Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ξεκινάει την Κυριακή ο Περαμαϊκός την προσπάθεια του για άνοδο στη Γ’ Εθνική . Πρώτος του αντίπαλος ο Απόλλων Ευπαλίου Φωκίδας τον οποίο θα αντιμετωπίσει στο Πέραμα με την τεράστια συμπαράσταση από τον κόσμο του . Ήδη τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα και όλα δείχνουν το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση παρακαλεί τους φιλάθλους να προσέλθουν όσο το δυνατόν νωρίτερα στο γήπεδο ώστε να αποφύγουν τον συνωστισμό στην είσοδο…
Να υπενθυμίσουμε ότι τα εισιτήρια διαρκείας δεν ισχύουν …..

*Τo Χαϊδάρι λοιπόν θα αντιμετωπίσει τελικά ο Ατρόμητος Πειραιά αφού έχασε στην έδρα του με 0-1 από τον ισχυρό φέτος Ηλυσιακό. Μια πιο βατή επιλογή για τούς ιστορικούς Καμινιώτες, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο. Όταν αρχές Γενάρη ο Ατρόμητος έκανε μια μεταγραφή σπουδαίου κεντρικού χαφ ένας εμπειρότατος παράγοντας από αυτή την στήλη είχε τονίσει ότι του φάνηκε απίστευτο πώς ό Ατρόμητος έκανε αυτή την μεταγραφή και ισχυροποιήθηκε τα μέγιστα αγωνιστικά. Αλλά και πρακτικά αφού ον συγκεκριμένα παίκτης αγωνιζόταν και μικρός…… Όποιος είδε λοιπόν τον ποδοσφαιριστή αγωνιζόμενο απόρησε πώς παίζει αυτός τοπικό αφού είναι πλήρης από κάθε άποψη σώμα τεχνική αντίληψη ταχύτητα δυναμική Και βέβαια δικαιώθηκε πλήρως ο γέροντας…… παράγοντας οποίος είναι γέροντας όχι τόσο ηλικιακά αλλά παραγοντικά ……
Πρωταθλητής στην ΕΠΣΔΑ τελικά αναδείχθηκε ο Απόλλων Ποντίων Ασπροπύργου για πρώτη φορά στην ιστορία του και θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο Γκορυτσάς τον πρωταθλητή Πειραιά Ατρόμητο Πειραιά σε ένα όπως φαίνεται καθοριστικό παιχνίδι για την άνοδο στη Γ’ Εθνική . Το πρόγραμμα του ομίλου του Ατρομήτου Πειραιά δεν έχει βγει ακόμα από την ΕΠΟ και αναμένεται να ανακοινωθεί όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της ΕΠΣΔΑ .Η πρεμιέρα αναμένεται για αυτόν τον όμιλο να γίνει μετά τις εκλογές και βρίσκει την Τετάρτη των εκλογών τον Ατρόμητο Πειραιά να έχει ρεπό και στις 27 Μαΐου να ντεμπουτάρει στο Ρέντη έτοιμο να υποδεχτεί τον πρωταθλητή Ρεθύμνου Ερμή Ζωνιανών .Οι δυο ομάδες έχουν ξαναπαίξει μεταξύ τους όταν αγωνίζονταν στη Γ’ Εθνική.
Η στήλη με την έναρξη των μπαράζ, εύχεται και στις δύο ομάδες μας καλή άνοδο έτσι ώστε ο Πειραιάς να έχει πάλι τρεις αντιπροσώπους στη Γ’ Εθνική….

