Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

 

*Μπήκαμε λοιπόν στην τελική ευθεία της κανονικής λήξης των πρωταθλημάτων Α’ , Β’ και Γ’ Κατηγορίας Πειραιά.
Από αυτή την αγωνιστική (23η για την Α΄ Κατηγορία- 19η για την Β΄ – Γ΄ Κατηγορία) και για τις 4 τελευταίες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων και των τριών κατηγοριών έχει ξεκινήσει , όπως κάθε χρονιά , ευθυγράμμιση των αγώνων των ομάδων που έχουν το ίδιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Φυσικά στο μέτρο του δυνατού. Και αυτό επειδή υπάρχουν ομάδες στους ίδιους ομίλους που χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο. Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ οι περιπτώσεις αυτές θα αντιμετωπισθούν με το κριτήριο του μεγαλύτερου βαθμολογικού ενδιαφέροντος κατά περίσταση. Εννοείται πως δεν μπορούν να γίνουν δεκτά αιτήματα σωματεία για επιλογή ημέρας ή ώρας αγώνα…..
Η κανονική διάρκεια των πρωταθλημάτων ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου. Από κει και πέρα ξεκινούν τα play off και τα play out που θα διεξάγονται Σαββατοκύριακα και Τετάρτες. Αναμένεται να ολοκληρωθούν είτε στις 14/5 είτε την Τετάρτη 17/5 λίγες μέρες πριν από την διεξαγωγή των Εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 21 Μαΐου…..

Με αφορμή την έδρα της Προοδευτικής ακούγονται και λέγονται πολλά για τον χώρο στα Λατομεία στον Άνω Κορυδαλλό .Να πούμε αρχικά ότι είναι ένας ιδανικός και τεράστιος χώρος για την δημιουργία όχι μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου, αλλά και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων (στίβος κλπ)
Ένας χώρος που θα έλυνε πάρα πολλά προβλήματα . Όμως τόσα χρόνια δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση για την δημιουργία γηπέδου σε μια περιοχή που είναι ιδανική από κάθε άποψη . Ο κόσμος μπορεί να μετακινηθεί και να παρκάρει άνετα σε ένα ιδιαίτερα προσβάσιμο χώρο….
Η έκταση αυτή ανήκει ολοκληρωτικά στον Δήμο Κορυδαλλού . Ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε κατασκευή γηπέδου. Πως όμως; Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα ανάλογα κονδύλια δεν μπορεί να γίνει κάτι. Κάποια στιγμή είχε ενδιαφερθεί η Περιφέρεια Αττικής. Όταν όμως είδε ότι χρειάζονται πολλά εκατομμύρια , έκανε πίσω και δεν ασχολήθηκε ξανά. Ούτε ενδιαφέρθηκε κάποιος άλλος . Κάποιοι έριξαν σαν ιδέα να γίνει εκεί το προπονητήριο των Εθνικών ομάδων. Μέχρι τώρα δεν ανταποκρίθηκε κανένας από την ΕΠΟ .
Αναμένουμε λοιπόν για να δούμε αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη. Είναι κρίμα αυτός ο ιδανικός χώρος να μην αξιοποιηθεί …..

Απίστευτο και όμως Ελληνικό . Και για την ακρίβεια Ομοσπονδιακό. Στις αρχές Σεπτεμβρίου , η ΕΠΣΠ είχε πάρει θέση κατά του αρχιδιαιτητή της ΕΠΟ Στιβ Μπένετ και όχι μόνο . Από τότε λοιπόν πέρασαν σχεδόν 7 μήνες . Ε, λοιπόν τώρα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία …θυμήθηκε να ασχοληθεί με την επιστολή και να τιμωρήσει την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά με χρηματική ποινή 2000€!!!
Όμορφα….

