγέλης Μαρινάκης που για μια ακόμα χρονιά παραχώρησαν το γήπεδο για την διεξαγωγή του τελικού. Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ κ. Βασίλης Βασιλειάδης και ο υπεύθυνος του σταδίου κ. Παναγιώτης Μπαντούνας ενδιαφέρθηκαν προσωπικά και έδειξαν συγκινητικό ενδιαφέρον , ώστε να βρεθεί άμεσα λύση για να γίνει ο τελικός στο μεγαλοπρεπές στάδιο για μια ακόμα χρονιά.
Η χρησιμοποίηση στο νέο γήπεδο Καραϊσκάκη ξεκίνησε από τις 23 Μαρτίου 2011με τον αγώνα Προοδευτικής – ερασιτεχνών Εθνικού (4-1) . Και από τότε όλοι οι τελικοί του Κυπέλλου Πειραιά γίνονται εκεί …

Η προϊστορία των δυο φιναλίστ στον τελικό.
*Ο Εθνικός ΟΦΠΦ έχει λάβει μέρος σε 4 τελικούς. Και οι 4 ήταν στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Έχει κατακτήσει το Κύπελλο δυο φορές. Στις 8/3/2014 νίκησε τον Αετό Κορυδαλλού με 2-1 , ενώ στις 17/4/2019 τον Ερμή Κορυδαλλού με 3-0 .
Στις 23/3/2013 ηττήθηκε από την ΑΕ Μοσχάτου με 0-1 και στις 14/3/2018 με το ίδιο σκορ από τον ΑΟ Καραβά.
*Ο Αίας Σαλαμίνας έχει λάβει μέρος σε 3 τελικούς . Κυπελλούχος αναδείχτηκε τις δυο φορές. Στις 27 /3/1991 όπου επικράτησε 2-1 του Βύζαντα Μεγάρων στο παλαιό Γ. Καραϊσκάκης και στις 18/4 /2007 νικώντας τον Σαρωνικό με 1-0 στο γήπεδο Νεάπολης.
Στις 3/5/1984 ηττήθηκε από τον Άρη Νίκαιας με 1-2 στον τελικό που έγινε στο γήπεδο της Νίκαιας.

*Κινητοποίηση υπάρχει και στα στρατόπεδα των δυο ομάδων που αναμένεται να έχουν αρκετό κόσμο στο πλευρό τους .
Ο Εθνικός θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του που άλλωστε τον ακολουθούν παντού όπου κι αν παίζει . Είτε στο Πέραμα , είτε στην Καλλιθέα , αλλά ακόμα και στους Αγίους Αναργύρους όπου αγωνιζόταν σαν γηπεδούχος ο κόσμος ήταν δίπλα του. Πόσο μάλλον τώρα που ο τελικός γίνεται στα …λημέρια του…
Μεγάλη αναμένεται να είναι και η παρουσία των φίλων του Αίαντα Σαλαμίνας . Στο νησί υπάρχει ξεσηκωμός.
Με απόφαση της διοίκησης θα υπάρχουν δωρεάν πούλμαν , για την μετάβαση των γονέων και συνοδών μαθητών , που θα ξεκινήσουν στις 15.15 από το λιμάνι του Περάματος. Η αναχώρηση από τα Παλούκια θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 15.00 . Στους μαθητές μάλιστα, θα δοθούν δωρεάν εισιτήρια του αγώνα…..

*Οι φίλαθλοι του Εθνικού θα καθίσουν στις θύρες 24-25.
*Οι φίλαθλοι του Αίαντα στις θύρες 9-10 .
Στη Θύρα VIP θα βρίσκονται οι επίσημοι καθώς και οι κάτοχοι προσκλήσεων
*Στις θύρες 33-34-35 θα είναι οι ουδέτεροι φίλαθλοι καθώς και προσκλήσεις.