*Ο ΠΑΣ Κόρινθος που θα είναι αντίπαλος του Περαμαϊκού στα μπαράζ θεωρείται αρκετά δυνατή ομάδα . Την περασμένη Κυριακή όμως ,έχασε στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κορινθίας με 0-1 από τους Αγίους Θεοδώρους ομάδα που προπονεί φέτος ο γνωστός σε όλους στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο Ανδρέας Μπαρμπολούτσι που κάνει πολύ καλή δουλειά στην ομάδα του η οποία κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο. Αν η Κόρινθος υποτίμησε τον θεσμό δεν ξέρουμε αλλά όλα όπως τονίσαμε όλα φαίνονται γήπεδο… Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι η Ελλάδα Ποντίων νίκησε στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά στο Καραϊσκάκη την πλήρη Προοδευτική, ομάδα που ανέβηκε λίγο μετά στην Σούπερ Λιγκ 2 .Αντίθετα οι Πόντιοι δεν κατάφεραν να ανέλθουν στην Γ’ Εθνική στα μπαράζ.
Για να επανέλθουμε στην Κόρινθο να πούμε στον πάγκο της ομάδας για τα μπαράζ ανόδου θα είναι ο προπονητής των …..Αγίων Θεοδώρων Ανδρέας Μπαρμπολούτσι , τον οποίο ο ηγέτης της Κορινθιακής ομάδας Αλέξης Κούγιας προσέλαβε αμέσως μετά τον τελικό. Όσο για τον μέχρι τώρα προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Τζαναβάρα , θα είναι πλέον τεχνικός διευθυντής στον σύλλογο….

*Από τη στιγμή που υποβιβάστηκαν από την Γ’ Εθνική δυο Πειραϊκές ομάδες ( Κερατσίνι, Μοσχάτο) , από κάθε όμιλο των play-out της Α’ Κατηγορίας θα υποβιβασθεί η τελευταία ομάδα, ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που θα ισχύσουν για τον υποβιβασμό επιπλέον ομάδων. Αυτό θα εξαρτηθεί ανάλογα με την άνοδο ή μη των δύο πρωταθλητριών ομάδων στην Γ΄ Εθνική έχουμε τρείς περιπτώσεις .
Αν ανέλθουν και οι δύο πρωταθλήτριες (Ατρόμητος , Περαμαϊκός )στη Γ΄ Εθνική – δεν θα υποβιβασθεί επιπλέον ομάδα
Στην περίπτωση που ανέλθει μόνο μια πρωταθλήτρια στη Γ΄ Εθνική, τότε θα υποβιβασθεί μια επιπλέον ομάδα Σε αυτή την περίπτωση οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν την προτελευταία θέση των 2 ομίλων των play-off της Α΄ Κατηγορίας θα δώσουν αγώνα κατάταξης.