*Την τελευταία ακριβώς αγωνιστική, την 6η, η Μικτή Κ-14 της ΕΠΣ Πειραιά έχασε την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων αφού δεν μπόρεσε να νικήσει την αντίστοιχη της ΕΠΣ Κορινθίας την Τετάρτη στο Ζευγολατιό ….
Η ομάδα του Φώτη Κεραμιδά ξεκίνησε με τρεις νίκες για να ολοκληρώσει με τρεις ισοπαλίες. Τερμάτισε αήττητη έχοντας δεχτεί μόλις ένα τέρμα κι αυτό με αυτογκόλ. Αν θα περάσει στην επόμενη φάση ως δεύτερη θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες . Και δω έγιναν λάθη από την ΕΠΟ. Θα επανέλθουμε όμως….
Αντίθετα η Μικτή Κ-16 του Κώστα Λαζάρου επικράτησε με 1-2 της Κορινθίας. Η ομάδα της ΕΠΣΠ που είχε στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια δυο ισοπαλίες και δυο ήττες όσο περνούσε ο καιρός βελτιωνόταν και τελείωσε το πρωτάθλημα με δυο νίκες …..

*Βαθιά βαθμολογική ανάσα για το Κερατσίνι που νίκησε με 3-1 τον ΑΟ Πόρου . Αυτή την αγωνιστική όμως δοκιμάζεται εκτός έδρας με τον πρωτοπόρο Γιούχτα.
Δεύτερο συνεχόμενο 0-0 για τον Εθνικό. Αυτή τη φορά στην Πετρούπολη με τον τοπικό Άρη. Το προσεχές παιχνίδι είναι με το Τυμπάκι στο Πέραμα.
Η ΑΕ Μοσχάτου γνώρισε την ήττα στην έδρα της από τον Γούχτα με 0-1 και η κατάσταση δυσκολεύει επικίνδυνα. Πάντως η ομάδα έχει σοβαρότατα παράπονα από τη διαιτησία. Την Κυριακή οι Μοσχατιώτες έχουν μια ακόμα δύσκολη αποστολή αφού αγωνίζονται εκτός έδρας με την Αγία Παρασκευή.

*Το εντυπωσιακό σερί του Ατρομήτου Πειραιά συνεχίστηκε . Ο πρωτοπόρος του 1ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας μετράει 16 συνεχόμενες νίκες .Στο διάστημα αυτό έχει σημειώσει 54 τέρματα ενώ έχει δεχτεί μόλις 3. Γενικά διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 7 γκολ.
Η Αμφιάλη ακολουθεί 2 βαθμούς πίσω . Το αξιοσημείωτο είναι ότι παραβιάστηκε η εστία της μετά από 9 αγώνες και για την ακρίβεια 797 λεπτά.
Ο ΑΟ Καραβάς που απέχει 4 βαθμούς από την κορυφή πέτυχε σπουδαία νίκη με 0-2 μέσα στην Αίγινα επί του Σαρωνικού . Έχει την καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα με 70 τέρματα.
Στον 2ο όμιλο ο Περαμαϊκός επωφελούμενος κι από το 2-2 ανάμεσα στην Ελλάδα Ποντίων και τον Αίαντα Σαλαμίνας , ξέφυγε 9 βαθμούς. Η ομάδα του Αχιλλέα Ανδριανάκη παραμένει αήττητη για 20 αγώνες με 19 νίκες και μία ισοπαλία . Διαθέτει μάλιστα την καλύτερη επίθεση και άμυνα του β΄ ομίλου( 70-11) . Έχει νικήσει όλες τις ομάδες του ομίλου με εξαίρεση την Ελλάδα Ποντίων ( ήττα στον α’ γύρο, ισοπαλία στον β΄).
Να περάσουμε τώρα στα υπόλοιπα στατιστικά.
Οι νεανικοί Νέοι Ευγένειας συνέχισαν την καθοδική τους πορεία το τελευταίο διάστημα . Μετράνε 6 συνεχόμενες ήττες έχοντας σημειώσει 3 μόλις τέρματα ενώ έχουν δεχτεί 32…..
Ο Δίας Κορυδαλλού επέστρεψε στις νίκες μετά από 12 αγώνες επικρατώντας εκτός έδρας 0-2 του Φαληρικού . Είχε να νικήσει από τις 8 Ιανουαρίου, όταν επικράτησε της Νίκης Ρέντη εκτός πάλι με 0-2 .
Η ουραγός του 1ου ομίλου ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα είναι η μοναδική ομάδα της Α’ Κατηγορίας που παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 22 αγώνες με 6 ισοπαλίες , 16 ήττες και 16- 77 τέρματα .
Ο ουραγός του 2ου ομίλου Φαληρικός σε 22 παιχνίδια έχει δεχτεί 94 γκολ ενώ έχει σημειώσει 11.