*Ανήμερα του τελικού ( 22/3) συμπληρώνονται 6 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Βλαχάκος . Ο λογιστής της ΕΠΣΠ που ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με τα οικονομικά της Ένωσης με ευσυνειδησία και συνέπεια κερδίζοντας την εκτίμηση όλων . Παρόλο ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια παραμένει αξέχαστος στην καρδιά όλων..

*Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ετήσια Εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας και Βραβεύσεων της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ στο αμφιθέατρο της Ένωσης Σμυρναίων στην Νίκαια που πραγματοποιήθηκε μετά από δυο χρόνια.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, βουλευτές, τοπικούς φορείς , παράγοντες, αθλητές , προπονητές , διαιτητές , παρατηρητές , ιατρούς , παλαίμαχους και γενικότερα φίλους του Πειραϊκού Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου. Η ΕΠΣΠ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει, όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τους χορηγούς καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που την κάλυψαν.

*Όχι δεν είναι πλάκα. Πάμε για νέο …γιοφύρι της Άρτας. Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Κερατσινίου/Δραπετσώνας , αυτό το Σαββατοκύριακο δεν θα λειτουργήσουν οι εξέδρες του γηπέδου Σιταποθηκών. Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει τελικά…

* Η εντυπωσιακή πορεία του Εθνικού συνεχίζεται . Οι κυανόλευκοι επικράτησαν 1-0 της ΑΕ Μοσχάτου την Κυριακή ενώ την Τετάρτη πέρασαν θριαμβευτικά από το Μαρκόπουλο όπου νίκησαν 0-2 της Μαρκό . Έτσι έφτασαν στην 5η συνεχόμενη νίκη τους και ανέβηκαν στην 4η θέση , τρεις μόλις βαθμούς από την κορυφή. Την Κυριακή θα υποδεχτούν στο Πέραμα την Αγία Παρασκευή.
Αντίθετα η καθοδική πορεία του ΑΠΟ Κερατσίνι συνεχίστηκε . Μετά την εκτός έδρας ήττα από το Τυμπάκι ( 1-2) οι ροσσονέρι έχασαν στο Σχιστό από τον Φωστήρα(0-2) . Ήταν η πρώτη ήττα στην έδρα τους φέτος. Έτσι κινδυνεύουν τώρα να βρεθούν κάτω από τη ζώνη που οδηγεί στον υποβιβασμό. Την Κυριακή αγωνίζονται στην Κρήτη με τον Αλμυρό Γαζίου.
Η ΑΕ Μοσχάτου μετά την ήττα από τον Εθνικό στο Πέραμα (0-1) επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του ΑΟ Πόρου με 2-0 και ανέπνευσε βαθμολογικά. Το επόμενο παιχνίδι είναι με την Μαρκό εκτός έδρας….