Αν δεν ανέλθει καμιά πρωταθλήτρια ομάδα στη Γ΄ Εθνική, τότε θα υποβιβασθούν και οι δύο ομάδες που θα είναι προτελευταίες στους 2 ομίλους των play-out της Α΄ Κατηγορίας. Στην περίπτωση αυτή που δεν ευχόμαστε να γίνει σε καμία περίπτωση , υποβιβάζονται οι 4 από τις 8 ομάδες που μετέχουν στα play out …..
Ας τα δούμε όλα αυτά αναλυτικά….
Χαμός γίνεται στα play out του 1ου ομίλου της Α’ Πειραιά . Εκτός από τον Αετό Κορυδαλλού που πέτυχε δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια , όλοι οι άλλοι είναι στο κόλπο της …. καθόδου. Με ήττα τού Ηφαίστου στον αγώνα με τον Αετό σώζονται οι Αναγέννηση Μοσχάτου και ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα που αγωνίζονται μεταξύ τους και περιμένουν την οριστική σωτηρία τους στα μπαράζ τού Ατρόμητου και Περαμαϊκόυ παρακαλώντας να ανέβουν και οι δύο…. Αν κερδίσει ο Ήφαιστος σώζεται ενώ αν έρθουν ισοπαλία οι άλλοι δύο μεταξύ τους πέφτει σίγουρα η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα και στο ακουστικό μένει η Αναγέννηση .Αν οι Μοσχατιώτες νικήσουν σίγουρα σώζονται, ενώ αν φέρουν ισοπαλία τότε σώζονται με προϋποθέσεις δηλαδή θα περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των μπαράζ στη Γ’ Εθνική .Με ισοπαλία και με νίκη του Ηφαίστου πέφτουν σίγουρα οι Κορυδαλλιώτες .Αν και τα δύο παιχνίδια λήξουν ισόπαλα μένει η βαθμολογία όπως είναι σήμερα… Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι «Νίκησε για να σωθείς»….
*Στον 2ο όμιλο των play out της Α’ Κατηγορίας η Αστυπάλαια Κορυδαλλού σώθηκε οριστικά με τις εξαιρετικές εμφανίσεις της τελευταία .Μετά τη νίκη της η Νίκη Ρέντη μάλλον παραμένει στην κατηγορία αφού σίγουρα δεν τερματίζει τελευταία και ελπίζει οι Νέοι Ευγένειας να νικήσουν τον Άρη Αμφιάλης στο μεταξύ τους παιχνίδι έτσι ώστε να μην περιμένουν το αποτέλεσμα των μπαράζ ανόδου του Περαμαϊκού και του Ατρόμητου Πειραιά αλλά να σωθούν απευθείας . Αν ο Άρης Αμφιάλης κερδίσει τους Νέους Ευγένειας φτάνει τους 6 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα τους Νίκης Ρέντης με τον αδιάφορη Αστυπάλαια που έχει σωθεί όπως προαναφέραμε . Οι Νέοι Ευγένειας πλέον δεν κοιτάζουν την Νίκη Ρέντη που οριστικά τους πέρασε αλλά μόνο τη νίκη με τον Άρη Αμφιάλης για να σωθούν και αυτό με προϋποθέσεις να ανέβουν και οι δύο ομάδες μας στη Γ’ Εθνική αφού σίγουρα πλέον σε ισοβαθμία υστερούν από τη Νίκη Ρέντη και καταλαμβάνουν στα μπαράζ την τελευταία ή την προτελευταία θέση .Αν η Νίκη Ρέντη χάσει και ο Άρης Αμφιάλης κάνει θετικό αποτέλεσμα με τους Νέους Ευγένειας θα είναι αυτός που θα περιμένει οι πρωταθλητές του Πειραιά να ανέβουν και οι δύο για να σωθεί οριστικά .Σε αυτό τον όμιλο τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο ορατά

* Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη υποβιβαστεί στη Β’ Κατηγορία η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα και ο Φαληρικός .

*Αίσθηση προκάλεσε η βαριά ήττα του Πειραϊκού με 0-4 από τον ΑΟΚ Φαλήρου στα play off ανόδου του 1ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας .
Η ομάδα είχε 4 ήττες όλες κι όλες από την αρχή της χρονιάς. Οι τρείς ήταν από το Φάληρο που φαίνεται ότι του «έχει πάρει τον αέρα ». Να σημειωθεί ότι προπονητής στους Νεοφαληριώτες είναι ο Γιάννης Μαυρόπουλος που ήταν πέρυσι στον ΑΟΚ Φαλήρου.
Ο Πειραϊκός που ξεκίνησε πρώτος στα play off μετά την ήττα του αυτή βρέθηκε στη τρίτη θέση. Την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Περάματος που είναι τώρα στην κορυφή.
Οι Περαματιώτες νίκησαν με 2-0 τον Παννεαπολικό τον οποίο είχαν νικήσει στο β’ γύρο στις 4/2/23 με 3-0 σε ένα παιχνίδι που οι Νικαιώτες είχαν υποβάλει ένσταση η οποία απορρίφθηκε τόσο από την ΕΠΣΠ όσο και από την ΕΠΟ . Τώρα ο Παννεαπολικός παρέμεινε στους μηδέν βαθμούς….