*Ο Σάββας Ηλιάδης σκόραρε και πάλι και είναι πάντα πρώτος στον πίνακα των σκόρερς της Α’ Κατηγορίας με 22 γκολ. Τον ακολουθεί ο Κούλης Ηλιόπουλος με 20 που επίσης πέτυχε γκολ στην ήττα της ομάδας του από την Αναγέννησης Μοσχάτου.
Πιο πίσω είναι ο Δημήτρης Κοντάκος του Ατρομήτου Πειραιά με 19, οι Νίκος Χατζής του Αίαντα Σαλαμίνας και Δημήτρης Γεωργίου του Περαμαϊκού με 18 και ο Πάρης Δανασής της Αμφιάλης με 17.
Πρώτος σκόρερ στη Β’ Κατηγορία είναι ο Δημήτρης Σκουλουδάκης ενώ στην Γ’ ο Μανώλης Αγουρσαλίδης του ΑΣ Κωφών.
Και οι δυο έχουν πετύχει από 25 γκολ…

*Ποινές σε τρία σωματεία της Α’ Κατηγορίας επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Πειραιά .Και στα τρία το πρόστιμο διπλασιάστηκε καθότι ήταν υπότροπα Αρχικά σε Περαμαϊκό και Αίαντα για τα όσα συνέβησαν στον μεταξύ τους αγώνα. Στην ομάδα του Περάματος επιβλήθηκε χρηματική ποινή 70 ευρώ που διπλασιάζεται λόγω υποτροπής σε 140 ευρώ ενώ στους Σαλαμίνιους 50 € που λόγω υποτροπής διπλασιάζεται σε 100€.
Επίσης τιμωρήθηκε και η Χαραυγή για τα γεγονότα στον αγώνα με την Αμφιάλη με χρηματικό πρόστιμο 70 ευρώ . Το οποίο όμως διπλασιάζεται σε 140 λόγω υποτροπής….

*Κανονικότατα λειτουργεί πλέον η εξέδρα στο γήπεδο των Σιταποθηκών . Οι εργασίες μόνωσης ολοκληρώθηκαν επιτέλους μετά από αρκετό καιρό και τώρα μπορούν να φιλοξενούν τους φιλάθλους κανονικότατα….

Αρκετοί είναι οι διαιτητές που θα σφυρίξουν διπλά παιχνίδια το Σαββατοκύριακο στον Πειραιά.
Δυο αγώνες Α’ Κατηγορίες διαιτητεύει ο Λαθύρης, , δυο Β’ οι Τζαγκαράκης, Βάιλας και δυο Γ’ ο Θ. Ηλιόπουλος .
Έναν αγώνα Α’ και ένα Β’ σφυρίζουν οι Γιανναράκης, Δαμιανάκης. Έναν Α’ και έναν Β’ ο Ζέστας.
Να σημειωθεί ότι και αυτή την αγωνιστική η Επιτροπή Διαιτησίας με επικεφαλή τον Χαράλαμπο Μοιραδωράκη όρισε σε αγώνες Β’ αλλά και Γ’ Κατηγορίας , έμπειρους διαιτητές.
Και κάτι ακόμα. Ο διαιτητής Γιώργος Λυτρίβης κατέρριψε κάθε ρεκόρ σε αγώνες πρωταθλημάτων υποδομής . Συγκεκριμένα θα διαιτητεύσει το Σαββατοκύριακο οκτώ( !!!) αγώνες . Έξι για το πρωτάθλημα Κ-12 και δυο για το Κ-10…..