*Από το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής ανάμεσα στην Αμφιάλη και τον ΑΟ Καραβά που έληξε ισόπαλο 0-0 κερδισμένος βγήκε ο Ατρόμητος Πειραιά που ξέφυγε 2 βαθμούς από την πρώτη και 4 από τον δεύτερο. Οι Καμινιώτες έφτασαν τις 14 συνεχόμενες νίκες με 50-3 τέρματα συνεχίζοντας την εντυπωσιακή τους πορεία . Έχουν επίσης την καλύτερη επίθεση(64) αλλά και άμυνα( 7).
Η Αμφιάλη δεν έχει δεχτεί γκολ τους τελευταίους 7 αγώνες.
Ο Περαμαϊκός που προελαύνει στον β’ όμιλο πέρασε θριαμβευτικά από την Σαλαμίνα ( 0-2 τον Αίαντα ) και είναι αήττητος σε 18 αγώνες με 17 νίκες και μια ισοπαλία. Βρίσκεται 7 βαθμούς μπροστά από την Ελλάδα Ποντίων .
« Τιμή μας που παλεύουμε για την πρώτη θέση με τον σύλλογο της Ελλάς Ποντίων, ίσως τον πιο ανταγωνιστικό σύλλογο του ομίλου μας, ο οποίος κρατά στάση που τιμά την ιστορία του και τους ανθρώπους που τον διοικούν!» ανέφερε σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Περαμαϊκού την οποία δημοσιεύσαμε πρόσφατα .
Σχετικά με την πρώτη θέση που έχει η ομάδα η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων : Κι όμως εμείς τα “κακά παιδιά” τα καταφέραμε … Αυτή την πρωτιά λοιπόν, την αφιερώνουμε σε όλους εσάς που μας πεισμώσατε και μας κάντε ακόμη πιο δυνατούς. Ακόμη και σήμερα διαβάζουμε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας τύπου παραπόνων για την διαιτησία του “ντέρμπι” μεταξύ του συλλόγου μας με τον ιστορικό σύλλογο ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για να κρύψουν την ανικανότητα τους και την αποτυχία τους ρίχνοντας τις ευθύνες αλλού …Κύριοι δύο φορές αγωνιστήκαμε και δύο φορές εμφανιστήκατε κατώτεροι των περιστάσεων. Είναι της μόδας βέβαια στις μέρες μας να μην αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του… »…..

*Ο Δίας Κορυδαλλού παρόλο ότι δεν έχασε από την Ένωση Α.Α. Ρέντη (0-0) αγνοεί τη νίκη εδώ και 10 αγωνιστικές , όπου έχει 7 ήττες και 3 ισοπαλίες. Έχει να νικήσει από τις 8 Ιανουαρίου 2023.
Επιτέλους νίκες για Ήφαιστο και Αναγέννηση Μοσχάτου οι δεύτερες τους στο φετινό πρωτάθλημα . Ο πρώτος είχε να νικήσει εδώ και 12 αγώνες ( τελευταία φορά κέρδισε το Νέο Ικόνιο (1-0 από τις 27/11 /22).
Οι Μοσχατιώτες νίκησαν μετά από 9 αγώνες ( η πρώτη τους νίκη ήταν στις 8/1/23 , 3-2 τον Αετό Κορυδαλλού).
Χωρίς νίκη παραμένει η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα .
Ο Φαληρικός σκοράρει κάθε δυο αγώνες . Σε 20 παιχνίδια έχει πετύχει 10 γκολ ενώ έχει δεχτεί 88( κατά μέσο όρο 4,5 τέρματα σε κάθε παιχνίδι).
Η πτωτική πορεία των Νέων Ευγένειας συνεχίζεται. Η νεανική ομάδα στα τελευταία 5 παιχνίδια μετράει ισάριθμες ήττες έχοντας σημειώσει 2 γκολ ενώ έχει δεχτεί 27 .
Για το θέμα αυτό ακούγονται διάφορα σχόλια . Κάποιοι ισχυρίζονται ότι παρά τις άσχημες εμφανίσεις και τα ανάλογα αποτελέσματα η ομάδα αποκτά εμπειρίες που θα βοηθήσουν τα νεαρά ταλαντούχα παιδιά στο μέλλον . Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που υποστηρίζουν το αντίθετο , φέρνοντας για παράδειγμα τον ΑΣ Δραπετσώνας που θεωρούν σοφή την στρατηγική της ομάδας πέρυσι να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα αν και οι μικροί της ήταν πολύ καλύτεροι από αυτούς άλλων ομάδων .Με αυτόν τον τρόπο οι υπεύθυνοι προστάτεψαν την ομάδα από βέβαιους αγωνιστικούς διασυρμούς και την ψυχολογική περιπέτεια που δεν θα έκανε καλό στα ιδιαίτερα ταλαντούχα παιδιά ενώ δεν θα σωζόταν η ομάδα από τον υποβιβασμό….