*Η ΑΕ Νίκαια ήταν η μεγάλη κερδισμένη στην 1η αγωνιστική των play off του 2ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας. Νίκησε με 1-0 τον ΑΟΑΔ και έφτασε τους 6 βαθμούς κάνοντας ένα τεράστιο άλμα για την άνοδο της. Και τώρα θα αντιμετωπίσει τα Αστέρια Δραπετσώνας.
Ο ΑΟ Κορυδαλλός που ξεκίνησε με μηδέν βαθμούς πέτυχε νίκη την 1η αγωνιστική και ελπίζει έχοντας αντίπαλο τον ΑΟΑΔ .

*Από την πρεμιέρα των play off ανόδου της Γ’ Κατηγορίας κερδισμένη βγήκε η Άνω Νεάπολη που μόλις την τελευταία στιγμή μπήκε με μηδέν βαθμούς βγάζοντας έξω τη Δάφνη Ταμπουρίων. Νίκησε 2-1 τον Πυθαγόρα και τώρα βλέπει την κατάσταση διαφορετικά μετά και το «Χ» στον αγώνα ΑΕ Χατζηκυριακείου- Προφήτη Ηλία….

*Από τους αγώνες play-off της Β΄ Κατηγορίας Πειραιά, ανέρχεται στην Α΄ Κατηγορία η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου.
Από τους αγώνες play-off της Γ΄ Κατηγορίας ανέρχονται στη Β΄ Κατηγορία οι δυο πρώτες ομάδες.

*Επισημαίνεται ότι η σειρά των ομάδων σε περιπτώσεις ισοβαθμιών στους αγώνες κατάταξης καθορίζεται με τα παρακάτω κριτήρια:
1) τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων(play-off, play-out)
2) η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων
3) η ομάδα που τερμάτισε στην κανονική διάρκεια σε υψηλότερη βαθμολογική θέση.

*Και το όνομα αυτής «Δωδεκανησιακή Ένωση Φιλάθλων Αργοναύτης » . Έτσι θα λέγεται η ομάδα μετά τη συγχώνευση των Φιλάθλων με τον Αργοναύτη . Δυο από τα πιο ιστορικά σωματεία όχι μόνο του Πειραιά αλλά και της Ελλάδας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη συνεργασία σε επίπεδο ομάδων στον κεντρικό Πειραιά τα τελευταία χρόνια. Μια συνεργασία που είχε ξεκινήσει από πέρυσι και δείχνει ότι υπάρχει συνέχεια και ταύτιση απόψεων.
Ουσιαστικά η ισχυρή διοίκηση των Φιλάθλων θα αναλάβει τα ηνία του Αργοναύτη σε συνεργασία με τους ικανούς και έμπειρους παράγοντες του Χατζηκυριακιώτικου συλλόγου.
Το νέο Δ.Σ. θα εκλεγεί το προσεχές καλοκαίρι.
Η νέα ομάδα σύμφωνα με πληροφορίες θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και όχι της Α’ , αφού θα παίξει με το ΑΦΜ του Αργοναύτη ο οποίος έχει και το ιδιόκτητο κτήριο.
Αν ισχύσει τελικά αυτό, αυτόματα μια θέση στην Α’ Κατηγορία μένει κενή. Τι θα γίνει λοιπόν;
Όταν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές διαδικασίες με τα μπαράζ της Ένωσης αλλά και για την άνοδο των πρωταθλητών στη Γ’ Εθνική θα οριστικοποιηθούν ποιες θα είναι οι 28 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα το οποίο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Αμέσως μετά θα επικυρωθούν οι βαθμολογίες και θα δοθεί το δικαίωμα στα σωματεία της Α’ κατηγορίας να δηλώσουν συμμετοχή τον Σεπτέμβριο .Αν μία ομάδα εξ αυτών στις ημερομηνίες που έχουν δικαίωμα μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου να δηλώσουν συμμετοχή δεν δηλώσει για τους δικούς της λόγους το Δ.Σ. της ΕΠΣΠ θα είναι υποχρεωμένο ή όχι να συμπληρώσει τον κατάλογο των 28 ή να τους αφήσει 27 το πιθανότερο είναι να το συμπληρώσει… Τότε λοιπόν όπως έχει κάνει και παλαιότερα αρχές Σεπτεμβρίου θα ορίσει από τις επιλαχόντες ομάδες από τα play-off ανόδου της Β’ κατηγορίας όσους δηλαδή είναι κάτω από αυτούς που πήραν προαγωγή από τους δύο ομίλους να δώσουν αγώνα κατάταξης μπαράζ και ο νικητής να ανέλθει στην Α’ κατηγορία .Ομάδα που υποβιβάζεται σε οποιαδήποτε κατηγορία δεν έχει το δικαίωμα να παραμείνει μετά την επικύρωση της βαθμολογίας. Το δικαίωμα αυτό το έχουν οι επιλαχόντες των πρωταθλητών…..