*Επειδή προβλέπεται να διεξαχθούν ιδιωτικά τουρνουά ποδοσφαίρου με την ευκαιρία της διακοπής των πρωταθλημάτων για τις εορτές του Πάσχα, η ΕΠΣΠ ενημερώνει ότι για τη συμμετοχή των ομάδων θα πρέπει τα σωματεία να λάβουν άδεια συμμετοχής από την Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ και μόνο στα αδειοδοτημένα Ιδιωτικά Τουρνουά. Επίσης σωματεία που δεν συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Υποδομών της Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ δεν μπορούν να λάβουν άδεια συμμετοχής σε Ιδιωτικό Τουρνουά.
Για τα σωματεία που μετέχουν σε ιδιωτικό τουρνουά χωρίς άδεια ή σε τουρνουά μη αδειοδοτημένο υπάρχει αφαίρεση 3 βαθμών από την ανδρική ομάδα ενώ για τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν ο αποκλεισμός είναι ετήσιος…..

*Ήλθεν , είδε και απήλθεν… Ο λόγος για τον τεχνικό Βασίλη Ιωαννίδη που πήγε στους Νέους Ευγένειας και πριν καλά- καλά γίνει παρόν , έγινε παρελθόν. Ο έμπειρος τεχνικός ανακοίνωσε την παραίτηση του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους…
Τώρα η διοίκηση συζητά με προπονητές για να αναλάβουν την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Η νέα διοίκηση του ιστορικού συλλόγου που ανέλαβε πρόσφατα, καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε η ομάδα να βρει τον δρόμο της και είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει ……

*Ένα πρόβλημα με την καρδιά του που ξεπεράστηκε είχε ο Δημήτρης Αλειφεράκης. Έγινε ανάταξη και τέλος. Όλα πήγαν μια χαρά και ο ικανότατος προπονητής θα είναι πάλι σύντομα στις επάλξεις.
Ο Δημήτρης που νοσηλεύεται στην Β’ Καρδιολογική Κλινική του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας , αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής για το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν στην περίπτωση του…

*Την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου στο Δημοτικό Γήπεδο Περάματος «Παντελής Αντωνίου» ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Περάματος θα διοργανώσει αγώνα στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Αντώνη Αγγελετάκη …..

*Υπήρξε την δεκαετία του 1960 ένας φοβερός αμυντικός. Ο Στάθης Καραγιαννίδης της θρυλικής ομάδας των Νέων Ευγένειας ομάδας πολύ προοδευτικής για εκείνες τις μαύρες εποχές γνωστός και ως χωροφύλακας όχι εξ επαγγέλματος δεν γινόταν τότε αυτό για ειδικούς λόγους. Τα δύο του παιδιά ήταν ο Μάκης που διακρίθηκε παίζοντας στους Νέους Ευγένειας και Ολυμπιάδα για πολλά χρόνια ενώ η κόρη τού Ευγενία Καραγιαννίδη – Γερόλυμου ήταν ταμίας στους Ν. Ευγενείας.
Τα παιδιά τους και εγγόνια του Στάθη πήραν τα γονίδια τού παππού και διακρίνονται αυτή την στιγμή στο νεανικό Νέο Ικόνιο .Ο 19χρονος Στάθης Καραγιαννίδης και ο 18 χρόνος ξάδερφος του Λουκάς Γερόλυμος αλλά και ο αδερφός του Λουκά Χρήστος που έπαιξε παλαιότερα σε Χαραυγή και Ολυμπιακό Κερατσινίου. Όλοι τους είναι αθλητές εξαίρετου ταλέντου και ήθους .