*Στη Β’ Κατηγορία και στον 1ο όμιλο, ο ΑΣ Δραπετσώνας του Μάκη Σαμιώτη , ανήλθε από τώρα στην Α’ Κατηγορία έχοντας το απόλυτο. 17 νίκες σε 17 αγώνες με καλύτερη επίθεση και άμυνα( 67-10) .
Στον 2ο όμιλο ο πρωτοπόρος και μεγάλο φαβορί Ερμής Κορυδαλλού δεν έχασε στο ντέρμπι από την ΑΕ Νίκαια και διατήρησε την διαφορά των τριών βαθμών. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση αλλά και άμυνα ( 44-10)
Στη Γ’ Κατηγορία ο ΑΣ Κωφών με 17 στα 17 νίκες συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία και θέλει ένα βαθμό στο Κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕ Χατζηκυριακείου ( είναι δεύτερη με 15 βαθμούς διαφορά) για να εξασφαλίσει και τυπικά την πολυπόθητη άνοδο….

*Τρεις ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην κορυφή των σκόρερς της Α’ Κατηγορίας με 19 τέρματα . Είναι οι Σάββας Ηλιάδης( Καραβά) , Δημήτρης Κοντάκος( Ατρομήτου Π.) και Κ. Ηλιόπουλος( Χαραυγής ).
Να σημειωθεί ότι ο Ηλιάδης αναδείχτηκε και πέρυσι πρώτος σκόρερ με 33 γκολ φορώντας την φανέλα της Ελλάδας Ποντίων..
Πρώτος σκόρερ στην Β’ Κατηγορία είναι ο Σκουλουδάκης ( ΑΣ Δραπετσώνας) με 23 γκολ και στην Γ’ ο Αγουρσαλίδης ( ΑΣ Κωφών ) με 24…

*Το επόμενο Σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου θα διεξαχθούν αγώνες μόνο για τους δυο ομίλους της Α’ Κατηγορίας λόγω της Εθνικής εορτής .
Με βάση τον προγραμματισμό-ειδικά της Α΄ Κατηγορίας, δεν θα απαιτηθεί άλλη εμβόλιμη αγωνιστική, μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος , που είναι προγραμματισμένο για τις 30 Απριλίου.

*Δύο αγώνες Α’ Κατηγορίας σφυρίζουν το Σαββατοκύριακο οι Τζαγκαράκης και Δαμιανάκης . Έναν Α’ και έναν Β’ ο Ζέστας ενώ έναν Α’ και έναν Γ’ ( το ντέρμπι ΑΣ Κωφών – ΑΕ Χατζηκυριακείου ) ο Θοδωρής Πουλόπουλος .
Πάμε και στα πρωταθλήματα υποδομής. Όλους τους αγώνες της Κ-10 ( συνολικά 7) θα διαιτητεύσει ένας διαιτητής , ο Σφακιανάκης!!
Στους 6 από τους 8 αγώνες Κ-12 θα σφυρίξει ο Ν. Μαυρομιχάλης .
Κατά τη διάρκεια της εορτής της ΕΠΣΠ όπου και βραβεύτηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΠ Χαράλαμπος Μοιραδωράκης ζήτησε από τα σωματεία να βοηθήσουν ώστε να στείλουν παιδιά ,για να γίνουν διαιτητές και να γραφτούν στη νέα σχολή διαιτησίας που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

*Ένα βαρύ διάστρεμμα δευτέρου βαθμού ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό τον διαιτητή Γιάννη Κακριδή. Αυτός είναι και ο λόγος που απέχει από τα παιχνίδια . Η κατάσταση στο πόδι του πάντως , έχει βελτιωθεί σημαντικά και όλα δείχνουν ότι θα επανέλθει και πάλι στους αγώνες το επόμενο Σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου….