*Βαριές κουβέντες ειπώθηκαν από τον προπονητή της Αναγέννησης Μοσχάτου Παναγιώτη Ορφανό λίγες μέρες μετά τον αγώνα με τον Αετό Κορυδαλλού και λίγες μέρες πριν από το καθοριστικό παιχνίδι με την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα.
Ο κ. Ορφανός αφού είπε ότι από τον διαιτητή που μας ορίζουνε ξέρουμε το αποτέλεσμα από πριν » και απείλησε πως «αν αυτή η κατάσταση με τη διαιτησία συνεχιστεί, η επόμενη ομάδα που θα αποχωρήσει από το γήπεδο θα είναι η δικιά μας».
Άμεση ήταν η αντίδραση της Κορυδαλλιώτικης ομάδας που αναφέρει ότι δημιουργείται κλίμα χωρίς λόγο και συνεχίζει : «Με λογική και σεβασμό κύριοι αγαπήστε το ποδόσφαιρο και μόνο, ασχοληθείτε με αυτό το υπέροχο άθλημα και αφήστε τους διαιτητές να παίξουν με ηρεμία και καθαρό μυαλό, αφήστε την ΕΠΣ Πειραιά και ας βοηθήσουμε όλοι να γίνουν αγώνες με όμορφο ποδόσφαιρο, το γήπεδο είναι ο καθρέφτης σε όλα. Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές. Αφήστε τις δηλώσεις πριν από τόσο σημαντικούς αγώνες και χωρίς σοβαρό λόγο. Ποδόσφαιρο παίζουμε ας το απολαύσουμε και ο καλύτερος θα φανεί στο γήπεδο. »
Ψυχραιμία λοιπόν από όλους …

*Πάμε λοιπόν σε ένα άλλο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με τον αγώνα για το πρωτάθλημα υποδομών Κ-18 ανάμεσα στον Σαρωνικό και την Ένωση Ρέντη. Η υπόθεση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών της Ρεντιώτικης ομάδας εκδικάστηκε από την Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΠ και απορρίφθηκε παρόλα που η διοίκηση της Ένωσης με ανακοίνωση της αμέσως μετά τόνισε ότι «κατανοεί το δίκιο του σωματείου της Αίγινας από ηθικής πλευράς ».
Ο Σαρωνικός προσέφυγε στην ΕΠΟ η Επιτροπή Εφέσεων της οποίας «εξαφάνισε » την απόφαση της ΕΠΣΠ θεωρώντας αναρμόδια την Πειθαρχική επιτροπή αφού βάσει της προκήρυξης που ισχύει , η υπόθεση θα πρέπει να εκδικασθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή Υποδομών. Αυτή θα αποφασίσει….

*Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο Πρώτων βοηθειών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΠΣΠ .Το σεμινάριο συνδιοργάνωσε η Υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΣΠ με τον Πρόεδρό της ιατρό κ. Αντώνη Λεμονή τον σύνδεσμο προπονητών σε συνεργασία με την ECOSEP , τον κ. Νίκο Δουλάμη Νικόλαο και την ομάδα εκπαίδευσης RESCUE TEAM DELTA .
Να σημειωθεί ότι το σεμινάριο παρακολούθησαν συνολικά 90 άτομα -εκ των οποίων 77 προπονητές, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

*Καλούνται τη Δευτέρα 15/5 και ώρα 16.00 στα γραφεία της Ένωσης οι εκπρόσωποι υποδομών των Πειραϊκών σωματείων για ανταλλαγή απόψεων ενόψει της περιόδου 2023-2024.
H ΕΠΣΠ ενημερώνει τους ποδοσφαιριστές των μικτών ομάδων Κ-14, Κ-16 της Ένωσης που συμμετείχαν στους φετινούς αγώνες των Ενωσιακών Πρωταθλημάτων, ότι παρελήφθησαν από την ΕΠΟ τα δικαιολογητικά των απουσιών τους για τα σχολεία τους και μπορούν να τα παραλάβουν από την γραμματεία της Ένωσης..

*Ο Δημήτρης Αλειφεράκης είναι ο νέος τεχνικός του Αμπελακιακού. Η διοίκηση του Σαλαμινιώτικου συλλόγου εμπιστεύτηκε την ομάδα στον ικανότατο τεχνικό για να την οδηγήσει και πάλι σε επιτυχίες .
Δικαιολογημένα άλλωστε αφού ο Δημήτρης όπου και αν έχει εργαστεί , προσέφερε σημαντικό έργο , δουλεύοντας πάντα σκληρά, μεθοδικά και συνεπέστατα….

*Ο Γιώργος Ξυπολυτάς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου. Ο έμπειρος τεχνικός θα οδηγήσει τον σύλλογο τη νέα περίοδο με φιλοδοξίες και όνειρα για κάτι πολύ καλό. Να σημειωθεί ότι τον κ. Ξυπολυτά πρότεινε στη διοίκηση ο μέχρι τώρα προπονητής της ομάδας Νίκος Νικολάου.

Η ομάδα είναι σε σκέψεις να κατεβάσει αναπτυξιακό τμήμα και να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας, αφού ο σύλλογος διαθέτει αξιολογότατες υποδομές. Όμως για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε….

*Δυο ανανεώσεις προπονητών έγιναν τις τελευταίες μέρες .
Παρέμεινε στη Χαραυγή ο Δημήτρης Βουτσινάς ενώ συνεχίζει και τη νέα περίοδο στον Αίαντα Σαλαμίνας ο Τάσος Ανδριώτης.
Και οι δυο ικανότατοι τεχνικοί έκαναν πολύ καλή δουλειά τη χρονιά που πέρασε γεγονός που αναγνωρίστηκε από τους υπευθύνους των ομάδων τους.
Επίσης ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΑΟ Προφήτη Ηλία ο καταξιωμένος προπονητής Άγγελος Σκανάτοβιτς ο οποίος στο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα έδειξε πόσα έχει προσφέρει και πόσα μπορεί να προσφέρει στη συνέχεια . Και κάτι ακόμα. Η ανανέωση έγινε πριν ακόμα ξεκαθαριστεί αν ο σύλλογος ανέλθει ή όχι στη Β’ Κατηγορία . Έχει τεράστια σημασία αυτό….