*Αίσθηση προκάλεσαν κάποιες δηλώσεις του προπονητή της Χαραυγής Δημήτρη Βουτσινά στο διαδίκτυο τις οποίες δημοσίευσε και το σάιτ μας σήμερα.
Ο ικανός τεχνικός αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του και την οικογένεια της Χαραυγής «μπήκε στο ψητό». Δεν ξέρω ποιον ή ποιους αφορά αλλά αξίζει να διαβάσετε τι λέει.
Αφού τόνισε ότι δεν είναι εκβιασμός ή προειδοποίηση, αλλά απλά μία επισήμανση πρόσθεσε:
Όπως στη ζωή μου γενικότερα έτσι και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα, πού είναι σημαντικότατο κομμάτι της ζωής μου, συγχωρώ τούς πάντες και τα πάντα όμως δεν ξεχνάω ποτέ και τίποτα .Και έχω την υπομονή πού χρειάζεται για να περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να διορθώσω με τον δικό μου ποδοσφαιρικό τρόπο την αδικία .
Μπορεί να μην μπορώ να ξεχωρίσω το ψάρι από το μοσχάρι… αλλά στο ποδόσφαιρο πού το υπηρετώ σαν προπονητής εδώ και 20 χρόνια έχω μία ιδιαίτερα καλή και αξιοζήλευτη πορεία και είμαι περήφανος γι αυτό, και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίζει παιχνίδια εντελώς ανέντιμα στις πλάτες τις δικές μου»
Κι όποιος κατάλαβε…. κατάλαβε …..

 

*Λόγω εκκρεμοτήτων σε αγώνες κάποιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της χώρας αναβλήθηκαν τα παιχνίδια των Μικτών ομάδων για την 5η αγωνιστική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων που ήταν προγραμματισμένα για προχθές Τετάρτη.
Θα διεξαχθούν κανονικά την προσεχή Τετάρτη 22/3.
Οι Μικτές Πειραιά αγωνίζονται με την Αθήνα στο Γαλάτσι.
*Ένα μικρό πρόβλημα υγείας κράτησε τον κ. Λάμπρο Τσεμπεράκη στο σπίτι την περασμένη Δευτέρα. Έτσι ο κορυφαίος παράγοντας που έχει γράψει ιστορία με την τεράστια προσφορά του στην ΕΠΟ και την ΕΠΣΠ δεν μπόρεσε να δώσει το παρόν στην εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά . Μέσω της στήλης ευχαριστεί την διοίκηση της Ένωσης για την πρόσκληση και εύχεται το Πειραϊκό ποδόσφαιρο να γνωρίσει πολλές επιτυχίες στη συνέχεια ……

*Ο Μάκης Ιωακειμίδης είναι ο νέος τεχνικός του Αστέρα Νίκαιας . Ο τέταρτος για τη φετινή σεζόν στην ομάδα που φιλοδοξεί να δει καλύτερες μέρες στη συνέχεια..

*Αύριο βράδυ (18/3) στο κοσμικό κέντρο «FEVER» ο Ερμής Κορυδαλλού πραγματοποιεί την χοροεσπερίδα του . Οι φίλοι του συλλόγου θα διασκεδάσουν με τις επιτυχίες του Γιάννη Πλούταρχου και της Πάολας .
Οι προσκλήσεις έχουν γίνει ανάρπαστες…

*Την πρώτη τους εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχαν οι Σαλαμινομάχοι που επικράτησαν του πανίσχυρου στην έδρα του ΑΟΚ Φαλήρου στο γήπεδο Παραλίας Καλλιθέας. Η σημαντική αυτή επιτυχία για τους ….ειδικούς οφείλεται στο γεγονός ότι ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Ταξιάρχης Βαττής δεν ήταν στο γήπεδο αφού βρισκόταν στο χωριό του. Τώρα οι υπεύθυνοι του συλλόγου σκέφτονται σοβαρά σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι στη συνέχεια να στέλνουν τον Ταξιάρχη στην ιδιαίτερη πατρίδα του . Έτσι για το γούρι…..

 

 

[tps_header][/tps_header]