* Δυο πρωταθλήματα υποδομών ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο .
Το Σάββατο θα γίνουν οι τελικοί του 1ου τουρνουά Κ-15 Κορασίδων στο βοηθητικό γήπεδο «Παν. Σαλπέας» στο Σχιστό .
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
11.00 Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου- ΑΣ Ποντίων
11.45 Προοδευτική – ΑΣ Ποντίων 2
12.30 Νέο Ικόνιο- Νέες Δραπετσώνας
13.15 Νέο Ικόνιο Β- Αετός Κορυδαλλού .
Θα ακολουθήσει η τελετή λήξης ( γύρω στις 14.00)με απονομή κυπέλλων και μεταλλίων.
Την Κυριακή θα γίνουν οι τελικοί το πρωταθλήματος αγοριών Κ-14 στο γήπεδο Μοσχάτου.
Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα στον Αετό Κορυδαλλού και τον Ιωνικό.
Στις 12.30 θα ακολουθήσει ο μεγάλος τελικός στον οποίο θα αγωνιστούν ο Παντζιτζιφιακός με την Ελλάδα Ποντίων.
Αμέσως μετά θα γίνει η τελετή λήξης( 14.15) με απονομές Κυπέλλων και μεταλλίων…..

*Την προσεχή Κυριακή 14 Μαΐου στις 11 το πρωί θα γίνει στο Δημοτικό γήπεδο Δραπετσώνας «Ι.Βάζος » ποδοσφαιρικός αγώνας στα πλαίσια του εορτασμού για τα 95 χρόνια του ΑΣ Ποντίων.
Θα παίξουν ηθοποιοί , δημοσιογράφοι και η ομάδα των Ποντίων.
Θα βρίσκονται εκεί ο σύλλογος κακοποιημένων γυναικών και ανηλίκων παιδιών «Ελπίδα Μάνας».
Ο ΑΣ Ποντίων θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη …
Μια σημαντική κίνηση που θα πρέπει να στηρίξουν όλοι….

*«Έφυγε » από τη ζωή ο Παναγιώτης ( Ρούλης) Παπανικολάου μια ηγετική φυσιογνωμία του Κερατσινίου , στον οποίο πρόσφερε πολλά σαν ποδοσφαιριστής και σαν παράγοντας .
Ο Ρούλης που νικήθηκε από την επάρατη νόσο ήταν ένας σπουδαίος και καλοσυνάτος άνθρωπος για τον οποίο όλοι είχαν να πουν μόνο καλά λόγια . Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Καλό παράδεισο φίλε….

*Η Πειραϊκή διαιτησία θρηνεί τον χαμό του Βασίλη Ποτόγλου ,ενός σπουδαίου ανθρώπου που πρόσφερε πολλά σαν διαιτητής φτάνοντας σε υψηλό επίπεδο .
Ο Βασίλης που έφυγε στα 78 του χρόνια , αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας . Παρόλα αυτά στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά , όχι μόνο μετείχε , αλλά προήδρευσε κιόλας…
Ακριβώς 6 χρόνια πριν στις 11 Μαΐου του 2018 έφυγε από τη ζωή ένας καλός φίλος του και κορυφαίος διαιτητής ο Δημήτρης Θωμαΐδης . Και ένα χρόνο πριν ο 2017 ένας άλλος φίλος της παρέας και μεγάλος ρέφερι ο Γιάννης Παπαδάκος . Μια εβδομάδα πριν έφυγε ο Βασίλης Παταράκης, και λίγους μήνες νωρίτερα ο Μπάμπης Αμαραντίδης. Η διαιτητοπαρέα στον παράδεισο όλο και μεγαλώνει….

*Άλλος ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου δεν είναι πια ανάμεσα μας. Ο Νίκος Γκόλφης «έσβησε» στα 56 του χρόνια κτυπημένος από τον καρκίνο. Είχε αγωνιστεί για πολλά χρόνια στον Αργοναύτη και την ΑΕ Νίκαια. Φίλε Νικόλα έφυγες νωρίς…..

*Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε δυο καλούς φίλους του Πειραϊκού ποδοσφαίρου . Στον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά Σπύρο Λιόλιο για τον θάνατο της αδελφής του καθώς και στον Σαλαμινιώτη προπονητή και βετεράνο ποδοσφαιριστή Αργύρη Μαγιάτη για την απώλεια του αδελφού τους. Καλό τους ταξίδι….